tommybertsen Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, _Theo_ είπε όταν τα 500 GB θα κοστίζουν 100 €.. https://www.skroutz.gr/s/5918223/Samsung-850-Evo-500GB.html Στα μεταχειρισμένα με ελάχιστη χρήση βρίσκεις άνετα στα 100€ 500ρη. Επίσης δεν είναι μόνο για games το SSD, διαφορά βλέπεις στο φόρτωμα ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ , και δε μιλάω για χρόνο φόρτωσης των Windows. Οι διαφορές είναι χαοτικές σε ότι και αν κάνεις, από φόρτωση, αποθήκευση μέχρι το pagefile σου... Τέσπα, offtopic είμαστε Δεν ξέρω αν η διαγραφή του διαμερίσματος μέσα από την επιλογή "αναβάθμιση" , ισοδυναμεί με format. Αναβάθμιση πατάς να κάνεις εξάλλου... 18 λεπτά πριν, SeXBOX είπε Δεν με ζαλίζεις Αυτό που σας είπα με τους σκληρούς το κάνατε; Επίσης καιρό τώρα είχα θέμα με προγράμματα που κλείνανε και νόμιζα ότι έφταιγε το OC, τελικά έβαλα Spybot Search and Destroy και βρήκε πράγματα που Malwarebytes και Adaware δεν τα έβρισκαν και φαίνεται μετά την διόρθωση τους όλα να έχουν στρώσει προς το παρόν. Μήπως δοκιμάζατε κι εσείς; Εγώ για να είμαι 100% σίγουρος για το Clean Install μου, αποσυνδέω όλους τους δίσκους εκτός αυτόν που θα βάλω το λειτουργικό, κάνω boot με F8 επιλέγοντας USB bootable που έκανα με Rufus το ISO κάνω Delete τον δίσκο και Create New μετά Φορματ και προχωράω στην εγκατάσταση. Edit: Στις μέρες μας ποιος ο λόγος να το κάνεις από δισκάκι; Εδώ άλλοι δεν έχουν DVD RW καν, εγώ εχω μόνο και μόνο για ψυχολογικούς λόγους και να εχω ένα δίσκο για επαναφορά του Image που κρατά backup το λειτουργικό. Εξ ου και το ότι κοστίζουν μόλις 15€ όσο 50 δισκάκια δλδ.... Τι να σου πω μαν, είχα δουλέψει για ένα διάστημα με ένα μόνο δίσκο το μηχάνημα. έχω 3ΗΔΔ + 3ΣΣΔ, στο διπλανό σύστημα έχει 2ΣΣΔ+ 3ΗΔΔ.... Ποτέ το παραμικρό θέμα... i5-4670, 8gb corsair vengeance 1600, asrock fatality h87, 650W XFXpro psu το pc. If that matters 1
SeXBOX Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 8 minutes ago, _Theo_ said: Πρέπει μάλλον να λέμε το ίδιο πράγμα για το φορμάτ, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όσο και να σου φαίνεται παράξενο, θεωρώ τον SSD ανούσιο. Και εξηγώ: Για ποιο λόγο να βάλω πχ 250 GB SSD μιας και θέλω τα games να φορτώνουν γρήγορα και τα 250 GB απλά είναι λίγα; Θέλω να βάλω SSD, αλλά αν θα το κάνω θα έχει χωρητικότητα 1 TB+, έτσι ώστε να φορτώνουν ΟΛΑ απο εκεί. Θέλω δηλαδή να κάνω ολοκληρωτική μετάβαση σε SSD μιας και είναι κλάσεις ανώτερος απο τον HDD αλλά οι τιμές είναι απογορευτικές. Ίσως στο μέλλον, όταν τα 500 GB θα κοστίζουν 100 €... Το ότι οι SSD αν κάνεις εκεί το λειτουργικό εγκατάσταση και φορτώνεις τα παιχνίδια και τα προγράμματα από άλλον SSD το έχεις σκεφτεί; Γιατί στο λέω αυτό... στο λέω γιατί εκεί που τρέχει το λειτουργικό/προγράμματα/παιχνίδια χρησιμοποιεί και τον σκληρό σαν Cache κάτι που το κάνει αστραπιαίο ο SSD με την CPU και RAM οπότε σε HDD έχει αργά saves και Frame drops. Πάρε 2x 250GB Evo να βρεις τη υγεία σου.
_Theo_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Καλή λύση και αυτή. Κάποια στιγμή θα γίνει σίγουρα μετάβαση γιατί οι HDD είναι αρχαία τεχνολογία πλέον.
SeXBOX Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 8 minutes ago, tommybertsen said: https://www.skroutz.gr/s/5918223/Samsung-850-Evo-500GB.html Στα μεταχειρισμένα με ελάχιστη χρήση βρίσκεις άνετα στα 100€ 500ρη. Επίσης δεν είναι μόνο για games το SSD, διαφορά βλέπεις στο φόρτωμα ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ , και δε μιλάω για χρόνο φόρτωσης των Windows. Οι διαφορές είναι χαοτικές σε ότι και αν κάνεις, από φόρτωση, αποθήκευση μέχρι το pagefile σου... Τέσπα, offtopic είμαστε Δεν ξέρω αν η διαγραφή του διαμερίσματος μέσα από την επιλογή "αναβάθμιση" , ισοδυναμεί με format. Αναβάθμιση πατάς να κάνεις εξάλλου... Τι να σου πω μαν, είχα δουλέψει για ένα διάστημα με ένα μόνο δίσκο το μηχάνημα. έχω 3ΗΔΔ + 3ΣΣΔ, στο διπλανό σύστημα έχει 2ΣΣΔ+ 3ΗΔΔ.... Ποτέ το παραμικρό θέμα... i5-4670, 8gb corsair vengeance 1600, asrock fatality h87, 650W XFXpro psu το pc. If that matters Τι να πω... η πλειοψηφία των ατόμων που εχω βρει να έχουν ίδιο πρόβλημα μέσα από Google κάνανε διαδικασίες που έχουμε πει εδώ μέσα και δοκιμάσει και τους λύθηκε αμέσως... Μήπως είναι δαιμονισμένος ο υπολογιστής; Εγώ θα έριχνα ένα ευχέλαιο
christos1414 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, SeXBOX είπε Τι να πω... η πλειοψηφία των ατόμων που εχω βρει να έχουν ίδιο πρόβλημα μέσα από Google κάνανε διαδικασίες που έχουμε πει εδώ μέσα και δοκιμάσει και τους λύθηκε αμέσως... Μήπως είναι δαιμονισμένος ο υπολογιστής; Εγώ θα έριχνα ένα ευχέλαιο Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από christos1414
_Theo_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Ξέρουμε πότε θα βγεί τελικά αυτό το έρμο Spring Creators Update ;;
SeXBOX Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 2 minutes ago, _Theo_ said: Ξέρουμε πότε θα βγεί τελικά αυτό το έρμο Spring Creators Update ;; Λογικά θα βγει το πολύ μέσα σε διάστημα των 2 εβδομάδων(δική μου εκτίμηση). Εμένα από τότε που μπήκε είχα μόνο μια Green Screen Of Death με ένα Critical Error αλλά νομίζω ήταν γιατί είχα "σπρώξει" τις μνήμες στα όρια τους.
giorgosmcmc Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SeXBOX είπε Δεν με ζαλίζεις Αυτό που σας είπα με τους σκληρούς το κάνατε; Επίσης καιρό τώρα είχα θέμα με προγράμματα που κλείνανε και νόμιζα ότι έφταιγε το OC, τελικά έβαλα Spybot Search and Destroy και βρήκε πράγματα που Malwarebytes και Adaware δεν τα έβρισκαν και φαίνεται μετά την διόρθωση τους όλα να έχουν στρώσει προς το παρόν. Μήπως δοκιμάζατε κι εσείς; Εγώ για να είμαι 100% σίγουρος για το Clean Install μου, αποσυνδέω όλους τους δίσκους εκτός αυτόν που θα βάλω το λειτουργικό, κάνω boot με F8 επιλέγοντας USB bootable που έκανα με Rufus το ISO κάνω Delete τον δίσκο και Create New μετά Φορματ και προχωράω στην εγκατάσταση. Edit: Στις μέρες μας ποιος ο λόγος να το κάνεις από δισκάκι; Εδώ άλλοι δεν έχουν DVD RW καν, εγώ εχω μόνο και μόνο για ψυχολογικούς λόγους και να εχω ένα δίσκο για επαναφορά του Image που κρατά backup το λειτουργικό. Εξ ου και το ότι κοστίζουν μόλις 15€ όσο 50 δισκάκια δλδ.... Δε κανεις delete τον δισκο, διαγραφεις ολα τα διαμερισματα, πατάς πανω στο σκληρό και μετα επόμενο, ετσι το εκανα μολης τωρα και καθάρισαν τα παντα στο pc μου. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από giorgosmcmc
SeXBOX Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 17 minutes ago, giorgosmcmc said: Δε κανεις delete τον δισκο, διαγραφεις ολα τα διαμερισματα, πατάς πανω στο σκληρό και μετα επόμενο, ετσι το εκανα μολης τωρα και καθάρισαν τα παντα στο pc μου. Delete λέγεται και σου έχει και ένα κατακόκκινο X, και ναι κάνει πραγματικά Delete γιατί τον διαγράφει ως MBR και τον κάνει "άχρηστο" προς λειτουργία μέχρι να κάνεις Create New να ορίσεις την χωρητικότητα που θα σου βγάλει(δεν την αλλάζεις) και μετά Format για να γίνει αναγνωρίσιμος από το λειτουργικό που θα μπει, ξανά κάνοντας τον MBR.
panakos_thess Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, _Theo_ είπε Ξέρουμε πότε θα βγεί τελικά αυτό το έρμο Spring Creators Update ;; λενε για Τρίτη 1
panakos_thess Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Κατι διαβασα για S mode ξερετε τι ακριβως ειναι? διοτι δεν το πολυ καταλαβα
shodan Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Καλημέρα, η λειτουργία αυτή θα σου "μετατρέπει" στην ουσία τα windows (home/pro) σε έκδοση S (secure/safe?) όπου θα μπορείς να τρέχεις εφαρμογές ΜΟΝΟ από το microsoft store. Κυκλοφορούν ήδη κάποια φορητά 12"-14" με αυτή την έκδοση. Είναι ίσως μια καλή λύση για άτομα μεγαλύτερης ή πολύ μικρής ηλικίας που κατεβάζουν ότι βρουν δεξιά και αριστερά.
Sadako Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Παιδιά αυτό που έχω δει πολλές φορές να γράφεται ότι είναι καλύτερο όταν γίνεται φρέσκια εγκατάσταση Windows να είναι συνδεδεμένος ΜΟΝΟ ο δίσκος στον οποίο θα περαστουν τα Windows πώς ακριβώς στοιχειοθετείται; Θα κάνω μάλλον εντός των ημερών νέα εγκατάσταση επειδή θα αναδιανέμω τις εγκαταστάσεις software σε φρέσκο Nvme, αλλά τα ίδια τα Windows έλεγα να τα βάλω πάλι στον SSD για να μην πιάνουν χώρο στον Nvme. Είναι λίγο μανούρα να αποσυνδεσω τον τελευταίο, γιατί είναι πίσω από την κάρτα γραφικών.
tommybertsen Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Sadako είπε Παιδιά αυτό που έχω δει πολλές φορές να γράφεται ότι είναι καλύτερο όταν γίνεται φρέσκια εγκατάσταση Windows να είναι συνδεδεμένος ΜΟΝΟ ο δίσκος στον οποίο θα περαστουν τα Windows πώς ακριβώς στοιχειοθετείται; Είναι μύθος. Όσες φορές και αν έχω κάνει εγκατάσταση και με τους 6 δίσκους μου, τίποτα δεν άλλαξε. Όπως βλέπεις παραμένει το πρόβλημα, ακόμη και την τελευταία φορά που έκανα το παραπάνω (μόνο τον main ssd είχα αφήσει). 6 λεπτά πριν, Sadako είπε Θα κάνω μάλλον εντός των ημερών νέα εγκατάσταση επειδή θα αναδιανέμω τις εγκαταστάσεις software σε φρέσκο Nvme, αλλά τα ίδια τα Windows έλεγα να τα βάλω πάλι στον SSD για να μην πιάνουν χώρο στον Nvme. Είναι λίγο μανούρα να αποσυνδεσω τον τελευταίο, γιατί είναι πίσω από την κάρτα γραφικών. Lol. Βγάλε το καλώδιο από το δίσκο, όχι πάνω από τη μητρική αν θες να το δοκιμάσεις το παραπάνω.. Και μένα κρύβονται από την κάρτα τα καλώδια. Ανάλογα με το ποιο κουτί έχεις θα είναι ευκολότερο ή λίγο πιο tricky, αλλά γίνεται. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2018 από tommybertsen
Sadako Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν κατάλαβες, ο Nvme είναι πίσω από την κάρτα γραφικών. Δεν έχει καλώδιο. Δεν το είπα σχετικά με το θέμα μας με τα κρασαρίσματα/refreshes του Explorer. Θα το κάνω με την λογική "φρεσκαρίσματος" επειδή προγράμματα που τώρα τα έχω στον sata SSD θα τα βάλω στον Nvme. Αν και δεν θα κρύψω έναν κάποιο "φόβο" μου, την τελευταία φορά μετά από format όταν παρουσιάστηκαν τα γνωστά θέματα έλυσα το κρασαρισμα και έμεινε το διπλό άνοιγμα των φακέλων. Μικρό -συγκριτικά- το κακό. Μην πάω για μαλλί και βγω κουρεμένος. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2018 από Sadako 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις