Προς το περιεχόμενο

Windows Xp σε Linux. Εφικτό ή όχι;

Crystalenia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

<p>ένα απλό logout κάνε απο τον browser σου όταν φεύγεις απο το mail</p>

<p>και το ίδιο στο skype.</p>

<p>Δεν αξίζει να δαπανήσεις ώρες επί ωρών</p>

<p>για να μάθεις να χειρίζεσαι Linux</p>

<p>ενώ δεν εχεις μάθει πως αποσυνδέεσαι με ασφάλεια απο εφαρμογές email ή Skype....</p>

<p> </p>

<p>Τα γράφω όλα αυτά σε φιλικό πνεύμα, να το ξέρεις.</p>

Εννοείται πως ότι λέμε είναι σε φιλικό πνεύμα. Συζήτηση κάνουμε, δεν νομίζω να έχει κανείς μετοχές στις εν λόγω εταιρίες για να μαλωσουμε... :P

Έχεις υπόψιν σου ότι τα καινούρια Windows έρχονται με ενσωματωμενες εφαρμογές; Πως ήταν μια εποχή το MSN που απαξ και μπήκες έπρεπε να του κάνεις απεγκατάσταση για να αποσυνδεθεί; ε το ίδιο έχουν κάνει και με αυτά που ανέφερα. Γνωρίζω πολύ καλά πως να κάνω αποσύνδεση όταν κάθομαι στο pc, μην σου πω ότι σε ξένο γυρίζω πίσω και διαγράφω και το μειλ μου από την φόρμα εισαγωγής. Το πρόβλημα είναι ότι τα εν λόγω προγράμματα δεν σε αφήνουν. Με έναν φίλο μου είχαμε φάει ώρες ψάχνοντας ρυθμίσεις/επιλογές/κλπ μέχρι που αναγκαστικά έφτιαξε δεύτερο προφίλ χρήστη το οποίο μάλιστα έπρεπε να είναι και χωρίς κωδικό για να ξεμπερδέψει.... αποτέλεσμα -> ευάλωτο pc. πολύ φασαρία για το τίποτα δηλαδή. Ακόμα και στο κινητό που θεωρείται προσωπικό μπορείς να κάνεις αποσύνδεση...

Sent from my GT-I8260 using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάνε μερικοί και θέλουν να επιβάλουν την άποψη τους, χώρια ότι αραδιάζουν ανακρίβειες

Μπορείς να πεις σε ποιον ή σε τι αναφέρεσε;

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

Μπορείς να πεις σε ποιον ή σε τι αναφέρεσε;

Αναφέρομαι στην επιμονή σου να βάλει η TS Windows και σε εκφράσεις του τύπου "Δεν αξίζει να βάλεις Linux..."

Βάλε όλη την φράση σε παρακαλώ. Μην κρίνεις μεμονωμένα 2 λέξεις.

Αν θέλει και έχει χρόνο να ασχοληθεί αυτό είναι δικαίωμα της και βεβαίως να το κάνει.

Αλλά απ ότι φαίνεται έχει απλές καθημερινές ανάγκες που κατά τη γνώμη μου μπορεί ακόμη και να μείνει με τα xp που την βολεύουν.

Επίσης σε παρακαλώ πες μου που ανέφερα ανακρίβεια, όπως λες, για να μην την επαναλάβω........

Με Windows θα βλέπει απευθείας και τα αρχεία του υπόλοιπου "παλιού" κομματιού του σκληρού σου, μάλιστα, ενώ με Linux όχι.

Δεν αξίζει να δαπανήσεις ώρες επί ωρών

για να μάθεις να χειρίζεσαι Linux

ενώ δεν εχεις μάθει πως αποσυνδέεσαι με ασφάλεια απο εφαρμογές email ή Skype...

2 ανακρίβειες η μία δίπλα στην άλλη

1. Το Linux διαβάζει οποιοδήποτε σύστημα αρχείων. Τα Windows μόνο FAT32/NTFS.

2. Που κολλάει το skype (το οποίο υπάρχει ΚΑΙ για Linux) με το αν αξίζει κάποιος/α να ασχοληθεί με Linux;

Φίλε Oxygene κάτι έχεις καταλάβει πάρα πολύ λάθος...

1. Διαβάζει μερικά αλλά για να τα χρησιμοποιήσεις χρειάζεσαι εργαλεία για linux

2. Λέει η TS οτι δεν μπορεί στα 7άρια να κάνει ασφαλή έξοδο απο το Skype.

Μάλιστα το βάζει ως εμπόδιο της να πάει στα 7.

Που κολλάει οτι υπάρχει skype για linux?

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, σε παρακαλώ πολύ, διάβασε όλο το θέμα άλλη μια φορά.

Συμπαθώ τα linux, δεν έχω καμιά καούρα για τα windows και την πολυεθνική που μαστίζει τον χώρο,

απλά προσπαθώ να βοηθήσω την συγκεκριμένη περίπτωση.....

Ομολογώ ότι το μηνυμά σου με άγχωσε λίγο, αλλά όπως είπε και ο oxygen, θέλει το χρόνο του... τολμώ να πω ότι είμαι καλή στο να μαθαίνω προγράμματα και λογισμικά, αν λάβεις υπόψιν ότι ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν BIOS, χωρίς τίποτα απάνω, ε, νομίζω το χω... :-D

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Πολλά απο αυτά που αναφέρεις δεν αναφέρονται πχ στην Ιστοσελίδα της Ubuntu. όσο για το ψάξιμο, έχω βάλει στους σελιδοδείκτες ένα ολόκληρο κατέβατο με πληροφορίες της προαναφερθήσας Ιστοσελίδας που αναμένει να αναγνωσθεί. Η λύση της Apple δεν μου αρέσει γιατί όπως είπες είναι υπερκοστολογημένη - τρανή απόδειξη τα iPhone που έχει γεμίσει η αγορά... το Samsung Core που έχω εγώ είναι πολύ πιο φθηνό και πολύ πιο καλό απο το iPhone, πόσο μάλλον κάποιος που θα δώσει και 100-200 ευρώ παραπάνω.... Το ίδιο πιστεύω ισχύει και με τους υπολογιστές. Αν είχα αυτην την στιγμή 1000 ευρώ να αγοράσω mac, δεν θα ήμουν εδώ, θα ήμουν στον τεχνικό μου να κάνω το pc ξεφτέρι με τα μισά λεφτά....  ;)

Όπως ήδη προανέφερα, είναι θέμα χρόνου να τα αποχωρηστώ... :cry:  αργά ή γρήγορα θα αναγκαστώ να το κάνω... 

Καλό μεσημέρι.

1. Το BIOS είναι εκ των ουκ άνευ σε έναν υπολογιστή. Αν αναφέρεσαι σε εποχές που κυριαρχούσε το (MS-)DOS τότε δεν θα ήταν κάτι δύσκολο. Αν αναφέρεσαι σε κάτι άλλο (π.χ. ότι εγκατέστησες μόνη σου κάποια Windows) τότε ΟΚ... -σχεδόν, γιατί μέχρι "πρόσφατα" δεν ήταν η πλειοψηφία των installers σε linux ιδιαίτερα φιλικοί (οπότε και απαιτείτο λίγη προσπάθεια, εκ μέρους του χρήστη).

2. Θα επιμείνω ότι η μετάβαση θα πρέπει να είναι:

α) συντηρητική (π.χ. όσο έχεις ακόμη τα Windows ΧP να δοκιμάσεις κάποια διανομή είτε με live dvd είτε με virtual box)

β) προσεκτική (ασφαλή αντίγραφα των δεδομένων σου)

3. Όσα έγραψα ήταν σε πολύ αδρές γραμμές, μέσα από την δική μου εντελώς φτωχή εμπειρία. Υπάρχουν άτομα εδώ πολύ πιό έμπειρα. Απλώς ήθελα να δώσω σχηματικά το τί συμβαίνει. Πάντως, μην περιμένεις σε όλες τις σελίδες διανομών να βρίσκεις την ίδια ποσότητα και ποιότητα πληροφορίας. Έτσι, π.χ. σε σελίδες των Arch, Gentoo, Slackware, Debian θα βρεις πράγματα που (ίσως) δεν θα έβρισκες αλλού. Βέβαια όλα αυτά έχουν να κάνουν με το πόσο "βαθιά" θες να βουτήξεις. Από όσα έχεις γράψει, αντιλαμβάνομαι ότι θα ήθελες μια διανομή:

α) "μεγάλη" ( => ευρεία αποθετήρια => αρκετό διαθέσιμο λογισμικό, => ενεργά fora χρηστών για απορίες, => σίγουρη υποστήριξη)

β) "εύκολη" με την έννοια ότι δεν θα χρειαστεί παρά να καταβάλλεις τον ελάχιστο δυνατό κόπο για να δουλέψει το σύστημά σου

Με βάση αυτά τα δύο κριτήρια θα σου πρότεινα (δίχως να θέλω να υποβαθμίσω άλλες διανομές που δεν θα αναφέρω) τις εξής (η σειρά είναι ενδεικτική προσωπικής εκτίμησης):

Fedora, openSUSE, Mageia/Mandriva/Rosa, Mint, Sabayon, Ubuntu/Kubuntu/Xubuntu 

Φυσικά μπορείς να πας και σε άλλες: Debian (testing) ... μέχρι και Arch, ανάλογα τον χρόνο και την προσπάθεια που θες να διαθέσεις. Τέλος, θα επιμείνω επίσης στην βοήθεια (τουλάχιστον για την πρώτη φορά) από άτομο που γνωρίζει (για να αποφύγεις μια βραδεία μετάβαση, ως απόρροια μιας σπασμωδικής επικοινωνίας και ενός εκτεταμένουν διαβάσματος σε άπειρα sites).

Εγώ θα σου πρότεινα να διαβάσεις αυτό για να δεις αν θες να μεταβείς σε Linux

https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF_Linux;

Και αυτό προκειμένου να διαλέξεις διανομή:

https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE_%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CF%82

Τέλος, σαν πρώτη επαφή, αν το σηκώνει ο υπολογιστής σου, το virtualbox είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος.

Καλό μεσημέρι.

1. Το BIOS είναι εκ των ουκ άνευ σε έναν υπολογιστή. Αν αναφέρεσαι σε εποχές που κυριαρχούσε το (MS-)DOS τότε δεν θα ήταν κάτι δύσκολο. Αν αναφέρεσαι σε κάτι άλλο (π.χ. ότι εγκατέστησες μόνη σου κάποια Windows) τότε ΟΚ... -σχεδόν, γιατί μέχρι "πρόσφατα" δεν ήταν η πλειοψηφία των installers σε linux ιδιαίτερα φιλικοί (οπότε και απαιτείτο λίγη προσπάθεια, εκ μέρους του χρήστη).

Έχεις δίκιο, αναδιατυπώνω, DOS. Αυτό που ήθελα να εξηγήσω είναι ότι δεν είμαι "καλομαθημένη" στα windows, έχω δουλέψει διάφορα λειτουργικά. Δεν με φοβήζει δηλ το νέο περιβάλλον. Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση σου και τον χρόνο σου.

Εγώ θα σου πρότεινα να διαβάσεις αυτό για να δεις αν θες να μεταβείς σε Linux

https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF_Linux;

Και αυτό προκειμένου να διαλέξεις διανομή:

https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE_%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CF%82

Τέλος, σαν πρώτη επαφή, αν το σηκώνει ο υπολογιστής σου, το virtualbox είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος.

Ευχαριστώ! θα τα κοιτάξω.

Νομίζω δεν μας έχει πεί και το υλικό σου παίζει και αυτό τον ρόλο του.

Εμ, ναι... έχεις ένα δίκιο εκεί....

BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG

Processor: Intel® Pentium® D CPU 3.00GHz

Memory: MSI 1014MB RAM DIMM

Αρκούν αυτά; :unsure:

2. Λέει η TS οτι δεν μπορεί στα 7άρια να κάνει ασφαλή έξοδο απο το Skype.

Μάλιστα το βάζει ως εμπόδιο της να πάει στα 7.

Είπα ότι τα 7αριά, όπως λες, δεν παρέχουν προστασία προσωπικών δεδομένων και ανέφερα σαν παράδειγμα το Skype. Εννοείται οτι δεν κρίνω το λειτουργικό από μία εφαρμογή....

Είπα ότι τα 7αριά, όπως λες, δεν παρέχουν προστασία προσωπικών δεδομένων και ανέφερα σαν παράδειγμα το Skype. Εννοείται οτι δεν κρίνω το λειτουργικό από μία εφαρμογή....

Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα έλεγα ότι πρέπει να βάλεις μια διανομή Linux που να μην είναι "βαριά" και αναφέρομαι στο DE. Θα σου πρότεινα: Xfce ή LXDE.

Επίσης, διάλεξε κάποια/ες διανομή/ες και άρχισε τις δοκιμές μέσω virtual box.

• Like 1

Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα έλεγα ότι πρέπει να βάλεις μια διανομή Linux που να μην είναι "βαριά" και αναφέρομαι στο DE. Θα σου πρότεινα: Xfce ή LXDE.

Επίσης, διάλεξε κάποια/ες διανομή/ες και άρχισε τις δοκιμές μέσω virtual box.

Στο χα πει ότι το καλό μου έχει κάποια χρονάκια στην πλάτη του.... :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...