Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

Μάλιστα, τώρα μένει το εξής ερώτημα, καις DVD τόσο καιρό από ένα συγκεκριμένο DVD RW; ή χρησιμοποιείς όλον αυτόν τον καιρό το ίδιο bootable USB για να βάζεις τα ISOs;  Μήπως το DVD δεν γράφει το ISO σωστά και μήπως το USB έχει κάποιο πρόβλημα και βγαίνουν πάντα Corrupted.

43 λεπτά πριν, panakos_thess είπε

Δεν έχω καν DVD εδώ και 3 χρόνια :P Έχω αλλάξει τα USB που έκανα bootable κατά καιρούς. Κάτι 8ρια USB2.0 είναι. Γμς τα, πραγματικά, εξαλείφουμε όλες τις πιθανότητες σιγά σιγά. 

Spoiler

Βρήκα πως θα πείσω την κοπέλα μου για επικείμενη αναβάθμιση :lol:  a025.gif

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 hours ago, LEFteriz said:

Ότι ναναι με τις εκδόσεις. Στην αρχη ηταν να γινει RTM η 17133.  Βγήκε τώρα η 17134 , και λένε οτι ίσως ούτε αυτή ειναι η RTM λογω bugs

https://www.neowin.net/news/another-windows-10-bug-in-build-17134-may-again-delay-the-april-2018-update

Η πλάκα είναι ότι το bug αυτό που αναφέρει η σελίδα συμβαίνει μόνο σε όσους έχουν κάνει clean install. Εγώ που έκανα upgrade όλα καλά.

Δημοσ.

Εγώ είμαι που είχα το ίδιο θέμα με τον Tommybertsen με τα συνεχή crushes/refreshes στον explorer. 3η φορά που το έκανε στο ίδιο PC, με διαφορετικά ISO αρχεία (αν δεν κάνω λάθος, γιατί κατέβαζα πάντα το πιο πρόσφατο από MS), την τελευταία φορά το έκανε μόλις λίγες ώρες μετά το format και το στήσιμο από την αρχή. Είχα απενεργοποιήσει κάτι shell extensions (που ο φίλος από ό,τι θυμάμαι το είχε δοκιμάσει και δεν διορθώθηκε τίποτα) και σταμάτησε το εκνευριστικό κρασάρισμα, έμεινε αυτό με το διπλό άνοιγμα του φακέλου όταν ανοίγω ένα αρχείο.

Να προσθέσω απλά στην κουβέντα, ότι το ίδιο μου έκανε και σε 2ο PC, με την διαφορά ότι εκεί το έκανε μετά από κανά χρόνο κανονικής λειτουργίας, ενώ τα 2 μηχανήματα "απέχουν" κάπου 7 χρόνια ως προς τα specs. Προσωπικά τείνω να καταλήξω ότι έχει να κάνει με κάποιο software που χρησιμοποιώ (προφανώς είναι παρόμοια και στα 2 μηχανήματα), αλλά το κουλό είναι ότι δεν μπορώ να αναπαράγω την συμπεριφορά κατά βούληση. Τα 2 μηχανήματα που αναφέρω παραπάνω τα δούλευα παράλληλα (μία εβδομάδα ήμουν στο ένα PC και μία στο άλλο αφού βρίσκονται σε διαφορετικά σπίτια), με τις ίδιες εκδόσεις προγραμμάτων, ακόμα και τα ίδια projects άνοιγα μια με το ένα και μια με το άλλο. Και το δεύτερο (παλαιότερο) δούλευε αψεγάδιαστα για πάνω από χρόνο μέχρι που μια στιγμή έτσι στο άσχετο έφαγε σκάλωμα.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sadako είπε

Εγώ είμαι που είχα το ίδιο θέμα με τον Tommybertsen με τα συνεχή crushes/refreshes στον explorer. 3η φορά που το έκανε στο ίδιο PC, με διαφορετικά ISO αρχεία (αν δεν κάνω λάθος, γιατί κατέβαζα πάντα το πιο πρόσφατο από MS), την τελευταία φορά το έκανε μόλις λίγες ώρες μετά το format και το στήσιμο από την αρχή. Είχα απενεργοποιήσει κάτι shell extensions (που ο φίλος από ό,τι θυμάμαι το είχε δοκιμάσει και δεν διορθώθηκε τίποτα) και σταμάτησε το εκνευριστικό κρασάρισμα, έμεινε αυτό με το διπλό άνοιγμα του φακέλου όταν ανοίγω ένα αρχείο.

Να προσθέσω απλά στην κουβέντα, ότι το ίδιο μου έκανε και σε 2ο PC, με την διαφορά ότι εκεί το έκανε μετά από κανά χρόνο κανονικής λειτουργίας, ενώ τα 2 μηχανήματα "απέχουν" κάπου 7 χρόνια ως προς τα specs. Προσωπικά τείνω να καταλήξω ότι έχει να κάνει με κάποιο software που χρησιμοποιώ (προφανώς είναι παρόμοια και στα 2 μηχανήματα), αλλά το κουλό είναι ότι δεν μπορώ να αναπαράγω την συμπεριφορά κατά βούληση. Τα 2 μηχανήματα που αναφέρω παραπάνω τα δούλευα παράλληλα (μία εβδομάδα ήμουν στο ένα PC και μία στο άλλο αφού βρίσκονται σε διαφορετικά σπίτια), με τις ίδιες εκδόσεις προγραμμάτων, ακόμα και τα ίδια projects άνοιγα μια με το ένα και μια με το άλλο. Και το δεύτερο (παλαιότερο) δούλευε αψεγάδιαστα για πάνω από χρόνο μέχρι που μια στιγμή έτσι στο άσχετο έφαγε σκάλωμα.

Θα φροντίσω να μην το διαβάσει ποτέ η κοπέλα μου αυτό, γιατί hw δεν θα αλλάξουμε ποτέ :P 

Ευχαριστώ, καλά θυμάσαι ότι το είχα δοκιμάσει, χωρίς αποτελέσματα, αυτό με τα shell extensions. Ότι και αν δοκίμαζα, ο explorer πάντα κράσαρε. Δεν μπορώ να αποκλείσω το ένα ή το άλλο πρόγραμμα. Σταμάτησα το revo, το ξανακάνει. Ccleaner και τα σχετικά τέλος, το ξανακάνει. Δεν ξανάβαλα το "comodo free antivirus", το ξανακάνει. Τα στάνταρ προγράμματά μου είναι περιορισμένα και σχεδόν αδύνατον να τα βγάλω. Έβαλα το παλαιότερο pot player πλέον (δεν το αναβαθμίζω μπας και έφταιγε αυτό), τα ίδια. Δουλεύω με defender και malwarebytes από ΑV προγράμματα.

Μπορώ να κάνω μία λίστα με τα στάνταρ προγράμματά μου, μήπως βρούμε κάποιο κοινό που μας κάνει τη ζημιά, αλλά, τι στην ευχή... Μπορεί να έχουμε 10 κοινά ας πούμε. Ή μπορεί να μην μας το κάνει το ίδιο πρόγραμμα. Ικανά τα έχω τα windows :P 

Δημοσ.

Κοίταξε. Επειδή την δεύτερη φορά που έκανα την όλη διαδικασία κάθισα και κράτησα ένα χειρόγραφο "log", μπορώ να σου πω ότι πέρασα με την σειρά:

• Windows
  • Chrome
  • Avast
  • Winrar
  • Viber
  • 3DS Max + Vray
  • Κάνω μετά ένα Windows Update που ήρθε
  • AutoCAD
  • MS Office (μια παλιά έκδοση που χρησιμοποιώ καιρό)
  • Lightshot
  • HW Monitor
  • Dropbox

και κάπου εδώ τρώει το σκάλωμα με τα refresh. Μετά βέβαια πέρασα και άλλα προγράμματα.

Δημοσ.

Viber, winrar, 3dsmax+vray, lightshot, hwmonitor, ms office (2007) και chrome είναι κοινά :P Το αστείο είναι ότι την ΠΡΩΤΗ φορά, το πρόβλημα εμφανίστηκε 15 ημέρες μετά από καθαρή εγκατάσταση... 

3dsmax: Είναι για έναν φίλο που δοκιμάζαμε κάτι πράγματα και δεν ξέρω για ποιο λόγο το κράτησα, αλλά πρώτη φορά μπήκε το 2016, ΑΦΟΥ πέρασα την 1070 όμως και είχε γίνει ΗΔΗ μία φορά το πρόβλημα. Άρα δεν φταίει το 3dsmax. Αν ήταν έτσι κάθε άνθρωπος που το χρησιμοποιεί θα είχε πρόβλημα.

Viber: Δεν το χρησιμοποιούσα από πάντα, άρα δεν μπορώ να θυμηθώ αν υπήρχε ήδη στο PC σε εκείνη την εγκατάσταση. Το χρησιμοποιεί η κοπέλα μου από πάντα, οπότε θεωρώ πως δεν είναι καν ύποπτο.

MS Office: Και εγώ από παλιά, δεν μου έκανε προβλήματα ποτέ, δεν νομίζω να φταίει κάτι εδώ.

hwmonitor: Νομίζω ότι το είχα σίγουρα σε εκείνη την καθαρή εγκατάσταση που πρωτοεμφανίστηκε το πρόβλημα. Για ποιο λόγο να δημιουργεί θέματα; Πάρα πολύς κόσμος το έχει.

Lightshot: Ένα απλό tool μου φαίνεται πως είναι ,αλλά μπαίνει στην λίστα των υπόπτων. Το χρησιμοποιώ σίγουρα μία 2ετία.

Winrar: Αν το Winrar είναι ύποπτος, πάω να κρεμαστώ :P Είναι από τα πρώτα προγράμματα που μπαίνουν σε κάθε PC σχεδόν. 

Chrome: Αλίμονο...

Δεν μπορώ να πω με ποια σειρά περνούσα το καθένα, αλλά τα χρησιμοποιώ τα παραπάνω όπως περίπου περιέγραψα. 

Εκτός των παραπάνω βάζω πάντα:

Pot player (παλιά έκδοση), bsplayer, Adobe acrobat reader/flash player/air/photoshop CC, CPU-Z, utorrent, qbittorrent, hard disk sentinel, malwarebytes antimalware, thunderbird, sopcast, irfanview. 

Τα πιο πολλά τα χρησιμοποιώ since forever,  πραγματικά δυσκολεύομαι να βρω κάποιον ύποπτο... Κάποια μπορεί να μπήκαν ΑΦΟΥ συνέβη το πρόβλημα , άρα ίσως η λογική μας να πηγαίνει περίπατο και τα Windows απλά να τραβάνε κάνα ζόρι στα καλά καθούμενα με οτιδήποτε... Είπαμε, το ξέρουν το πρόβλημα, υπάρχουν αναφορές σε αρκετά σημεία, και σφυρίζουν αδιάφορα...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

3dsmax: Είναι για έναν φίλο που δοκιμάζαμε κάτι πράγματα και δεν ξέρω για ποιο λόγο το κράτησα, αλλά πρώτη φορά μπήκε το 2016

Τελικά έχεις κάνει καθαρή εγκατάσταση από το 2016 ή όχι; Δεν έχω καταλάβει. :P

Δημοσ.

Ρε συυυυυυυ! Έχω κάνει τουλάχιστον 4 :lol::P 

Μία Αύγουστο του 16 (η προηγούμενη που είχα κάνει, ήταν ακριβώς 1 μήνα νωρίτερα). Πριν από αυτή, είχε μεσολαβήσει major update των windows, το οποίο είχε λύσει το  πρόβλημα, αλλά αυτό επανεμφανίστηκε  σε λιγότερο από 10 μέρες, και έτσι προχώρησα στην εκ νέου καθαρή εγκατάσταση. Μία τον Δεκέμβρη του 16 και μία τέλη Μάη το 2017. Τέσσερις από τον Ιούλιο του 2016. Η πρώτη ήταν επειδή είχα αγοράσει νέα κάρτα γραφικών, ήθελα τα πάντα "clean". Που να φανταστώ τι θα επακολουθήσει...

Το 3dsmax πρώτη φορά μπήκε το 2016 αφού έβαλα την 1070 τον Ιούλιο. Στο μεταξύ έκτοτε, το είχα σβήσει για ένα ολόκληρο έτος, ενώ στο μεσοδιάστημα υπήρξε και ακόμη μία καθαρή εγκατάσταση (αυτή του Δεκεμβρίου) χωρίς να μπει το παραπάνω πρόγραμμα. Ξαναμπήκε μετά την τελευταία (πέρυσι τον Μάιο), όπου το πρόβλημα είχε επανεμφανιστεί πριν από την καθαρή... 

Πλέον κάνω υπομονή να βγει το update, και θα κοιτάξω μήπως λυθεί προσωρινά το πρόβλημα με το πέρασμά του. Διαφορετικά, μία ακόμη καθαρή εγκατάσταση με περιμένει. Αυτή τη φορά όμως θα πάρω ένα καλό backup με το που στήσω τα windows (κάποιο image ας πούμε), ώστε να μην ξαναστήνω κάθε φορά από την αρχή. 

• Like 1
Δημοσ.

παιδια ειμαι απο λαπτοπ διετιας και ουτε και βλεπω στο task manager 100%  ο δισκος και ειναι στο 50% χωρητικοτητας

Untitled.jpg

σας παραθετω και το λαπτοπ

https://www.e-shop.gr/laptop-fujitsu-lifebook-a555-156-fhd-intel-core-i5-5200u-4gb-500gb-amd-r7-m260-2gb-no-os-p-PER.923411

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε ένα νέο event , στον event viewer. Πλέον , χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως νόημα, μου βγάζει ξανά και ξανά το εξής , μετά το κάθε restart του explorer.exe , σε μορφή warning

Windows Hello for Business provisioning will not be launched. 
Device is AAD joined ( AADJ or DJ++ ): Not Tested 
User has logged on with AAD credentials: No 
Windows Hello for Business policy is enabled: Not Tested 
Local computer meets Windows hello for business hardware requirements: Not Tested 
User is not connected to the machine via Remote Desktop: Yes 
User certificate for on premise auth policy is enabled: Not Tested 
Machine is governed by none policy. 
See https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=832647 for more details.

Δεν βγάζει δηλαδή το windows.storage.dll. What the actual f4ck? 

Δοκίμασα ενεργοποίηση από το gpedit, δεν έγινε κάτι. Ψάχνω workaround μήπως είναι η ρίζα του κακού (αμφιβάλλω πολύ αλλά who knows)...

Επεξ/σία από tommybertsen
Δημοσ.

Αν θέλετε googlaρετε να σταματήσετε από τα services το OneDrive και να το απενεργοποιήσετε, απεγκαταστήσετε. Just a thought.

Τώρα για εμένα για Clean Install του 1803 που αναφέρονται τα προβλήματα, για ένα περίεργο λόγο δεν εχω κανένα ενώ με upgrade είχα.

Δημοσ.

To onedrive δεν φεύγει με τίποτα σε μένα, ούτε με τον τρόπο μέσω gpedit... Το φακελάκι το κενό στον explorer μένει εκεί... 

Δημοσ.
2 minutes ago, tommybertsen said:

To onedrive δεν φεύγει με τίποτα σε μένα, ούτε με τον τρόπο μέσω gpedit... Το φακελάκι το κενό στον explorer μένει εκεί... 

Ναι αυτά μένουν, το θέμα να είναι να σταματήσει κάθε δραστηριότητα γιατί εχω ακούσει πολλά παράπονα με το onedrive ενεργοποιημένο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SeXBOX είπε

Ναι αυτά μένουν, το θέμα να είναι να σταματήσει κάθε δραστηριότητα γιατί εχω ακούσει πολλά παράπονα με το onedrive ενεργοποιημένο.

Όπως; Ρωτάω για να ξέρω, επειδή εγώ το χρησιμοποιώ (χωρίς να τρέχει στην εκκίνηση πάντως).

Επεξ/σία από p4n0s86
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...