Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

Βασικά εμένα δεν με προβληματίζει τόσο το πρόβλημα σαν Explorer μόνο, αλλά το πως γίνεται να σε "ακολουθεί" σε κάθε Install... πολύ κουφό πράγμα... πρέπει να σιγουρευτείς 10000% ότι δεν είναι κάτι που πάντα κάνεις σαν ρουτίνα και δεν το υποψιάζεσαι καν...

Είναι κάποια στάνταρ προγράμματα που τα βάζει ο μισός πλανήτης. Θα έπρεπε να ακολουθεί και αυτούς το πρόβλημα :P Ορισμένα από αυτά μάλιστα, είναι και στα 2 PC που βρίσκονται στο σπίτι. Στο 2ο PC δεν το έχει κάνει ποτέ και τα windows λειτουργούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα εδώ και 1.5 χρόνο περίπου.

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αποκλείεται φίλε μου. Αυτά τα προγράμματα τα έχουν τουλάχιστον 10 άτομα που ξέρω με windows 10, πλην του 3dsmax. Αλλά ξέρω άτομο με το 3dsmax + vray που δεν έχει κανένα πρόβλημα εννοείται. Δεν μπορεί να μας προκαλεί πχ το winrar πρόβλημα (στην τύχη λέω ένα) , γιατί όλος ο πλανήτης θα είχε το ίδιο πρόβλημα αργά η γρήγορα.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

Ξανά μπήκα Insider και κατέβασε κανονικά το τελικό διορθωμένο. Οπότε ο καιρός γαρ εγγύς.

Βασικά εμένα δεν με προβληματίζει τόσο το πρόβλημα σαν Explorer μόνο, αλλά το πως γίνεται να σε "ακολουθεί" σε κάθε Install... πολύ κουφό πράγμα... πρέπει να σιγουρευτείς 10000% ότι δεν είναι κάτι που πάντα κάνεις σαν ρουτίνα και δεν το υποψιάζεσαι καν...

It is coming.... το bug ήταν BSODS και εφαρμογές παρασκηνίου που άνοιγαν στο άνοιγμα του υπολογιστή και ας τις είχες τερματίσει και κάτι αλλά που δεν ανέφερε η MS ή τουλάχιστον δεν διάβασα εγώ.

Διαβασα και κγω καποια αρθρα σημερα πως απο Insider Παιζει να ναι τελικη. Εσυ που την εβαλες εν τελη, αντιμετωπισες καποιο απο τα BSOD Προβληματα

Δημοσ.
1 minute ago, therock said:

Διαβασα και κγω καποια αρθρα σημερα πως απο Insider Παιζει να ναι τελικη. Εσυ που την εβαλες εν τελη, αντιμετωπισες καποιο απο τα BSOD Προβληματα

δεν έχει περάσει ώρα ακόμα που το έβαλα. Δεν εχω δει κάτι.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, SeXBOX είπε

It is coming.... το bug ήταν BSODS και εφαρμογές παρασκηνίου που άνοιγαν στο άνοιγμα του υπολογιστή και ας τις είχες τερματίσει και κάτι αλλά που δεν ανέφερε η MS ή τουλάχιστον δεν διάβασα εγώ.

Αυτό το πρόβλημα εμφανίχτηκε σ' εμένα από τη μετάβαση στην 1709 από την 1703.

Όπως έχω αναφέρει στο νήμα, με την 1709 μου παρουσίαζε αφενός διπλά shortcuts στο desktop σε 8 εφαρμογές αφετέρου δεν λειτουργούσαν τα jump lists των Word και Excel και ξαναγυρνούσα στην 1703. Την τελευταία φορά (προ 15-20 ημερών) αποφάσισα να το ψάξω περισσότερο, κατάλαβα το πρόβλημα των jump lists και δημιούργησα νέα, οπότε έμεινα στην 1709.

ΑΥτό που συμβαίνει, όμως, είναι ότι 1) στο άνοιγμα του υπολογιστή ανοίγει και ο chrome, αν και δεν υπάρχει στο startup και τον έχω κλείσει κανονικά πριν το κλείσιμο, 2) εμφανίζεται κρασάρισμα στον explorer επειδή ο windows installer ψάχνει να βρει το nero express.msi και δεν το βρίσκει και 3) κάθε φορά που θέλω να ανοίξω ένα φάκελο κρασάρει ο explorer.

Δημοσ.
8 minutes ago, makfil said:

Αυτό το πρόβλημα εμφανίχτηκε σ' εμένα από τη μετάβαση στην 1709 από την 1703.

Όπως έχω αναφέρει στο νήμα, με την 1709 μου παρουσίαζε αφενός διπλά shortcuts στο desktop σε 8 εφαρμογές αφετέρου δεν λειτουργούσαν τα jump lists των Word και Excel και ξαναγυρνούσα στην 1703. Την τελευταία φορά (προ 15-20 ημερών) αποφάσισα να το ψάξω περισσότερο, κατάλαβα το πρόβλημα των jump lists και δημιούργησα νέα, οπότε έμεινα στην 1709.

ΑΥτό που συμβαίνει, όμως, είναι ότι 1) στο άνοιγμα του υπολογιστή ανοίγει και ο chrome, αν και δεν υπάρχει στο startup και τον έχω κλείσει κανονικά πριν το κλείσιμο, 2) εμφανίζεται κρασάρισμα στον explorer επειδή ο windows installer ψάχνει να βρει το nero express.msi και δεν το βρίσκει και 3) κάθε φορά που θέλω να ανοίξω ένα φάκελο κρασάρει ο explorer.

Κλασσική περίπτωση βλάβης όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Τσάκωνας. Εμένα δεν μου έχει τύχει ακόμα κάτι τέτοιο αλλά σε πολλούς άλλους έχει γίνει μετά την μετάβαση. Έκανες Update ή Clean Install; Μπήκα Insider μόνο και μόνο γι' αυτούς τους λόγους, να παίρνω διορθώσεις (αν είναι διορθώσεις) πριν περιμένω Official και ενώ είχα ήδη την 1803 μου πετάει για νέο 1803 το οποίο τελικά από ότι φαίνεται είναι και αυτό που θα πάρετε όλοι όσοι δεν είστε Insiders σύντομα λογικά. Η λύση στο πρόβλημα σου για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πια είναι... ίσως το Clean Install αν δεν το έχεις κάνει.

Δημοσ.

Κάτι άσχετο, αν γίνεις Insider αποκτάς τα windows 10 δωρεάν; Είναι μια επιλογή δηλαδή για όσους δεν μπορούν να τα αγοράσουν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@SeXBOX

Έκανα αναγκαστικό Update γιατί η κατάσταση είχε γίνει αφόρητη τον τελευταίο καιρό, αν και έχω υπό έλεγχο τα updates.

Συνεχ'ως μου εμφάνιζε το εικονίδιο της εγκατάστασης και ενώ κλείνοντάς το δεν είχα άλλη ενόχληση παλαιότερα, τελευταία έφτανε στο σημείο να έχει κατεβάσει το update και να ζητάει την εγκατάσταση και έτσι προχώρησα.

Από τη στιγμή που έλυσα το πρόβλημα των jump lists και μπορώ να δουλεύω με το office δν έχω λόγο να ξαναγυρίσω στην 1703 αλλά είναι εκνευριστικό το θέμα του explorer. Σκέφτηκα να απεγκαταστήσω το Nero αλλά φοβάμαι ότι θα παραμείνει το άλλο κρασάρισμα .

Επεξ/σία από makfil
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα νέο user account , μετέφερα κατά 90% το προηγούμενο στο νέο, εκτός από κάτι πράγματα. Κάποια αρχεία δεν γίνονται με τίποτα copy και τα έκανα μέσω Linux live USB. Κάποιους φακέλους έπρεπε να τους δώσω access για να τους αντιγράψω. Τρέχα- γυρευε.  Ένα από αυτά, το ntuser.dat, όταν το μεταφέρω στο νέο UA, το νέο UA δεν ξεκινάει (κάνει sign out πριν μπει ). Υποπτεύομαι ότι όσο αυξάνεται το μέγεθος του, ξεκινάει το πρόβλημα. Δεν μπορώ να βρω κάτι που να "ταιριάζει" πιο πολύ. 

edit: για τόσο ήταν. . . Πάλι το ξεκίνησε ΚΑΙ στο νέο user account... Άρα κάτι άλλο φταίει και όχι το ntuser.dat (πιθανώς). . . Παραιτούμαι. Νομίζω ότι αρκετά σας έπρηξα :/

Επεξ/σία από tommybertsen
Δημοσ.
2 hours ago, makfil said:

@SeXBOX

Έκανα αναγκαστικό Update γιατί η κατάσταση είχε γίνει αφόρητη τον τελευταίο καιρό, αν και έχω υπό έλεγχο τα updates.

Συνεχ'ως μου εμφάνιζε το εικονίδιο της εγκατάστασης και ενώ κλείνοντάς το δεν είχα άλλη ενόχληση παλαιότερα, τελευταία έφτανε στο σημείο να έχει κατεβάσει το update και να ζητάει την εγκατάσταση και έτσι προχώρησα.

Από τη στιγμή που έλυσα το πρόβλημα των jump lists και μπορώ να δουλεύω με το office δν έχω λόγο να ξαναγυρίσω στην 1703 αλλά είναι εκνευριστικό το θέμα του explorer. Σκέφτηκα να απεγκαταστήσω το Nero αλλά φοβάμαι ότι θα παραμείνει το άλλο κρασάρισμα .

Κανε ένα Restore Point πριν την απεγκατάσταση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...