CROM271 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Οκ ευχαριστώ αν και δεν κατάλαβα ακόμη που κολλάει το σχόλιο ότι είναι βιομηχανική Τέσπα, ρομα του έδωσαν Οχι δεν ειναι σιγουρο πως του εδωσαν ρομα. Ο zoran λεει Μου έδωσαν κάτι ντοματίνια μικρά και μακρουλά, Εξαρταται ποσο μικρα ηταν. Αν ειναι ως 30gr π.χ. ειναι cherry τυπου βελανιδιου ή ελιας (αφου λεει μακρουλα). Οι βιομηχανικες, αρα και οι ρομα, ειναι μεγαλυτερες...
zoranb Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Ποιος σου εδωσε αυτες τις ντοματες? Απο που τις πηρε ξερεις? Τις αγορασε απο σουπερ μαρκετ, αγορασε φυτο απο καπου ή εχει κρατημενο σπορο? Μου τις δώσανε στο χωριό που είχα πάει για διακοπές, δύσκολο να μάθω τι και πως τώρα κλπ. Και για του λόγου το αληθές! Kαι να ρωτήσω ξανά, εάν βάλω ένα ντοματάκι στο χώμα, θα πιάσει ή πρέπει να πάρω το σπόρο, να τον αποξηράνω και να τον βάλω στο χώμα ή είναι άλλη η διαδικασία; Θα κάνω το test με το φύτεμα μήνα Σεπτέμβριο και ότι πιάσει, άλλωστε έτσι όπως έχει γίνει ο καιρός ποτέ δε ξέρεις! 1
nickarmy Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 όταν φυτρώσει θα θέλει κανα 24 και πολύ φως(χωρίς πολύ φως δεν θα είναι νόστιμη) που μέσα στο χειμώνα δεν νομίζω να τα έχεις τέτοια εποχή επίσης δύσκολα θα φυτρώσει κιόλας (καλύτερα κράτα το σπόρο για όταν ανοίξει ο καιρός) (άσχετο με τις γλάστρες τι έκανες που ήθελες να βάλεις) 1
Alithinos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 εγώ είχα ρίξει σπόρους "ολόκληρης" ντομάτας,απ αυτές του σούπερ μάρκετ,και βγήκαν κάτι ντοματάκια σε μέγεθος που έχουν τα ντοματίνια! αλλά ήταν νόστιμα! γενικά ότι φτιάχνεις στη γλάστρα σου είναι πιο νόστιμο απ αυτά που πουλάν στα σούπερ μάρκετ και οι μανάβηδες... που να δοκίμαζες τη ρίγανή μου! 1
Porg Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Cherry του δώσαν του ανθρώπου, το μακρύ όμως όχι ελιά Είναι πολύ μικρή για ρομα
archimidis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 για φύτεμα από σπόρους ντομάτας δεν είναι τόσο απλό. ακολούθα το παρακάτω αφού έχεις καρπό και του χρόνου όταν είναι καιρός κάνεις σπορείο με τα σπόρια. Τώρα το τι θα βγει εξαρτάτε από το αν είναι υβρίδιο όπως αναφέρθηκε ήδη. 1
CROM271 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Kαι να ρωτήσω ξανά, εάν βάλω ένα ντοματάκι στο χώμα, θα πιάσει ή πρέπει να πάρω το σπόρο, να τον αποξηράνω και να τον βάλω στο χώμα ή είναι άλλη η διαδικασία; Θα κάνω το test με το φύτεμα μήνα Σεπτέμβριο και ότι πιάσει, άλλωστε έτσι όπως έχει γίνει ο καιρός ποτέ δε ξέρεις! Το σωστο ειναι να κρατησεις τον σπορο και να τον βαλεις την ερχομενη ανοιξη. Τωρα ειναι αργα. Εγω βεβαια περυσι την ανοιξη (2013) ειχα βαλει cherry. Μερικοι καρποι επεσαν στο εδαφος και φετος την ανοιξη (2014) βγηκαν φυτα! Δεν ειναι εγγυημενο βεβαια πως θα πετυχει...
zoranb Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 (άσχετο με τις γλάστρες τι έκανες που ήθελες να βάλεις) Άσε έπαθα μια μεγάλη ζημιά, έμειναν τα φυτά όλα χωρίς νερό και έγινε μεγάλη καταστροφή. Δεν μπορώ να σκέφτομαι για γλάστρες τώρα με τίποτα... αντιλαμβάνεσαι!
nickarmy Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 εμ αυτόματο ... λοιπόν αν έχεις θερμοκήπιο γίνετε δουλειά αν όχι άστο... (δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις κιολας ) απο εκει και πέρα για την καλύτερη προστασία των σπόρων 1.εμβάπτιση του σπόρου σε νερό 50 κελσιου για 25λ για καταπολέμηση του xanthomonas vesicatoria , του corynebacterium michiganese και της ανθράκωσης . 2.Για το μωσαικο ου καπνού εμβαπτιση σε διάλυμα 10% τριφωσφορικού νατρίου για 15-20λ 3.για γενικότερη προστασία απο παθογόνα που βρίσκονται επάνω του ή στο εδαφικό υπόστρωμα κάνεις επίπαση των σπόρων σε σκόνη thiram σε αναλογία 12γραμ ανα κοιλό αυτά
zoranb Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 εμ αυτόματο ... Όχι δεν έφταιξε το αυτόματο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα