papresa Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, 5/9 η μεγάλη ημέρα για την Αν.Μακεδονία-Θράκη άρα και για τη Σαμοθράκη. Έρχεται μέσω Digea το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στην περιοχή μας.Έχω όμως κάποιες απορίες:1) 32άρα Toshiba δεν έχει αποκωδικοποιητή ενσωματωμένο, μου είπαν όμως πως μπορώ να βάλω επάνω έξτρα. Ισχύει; Πως τον ζητάω;2) Κάθε τηλεόραση χρειάζεται ξεχωριστό αποκωδικοποιητή;3) Με τις παλιές τηλεοράσεις τι γίνεται; Καπουτ σε μια νύχτα;4) Τηλεόραση με εσωτερική κεραία, τι κάνουμε εδω;Αυτές για αρχή, συγγνώμη αν σας κούρασα... Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2014 από papresa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rnd Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Κάνε edit το μήνυμά σου για να μην μας στείλεις στον οφθαλμίατρο και τον ψυχίατρο. Με μια απλή αναζήτηση στο Google, βρήκα το αρχικό σου κείμενο στο adslgr.com και το παραθέτω: Καλησπέρα, 5/9 η μεγάλη ημέρα για την Αν.Μακεδονία-Θράκη άρα και για τη Σαμοθράκη. Έρχεται μέσω Digea το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στην περιοχή μας.Έχω όμως κάποιες απορίες:1) 32άρα Toshiba δεν έχει αποκωδικοποιητή ενσωματωμένο, μου είπαν όμως πως μπορώ να βάλω επάνω έξτρα. Ισχύει; Πως τον ζητάω;2) Κάθε τηλεόραση χρειάζεται ξεχωριστό αποκωδικοποιητή;3) Με τις παλιές τηλεοράσεις τι γίνεται; Καπουτ σε μια νύχτα;4) Τηλεόραση με εσωτερική κεραία, τι κάνουμε εδω;Αυτές για αρχή, συγγνώμη αν σας κούρασα... 1) NEOTION NP4+, αλλά καλύτερα να βάλεις εξωτερικό αποκωδικοποιητή. 2) Προφανώς.4) Βάζεις εξωτερικό αποκωδικοποιητή.4) Βάζεις εξωτερικό αποκωδικοποιητή, εκτός και εάν εννοείς ενσωματωμένη κεραία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adsl2+ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 rnd τι θέλεις να πεις με το [Κάνε edit το μήνυμά σου για να μην μας στείλεις στον οφθαλμίατρο και τον ψυχίατρο] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papresa Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Είχα κάνει copy-paste το θέμα από άλλη σελίδα και κάθε πρόταση μου την είχε βγάλει διπλή. Αυτό εννοούσε, ξέρει τι λέει. Μετά το διόρθωσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rnd Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 rnd τι θέλεις να πεις με το [Κάνε edit το μήνυμά σου για να μην μας στείλεις στον οφθαλμίατρο και τον ψυχίατρο] Χα χα χα!!! Προφανώς τα πάντα είναι θέμα αποκωδικοποίησης του εγκεφάλου, αλλά ποτέ δεν είχα αισθανθεί τόσο αποπροσανατολισμό διαβάζοντας κάτι. Τώρα που το σκέφτομαι, κρίμα που δεν κράτησα backup του αρχικού κειμένου. Το τελικό αποτέλεσμα ναι μεν είχε προκύψει από λάθος, αλλά ούτε σε επιστημονικό επίπεδο θα μπορούσε να συνταχθεί τέτοιο κείμενο για εγκεφαλικές δοκιμές. Κάθε 5-6 λέξεις υπήρχε επανάληψη και το τελικό αποτέλεσμα ήταν κάτι του τύπου (δεν θα τα καταφέρω καλά αλλά θα προσπαθήσω): Καλησπέρα, 5/9 η μεγάλη ημέρα για την Καλησπέρα, 5/9 η Αν.Μακεδονία-Θράκη άρα και για τη μεγάλη Σαμοθράκη. Έρχεται ημέρα για την Αν.Μακεδονία-Θράκη μέσω Digea άρα και για τη Σαμοθράκη. Και καλά, από το παραπάνω κείμενο της εισαγωγής κάτι καταλάβαινες για την έλευση του ψηφιακού σήματος. Αλλά παρακάτω, στις ερωτήσεις, αφού οι επαναλαμβανόμενες λέξεις μπορεί και να ανήκαν σε άλλη ερώτηση, για να ενταχθείς στο κλίμα και να καταλάβεις το ζητούμενο, ένοιωθες την ανάγκη οφθαλμιατρικής και ψυχιατρικής υποστήριξης. Χα χα χα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papresa Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Μου είπαν ότι στις παλιές τηλεοράσεις αν βάλεις αποκωδικοποιητή με έξοδο RF κόβει την εικόνα. Αληθεύει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rnd Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Και βέβαια η τηλεόραση κόβει την εικόνα του εξωτερικού αποκωδικοποιητή με σύνδεση RF, όπως όμως την κόβει και με σύνδεση SCART. Για το εν λόγω κόψιμο της εικόνας δεν πρέπει ευθύνεται επιπρόσθετα και η κωδικοποίηση σε σήμα RF, αλλά μόνο το λεγόμενο overscan της εικόνας που έχω αναφέρει επανειλημμένως (δηλαδή η μεγέθυνση της εικόνας του σήματος από τη συσκευή, ώστε να μην προβάλλονται στην οθόνη πιθανές περιφερειακές ατέλειες, με συνέπεια το κόψιμο της περιφερειακής εικόνας). Έχω παρατηρήσει ότι στο συνδυασμό εξωτερικού αποκωδικοποιητή με τηλεόραση CRT, το overscan ίσως και να παραγίνεται σε σχέση με τον ενσωματωμένο αναλογικό δέκτη, με συνέπεια στην τελική εικόνα τα σήματα των καναλιών να εμφανίζονται οριακά ή και να κόβονται λίγο. Λογικά αυτό πρέπει να γινόταν και στην εικόνα από DVD, αλλά ποτέ δεν είχα καθίσει να το παρατηρήσω συγκεκριμένα. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι και κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί ιδιαίτερα. Για λέμε και του στραβού το δίκιο, και οι TFT τηλεοράσεις κάνουν overscan στο τηλεοπτικό σήμα, αν και κάπως λιγότερο από τις CRT. Ο μόνος τρόπος για να μην γίνει overscan τηλεοπτικού σήματος σε τηλεόραση TFT είναι να χρησιμοποιήσεις εξωτερικό αποκωδικοποιητή με σύνδεση HDMI και να επιλέξεις στις ρυθμίσεις εικόνας της τηλεόρασης για τη συγκεκριμένη θύρα PC mode, Just Scan, ή όπως αλλιώς το αναφέρει η κάθε τηλεόραση, για απενεργοποίηση του overscan. Τότε μόνο έχεις ακριβή απεικόνιση του τηλεοπτικού σήματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosggg3 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 σημερα ηρθε το ψηφιακο και σε εμας Αν.Μακεδονία-Θράκη. εχω μια lg με ενσωματωμένο δεκτη και ενω πιανει ολα τα καναλια αυτα τις νεριτ τα πιανει αναλογικα!. τι γινεται?. δεν εκπέμπει η νεριτ ψηφιακα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekparot Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημέρα εμένα δεν μου εμφανίζει το αντ1 & το alpha και κάποια περιφερειακά. Ποιο λετε να είναι το πρόβλημα; mega, nerit, star τα βλέπω. Το πρόβλημα είναι και στις δύο tv lg & samsung. Τις έκανα reset αλλα τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rnd Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 σημερα ηρθε το ψηφιακο και σε εμας Αν.Μακεδονία-Θράκη. εχω μια lg με ενσωματωμένο δεκτη και ενω πιανει ολα τα καναλια αυτα τις νεριτ τα πιανει αναλογικα!. τι γινεται?. δεν εκπέμπει η νεριτ ψηφιακα? Εάν κρίνω και από παλαιότερα μηνύματα, εάν δέχεσαι σήμα τοπικού αναμεταδότη, υπάρχει η περίπτωση να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία. Ή μπορεί να έχεις θέμα οριακής λήψης σήματος. Ανάλογα με την περιοχή που μένεις, έλεγξε χειρωνακτικά τις τοπικές συχνότητες (βλέπε Digea). Καλημέρα εμένα δεν μου εμφανίζει το αντ1 & το alpha και κάποια περιφερειακά. Ποιο λετε να είναι το πρόβλημα; mega, nerit, star τα βλέπω. Το πρόβλημα είναι και στις δύο tv lg & samsung. Τις έκανα reset αλλα τίποτα. Καλού κακού δες τα στατιστικά του σήματος στα υπόλοιπα κανάλια. Ίσως να έχεις οριακή λήψη σήματος, ή αντιθέτως πολύ μεγάλη ενίσχυση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekparot Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Το σήμα είναι στο ισχυρό, παντως που μιλησα με αλλα δύο άτομα που κοιτάν Θάσο αντιμετωπιζουν το ιδιπ θεμα. Αρα φταίει κατι απο μεριάς digea; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rnd Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Εάν συμβαίνει το ίδιο σε όλους, τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι θέμα Digea. Εάν συμβαίνει σε πολλούς αλλά όχι σε όλους, τότε αυτά τα κανάλια μπορεί να εκπέμπουν σε διαφορετική ένταση από τα υπόλοιπα και για αυτό να δημιουργείται το πρόβλημα. Υποθέτω ότι εάν τίθεται γενικευμένο θέμα έντασης στην περιοχή, ίσως η Digea να προβεί σε ρυθμίσεις. Εφόσον όμως η ένταση του σήματος σε όλα τα κανάλια που πιάνεις είναι 100%, δοκίμασε να μειώσεις την ενίσχυση του σήματος της κεραίας σου, μπας και τα υπόλοιπα κανάλια εκπέμπουν ισχυρότερα και για αυτό δημιουργείται το πρόβλημα στην εγκατάστασή σου. Εάν όμως το πρόβλημα είναι γενικευμένο και βαριέσαι να κάνεις δοκιμές, περίμενε λίγο μήπως γίνουν κάποιες αλλαγές από την Digea. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekparot Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Μόλις ηρθαν τα κανάλια με νεα σάρωση. Αρα ήταν θέμα digea. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosggg3 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 ναι και γω τωρα βλεπω κανονικα νεριτ, νεριτ sports και Ν ΗD, μετα απο νεα σαρωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekparot Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Γιατί σε μια 14" crt δεν βλέπω τα νεριτ ενω αν πάρω τον δέκτη και τον βαλω σε μια 29" crt τα εμφανίζει? Ολα αυτά στο ιδιο σπίτι με την ιδια κεντρική κεραία. Μήπως κατι πρέπει να ρυθμιστεί στο δέκτη, πχ χρώματα rgb; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα