andygrx Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 κανε enable to SMB 1.0 /CIFS file sharing support και θα τους δει τους NAS. 1
tommybertsen Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 12 λεπτά πριν, andygrx είπε κανε enable to SMB 1.0 /CIFS file sharing support και θα τους δει τους NAS. Με ποια λογική αυτό το είχε off by default ? Αυτό ήταν.
M@dB0x Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Με την ιδια λογικη οτι το ξερουμε ενα χρονο τωρα και ακομη να το φτιαξει. Με την καμια λογικη δλδ..............
tommybertsen Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Κάτι ακόμη. Ξέρω, καμία σημασία δεν έχει, αλλά συμβαίνει από τα windows 10 και μετά. Πας να αλλάξεις ένα όνομα στον δίσκο σου. Πχ από Local Disk να τον κάνεις "System Disk". Σου ζητάει άδεια admin. Ε αφού είσαι admin, τι την θέλει την άδεια admin; Adminception ? Πας πχ από ένα MAPPED letter του NAS να κάνεις copy κάπου σε ένα άλλο δίσκο (σε program files πχ - μάλλον υψηλής προστασίας φάκελος), και σου το απαγορεύει, αλλά αν το κάνεις copy στο desktop, γίνεται κανονικά. Αυτό πως λύνεται; Με permissions for everyone? Κάτι σαν αυτό πχ και να δώσεις full control access? Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από tommybertsen 1
p4n0s86 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 26 λεπτά πριν, tommybertsen είπε Κάτι ακόμη. Ξέρω, καμία σημασία δεν έχει, αλλά συμβαίνει από τα windows 10 και μετά. Πας να αλλάξεις ένα όνομα στον δίσκο σου. Πχ από Local Disk να τον κάνεις "System Disk". Σου ζητάει άδεια admin. Ε αφού είσαι admin, τι την θέλει την άδεια admin; Adminception ? Πας πχ από ένα MAPPED letter του NAS να κάνεις copy κάπου σε ένα άλλο δίσκο (σε program files πχ - μάλλον υψηλής προστασίας φάκελος), και σου το απαγορεύει, αλλά αν το κάνεις copy στο desktop, γίνεται κανονικά. Αυτό πως λύνεται; Με permissions for everyone? Κάτι σαν αυτό πχ και να δώσεις full control access? Εσύ είσαι Admin, είσαι εσύ όμως που κάνεις τις ενέργειες; Φαντάζομαι με την ίδια λογική που και το Linux ζητάει password μέχρι και όταν πας να κατουρήσεις. Για την περίπτωση δηλαδή που κάποιος άλλος αποκτήσει πρόσβαση στο admin account και θέλει να αλλάξει κάτι σημαντικό.
tommybertsen Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Στα λίνουξ από ότι είχα καταλάβει, δεν είσαι ο SU για αυτό κάθε τόσο πρέπει να παίρνεις τα δικαιώματα. Στα Windows, υποτίθεται πως είσαι ο admin Οκ, κάποια λογική θα υπάρχει πίσω από όλα αυτά, we just don't see it Όσο για το άλλο, λύση δεν βρήκαμε. Δεν θα σκάσουμε για εκείνο ,αφού λύθηκε το θέμα με τον NAS , όλα οκ 1
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Ο admin δεν είσαι. Χρήστης είσαι με διακαιώματα admin. Ο admin είναι ένας ο administrator. Το έχουν κλειδωμένο εξαρχής για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιο account είναι user και όχι admin. 2
tommybertsen Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Κάνω παράθεση αυτούσια την απάντηση ενός παιδιού για το άλλο ερώτημα περί copy-paste από το mapped network στο c:\ σε καποια φολντερς Αναφορά σε κείμενο Η εντολή με την οποία έχει γίνει map το share είναι με απλά δικαιώματα(όχι elevated), ενώ όταν θέλεις να κάνεις paste σε φάκελο με υψηλά δικαιώματα όπως τα program files και γενικά όλα τα system folders, τότε πρέπει να το κάνεις όπως αναφέρετε στο παραπάνω. Όταν από την άλλη κάνεις browse το share ως χρήστης, τότε οι ενέργειες σου αναφέρονται στα δικαιώματα το χρήστη σου. Για σένα πχ ως admin, γι αυτό και τότε μπορείς. Δεν καταλαβαίνω και πολλά εγώ, αλλά κάτι θα ξέρει το παιδί που τα γράφει Το παρατράβηξα και σόρρυ, απλά δεν έβγαινε άκρη...! Enjoy Windows 10 April Update Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από tommybertsen
nikoskon Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μετά την εγκατάσταση των 1803 April, εμφανίζεται στην διαχείριση αρχείων ένας δίσκος D:, χωρητικότητας 450ΜΒ με ελεύθερο 49MB. Ο δίσκος αποτελεί partition με τον χαρακτηρισμό OEM του C: που είναι και ο δίσκος εγκατάστασης. Ο D: φαίνεται να μην έχει αρχεία (κρυφά και μη) αλλά όταν τον σκανάρω με Defender σκανάρει περίπου 14000 αρχεία. Τί φάση; Πως στον π***ο το ξεφορτώνομαι;
tommybertsen Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 37 λεπτά πριν, nikoskon είπε Μετά την εγκατάσταση των 1803 April, εμφανίζεται στην διαχείριση αρχείων ένας δίσκος D:, χωρητικότητας 450ΜΒ με ελεύθερο 49MB. Ο δίσκος αποτελεί partition με τον χαρακτηρισμό OEM του C: που είναι και ο δίσκος εγκατάστασης. Ο D: φαίνεται να μην έχει αρχεία (κρυφά και μη) αλλά όταν τον σκανάρω με Defender σκανάρει περίπου 14000 αρχεία. Τί φάση; Πως στον π***ο το ξεφορτώνομαι; 6 ώρες πριν, stark είπε Καλησπέρα παιδιά ! Μετά το χθεσινό Win 10 update, μου εμφανίστηκε / δημιουργήθηκε στον SSD μου ενα μικρό partition F (450 MB) που δεν υπήρχε πριν ! Αν μπω μέσα φαίνεται άδειο (και με view hidden files enabled), αλλα στην πραγματικότητα δείχνει να εχει μονο 47,9 ΜΒ free. Μαλιστα μου βγαζει και "running out of space" ειδοποιήσεις! Εχω ανεβάσει καποια screenshots. Γνωρίσει κανείς γιατί δημιουργήθηκε αυτό το partition, τι ρόλο παίζει, αν είναι αναγκαία η ύπαρξή του και τι μπορώ να κάνω (π.χ. να το διαγράψω, να το κάνω merge με κάποιο άλλο) ; EDIT: κάτι βρήκα εδώ. Μαλλον είναι bug ! https://www.tenforums.com/drivers-hardware/109018-updated-1803-via-windows-update-now-d-oem-partition-showing.html 6 ώρες πριν, sotirisl είπε το πιο πιθανό είναι πως είναι το recover partition που δημιουργείται τυπικά σε ένα windows installation. Απλά συνήθως είναι κρυφό και δεν εμφανίζεται, ειδικά στον windows explorer... 2
dpolal Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Έγινε διαθέσιμο νέο mediaCreationTool που περιλαμβάνει την έκδοση 1803 για όσους θέλουν να κατεβάσουν το τελευταίο iso. https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209 Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από dpolal
panakos_thess Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) What?αυτο ειναι απο της 30 απριλιου Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από panakos_thess
tommybertsen Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 10 λεπτά πριν, dpolal είπε Έγινε διαθέσιμο νέο mediaCreationTool που περιλαμβάνει την έκδοση 1803. https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209 Από προχτές είναι αυτό Δημήτρη
dpolal Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, tommybertsen είπε Από προχτές είναι αυτό Δημήτρη My bad, δεν είδα το εν λόγο post.
SeXBOX Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Όσο εσείς λύνετε τα προβλήματα σας σε εφαρμογές εγώ εχω τα δυσάρεστα νέα ότι το 1000αρι τροφοδοτικό δεν δίνει τάσεις που πρέπει και παίζω με underclock. Τεσπα... στο θέμα μας, ΜΑΚΡΙΑ από 17133.5 ενώ έδειχνε μια χαρά στην αρχή μετά έκανε corrupted τους drivers ή unsigned και σε κάποια φάση τα Windows δεν ήταν λειτουργικά πλέον. Οπότε έκανα rollback και βγήκα από insider.
Προτεινόμενες αναρτήσεις