Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα ενώ περίμενα να ολοκληρωθεί μια εντολή στο photoshop συγκεκριμένα, άρχισε να κάνει θόρυβο και η οθόνη έγινε άσπρη.. Δεν το είχε ξανακάνει, πανικοβληθηκα και το εκλεισα με το κουμπί. Μετά από λιγο που κρυωσε, το ανοιξα και συνέχισε ακριβώς όπως πριν ,οπότε το ξαναεκλεισα..διάβασα γενικά κάποια πράγματα σε φόρουμ αλλά λέγαν μονο για τη λευκή οθόνη, οχι για θόρυβο. Έχετε κάποια πρόταση?

Αυτα είναι τα χαρακτηριστικά

MBP 15.4/CTO

PROCESSOR 065-0092 2.2GHz Quad-core Intel Core i7

MEMORY 065-0094 8GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 2x4GB

HARD DRIVE 065-0549 500GB Serial ATA Drive @ 7200

OPTICAL DRIVE 065-0102 8x Double-Layer SuperDrive

DISPLAY 065-0103 MBP 15" Glossy WS Display

Ευχαριστώ,

Άννα

• Like 1
Δημοσ.

Για power-up με πατημένο το πλήκτρο shift έως ότου εμφανισθεί μια γκρίζα progress bar, να τρέξουν επισκευαστικές ρουτίνες και τελικά το μηχάνημα να κάνει boot σε Safe Mode.

Ολοκληρώνεται η διαδικασία ή εμφανίζεται η άσπρη οθόνη ;. Είναι σκέτη ή εμφανίζεται το Apple logo ή το περιστρεφόμενο γρανάζι ;.

Δημοσ.

Όταν το ανοίγω εμφανίζεται το logo με γραμμές δυστυχώς και μετα κατευθειαν αρχίζει ο θόρυβος και η ασπρη οθόνη. Θα δοκιμασω να το ανοιξω όπως λες, και θα γράψω τα νεα,ευχαριστώ..

Δημοσ.

Αυτή οθόνη κατά κανόνα υποδεικνύει βλάβη στην κάρτα γραφικών, που βέβαια δεν δικαιολoγεί τους θορύβους που αναφέρεις που πρέπει να προέρχονται από τον δίσκο.

Πήγαινε το μηχάνημα στο service.

Μια τελευταία προσπάθεια πριν το service :

Προσπάθησε για startup σε Single-User mode μήπως και μπορέσεις να επισκευάσεις τον δίσκο (εφ' όσον βέβαια αυτός προκαλεί το θέμα).

Δημοσ.

Το προσπάθησα, ο δίσκος δε φαίνεται να χει θέμα, όπως ειπες πριν, η κάρτα πρέπει να είναι.. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Νομίζω το κόστος θα ναι τέτοιο που δε θα αξίζει την επισκευή.Τουλάχιστον θα σώσω τα αρχεία..

Βρήκα ενα άρθρο που λέει οτι είναι συχνό πρόβλημα μοντέλων του 2011.. http://appleinsider.com/articles/14/08/12/apple-ignores-calls-to-fix-2011-macbook-pro-failures-as-problem-grows

Τέλος πάντων.. Πάω να πενθησω..

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω το κόστος θα ναι τέτοιο που δε θα αξίζει την επισκευή.Τουλάχιστον θα σώσω τα αρχεία..

Βρήκα ενα άρθρο που λέει οτι είναι συχνό πρόβλημα μοντέλων του 2011.. http://appleinsider.com/articles/14/08/12/apple-ignores-calls-to-fix-2011-macbook-pro-failures-as-problem-grows

Και για μένα δεν αξίζει, η επισκευή είναι επίφοβη και η αλλαγή πανάκριβη...

Δημοσ.

κάνε μια προσπαθεια στη  document και βλέπεις.. από την άλλη μπορεί να υπάρχξει και κάποιο πρόγραμμα αντικατάστασης αν το έχουν πολλοί, δε ξέρεις ποτε

Δημοσ.

Έχω και γω το ίδιο πρόβλημα με ένα mbp early 2011. Από όσα διαβάζω εδώ και γενικότερα σε πολλά άλλα forums, είναι ένα γνωστό και πολύ συχνό καταστροφικό πρόβλημα. Η "οριστική" λύση κοστίζει γύρω στα 1000€, ενώ υπάρχει και το reboil με 100-150€ αλλά, με ημερομηνία λήξης 3 μήνες το πολύ.

Η ερώτηση είναι, "μήπως υπάρχει κάτι συλλογικό που πιέζει την apple για αντικατάσταση, ή να φτιάξουμε κάτι εμείς?".

Οι reboilάδες θησαυρίζουν και η apple σφυρίζει αδιάφορη.

Είμαστε πάρα πολλοί. Πρέπει κάποιος να πάρει ευθύνη.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Έχω και γω το ίδιο πρόβλημα με ένα mbp early 2011. Από όσα διαβάζω εδώ και γενικότερα σε πολλά άλλα forums, είναι ένα γνωστό και πολύ συχνό καταστροφικό πρόβλημα. Η "οριστική" λύση κοστίζει γύρω στα 1000€, ενώ υπάρχει και το reboil με 100-150€ αλλά, με ημερομηνία λήξης 3 μήνες το πολύ.

Η ερώτηση είναι, "μήπως υπάρχει κάτι συλλογικό που πιέζει την apple για αντικατάσταση, ή να φτιάξουμε κάτι εμείς?".

Οι reboilάδες θησαυρίζουν και η apple σφυρίζει αδιάφορη.

Είμαστε πάρα πολλοί. Πρέπει κάποιος να πάρει ευθύνη.

Sent from my iPad using Insomnia

Νομίζω εννοείς reflow (στην ουσία το τσιπάκι που έχει ξεκολλήσει ζεσταίνεται και ξανακολλάει στην μητρική, είναι η πιο οικονομική λύση) ή reballing (όπου το τσιπάκι βγαίνει, καθαρίζεται, μπαίνουν καινούργιες "μπαλίτσες" και ξανακολλάει στη μητρική ή μπαίνει εντελώς καινούργιο τσιπάκι, αρκετά πιο ακριβή λύση που θεωρητικά αντέχει παραπάνω)

Για μένα, σε μοντέλα που έχουν έτσι κι αλλιώς πρόβλημα υπερθέρμανσης από κατασκευής καμιά λύση δεν είναι μόνιμη. Ακόμα και με την επισκευή με τα 1000€ που λες (λογικά για ολοκαίνουργια μητρική) πάλι μετά από κάποιο καιρό μπορεί να σου βγάλει το πρόβλημα

Δημοσ.

κατι τετοια βλεπω και καταλαγιάζει ο "ποθος" μου για Macbook... :/

Δεν ειναι δυνατόν να σε εγκαταλείψει τελείως μηχανημα 1500+€ στα 3 χρόνια, ειναι αισχρό και για εμενα θα επρεπε να γίνει μαζική κίνηση εναντίον της εταιρείας καθως πρόκειται για κατασκευαστικό ελάττωμα...

και οι 8400-8600 στα λαπτοπ ειχαν θεμα αλλα αν το εβγαζαν θα ήταν 99% στην 5ετία+ και σιγουρα δεν θα ειχες πληρώσει τοσο ακριβα το μηχανημα που τις φόραγε

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...