doctorized Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Υπάρχει κάποιος ιστότοπος που να μπορώ να δω ποια είναι η πραγματική μέγιστη ταχύτητα ίντερνετ σε κάποια περιοχή, σε κάποιο συγκεκριμένο δρόμο ίσως; Βρήκα 2 σελίδες: http://hyperiontest.gr/ και http://mapsrv1.terra.gr/eettutilities/mapnew.aspx αλλά λένε χαζομάρες. Το λέω αυτό γιατί πχ στο Ίλιον σε σπίτια φίλων σε συγκεκριμένους δρόμους, η μέγιστη ταχύτητά τους είναι 7Μbps (ο ίδιος ο ΟΤΕ τους έχει πει ότι αυτή είναι η μέγιστη ταχύτητα της περιοχής εκεί που μένουν) και οι παραπάνω σελίδες μιλάνε για 16-24. Κάτι άλλο αξιόπιστο υπάρχει; Ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι για την περιοχή του Κορυδαλλού όπου μία φίλη πιάνει 5Mbps και θέλω να δω αν όντως είναι αυτή η μέγιστη ταχύτητα της περιοχής. Σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο τη Forthnet που ανήκει η γραμμή της αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μου πούν την αλήθεια.
Luciddream Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 πως γίνεται να λες οτι το hyperiontest δεν ειναι αξιόπιστο και οτι γράφει 9mbps παραπάνω απο αυτο που πιάνει ο κόσμος δεν μπορώ να το καταλάβω. εγώ όταν το είχα δοκιμάσει έπιανα την κανονική μου ταχύτητα. το άλλο δεν το ξέρω. με έβαλες σε σκέψεις τώρα και θα ξανακάνω το τεστ edit: το τεστ ολοκληρώθηκε, δεν βλέπω κάτι το περίεργο Δοκιμή προς τα έξω για 10 δευτερόλεπτα (πελάτης προς εξυπηρετητή) . . . . . 4.50Mb/s Δοκιμή προς τα μέσα για 10 δευτερόλεπτα (εξυπηρετητής προς πελάτη) . . . . . . 42.43Mb/s
NikosKallithea Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 H πραγματική σου ταχύτητα φαίνεται στα στατιστικά του ρουτερ σου
doctorized Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 H πραγματική σου ταχύτητα φαίνεται στα στατιστικά του ρουτερ σου Ο ρούτερ της λέει 5 χιλιάδες κάτι Κbps. To θέμα είναι τόση είναι η ταχύτητα στην περιοχή ή έχει κάποιο πρόβλημα καλωδίωσης και τελικά τόσο παίρνει; πως γίνεται να λες οτι το hyperiontest δεν ειναι αξιόπιστο και οτι γράφει 9mbps παραπάνω απο αυτο που πιάνει ο κόσμος δεν μπορώ να το καταλάβω. εγώ όταν το είχα δοκιμάσει έπιανα την κανονική μου ταχύτητα. το άλλο δεν το ξέρω. με έβαλες σε σκέψεις τώρα και θα ξανακάνω το τεστ Στο Ίλιον κοντά στο Λίντλ η ταχύτητα είναι 7Μbps. Στην περιοχή του Κορυδαλλού μιλάει για 16-24 εκεί που μένει η φίλη μου και πιάνει 5. Το ερώτημα παραμένει: πιάνει 5 γιατί τόσο είναι εκεί που μένει, ή έχει πρόβλημα η καλωδίωσή της και χρειάζεται τεχνικός να βρει το πρόβλημα για να ανέβει η ταχύτητα;
Luciddream Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 μάλλον το δεύτερο. αλλα θέλει λίγο ψάξιμο το θέμα. μια καλή ιδέα θα είναι να κοιτάξει και απο ένα wizard π.χ της cyta την απόσταση που της βγάζει απο το Α/Κ. edit: αν κατάλαβα καλά κοιτάς το 2ο site, δεν ξέρω κάτι για αυτό και απο μια μικρή ματιά που έριξα βλέπω οτι γράφει ασυναρτησίες. αν όμως στο hyperiontest απο δοκιμές χρηστών στην γειτονιά της έχει 16-24 και η φίλη σου πιάνει 5, τότε ναι, μάλλον έχει πρόβλημα στην γραμμή απλά έχει ξαναειπωθεί εδω μέσα για το hyperiontest κ κανα δυό ακόμα οτι δεν ειναι αξιόπιστα και δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο.
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 α.βλεπεις αποσταση απο το αστικο κεντρο. β.στην φιλη σου με τα 5mbps κοιτας το attenuation.αμα δεις 40 attenuation ναι δεν ειναι παραλογο.αν εισαι απο την πανω πλευρα του κορυδαλλου σχιστο πως το λενε εκει ναι δεν παιζει καλα.πανω πλευρα εννοοω πανω απο γρηγοριου λαμπρακη που εχει και εκεινο τον λοφο βουνο πεστο οπως θες στο δεξι χερι που αμα συνεχισεις νομιζω σε παει προς το δαφνη αν θυμαμαι καλα. ο οτε του κορυδαλλου ειναι Αβέρωφ & Αττάλιας αν η φιλη σου εχει προβλημα καλωδιωσης θα την μαρτυρησει το attenuation>πρεπει να εχει κανει τρελη πατατα στην καλωδιωση για να βγει λαθος το attenuation συν οτι το συγκρινεις και με την αποσταση αφου ξερεις που ειναι ο οτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα