anonymous-root Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Καλημερα! Θέλω να στήσω ένα pc για ένα φίλο με πολύ περιορισμένο budget. Ζητάω τη βοήθεια σας, καθώς πάει λίγος καιρός που έχω να ασχοληθώ με τις τρέχουσες εξελίξεις στην τεχνολογία. Υπάρχουν ήδη κουτί, τροφοδοτικό (HEC 400W), DVD-RW οθόνη, πληκτρολόγιο-ποντίκι, λειτουργικό Οποτε θέλω στην ουσία ένα σετ μητρικής-επεξεργαστή-μνήμες, σκληρό δίσκο και εάν χωράει καμμια κάρτα γραφικών (αλλιώς θα πάμε με αυτή του επεξεργαστή). Να σημειώσω ότι προτιμώ (στην ουσία θέλω) κάτι σε Intel και εάν είναι δυνατόν σε i3 (να κρατήσει και λίγο). Μνήμη μπορούμε να βάλουμε 4 γίγα για αρχή. 1) Ποσό που διαθέτουμε max 300 - 350 ευρω 2) Χρήση υπολογιστή: Για τα βασικά, office / facebook / internet / ταινίες. Ίσως παίξει και κανένα απλό παιχνιδάκι 3) Ειδικά προγράμματα: οχι 4) Οθόνη: Υπάρχει 5) Θα προτιμούσα να αγοραστούν τα κομμάτια από Θεσσαλονίκη: VisionStudio / Zero1, αλλά εάν υπάρχει κάτι καλό σε αξιόπιστο κατάστημα της Αθήνας δεν υπάρχει προβλημα. 6) Το σύστημα θα συναρμολογηθεί από εμένα. 7) OC δε θα γίνει. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
TheELF Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Αυτός ο i3 έχει την δυνατότερη haswell vga,για να πας σε ξεχωριστή πρέπει να πάρεις μια με ~100€ για να αξίζει την διαφορά κάτι που θα ρίξει πολύ τα υπόλοιπα. Η μητρική θα υποστηρίζει και την επόμενη γενιά επεξεργαστών broadwell και έχει από όλα. Αν θες με τα υπόλοιπα παίρνεται έναν ssd για να πηγαίνει σφαίρα το λειτουργικό. Εννοείται ότι μπορείς να κόψεις από μητρική/επεξεργαστή για να πάρεις δυνατή vga.
anonymous-root Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Ευχαριστώ ELF, έκανα κι εγώ μια μίνι έρευνα: Για δίσκο θα πάω σε 1 ΤΒ WD black, κάπου στα 75 ευρω. Για επεργαστή έλεγα τον 4160, άλλα εφόσον η τιμή είναι ίδια με τον δικό σου οκ! Το θέμα μου είναι το chipset της μητρικής, ποιο είναι το καλύτερο; διάβασα πως καλύτερα να παω σε Η87 ή Ζ87. Αυτό που προτείνεις (τα x97) είναι καλύτερα; Τώρα για VGA τι αξίζει να μπει με κόστος κάπου στα 80 ευρώ; Αν και δεν είναι άμεσα απαραίτητη.
TheELF Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Για επεργαστή έλεγα τον 4160, άλλα εφόσον η τιμή είναι ίδια με τον δικό σου οκ! Το θέμα μου είναι το chipset της μητρικής, ποιο είναι το καλύτερο; διάβασα πως καλύτερα να παω σε Η87 ή Ζ87. Αυτό που προτείνεις (τα x97) είναι καλύτερα; ο 4330 έχει καλύτερα γραφικά,αν βάλεις ξεχωριστή vga(σύντομα) μπορείς να πας και σε 4160 που είναι ποιο φτηνός και έχει 100Mhz παραπάνω. Για εμένα δεν αξίζει να πας σε τόσο φτηνή vga,ναι μεν θα δεις αρκετή διαφορά αλλά όχι τόσο που να δικαιολογεί 80€ ,αλλά αυτό μπορεί να το δει και στο μέλλον πόσο τον ικανοποιούν δηλαδή τα γραφικά του επεξεργαστή και μετά βλέπει. Στο 9 chipset μπαίνει αναβάθμιση και σε 3-4 χρόνια αφού θα παίρνει broadwell που δεν βγήκαν ακόμα, με τα 8 chipset ότι ήταν να βγει σε επεξεργαστές βγήκε(εκτός απροόπτου).
Hyphen Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Ευχαριστώ ELF, έκανα κι εγώ μια μίνι έρευνα: Για δίσκο θα πάω σε 1 ΤΒ WD black, κάπου στα 75 ευρω. Για επεργαστή έλεγα τον 4160, άλλα εφόσον η τιμή είναι ίδια με τον δικό σου οκ! Το θέμα μου είναι το chipset της μητρικής, ποιο είναι το καλύτερο; διάβασα πως καλύτερα να παω σε Η87 ή Ζ87. Αυτό που προτείνεις (τα x97) είναι καλύτερα; Τώρα για VGA τι αξίζει να μπει με κόστος κάπου στα 80 ευρώ; Αν και δεν είναι άμεσα απαραίτητη. Αυτός ο i3 έχει την δυνατότερη haswell vga,για να πας σε ξεχωριστή πρέπει να πάρεις μια με ~100€ για να αξίζει την διαφορά κάτι που θα ρίξει πολύ τα υπόλοιπα. Η μητρική θα υποστηρίζει και την επόμενη γενιά επεξεργαστών broadwell και έχει από όλα. Αν θες με τα υπόλοιπα παίρνεται έναν ssd για να πηγαίνει σφαίρα το λειτουργικό. Εννοείται ότι μπορείς να κόψεις από μητρική/επεξεργαστή για να πάρεις δυνατή vga. παντως για την χρηση που το θες ειναι overkill ο ι3. θα μπορουσες να κρατησεις την συνθεση του theelf και να βαλεις κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/s/4981866/Intel-Pentium-G3258-Anniversary-Edition-Box.html ειδικα αν ειναι να βαλεις ξεχωριστει vga.
TheELF Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 παντως για την χρηση που το θες ειναι overkill ο ι3. θα μπορουσες να κρατησεις την συνθεση του theelf και να βαλεις κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/s/4981866/Intel-Pentium-G3258-Anniversary-Edition-Box.html ειδικα αν ειναι να βαλεις ξεχωριστει vga. +1 αλλά όπως είπε και ο ίδιος,αν του δίνει την αίσθηση ότι θα αντέξει ποιο πολύ και δεν ζορίζεται με τα λεφτά γιατί όχι και i3.
energy1 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 παιδια για να μην ανοιγω καινουριο θεμα επειδη τα χαρακτηριστικα που θελω ειναι ακριβως τα δηλ.pc για βασικες εργασιες το μονο που αλλαζει ειναι τα λεφτα και ειναι στα μισα περιπου 170 ευρω....για μητρικη-επεξεργαστη-μνημες γινεται τιποτα σε intel ή να παω για amd....???αν εχετε την καλοσυνη να μου δωσετε μια προταση θα το εκτιμουσα πολυ....ευχαριστω...!
TheELF Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Στα ~150€ είσαι εδώ,η μητρική κάνει και overclock στον pentium αλλά θέλει καινούργιο bios που μάλλον δεν θα το έχει οπότε συνεννοήσου πρώτα με το μαγαζί μην τα δώσεις τσάμπα και δεν δουλεύει. Αν θες οικονομία και στον g1840 να πας που έχει 33€ θα κάνεις μια χαρά τα πάντα πολύ γρήγορα και με αυτόν. Εννοείτε αν δεν είσαι Θεσσαλονίκη ψάχνεις για τιμές αλλού ,ακόμα και να είσαι ψάξε και αλλού για τιμές.
Millennium Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Overkill ο i3 για τη χρήση σου TS.(Να κάνει oc στον pentium στη μητρική εντωμεταξύ,επιβεβλημένο για τη χρήση γαρ). παιδια για να μην ανοιγω καινουριο θεμα επειδη τα χαρακτηριστικα που θελω ειναι ακριβως τα δηλ.pc για βασικες εργασιες το μονο που αλλαζει ειναι τα λεφτα και ειναι στα μισα περιπου 170 ευρω....για μητρικη-επεξεργαστη-μνημες γινεται τιποτα σε intel ή να παω για amd....???αν εχετε την καλοσυνη να μου δωσετε μια προταση θα το εκτιμουσα πολυ....ευχαριστω...! Σε amd μπορείς να πας και σε κάτι πολύ φτηνό όπως http://www.skroutz.gr/s/4702096/AMD-Athlon-5150-Box.html http://www.skroutz.gr/s/4634713/Asus-AM1I-A.html http://www.skroutz.gr/s/4719026/Kingston-HyperX-Fury-Red-4GB-DDR3-1600MHz-HX316C10FR-4.html 113€
TheELF Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μακριά από Athlon 5150 και όλη αυτήν την σειρά. http://www.techspot.com/review/806-amd-kabini-vs-intel-bay-trail-d/page4.html
energy1 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Ευχαριστω πολυ παιδια..!!Αθηνα ειμαι οποτε θα τις ψαξω τις τιμες καλυτερα....!
Millennium Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Ναι τρέχει καλύτερα το internet,το office κλπ.Αν είχε κάποιο ουσιαστικό κέρδος ή θέμα e-penis το παιδί βλέπαμε.
anonymous-root Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα παιδιά. Έκανα τελικά την παραγγελία, θα τα έχω από βδομάδα. Στη σύνθεση του ELF. Ναι, ίσως είναι λίγο overkill o i3, αλλά επειδή δεν θα παίξει αναβάθμιση γενικά ας τον πάρουμε. Αργότερα θα δούμε για κάρτα γραφικών. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα