Millennium Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Και σε fm2+ μπορεί να πάει σαν του benign αν θέλει να ρίξει βάρος στη κάρτα και την ενεργειακή απόδοση. To thief είναι sp και ευνοεί και την intel κατά πολύ btw. Με την μιση μνημη και υποδεεστερο δισκο,με την μιση χωρητικοτητα και λιγοτερη εγγυηση. Κουτσουρεμένο σύστημα δηλαδή αρχικά.
pnick Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 1. O Caviar Black είναι ακριβός για builds των ~500€. Αυτή είναι η γνώμη μου. Ο Blue είναι μια καλή vfm επιλογή γενικώς. 2. Ο Blue που έβαλα είναι του 1ΤΒ (άρα δεν έχει μισή χωρητικότητα). 3. Ναι, πράγματι η μνήμη θα ήταν το ιδανικό να πάει στα 8gb. Δεν είναι και τίποτα φοβερό για την χρήση που νομίζω ότι θα κάνει ο ενδιαφερόμενος να ξεκινήσει με 4gb αρχικά και να βάλει στο προσεχές μέλλον άλλα 4gb με 40€. Αυτό είναι το κουτσουρεμένο σύστημα;
Millennium Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Ναι συγκριτικά βγαίνει πιο κουτσουρεμένο και ακριβότερο.
defacer Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παιδιά, μερικές παραπάνω πληροφορίες: Ο πύργος που θα αντικατασταθεί είναι δικό μου Phenom II X4 build του 2009, το θυμάμαι στο περίπου αλλά όχι εντελώς. Το παλιό τροφοδοτικό είναι το Corsair VX450, 3η φορά που το έβαζα σε build για φίλο και ποτέ δεν απογοήτευσε. Το Visionstudio βολεύει (απο κει πήρα το προηγούμενο build). Το eShop επίσης βολεύει. Όπως λέει και ο benign δε νομίζω ότι βγαίνει quad core Intel σ' αυτά τα λεφτά, ο i5 4440 είναι στα 160. Αλλά έναν i3 με HT δε τον λες και ψοφίμι. Νομίζω ο WD blue είναι υπεραρκετός, δεν αξίζει ο black τα 20 παραπάνω (που ποσοστιαία είναι +40% μη ξεχνιόμαστε). Ναι αλλα το οτι ο φιλος σου δεν θα καταλαβει την παραμικρή διαφορα αμα τον βαλεις σε 2 pc, τον εναν με 6300 και τον αλλον με 4160,τοτε απλα πας στο φθηνότερο. Αυτό είναι αλήθεια. Αν δεν ήταν το TDP δε θα το πολυσκεφτόμουν. +1 οτι θα περιοριστεί με κλειδωμένο,διπύρηνο σε αρκετά παιχνίδια. Από την άλλη ο G3258 είναι και φτηνός και unlocked. Dual core δυστυχώς. Το ότι έχει καλύτερο single threaded δεν σημαίνει ότι υπάρχουν διαφορές 30fps στα gameplay ή ότι θα παρατηρήσεις κάτι. Καλή gpu θέλεις και το πολύ να δεις 5-6 fps διαφορά αν δεις. Το TDP που αναγράφουν οι cpu δεν το προσεγγίζει το 90% των χρηστών. Δεν είναι λόγος αυτός για να αποφύγει κανείς τα 95W και να πάει στα 54W. Το pc δεν ακούγεται περισσότερο επειδή οι FX έχουν μεγαλύτερο TDP. Μεγαλύτερο TDP δεν σημαίνει πάντα και μεγαλύτερη θερμοκρασία. Ναι ΟΚ, αλλά πρώτον η διαφορά στο TDP είναι τόσο μεγάλη που σίγουρα σε κάποιο βαθμό θα φαίνεται και σε κανονική χρήση (εξάλλου όχι απλά υπάρχει διαφορά 22nm - 32nm υπέρ των Intel αλλά ακόμα και στο ίδιο process node οι Intel έδιναν και καλύτερο efficiency και καλύτερο performance per watt) και δεύτερον στο gaming ο FX πιστεύω θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Παράδειγμα.
benign Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παιδιά, μερικές παραπάνω πληροφορίες: Ο πύργος που θα αντικατασταθεί είναι δικό μου Phenom II X4 build του 2009, το θυμάμαι στο περίπου αλλά όχι εντελώς. Το παλιό τροφοδοτικό είναι το Corsair VX450, 3η φορά που το έβαζα σε build για φίλο και ποτέ δεν απογοήτευσε. Το Visionstudio βολεύει (απο κει πήρα το προηγούμενο build). Το eShop επίσης βολεύει. Όπως λέει και ο benign δε νομίζω ότι βγαίνει quad core Intel σ' αυτά τα λεφτά, ο i5 4440 είναι στα 160. Αλλά έναν i3 με HT δε τον λες και ψοφίμι. Νομίζω ο WD blue είναι υπεραρκετός, δεν αξίζει ο black τα 20 παραπάνω (που ποσοστιαία είναι +40% μη ξεχνιόμαστε). Αυτό είναι αλήθεια. Αν δεν ήταν το TDP δε θα το πολυσκεφτόμουν. Από την άλλη ο G3258 είναι και φτηνός και unlocked. Dual core δυστυχώς. Ναι ΟΚ, αλλά πρώτον η διαφορά στο TDP είναι τόσο μεγάλη που σίγουρα σε κάποιο βαθμό θα φαίνεται και σε κανονική χρήση (εξάλλου όχι απλά υπάρχει διαφορά 22nm - 32nm υπέρ των Intel αλλά ακόμα και στο ίδιο process node οι Intel έδιναν και καλύτερο efficiency και καλύτερο performance per watt) και δεύτερον στο gaming ο FX πιστεύω θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Παράδειγμα. Εγω παντως,( αν και ειμαι ζαλιζμενος καθοτι αρρωστος) ακομη δεν καταλαβα γιατι σε απασχολει καν το tdp.
defacer Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Εγω παντως,( αν και ειμαι ζαλιζμενος καθοτι αρρωστος) ακομη δεν καταλαβα γιατι σε απασχολει καν το tdp. Είμαι πολύ cool και θέλω και οι CPU να είναι το ίδιο. I guess μου έχει μείνει κουσούρι από τότε που αποφάσισα ότι καλό build είναι το αθόρυβο build, που για να γίνει σωστά τα πάντα πρέπει να κοιτάνε προς εκείνη την κατεύθυνση. Βέβαια στο προηγούμενο build όπως είπα του έβαλα τον σχετικά πιο καβουρντιστικό Phenom II X4 ακριβώς επειδή ήταν καλύτερο vfm, οπότε άσχετα με το τι λέω τώρα μάντεψε τι θα γίνει στο τέλος.
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Άσχετο: το ότι μιλάμε για AMD vfm build το 2014 με CPU του 2012 είναι λίγο depressing. Και μέχρι το 2016 που θα βγάλει κάτι καινούργιο έχουμε πολύ ακόμα. Πάντως δεν είναι κακοί επεξεργαστές (προσωπικά πιο πολύ με χαλάει το αρχαίο chipset και το νεκρό socket) και σε λίγες μέρες περιμένουμε price cuts και κάποια "καινούργια" μοντέλα.
benign Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Βέβαια στο προηγούμενο build όπως είπα του έβαλα τον σχετικά πιο καβουρντιστικό Phenom II X4 ακριβώς επειδή ήταν καλύτερο vfm, οπότε άσχετα με το τι λέω τώρα μάντεψε τι θα γίνει στο τέλος. Οι μαντικες μου ικανοτητες ειναι πεσμενες λογω της ασθενειας,αλλα θα ρισκαρω να πω οτι θα κρατησει τον Phenom που παιζει ακομη μπαλιτσα και θα κανεις στο συστημα επιμερους αλλαγες? (Π.χ. καινουργια καρτα γραφικων,κουτι,τροφοδοτικο κ.τ.λ.)
defacer Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Θέλει να τον αλλάξει επειδή ο τωρινός "δεν την παλεύει". Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το PC επαγγελματικά και ένα από τα βασικά μου μηχανήματα είναι παλιότερο από το δικό του και δεν έχω κανένα πρόβλημα (granted, upgraded πολλές φορές, SSDs και κακό, έχει αλλάξει 3 GPU στη ζωή του, αλλά παραμένει C2D). Οπότε σίγουρα θα μπορούσε να κρατήσει τον Phenom. Το πρόβλημα είναι ότι αν μπει κάτι στο μυαλό του ανθρώπου δύσκολα βγαίνει και δε νομίζω ότι θα τον μεταπείσω. Ξέρεις πως είναι αυτά, υπόσχεσαι ότι αλήθεια σου λέω με μια αναβαθμισούλα θα γίνει σαν καινούριο πολύ φτηνότερα, μετά βρίσκει κάτι που του ξύνισε και φορτώνει το πρόβλημα στο ότι δεν πήρε άλλο όπως αρχικά ήθελε. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Προκειμένου να αγοράσω ψυχική υγεία και για τους δυο μας με δικά του λεφτά δε θα διστάσω και πολύ. 1
rowain Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Άρα για την ακρίβεια, ένας apu A10 είναι καλύτερος σε ορισμένα παιχνίδια από έναν i3 με μια κάρτα των 45€. Αυτό το ξέρουμε ήδη. Με μια πιό σοβαρή κάρτα ο i3 είναι μπροστά. Με μια πιο σοβαρή κάρτα όμως, δεν πας σε ΑPU αλλά σε FX 6xxx. Εγώ ήθελα να δείξω ότι έχουν καλύτερη dedicated onboard gpu ακόμη και αν ο i3 συνδυαστεί με μία κάρτα των 45€ όπως λες και εσύ. Ναι ΟΚ, αλλά πρώτον η διαφορά στο TDP είναι τόσο μεγάλη που σίγουρα σε κάποιο βαθμό θα φαίνεται και σε κανονική χρήση (εξάλλου όχι απλά υπάρχει διαφορά 22nm - 32nm υπέρ των Intel αλλά ακόμα και στο ίδιο process node οι Intel έδιναν και καλύτερο efficiency και καλύτερο performance per watt) και δεύτερον στο gaming ο FX πιστεύω θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Παράδειγμα. Aυτά βασικά είναι λεπτομέρειες που δεν γίνονται αντιληπτές. Αν έφτιαχνες ένα HTPC με όσο το δυνατόν χαμηλότερη ''κατανάλωση'' τότε ίσως να προτιμούσες έναν cpu είτε σε amd είτε σε intel με πολύ χαμηλό TDP. Το pc είναι όμως και για gaming και αυτά που υποστηρίζεις δεν εκδηλώνονται και δεν γίνονται αντιληπτά, παρά μόνο αν κάνεις hardcore oc και stress testing σε όλα τα components. Δεν θα έχεις κάποιο όφελος ούτε σε κόστος ηλεκτρικού ούτε σε θόρυβο και θερμοκρασίες. Πχ ο i5 2500k που είναι στα 95w με την εργοστασιακή ψύκτρα έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες και θόρυβο ανεμιστήρα από έναν i5 4670k στα 84w λόγω διαφορετικής κατασκευής. Γι αυτό και καλά είναι να πάρεις και μία aftermarket ψυκτρούλα είτε σε intel είτε σε AMD.
Prospector8 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 κατι αλλο..το vx450 που ειχε ειναι ΣΚΥΛΙ,οποτε δεν θα χρειαστει να παρει τροφοδοτικο.Καταταλα μπερδευτηκα εγω,αν σκοπευει να παιξει διαφορα παιχνιδια δεν θα καταλαβει διαφορες στα cpu γιατι η δυναμη θα πηγαινει κυριως στην gpu.Τωρα αν περιμενει πως και πως τα Open world παιχνιδια που ερχονται,εκει μονο μπορει να παιξουν ρολο οι cpu αλλα δεν πιστευω σε μεγαλες διαφορες..
pnick Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Με μια πιο σοβαρή κάρτα όμως, δεν πας σε ΑPU αλλά σε FX 6xxx. Εγώ ήθελα να δείξω ότι έχουν καλύτερη dedicated onboard gpu ακόμη και αν ο i3 συνδυαστεί με μία κάρτα των 45€ όπως λες και εσύ. Με βάση αυτές τις μετρήσεις http://forum.oktabit.gr/topic/thief-mantle-cpu-scaling-and-power-evaluationο i3 4330 είναι μπροστά και από FX 6xxx στις περισσότερες περιπτώσεις, σε κάποιες ακόμα και από FX8xxx με μια καλή dedicated gpu. Είναι αποκαλυπτική η έρευνα του Aten Ra (και δεν είναι μετρήσεις κάποιου site που είναι ύποπτο για μεροληψία κ.λπ.). Όσο για την onboard των apus είναι γνωστά αυτά (δεν τα αμφισβήτησε κανείς). Ακόμα και η ενσωματωμένη των Intel είναι καλύτερη από κάρτες των 50-60€, πόσο μάλλον ενός apu. 2
benign Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Με βάση αυτές τις μετρήσεις http://forum.oktabit.gr/topic/thief-mantle-cpu-scaling-and-power-evaluationο i3 4330 είναι μπροστά και από FX 6xxx στις περισσότερες περιπτώσεις, σε κάποιες ακόμα και από FX8xxx με μια καλή dedicated gpu. Είναι αποκαλυπτική η έρευνα του Aten Ra (και δεν είναι μετρήσεις κάποιου site που είναι ύποπτο για μεροληψία κ.λπ.). Όσο για την onboard των apus είναι γνωστά αυτά (δεν τα αμφισβήτησε κανείς). Ακόμα και η ενσωματωμένη των Intel είναι καλύτερη από κάρτες των 50-60€, πόσο μάλλον ενός apu. Καλη μετρηση που δειχνει επισης οτι οι διπυρηνοι γινονται πλεον μουσειακοι και δεν πρεπει να προτεινονται ουτε για πλακα σε gaming rigs ακομη και budget. 2
pnick Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Καλη μετρηση που δειχνει επισης οτι οι διπυρηνοι γινονται πλεον μουσειακοι και δεν πρεπει να προτεινονται ουτε για πλακα σε gaming rigs ακομη και budget. Θα συμπλήρωνα και του Athlon 750K που είναι 4πύρηνος (τον προτείνουν αβέρτα στο forum κάποιοι). Έχει και μεγάλο ενδιαφέρον πάντως και ο παράγοντας κατανάλωση στο παραπάνω τεστ. Ο i3 4330 είναι σταθερά στις χαμηλότερες καταναλώσεις συστήματος με διαφορά πολλών Watts από επεξεργαστές που βγαίνουν ίσοι ή χειρότεροι σε επιδόσεις. Από 50-100W διαφορά σε επίπεδο συστήματος.
benign Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Θα συμπλήρωνα και του Athlon 750K που είναι 4πύρηνος (τον προτείνουν αβέρτα στο forum κάποιοι). Έχει και μεγάλο ενδιαφέρον πάντως και ο παράγοντας κατανάλωση στο παραπάνω τεστ. Ο i3 4330 είναι σταθερά στις χαμηλότερες καταναλώσεις συστήματος με διαφορά πολλών Watts από επεξεργαστές που βγαίνουν ίσοι ή χειρότεροι σε επιδόσεις. Από 50-100W διαφορά σε επίπεδο συστήματος. Οχι ο 750K εχει καλυτερες επιδοσεις με το Mantle στις ρυθμισεις απο τον pentium εξαλλου αυτο ειναι και το συμπερασμα οτι οι διπυρηνοι ειναι πλεον obsolete. Και επισης η καρτα του τεστ ειναι προς high end πλευρα. Με δικες μου εμπειρικες μετρησεις σε παιχνιδια με μια mid range καρτα οπως η 270, o 750K ειναι προτιμοτερος του pentium για budget gaming rigs. Να και το βιντεακι που εχω βαλει απειρες φορες. : 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα