mountris Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 καλησπερα! χρειαζομαι τα "φωτα " σας!! θέλω να δημιουργήσω ένα δωρεάν wifi δίκτυο σε ξενοδοχείο στην Κρήτη που να καλύπτει τόσο τον χώρο της πισίνας με το bar και όσο το δυνατο και τα διαμερίσματα.μεχρι τωρα εχω modem linksys wag200 με openwag200 firmware στη reception και στο poolbar περνω ασυρματα με tplink 801( δεν εχω δυνατοτητα να περασω καλωδιο) και δινω με καλωδιο (bridge) σε ενα ubuquiti picostathion 2.4(σε access point mode ) το οποιο "crasharei" οταν σθνδεθουν 20-30 συσκευεσ πανω του! θελω λοιπων να αντικαταστησω το picostathion με καποιο αλλο που να μπορει να δουλεψει με 80+ χρηστες.. μετα απο πολυ ψαξιμο εχω καταληξει σε mikrotik Metal-2SHPN ή ubiquiti UniFI AP Outdoor εχει καποιος εμπειρια σε τετοιο δικτιο να μου προτεινει πιο απο τα δυο ή και κατι αλλο αλλα σιγουρη και σταθερη λυση?
NikosKallithea Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δωστο σε ενα τεχνικο να στο φτιάξει. 1
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 α.ριξε καλωδιο.το να παιζεις σε repeater mode και να εχεις κινηση απο 80 ατομα το θεωρω λαθος και προχειρη λυση. β.τo wag200 θα το κραταγα σαν adsl router αλλα το wireless θα το ριχνα σε access point. τωρα η μπορεις να παρεις ενα access point που να αντεχει παραπανω ατομα ή μπορεις να βαλεις και δευτερo access point σε καποιο αλλο σημειο ωστε να μοιραζεται η κινηση.εξαρτατε αν μπορει να περαστει καλωδιο μεχρι και τα 2 access point.αν ναι δεν εχεις θεμα.αν οχι τοτε θες ενα και απλα να αντεχει παραπανω χρηστες.επισης θα διαλεγα παντα poe access points>αν ειναι για εξωτερικο χωρο να ειναι και Outdoor το access point για να μην χρειαστει να το βαλει κανεις μεσα σε weatherproof box.
mountris Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 και τα δυο που γραφω πιο πανω ειναι outdoor kai poe εχει κανεις δουλεψει ενα απο τα δυο η και τα 2 να μου πει αν αντεχουν αν οχι 80 clients τουλαχιστον 50-60!!
jkoukos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Το Unifi σίγουρα έχει δυνατότητα 50 ταυτόχρονων συνδέσεων. Για παραπάνω δεν έχω δει, αλλά απ' ότι αναφέρεται στο φόρουμ της Ubiquiti πάει μέχρι 70-80. Με τόσους όμως χρήστες θα έχεις πρόβλημα στο bandwidth. Θέλεις σύνδεση πάνω από 10Mbps για αξιοπρεπή σερφάρισμα, ακόμη και με περιορισμό 200Kbps ανά χρήστη. Τέλος το να χρησιμοποιείς ενδιάμεσα, πριν το κύριο ΑΡ, ασύρματη αναμετάδοση δεν είναι και η καλύτερη πρακτική.
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 και τα δυο που γραφω πιο πανω ειναι outdoor kai poe εχει κανεις δουλεψει ενα απο τα δυο η και τα 2 να μου πει αν αντεχουν αν οχι 80 clients τουλαχιστον 50-60!! εφοσον υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα θα μπορουσες να εχεις 2 τετοια.και για να τραβαει λιγοτερο φορτο το καθενα αν και οπως ειπε ο Jkoukos θα γονατισεει πρωτα η adsl σου και μετα το access point.επισης παλι αν οικονομικα σε παιρνει και θες να εχεις αξιοπρεπες ιντερνετ θα μπορουσες ειτε να εχεις και δευτερη γραμμη adsl εκτος αν μπορεις να βαλεις vdsl ή θα μπορουσες πχ στην reception ή τα διαμερισματα το ενα access point να πηγαινει στην μια adsl γραμμη και το δευτερο στην πισινα να πηγαινει σε αλλη γραμμη.η ακομα αν ολη η κινηση ειναι στην πισινα το καθε access point να εχει διαφορετικη γραμμη.απλα σε ολες τις περιπτωσεις το Must ειναι να κοψεις τo repeater.θα στα κανει ολα χειροτερα.βρες με καποιον τροπο να περασεις Utp ειτε σε καναλι ειτε εξωτερικα μεσα σε σωληνα είτε με utp για εξωτερικους χωρους.παλι προσωπικη αποψη.φτιαχνεις κατι φτιαξτο καλα γιατι σε ξενοδοχεια και καφετεριες ενα καλο ιντερνετ ειναι λογος να ξαναερθει καποιος ή να μην φυγει.κοινως δινεις λεφτα για να βγαλεις λεφτα.και δυστυχως βλεπω πολλα ατομα να προσπαθουν να φταξουν Hot spot ειτε με λαθος τροπους ειτε με κατι zte και tp link.γενικα προσπαθησε να καλυψεις και δωματια οσο γινεται γιατι για πολλους ειναι σημαντικο να μπορουν να μπουν και απο το δωματιο.και επισης bandwidth bandwidth bandwidth.
mountris Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Στα δωμάτια δεν με ενδιαφέρει να έχει internet γιατί απλα θέλω να φέρνω τουσ πελατες στο pool bar αλλιως μπαλκόνι! Όσο για το καλωδιο θα το δω μόλις τελειώσει η καλοκαιρινή σεζόν ! Ήμουν ετοιμοσ να πάρω το mikrotik metal και τώρα πάω προσ unifi
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Στα δωμάτια δεν με ενδιαφέρει να έχει internet γιατί απλα θέλω να φέρνω τουσ πελατες στο pool bar αλλιως μπαλκόνι! Όσο για το καλωδιο θα το δω μόλις τελειώσει η καλοκαιρινή σεζόν ! Ήμουν ετοιμοσ να πάρω το mikrotik metal και τώρα πάω προσ unifi ναι τωρα ειναι δυσκολο για καλωδιο απλα προσπαθησε πριν την επομενο season να το εχεις ετοιμο.κατα τα αλλα τις λυσεις που εχω να προτεινω εγω προσωπικα τις ειπα πιο πανω.2 access point για να υπαρχει και backup αλλα και να μοιραζεται η κινηση συν μια δευτερη γραμμη adsl αν μπορει να μπει για το δευτερο access point.εκτος αν γινει vdsl η ηδη υπαρχουσα adsl αν υπαρχει kv ή αν εισαι κοντα στον οτε.
mountris Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 ναι τωρα ειναι δυσκολο για καλωδιο απλα προσπαθησε πριν την επομενο season να το εχεις ετοιμο.κατα τα αλλα τις λυσεις που εχω να προτεινω εγω προσωπικα τις ειπα πιο πανω.2 access point για να υπαρχει και backup αλλα και να μοιραζεται η κινηση συν μια δευτερη γραμμη adsl αν μπορει να μπει για το δευτερο access point.εκτος αν γινει vdsl η ηδη υπαρχουσα adsl αν υπαρχει kv ή αν εισαι κοντα στον οτε. vdsl δεν υπαρχει και η 24αρα ειναι max 15αρα!! δεν το εχω repeater τωρα μεσολαβει access point που δινει στο ubnt ! βασικα το προβλημα μου ειναι οτι χανει πακετα το ubqt οταν κανεις ping στο modem!
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 vdsl δεν υπαρχει και η 24αρα ειναι max 15αρα!! δεν το εχω repeater τωρα μεσολαβει access point που δινει στο ubnt ! βασικα το προβλημα μου ειναι οτι χανει πακετα το ubqt οταν κανεις ping στο modem! τοτε καλο θα ηταν 2 γραμμες adsl.το tp link 801 παιζει σαν repeater οποτε εχεις repeater.δεν με παραξενευει το packet loss. η θα πρεπει να δοκιμασεις αλλο καναλι ή κανα αλλο firmware στο tp link 801nd ή να τα φερεις πιο κοντα αν το σημα ειναι οριακο στο link
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα