Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να κλείσω εισιτήρια για Γερμανία μέσω κάποιου site. Βρήκα δύο πολύ καλά. Ένα ελληνικό [ airtickets.gr® | Αεροπορικά, Ξενοδοχεία, Ακτοπλοϊκά, Αυτοκίνητα ] και ένα διεθνές (που έχω ακούσει εξαιρετικά λόγια) [www.kayak.com] . Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ εξωτερικό, ούτε με αεροπλάνο και δεν έχω κλείσει ποτέ εισιτήρια μέσω internet. 
Έχω κάποιες ερωτήσεις.
α) Μπορώ να κάνω κράτηση ηλεκτρονικά και να πάω να πάρω τα εισιτήρια με αντικαταβολή; Ή αναγκαστικά χρεωστική/πιστωτική/paypal ;
β) Αν χρειάζεται χρεωστική/πιστωτική/paypal πώς θα πάρω τα εισιτήρια; Θα πρέπει να τα εκτυπώσω;
γ) Αλλάζει κάτι στο άμα το site είναι ελληνικό ή όχι; 

Γενικά θα ήθελα να ξέρω κάποια πράγματα πριν κάνω κάποια κίνηση.
Κάτι πήρε το αυτί μου για check-in μία δύο μέρες πριν από την πτήση. Τι είναι αυτό; Τότε δίνουν τα εισιτήρια;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας,
Γιώργος.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να κλείσω εισιτήρια για Γερμανία μέσω κάποιου site. Βρήκα δύο πολύ καλά. Ένα ελληνικό [ airtickets.gr® | Αεροπορικά, Ξενοδοχεία, Ακτοπλοϊκά, Αυτοκίνητα ] και ένα διεθνές (που έχω ακούσει εξαιρετικά λόγια) [www.kayak.com] . Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ εξωτερικό, ούτε με αεροπλάνο και δεν έχω κλείσει ποτέ εισιτήρια μέσω internet. 

Έχω κάποιες ερωτήσεις.

α) Μπορώ να κάνω κράτηση ηλεκτρονικά και να πάω να πάρω τα εισιτήρια με αντικαταβολή; Ή αναγκαστικά χρεωστική/πιστωτική/paypal ;

β) Αν χρειάζεται χρεωστική/πιστωτική/paypal πώς θα πάρω τα εισιτήρια; Θα πρέπει να τα εκτυπώσω;

γ) Αλλάζει κάτι στο άμα το site είναι ελληνικό ή όχι; 

Γενικά θα ήθελα να ξέρω κάποια πράγματα πριν κάνω κάποια κίνηση.

Κάτι πήρε το αυτί μου για check-in μία δύο μέρες πριν από την πτήση. Τι είναι αυτό; Τότε δίνουν τα εισιτήρια;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας,

Γιώργος.

Το Airtickets ειναι αξιοπιστο, εχω κλεισει πολλες φορες. Μπες στο skyscanner.com και ψαξε κι εκει, εγω προσφατα εκλεισα απο το Travelplan εισιτηριο και πιο φθηνο απο το επισημο σαιτ της εταιριας και με συνδυασμο πτησεων που η εταιρια δεν τον εδινε. 

Για να κλεισεις εισιτηρια απο το ιντερνετ χρειαζεται καρτα. Δεν ξερω αν καποιο ταξιδιωτικο γραφειο δινει και την επιλογη της αντικαταβολης, δεν το νομιζω παντως. Καποια site δεν δεχοντουσαν μεχρι προσφατα χρεωστικες καρτες, μονο πιστωτικες. Τωρα νομιζω εχει φτιαξει αυτο το ζητημα. 

Οταν κανεις κρατηση θα σου ερθει στο email σου η επιβεβαιωση απο το site. Πριν ταξιδεψεις θα σου ερθει ειδοποιηση να κανεις αν θελεις ηλεκτρονικο τσεκ ιν, δηλαδη τυπωνεις το boarding pass (αυτο που θα δωσεις για να μπεις στο αεροπλανο) και αναλογα την εταιρια μπορεις να διαλεξεις και τη θεση σου. Αν ταξιδευετε με regular εταιρια οπως η Aegean, τοτε μπορειτε να κανετε την ολη διαδικασια στο αεροδρομιο (εχει υπαλληλο στο μηχανημα που θα το κανει για εσας αν εχετε θεμα, τουλαχιστον στο Βενιζελος ετσι ειναι). Αν ταξιδευετε με Low cost και ειδικα με Ryanair πρεπει οπωσδηποτε να το κανετε απο το ιντερνετ. Με το boarding pass θα πατε να παραδωσετε και αποσκευες (αν εχετε)

Δεν εχει καμια διαφορα αν το σαιτ ειναι ελληνικο ή ξενο. 

Τωρα δεν θυμαμαι αν ξεχασα κατι, αν εχεις αλλη απορια ριχτην 

Δημοσ.

Το Airtickets ειναι αξιοπιστο, εχω κλεισει πολλες φορες. Μπες στο skyscanner.com και ψαξε κι εκει, εγω προσφατα εκλεισα απο το Travelplan εισιτηριο και πιο φθηνο απο το επισημο σαιτ της εταιριας και με συνδυασμο πτησεων που η εταιρια δεν τον εδινε. 

Για να κλεισεις εισιτηρια απο το ιντερνετ χρειαζεται καρτα. Δεν ξερω αν καποιο ταξιδιωτικο γραφειο δινει και την επιλογη της αντικαταβολης, δεν το νομιζω παντως. Καποια site δεν δεχοντουσαν μεχρι προσφατα χρεωστικες καρτες, μονο πιστωτικες. Τωρα νομιζω εχει φτιαξει αυτο το ζητημα. 

Οταν κανεις κρατηση θα σου ερθει στο email σου η επιβεβαιωση απο το site. Πριν ταξιδεψεις θα σου ερθει ειδοποιηση να κανεις αν θελεις ηλεκτρονικο τσεκ ιν, δηλαδη τυπωνεις το boarding pass (αυτο που θα δωσεις για να μπεις στο αεροπλανο) και αναλογα την εταιρια μπορεις να διαλεξεις και τη θεση σου. Αν ταξιδευετε με regular εταιρια οπως η Aegean, τοτε μπορειτε να κανετε την ολη διαδικασια στο αεροδρομιο (εχει υπαλληλο στο μηχανημα που θα το κανει για εσας αν εχετε θεμα, τουλαχιστον στο Βενιζελος ετσι ειναι). Αν ταξιδευετε με Low cost και ειδικα με Ryanair πρεπει οπωσδηποτε να το κανετε απο το ιντερνετ. Με το boarding pass θα πατε να παραδωσετε και αποσκευες (αν εχετε)

Δεν εχει καμια διαφορα αν το σαιτ ειναι ελληνικο ή ξενο. 

Τωρα δεν θυμαμαι αν ξεχασα κατι, αν εχεις αλλη απορια ριχτην 

Ευχαριστώ αρχικά για την απάντησή σου. Πολύ λεπτομερής. Έστω ότι κλείνω δύο εισιτήρια. Για εμένα και έναν φίλο μου. Και τα πληρώνω με χρεωστική. Θα πρέπει να εκτυπώσω κάποιο προσωρινό εισιτήριο; Ή αυτό το Boarding pass κατά το check in είναι το εισιτήριο που μόνο χρειάζομαι και μου το παρέχουν όταν το κάνω [το check in]; άμα κλείσω από το ξένο site αλλάζει κάτι στην διαδικασία check in; 

Έστω ότι κάνω check i. Δηλαδή τους ενημερώνω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα και θα είμαι συνεπής με την πτήση μου. Θα μου στείλουν κάποιο αρχείο για να εκτυπώσω αυτό το Pass;

χίλια ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Ευχαριστώ αρχικά για την απάντησή σου. Πολύ λεπτομερής. Έστω ότι κλείνω δύο εισιτήρια. Για εμένα και έναν φίλο μου. Και τα πληρώνω με χρεωστική. Θα πρέπει να εκτυπώσω κάποιο προσωρινό εισιτήριο; Ή αυτό το Boarding pass κατά το check in είναι το εισιτήριο που μόνο χρειάζομαι και μου το παρέχουν όταν το κάνω [το check in]; άμα κλείσω από το ξένο site αλλάζει κάτι στην διαδικασία check in; 

Έστω ότι κάνω check i. Δηλαδή τους ενημερώνω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα και θα είμαι συνεπής με την πτήση μου. Θα μου στείλουν κάποιο αρχείο για να εκτυπώσω αυτό το Pass;

χίλια ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στο αεροπλανο δεν υπαρχει ακριβως αυτο που εχουμε στο μυαλο μας με την εννοια του εισιτηριου, οπως εχει το ΚΤΕΛ. Οταν κλεισεις εισιτηρια θα σου στειλουν μια επιβεβαιωση, θα λεει αναλυτικα τους επιβατες, την ωρα αναχωρησης, τα παντα. Αυτη η επιβεβαιωση θα εχει πανω της εναν κωδικο, συνηθως στην αρχη της σελιδας και θα ειναι του στυλ: Reservation Number ή κατι παρομοιο. Αυτο ειναι ο,τι χρειαζεσαι. Το Boarding Pass μπορεις να το εκτυπωσεις απο το σπιτι σου ή να το βγαλεις στο αεροδρομιο. Στην πυλη αναχωρησης θα δωσεις το boarding pass (σε καποια αεροδρομια σκαναρεις μονος σου το barcode) για να σε αφησουν να μπεις στο αεροσκαφος. Αν εχεις ενδιαμεσο προορισμο, αλλο boarding pass εχει η πρωτη πτηση, αλλο η δευτερη. Αν πεταξεις με Ryanair ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να τυπωσεις εσυ το boarding pass απο το σπιτι σου (το εβαλα με κεφαλαια γιατι αλλιως πληρωνεις προστιμο). Η διαδικασια του check in δεν εχει καμια απολυτως διαφορα για το λογο οτι δεν κανεις κρατηση στο airtickets ή στο travelplan αλλα στην Aegean, τη Lufthansa ή οποιαδηποτε εταιρια πετας. Τα σαιτ ειναι μεσαζοντες. 

• Like 2
Δημοσ.

αντικαταβολή νομιζω εχει καποιο site (airtickets η travelplanet24) αλλα μπορείς οπως και να εχει να πληρώσεις με μετρητά (σε εκατοντάδες σημεια) για κρατήσεις μεσω viva...

τα εισητηρια πλεον οπως και να εχει ειναι ηλεκτρονικά (τα τυπώνεις αν θες αλλα δεν εχει σημασία) και μπορεις να κανεις τσεκ ιν νωρίτερα (σε easyjet - ryanair επιβαλλεται αλλιως σε χρεώνουν στο αεροδρόμιο επιπλέον τρελο ποσό)

• Like 1
Δημοσ.

Το ταξίδι με αεροπλάνο είναι κάπως σαν την κράτηση-διαμονή σε ξενοδοχείο, έχει 3 στάδια:

1. Αγορά - κράτηση εισιτηρίων. Για ιδιώτες, με την αγορά των εισιτηρίων γίνεται και η πληρωμή τους.

Αντικαταβολή μέσω internet δεν είναι σύνηθες.

Πας σε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο και τα παίρνεις από εκεί αν είναι να πληρώσεις μετρητά.

2. Check-In

Το παραδοσιακό check-in είναι η εμφάνιση στο αεροδρόμιο (επιβεβαίωση ότι θα ταξιδέψεις),
η επιβεβαίωση των στοιχείων,
η παράδοση των αποσκευών ,
τυχόν πρόσθετα κόστη λόγω όγκου-ποσότητας αποσκευών ,
ανάθεση συγκεκριμένης θέσης στο αεροσκάφος,
εκτύπωση του boarding pass.

Το ηλεκτρονικό check-in είναι σχετικά νέα δυνατότητα στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά εκτελεί ηλεκτρονικά τις περισσότερες από τις παραπάνω διαδικασίες του κλασσικού check-in , μέσω υπολογιστή.

Ήτοι, την επιβεβαίωση ότι θα ταξιδέψεις, συμπλήρωση ενδεχομένως κάποιων στοιχείων, επιλογή θέσης στο αεροσκάφος, εκτύπωση boarding pass (με email - QR code για κινητό κλπ.).

Με ηλεκτρονικό check-in μειώνεται η γραφειοκρατία, το κόστος για τις εταιρίες, και ο χρόνος έγκαιρης προσέλευσης για τον επιβάτη.

Νομίζω είναι 45 λεπτά πριν την πτήση αν έχει να παραδώσει αποσκευές, και μισή ώρα αν είναι να μπει κατευθείαν.

Οι αντίστοιχοι χρόνοι για κλασσικό check-in είναι συνήθως διπλάσιοι..

Όλα αυτά ορίζονται από το αεροδρόμιο αναχώρισης και την εταιρεία, και είναι και ανάλογα με τον προορισμό.

3. Επιβίβαση.
Με το boarding pass (ηλεκτρονικό ή κλασσικό), και την ταυτότητα, πας για επιβίβαση.

Γίνονται οι εξευτελιστικοί έλεγχοι για όπλα - εκρηκτικά - πυρηνικά - γαλαξιακά όπλα, και προχωράς στην επιβίβαση..

• Like 1
Δημοσ.

Το ταξίδι με αεροπλάνο είναι κάπως σαν την ...............και προχωράς στην επιβίβαση..

Πολύ λεπτομερής. Χίλια ευχαριστώ όλους σας. !

Δημοσ.

μόνο αν κλείσεις με την κωλοραηαν προσοχή γιατί πρέπει να κάνεις ηλεκτρονικό τσεκ ιν και να εκτυπώσεις το boarding pass αλλιώς σε χρεώνουν οι απαράδεκτοι.

επίσης, δεν έχουν όλες οι εταιρείες δωρεαν βαλίτσα.

Δημοσ.

μόνο αν κλείσεις με την κωλοραηαν προσοχή γιατί πρέπει να κάνεις ηλεκτρονικό τσεκ ιν και να εκτυπώσεις το boarding pass αλλιώς σε χρεώνουν οι απαράδεκτοι.

επίσης, δεν έχουν όλες οι εταιρείες δωρεαν βαλίτσα.

φυσικά... Διαβάζεις ΠΑΝΤΑ όλους τους όρους και τον τιμοκατάλογο για να ξέρεις τι να περιμένεις.

Πχ. πόση ώρα πριν πρέπει να είσαι στο αεροδρόμιο για web check-in. Πόσες χειραποσκευές δικαιολογούνται, πόσες βαλίτσες , τι διαστάσεις πρέπει να είναι οι χειραποσκευές , ποιο το μέγιστο βάρος τους κλπ.

Επίσης, διαβάζεις τους όρους , για να ξέρεις όλες τις λεπτομέρειες, όπως τι μπορείς να μεταφέρεις και τι όχι , ή αν χρειάζεται να δηλώσεις κάτι στο τελωνείο για ν μην πληρώσεις εκτελωνισμό στην επιστροφή (πχ. κάμερα ή υπολογιστής για ταξίδια εκτός ΕΕ).

Ακόμα και τα υγρά απαγορεύεται να μεταφέρονται σε χειραποσκευές.

Δίνουν ειδικές σακούλες που σφραγίζονται για τη μεταφορά τους, αλλιώς τα κατάσχουν.

• Like 1
  • 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Εκανε κρατηση ο άντρας μου ηλεκτρονικα στην kiwi.com και εκανε λαθος το email.Eκανε μεταφορά τα χρηματα αλλα δεν μπορει να λαβει το email επιβεβαίωσης  .Το αποτέλεσμα είναι να εχουν δεσμευτει τα χρηματα και να μην μπορει να ολοκληρωθεί  η κράτηση. Ξερει κανεις αν μπορω να κανω κατι η θα χασω τα χρηματα???Στειλαμε  ενα email  στην kiwi κσι μας ειπαν οτι δεν μπορει να διορθωθεί το λαθος στο email.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, ioanna 2204 είπε

Εκανε κρατηση ο άντρας μου ηλεκτρονικα στην kiwi.com και εκανε λαθος το email.Eκανε μεταφορά τα χρηματα αλλα δεν μπορει να λαβει το email επιβεβαίωσης  .Το αποτέλεσμα είναι να εχουν δεσμευτει τα χρηματα και να μην μπορει να ολοκληρωθεί  η κράτηση. Ξερει κανεις αν μπορω να κανω κατι η θα χασω τα χρηματα???Στειλαμε  ενα email  στην kiwi κσι μας ειπαν οτι δεν μπορει να διορθωθεί το λαθος στο email.

έκανε μήπως account στο kiwi.com?

Αν όχι, τότε πας με την απάντηση της εταιρίας στη τράπεζα να κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής καθώς δεν σου επιτρέπουν να παραλάβεις την υπηρεσία που πλήρωσες.

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ioanna 2204 είπε

Στειλαμε  ενα email  στην kiwi κσι μας ειπαν οτι δεν μπορει να διορθωθεί το λαθος στο email.

Και τι πρότειναν ως λύση για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή και να πάρεις τα εισιτήρια; Είπαν ότι δεν υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα ενώ είμαστε στο 2019;

Επεξ/σία από dtzgr
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γεια σασ ηθελα να ρωτησω κατι επειδή ταξιδεύω με aegean και μετα περνω αλλο αεροπλάνο για την κατεύθυνση που θελω 

Πρεπει να κανω δυο φορες check in ?? 

Εχω κανει κράτηση μου ηρθε εμαιλ επιβεβαίωσης αλλα δεν μοθ ζητησαν διαβατήριο τιποτα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Holli είπε

Γεια σασ ηθελα να ρωτησω κατι επειδή ταξιδεύω με aegean και μετα περνω αλλο αεροπλάνο για την κατεύθυνση που θελω 

Πρεπει να κανω δυο φορες check in ?? 

Εχω κανει κράτηση μου ηρθε εμαιλ επιβεβαίωσης αλλα δεν μοθ ζητησαν διαβατήριο τιποτα 

ναι, δυο φορες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...