makfil Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, SeXBOX είπε Κανε ένα Restore Point πριν την απεγκατάσταση. Ευχαριστώ για τη συμβουλή, αλλά είναι πάντα ένα από τα βασικά της διαδικασίας.
mindtrapper Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Στις 13/04/2018 στις 2:58 ΜΜ, mindtrapper είπε Κανένα dark theme θα βάλουν που κοντεύω να κάψω αμφιβληστροειδή με τον Explorer τα βραδια; 2 ώρες πριν, myronas08 είπε Dark theme for File explorer coming https://www.windowscentral.com/microsoft-finally-adding-dark-mode-file-explorer-windows-10 Και τώρα θα ήθελα 10 million $$$.
SeXBOX Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα guys! Όσοι έχετε πρόβλημα με τον explorer θα σας βάλω λίγο δύσκολα ΑΝ δεν τα έχετε δοκιμάσει. Έχουμε και λέμε, αποσυνδέστε από Sata και ρεύμα όλους τους σκληρούς και εξωτερικούς, εκτός του λειτουργικού και δουλέψτε κανονικά την ημέρα σας ετσι για λίγο και δείτε αν επιμένει. Επίσης αν δείτε ότι με τον έναν δεν επιμένει συνδέετε έναν έναν και βλέπετε σε ποιον σκληρό θα κρασάρει, δε πάει να πει ότι είναι χαλασμενος αλλά θα φταίει η του power cord ή το Sata δοκιμάστε άλλα, αν φτιάξει συνεχίστε έναν έναν σκληρό και δείτε, αν δεν φτιάξει... τι να πω... Αν δεν απαντήσω σύντομα σε ερωτήματα σας σήμερα θα είναι γιατί είναι Skype Day με τα παιδιά μου και την γυναίκα μου. Thanks! Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από SeXBOX
giorgosmcmc Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά εξηγηστε μου κατι σας παρακαλώ, κανω φορματ στα windows 10 με το media creation tool, επιλέγω να διαγράφουν τα παντα, μολης κανει τα update κτλπ και γινεται η πρωτη εκκίνηση, πηγαίνω στο "υπολογιστής μου" και βλεπω πως ενας φάκελος που είχα διμιουργησει υπήρχε ακομα και μαλιστα έπιανε και 55 GB και κάποιοι άλλοι φάκελοι απο προγράμματα που είχα υπηρχαν επίσης χωρίς βεβαια να υπάρχουν εγκατεστημένα, απλα τα files τους, και καλα οκ το ξερω οτι τα windows 10 ειναι οτι χειροτερο εχει υπάρξει στην ιστορία (μετα τα vista) αλλα δε το περίμενα και αυτο, γιατι λέτε να έγινε κατι τέτοιο? Δε θα έπρεπε να σβηστουν κυριολεκτικά τα παντα? Φυσικά ο λογος που ανησυχω ειναι επειδή είχα κολλήσει εναν πολυ σοβαρό ιο που παρακολουθούσε το pc σου και τις κινήσεις σου και δε ξερω αν τελικα καθάρισε 100% το pc μου με το φορματ :/ Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από giorgosmcmc
p4n0s86 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 12 λεπτά πριν, giorgosmcmc είπε οκ το ξερω οτι τα windows 10 ειναι οτι χειροτερο εχει υπάρξει στην ιστορία (μετα τα vista) αλλα δε το περίμενα και αυτο Το ακούσαμε κι αυτό. Τέλος πάντων... Αν αναφέρεσαι στο Windows.old είναι απολύτως φυσιολογικό να έχει συμβεί, διότι δεν έκανες κανονικό φορμάτ με bootable usb, αλλά μέσα από τα windows. Σου κρατάνε λοιπόν τα πάντα σε έναν φάκελο που λέγεται Windows.old για την περίπτωση που μετανιώσεις και θες να επιστρέψεις στην παλιά εγκατάσταση. Αν θες να καθαρίσουν τα πάντα κάνε κανονικό φορμάτ και κυρίως μη πετάς τέτοιες... ατάκες όταν έχεις ημιμάθεια. Αν βαριέσαι να τα κάνεις απ' την αρχή σωστά, πήγαινε Τοπικός Δίσκος (C:) κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο -> Ιδιότητες -> Καρτέλα: Γενικά -> Κουμπί: Εκκαθάριση Δίσκου -> Κουμπί: Εκκαθάριση αρχείων συστήματος κι εκεί θα βρεις μια επιλογή που λέει Προηγούμενη(ες) Εγκατάσταση(εις) θα το τσεκάρεις, θα πατήσεις ΟΚ και θα περιμένεις μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. 2
tommybertsen Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Κάνεις "format με το media creation tool" ? Αυτό δεν είναι φορμάτ, update είναι που απλά σου διαγράφει ότι θέλει αυτό, και ακόμη πιο απλά, οι φάκελοι που βλέπεις είναι για να πας στην προηγούμενη κατάσταση τα windows. Format ξέρεις τι είναι; Κατεβάζεις το iso, το φορτώνεις σε ένα bootable usb με το rufus , ξεκινάς το PC από το USB και μέσα από την εγκατάσταση επιλέγεις "format" τον δίσκο των Windows. Εν συνεχεία, βάζεις τα windows από την αρχή. Ακόμη καλύτερα, αν έχεις ssd, secure erase και την παραπάνω διαδικασία (αφού πρώτα έχεις κάνει bootable usb). Αλλά άστο αυτό, καλύτερα κλασικό φορμάτ. Αυτό που έκανες δεν είναι φορμάτ, αναβάθμιση "από πάνω" είναι. @p4n0s86 με διαφορά στήθους πόσταρες πρώτος Τα χειρότερα στην ιστορία είναι τα millenium, vista, στο πολύ χαλαρό. Τα 10 έρχονται μετά ως το πιο "ασταθές" μετά από 3 χρόνια κυκλοφορίας, λειτουργικό. Σε κάθε έναν κάνει διαφορετικά τερτίπια, πράγματα που δε συνέβαινε ούτε καν με τα 7 ας πούμε... Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από tommybertsen
p4n0s86 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, tommybertsen είπε Αυτό που έκανες δεν είναι φορμάτ, αναβάθμιση "από πάνω" είναι. @p4n0s86 με διαφορά στήθους πόσταρες πρώτος Ναι αλλά τα windows 10 είναι για τα μπάζα, μου το είπε μια θεία από το χωριό εμένα. Ότι χειρότερο, μείνετε μακριά να σωθείτε. Spoiler Πλακίτσα κάνω έτσι; Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από p4n0s86
tommybertsen Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, p4n0s86 είπε Ναι αλλά τα windows 10 είναι για τα μπάζα, μου το είπε μια θεία από το χωριό εμένα. Ότι χειρότερο, μείνετε μακριά να σωθείτε. Απόκρυψη περιεχομένων Πλακίτσα κάνω έτσι; Αυτό που έγραψα στο edit μου ακριβώς, νομίζω εκφράζει τους περισσότερους χρήστες των 10ριων Και εμένα μαζί , αν δεις 5 σελίδες ζάλισα τον sexbox με το πρόβλημά μου Και όχι μόνο
p4n0s86 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, tommybertsen είπε Αυτό που έγραψα στο edit μου ακριβώς, νομίζω εκφράζει τους περισσότερους χρήστες των 10ριων Και εμένα μαζί , αν δεις 5 σελίδες ζάλισα τον sexbox με το πρόβλημά μου Και όχι μόνο Σε νιώθω, αλλά εγώ σε 3 pc's (και άλλα πολλά φίλων) δεν συνάντησα ποτέ πρόβλημα. Μόνο η taskbar μου έκανε κάτι νούμερα πέρσι που πάγωνε, αλλά δεν ξέρω αν ήταν από drivers της AMD ή όχι. Γενικά ο μέσος χρήστης σπίτι του δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, μάλιστα με τα 10 έχω δει πιο παλιά πισιά να την παλεύουν περισσότερο. Αν τώρα είσαι επαγγελματίας ή... hardcore χρήστης, ok τότε θα βρεις πολλά στο δρόμο σου, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι μόνο των 10 πρόβλημα, αλλά στα πάντα (το ότι τυχαίνει σε σένα δεν σε κάνει πλειοψηφία).
giorgosmcmc Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, tommybertsen είπε Format ξέρεις τι είναι; Κατεβάζεις το iso, το φορτώνεις σε ένα bootable usb με το rufus , ξεκινάς το PC από το USB και μέσα από την εγκατάσταση επιλέγεις "format" τον δίσκο των Windows. Εν συνεχεία, βάζεις τα windows από την αρχή. Πως το κατεβαζω το iso? Δεν τα εχω πειρατικα, αυθεντικα τα εχω σε dvd, πρεπει οποσδηποτε να κανω κατι με το media creation tool ή μπορω απλως να βαλω το original δισκακι μεσα και να το τρεξω? Αρκει αυτο? Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από giorgosmcmc
_Theo_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tommybertsen είπε Κάνεις "format με το media creation tool" ? Αυτό δεν είναι φορμάτ, update είναι που απλά σου διαγράφει ότι θέλει αυτό, και ακόμη πιο απλά, οι φάκελοι που βλέπεις είναι για να πας στην προηγούμενη κατάσταση τα windows. Format ξέρεις τι είναι; Κατεβάζεις το iso, το φορτώνεις σε ένα bootable usb με το rufus , ξεκινάς το PC από το USB και μέσα από την εγκατάσταση επιλέγεις "format" τον δίσκο των Windows. Εν συνεχεία, βάζεις τα windows από την αρχή. Ακόμη καλύτερα, αν έχεις ssd, secure erase και την παραπάνω διαδικασία (αφού πρώτα έχεις κάνει bootable usb). Αλλά άστο αυτό, καλύτερα κλασικό φορμάτ. Αυτό που έκανες δεν είναι φορμάτ, αναβάθμιση "από πάνω" είναι. @p4n0s86 με διαφορά στήθους πόσταρες πρώτος Τα χειρότερα στην ιστορία είναι τα millenium, vista, στο πολύ χαλαρό. Τα 10 έρχονται μετά ως το πιο "ασταθές" μετά από 3 χρόνια κυκλοφορίας, λειτουργικό. Σε κάθε έναν κάνει διαφορετικά τερτίπια, πράγματα που δε συνέβαινε ούτε καν με τα 7 ας πούμε... Όσον αφορά το format, εγώ κάνω boot είτε απο το DVD, είτε απο το USB stick. Αφού φορτώσει, πάω "αναβάθμιση ΛΣ" ή κάτι τέτοιο και μετά επιλέγω τον HDD και πατάω "διαγραφή διαμερίσματος". Κάνω ανανέωση και μετά ξαναεπιλέγω τον HDD και πατάω "επόμενο" και εγκαθιστά τα Windows 10 . Δεν πιστέυω να το κάνω λάθος... Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από _Theo_
tommybertsen Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Είναι απλές οι οδηγίες και στο γράφει το media creation tool. Σου λέει, θες το iso ή θες update? Διαλέγεις το iso και το κατεβάζεις. Εκεί που σου λέει για usb κλπ, διαλέγεις να σώσεις το iso. Φτιάχνεις ένα bootable usb με το RUFUS. Τα βήματα ύστερα είναι απλά. Τέο, για καθαρή εγκατάσταση δεν διαλέγεις αναβάθμιση και σβήνεις ένα διαμέρισμα, αλλά διαλέγεις να κάνεις καινούρια εγκατάσταση, μετά διαλέγεις το δίσκο σου, format (αν θες ξαναφτιάχνεις ε νέου το διαμέρισμα - υπάρχουν επιλογές). Αυτό που κάνεις δεν κατάλαβα τι είναι. Εκτός και αν λέμε το ίδιο , αλλά με μπέρδεψες με το "αναβάθμιση λσ" Spoiler Επίσης, Τέο, αν ο main desktop είναι αυτός που έχεις, απορία: Που είναι ο ssd, oeo ?
SeXBOX Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, tommybertsen said: αν δεις 5 σελίδες ζάλισα τον sexbox με το πρόβλημά μου Δεν με ζαλίζεις Αυτό που σας είπα με τους σκληρούς το κάνατε; Επίσης καιρό τώρα είχα θέμα με προγράμματα που κλείνανε και νόμιζα ότι έφταιγε το OC, τελικά έβαλα Spybot Search and Destroy και βρήκε πράγματα που Malwarebytes και Adaware δεν τα έβρισκαν και φαίνεται μετά την διόρθωση τους όλα να έχουν στρώσει προς το παρόν. Μήπως δοκιμάζατε κι εσείς; 1 hour ago, giorgosmcmc said: Πως το κατεβαζω το iso? Δεν τα εχω πειρατικα, αυθεντικα τα εχω σε dvd, πρεπει οποσδηποτε να κανω κατι με το media creation tool ή μπορω απλως να βαλω το original δισκακι μεσα και να το τρεξω? Αρκει αυτο? Εγώ για να είμαι 100% σίγουρος για το Clean Install μου, αποσυνδέω όλους τους δίσκους εκτός αυτόν που θα βάλω το λειτουργικό, κάνω boot με F8 επιλέγοντας USB bootable που έκανα με Rufus το ISO κάνω Delete τον δίσκο και Create New μετά Φορματ και προχωράω στην εγκατάσταση. Edit: Στις μέρες μας ποιος ο λόγος να το κάνεις από δισκάκι; Εδώ άλλοι δεν έχουν DVD RW καν, εγώ εχω μόνο και μόνο για ψυχολογικούς λόγους και να εχω ένα δίσκο για επαναφορά του Image που κρατά backup το λειτουργικό. Εξ ου και το ότι κοστίζουν μόλις 15€ όσο 50 δισκάκια δλδ.... Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από SeXBOX
_Theo_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 11 λεπτά πριν, tommybertsen είπε Είναι απλές οι οδηγίες και στο γράφει το media creation tool. Σου λέει, θες το iso ή θες update? Διαλέγεις το iso και το κατεβάζεις. Εκεί που σου λέει για usb κλπ, διαλέγεις να σώσεις το iso. Φτιάχνεις ένα bootable usb με το RUFUS. Τα βήματα ύστερα είναι απλά. Τέο, για καθαρή εγκατάσταση δεν διαλέγεις αναβάθμιση και σβήνεις ένα διαμέρισμα, αλλά διαλέγεις να κάνεις καινούρια εγκατάσταση, μετά διαλέγεις το δίσκο σου, format (αν θες ξαναφτιάχνεις ε νέου το διαμέρισμα - υπάρχουν επιλογές). Αυτό που κάνεις δεν κατάλαβα τι είναι. Εκτός και αν λέμε το ίδιο , αλλά με μπέρδεψες με το "αναβάθμιση λσ" Απόκρυψη περιεχομένων Επίσης, Τέο, αν ο main desktop είναι αυτός που έχεις, απορία: Που είναι ο ssd, oeo ? Πρέπει μάλλον να λέμε το ίδιο πράγμα για το φορμάτ, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όσο και να σου φαίνεται παράξενο, θεωρώ τον SSD ανούσιο. Και εξηγώ: Για ποιο λόγο να βάλω πχ 250 GB SSD μιας και θέλω τα games να φορτώνουν γρήγορα και τα 250 GB απλά είναι λίγα; Θέλω να βάλω SSD, αλλά αν θα το κάνω θα έχει χωρητικότητα 1 TB+, έτσι ώστε να φορτώνουν ΟΛΑ απο εκεί. Θέλω δηλαδή να κάνω ολοκληρωτική μετάβαση σε SSD μιας και είναι κλάσεις ανώτερος απο τον HDD αλλά οι τιμές είναι απογορευτικές. Ίσως στο μέλλον, όταν τα 500 GB θα κοστίζουν 100 €...
Προτεινόμενες αναρτήσεις