Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με βάση αυτές τις μετρήσεις http://forum.oktabit.gr/topic/thief-mantle-cpu-scaling-and-power-evaluationο i3 4330 είναι μπροστά και από FX 6xxx στις περισσότερες περιπτώσεις, σε κάποιες ακόμα και από FX8xxx με μια καλή dedicated gpu. Είναι αποκαλυπτική η έρευνα του Aten Ra (και δεν είναι μετρήσεις κάποιου site που είναι ύποπτο για μεροληψία κ.λπ.). Όσο για την onboard των apus είναι γνωστά αυτά (δεν τα αμφισβήτησε κανείς). Ακόμα και η ενσωματωμένη των Intel είναι καλύτερη από κάρτες των 50-60€, πόσο μάλλον ενός apu.

Εξακολουθείς να βάζεις όμως benchmarks από το thief που ευννοεί τους intel...όπως και το skyrim. Αλλά guess what. Το skyrim που όλο έλεγαν ότι τρέχει πολύ καλά σε intel και είναι cpu bound και σε amd έχει μεγάλη διαφορά, σε εμένα τρέχει 60 καρφωτό και λόγω του vsync δεν ξέρω μέχρι πόσο φτάνει. Μέχρι και στα benches που βάζεις οι διαφορές είναι μικρές εκτός από μία στα 13fps με τον fx 6300 πράγμα όμως που δεν δείχνει κάτι το τόσο συνταρακτικό πόσο μάλλον στο thief. Δεν αμφισβητώ το ότι ο i3 αποδίδει καλά, αλλά δεν αξίζει και τόσο η αγορά ενός τέτοιου cpu παρα μόνο σε συγκεκριμένα παιχνίδια που λατρεύουν την single thread απόδοση και δεν κάνουν καλό scaling σε πολλούς πυρήνες. Καλά είναι τα bences αλλά για μια γενική εικόνα, καθώς τα νούμερα δείχνουν διαφορές που πολλές φορές δεν υπάρχουν σε όλα τα παιχνίδια και δεν αξίζουν τη χρηματική διαφορά τους. Φυσικά  ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οχι ο 750K εχει καλυτερες επιδοσεις με το Mantle στις ρυθμισεις απο τον pentium εξαλλου αυτο ειναι και το συμπερασμα οτι οι διπυρηνοι ειναι πλεον obsolete.

Ακόμα και αν όλα τα παιχνίδια βγαίναν πλέον σαν το crysis farcry bf κτλ τότε ο athlon απλά θα ήταν κάπως καλύτερος επεξεργαστής από ότι ένας καθαρός διπύρηνος κλειδωμένος pentium.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως,συνεχίζουν να βγαίνουν πάρα πολλά παιχνίδια που στηρίζονται στην ταχύτητα και όχι στους πυρήνες.

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα κουβέντα. Μερικά σχόλια στα γρήγορα:

• i3 vs FX: να αυτά είναι που διαβάζουμε συνέχεια και μετά σκέφτομαι Intel. Ο FX έχει στην καλύτερη περίπτωση οριακά καλύτερες επιδόσεις με κόστος γύρω στα 100W παραπάνω σε επίπεδο συστήματος (by the way, το νούμερο είναι... μεγάλο: πού βρέθηκαν αυτά τα 100W παραπάνω? άντε τα μισά να είναι από τη CPU, τα υπόλοιπα?)
  • Το σύστημα δε θα το χαρακτήριζα gaming rig αλλά απ' ό,τι φαίνεται όντως οι dual (ακόμα και heavily OCd G3258) δε φτουράνε, οπότε το i3 vs FX είναι και το μοναδικό δίλημμα.
  • Aftermarket ψύκτρα όπως λέει ο rowain εννοείται. Είναι components που έχουν γράψει ιστορία όσον αφορά την εγγυημένη επιτυχία στη δουλειά τους, κι ένα από αυτά είναι η CM 212.
  • Like 1
Δημοσ.

Το skyrim που όλο έλεγαν ότι τρέχει πολύ καλά σε intel και είναι cpu bound και σε amd έχει μεγάλη διαφορά, σε εμένα τρέχει 60 καρφωτό και λόγω του vsync δεν ξέρω μέχρι πόσο φτάνει.

Και το bf4 λέγανε ότι θα φέρει το τέλος της intel και ότι θα το έβαζες το παιχνίδι σε διπύρηνο intel και θα ανατιναζόταν το σύμπαν αλλά βλέπουμε ακόμα και stock pentium να το παίζουν βούτυρο.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά στο παλιό build υπάρχει Phenom II X4 και του λέτε να πάει σε i3-750k?

Combined-Average-Gaming-Performance.png

Εγώ προσωπικά θα περίμενα... 

Δημοσ.

Και το bf4 λέγανε ότι θα φέρει το τέλος της intel και ότι θα το έβαζες το παιχνίδι σε διπύρηνο intel και θα ανατιναζόταν το σύμπαν αλλά βλέπουμε ακόμα και stock pentium να το παίζουν βούτυρο.

Κανείς δεν είπε ότι το bf4 θα φέρει το τέλος της intel, όσοι το λεγανε δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Το game κάνει scaling σε πολλούς πυρήνες και μπορεί να εκμεταλλευτεί άνετα 6-8 πυρήνες στον FX 8350. Το ότι παίζουν βούτυρο σε pentium (stock κίολλας) μάλλον το είδες σε κάποιο όνειρο ή σε κάποιο ότι να'ναι benchmark. Ξεκολλάτε με τα benchmarks. Είπαμε είναι για μια γενική εικόνα και όχι για απόλυτα συμπεράσματα, ειδικά αν δεν είστε gamers. Παίξε πρώτα bf4 με έναν i5 vs pentium και μετά δες ποιος το παίζει βούτυρο, πόσο μάλλον ένας i7 ή ένας FX 8xxx στους οποίους κάνει καλύτερο scaling. (σου βάζω και intel για να μην παραπονιέσαι).

Δημοσ.

Ξεκολλάτε με τα benchmarks. Είπαμε είναι για μια γενική εικόνα και όχι για απόλυτα συμπεράσματα

Μα ίσα ίσα δεν λέω τα bench λέω βάλτε το youtube και δείτε σε νορμάλ καταστάσεις κάποιου που το παίζει όπως θα το έπαιζε το 90% του κόσμου που δεν είναι hardcore fps snobs,δεν σας έθιξε κανείς τους i5 και τους fx-8xx δεν λέω ότι θα παίζει καλύτερα ,λέω ότι παίζεται άνετα και ομαλά.

Ακόμα και celleron να δεις φαίνεται μεν ότι είναι κάτω από 60fps αλλά δεν πάει και βήμα βήμα όπως φοβερίζουν κάποιοι τον κόσμο.

κανείς δεν είπε ότι το bf4 θα φέρει το τέλος της intel.

Που να έβλεπες πέρσι τέτοιον καιρό...

Δημοσ.

Ο i3 4th κατα βάση ή θα είναι λίγο παραπάνω σε fps από τον FX-6300 ή θα είναι σε ίδια επίπεδα (κάποιες φορές και ο fx πάει πιο μπροστά αλλά δεν πιάνομαι με λεπτομέρειες των 2-7 fps). Τώρα αν κάποιος παίζει μόνο metro last light, πάω πάσο. Το αν αξίζει να πάρει κανείς 2πύρηνο στις μέρες μας για να αποκτήσει 10fps παραπάνω σε games που θέλουν καλή single core απόδοση, αυτό το ξέρει μόνο ο ίδιος και εξαρτάται και από τα games που παίζει. Το θέμα είναι και αν θα την παρατηρήσει κιόλλας, γιατί στα νούμερα το χάσμα φαίνεται μεγάλο, αλλά στην πραγματικότητα όχι τόσο και παίζουν ρόλο και τα settings. Να μιλούσαμε για i5 να έλεγα οκ. Εγώ είπα την γνώμη μου, και υπάρχει και το oc σαν δυνατότητα...

Δημοσ.

Ο i3 4th κατα βάση ή θα είναι λίγο παραπάνω σε fps από τον FX-6300 ή θα είναι σε ίδια επίπεδα (κάποιες φορές και ο fx πάει πιο μπροστά αλλά δεν πιάνομαι με λεπτομέρειες των 2-7 fps). Τώρα αν κάποιος παίζει μόνο metro last light, πάω πάσο. Το αν αξίζει να πάρει κανείς 2πύρηνο στις μέρες μας για να αποκτήσει 10fps παραπάνω σε games που θέλουν καλή single core απόδοση, αυτό το ξέρει μόνο ο ίδιος και εξαρτάται και από τα games που παίζει. Το θέμα είναι και αν θα την παρατηρήσει κιόλλας, γιατί στα νούμερα το χάσμα φαίνεται μεγάλο, αλλά στην πραγματικότητα όχι τόσο και παίζουν ρόλο και τα settings. Να μιλούσαμε για i5 να έλεγα οκ. Εγώ είπα την γνώμη μου, και υπάρχει και το oc σαν δυνατότητα...

Εσύ καλά τα λες. Υπάρχουν, όμως, μέλη στο forum που λένε κατ' εξακολούθηση ότι το να βάλεις i3 σε gaming σύστημα είναι ανέκδοτο... Εκεί μου την βαράει λίγο. Δεν είναι καθόλου ανέκδοτο, όπως δείχνουν τα στοιχεία. Αξιόλογοι επεξεργαστές είναι, οικονομικοί, καίνε λίγο ρεύμα και στο gaming δεν υστερούν καθόλου. Τα links που έβαλα παραπάνω δεν έχουν παιχνίδια που θέλουν μόνο single core απόδοση. Υπάρχει και το Civilization (το οποίο παίζει ο ξάδερφός μου, κομπιουτεράς στο επάγγελμα) και το οποίο κάνει χρήση περισσότερων πυρήνων και στο οποίο πάλι οι Intel i3 υπερέχουν, και φυσικά και άλλα παραδείγματα.

Δημοσ.

Ε,τώρα είναι που μας τα κάνεις εντελώς σαλάτα,δηλαδή ο i3 βγάζει τα ίδια με τον 6300 +- ~10fps αναλόγως τι παίζεις,διαφορά που σύμφωνα με εσένα δεν την καταλαβαίνεις κιόλα,αλλά το να πάρεις τον i3 είναι καταστροφή..... porque?

Όπως και να το πάρεις,σε κάποια πράγματα ο i3 θα έχει διπλάσιες ταχύτητες σε κάποια άλλα ο 6300 θα έχει διπλάσιες ταχύτητες,το θέμα είναι να ξέρει να ξεχωρίζει κάποιος τι είναι τι και να καταλαβαίνει ότι πρέπει ο 6300 να φτάσει έστω ~60% χρήση για να βγει μπροστά. 

Δημοσ.

Εξακολουθείς να βάζεις όμως benchmarks από το thief που ευννοεί τους intel...όπως και το skyrim. Αλλά guess what. Το skyrim που όλο έλεγαν ότι τρέχει πολύ καλά σε intel και είναι cpu bound και σε amd έχει μεγάλη διαφορά, σε εμένα τρέχει 60 καρφωτό και λόγω του vsync δεν ξέρω μέχρι πόσο φτάνει. Μέχρι και στα benches που βάζεις οι διαφορές είναι μικρές εκτός από μία στα 13fps με τον fx 6300 πράγμα όμως που δεν δείχνει κάτι το τόσο συνταρακτικό πόσο μάλλον στο thief. Δεν αμφισβητώ το ότι ο i3 αποδίδει καλά, αλλά δεν αξίζει και τόσο η αγορά ενός τέτοιου cpu παρα μόνο σε συγκεκριμένα παιχνίδια που λατρεύουν την single thread απόδοση και δεν κάνουν καλό scaling σε πολλούς πυρήνες. Καλά είναι τα bences αλλά για μια γενική εικόνα, καθώς τα νούμερα δείχνουν διαφορές που πολλές φορές δεν υπάρχουν σε όλα τα παιχνίδια και δεν αξίζουν τη χρηματική διαφορά τους. Φυσικά  ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

+1

Μα ίσα ίσα δεν λέω τα bench λέω βάλτε το youtube και δείτε σε νορμάλ καταστάσεις κάποιου που το παίζει όπως θα το έπαιζε το 90% του κόσμου που δεν είναι hardcore fps snobs,δεν σας έθιξε κανείς τους i5 και τους fx-8xx δεν λέω ότι θα παίζει καλύτερα ,λέω ότι παίζεται άνετα και ομαλά.

Ακόμα και celleron να δεις φαίνεται μεν ότι είναι κάτω από 60fps αλλά δεν πάει και βήμα βήμα όπως φοβερίζουν κάποιοι τον κόσμο.

Που να έβλεπες πέρσι τέτοιον καιρό...

Καλά άμα τα δείξεις αυτά στα αντίστοιχα communities τον παιχνιδιών θα γελάσει πολύς κόσμος.Μάλλον δεν έχεις παίξει ποτέ σου κάποια από τα παιχνίδια για τα οποία μιλάς με αντίστοιχα rigs.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον επειδη φαινεται να εχουμε μπερδευτει στα νηματα τωρα τελευταια να διατυπωσω εγω κατα την ταπεινη μου γνωμη μια αρχη αγορας?

Εχει νοητικη στερηση οποιος αγοραζει τους υπερκοστολογημενους i3 στις μερες μας, οταν ο πιο φτηνος Haswell τετραπυρηνος αρχιζει απο 160 ευρω και το μελλον του pc gaming ειναι χωρις την παραμικρη συζητηση multicore. End of story.

Αν δεν εχει να δωσει απο 30-60 ευρω παραπανω να αγορασει εναν τετραπυρηνο να μην κανει αναβαθμιση τωρα,να κανει αργοτερα. Ε μα πια μην γινουμε και γραφικοι. :devil:

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...