Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο καλύτερος συνδυασμός για εμένα για registry είναι τα Ccleaner και Revo Uninstaller... με το δεύτερο κάνει απεγκατάσταση κάποιο πρόγραμμα δημιουργώντας Restore point και διαγράφει στο τέλος με scan ότι έχει αφήσει πίσω του το πρόγραμμα σε registry και άδειους φακέλους και πριν από κάθε restart κάνω clean με Ccleaner και registry repair κρατώντας backup. Με αυτό τον συνδυασμό δεν είχα ποτέ πρόβλημα, μάλιστα ένα PC ενός γνωστού αργούσε στο boot παρά τον SSD, του έβαλα όλα τα προαναφερθέντα και έφτιαξε ότι ήταν corrupted και κάνει boot σε 3 sec.

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγώ πάντως τελευταία φορά που "καθάρισα" το registry ήταν σε windows 95 όταν ήμουν ακόμα πιτσιρικάς με σορτσάκι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SeXBOX είπε

Ο καλύτερος συνδυασμός για εμένα για registry είναι τα Ccleaner και Revo Uninstaller...

Ούτε καν φίλε μου. Το revo και αυτό ήταν στα υποψήφια για "υποβιβασμό " προγράμματα :lol: :P Δεν τα χρησιμοποιώ πλέον, σταμάτησα να τα εμπιστεύομαι, δυστυχώς. Με όλα αυτά που παθαίνω, λογικό όλα να είναι ύποπτα.. Δεν υπάρχει κάτι να καθαρίσω συνήθως, και αν κάτι αφήσει "κατάλοιπα" και το γνωρίζω, τα σβήνω χειροκίνητα :) Πχ από προγράμματα και από κάνα "θειικό " game.

5 ώρες πριν, Centurion είπε

Στην θέση σου θα δοκίμαζα με νέο αρχείο iso και καθαρή εγκατάσταση.

4 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Πολύ σημαντικό. Μερικές φορές έχει γίνει corrupt το iso, και νομίζουμε ότι κάνουμε clean install, αλλά έχουμε πάλι το corruption.

Μου είχε τύχει.

Λέτε στα 2 χρόνια που έχω το πρόβλημα να έχω το ίδιο iso πάντα; :P Αφού έχουν περάσει 3-4 εκδόσεις windows από τότε που το έκανε πρώτη φορά, και να ήθελα, δε γινόταν να έχω το ίδιο iso.

Το μόνο που δεν έκανα είναι να σβήσω τελείως τον ssd, δηλαδή να κάνω "secure erase". Το σκέφτομαι πως με το νέο iso θα το κάνω έτσι, but still, δεν πείθομαι ότι δεν θα μου το ξανακάνει σε αυτό το μηχάνημα...

Πάντα μου καθόταν με διαφορετικά iso στο μεταξύ, λες και ήταν συνεννοημένο :lol: 

ΥΓ: Το τελευταίο iso ήταν του πρώτου creators, ακολούθησε update σε fall creators, και τώρα μου δημιούργησε ξανά το θέμα, δηλαδή πέρασε ήδη ένα update και αρκετοί μήνες για να μου το κάνει. Περιμένω το spring για , ασφαλώς, νέο iso :)  

Επεξ/σία από tommybertsen
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελπίζω να βγάλει και fix για εμάς που την έχουμε ήδη, αλλά η MS μας κοροϊδεύει, αφού άφησε να διαρρεύσει το update όχι σε ISO μορφή. Νομίζω ότι είμαι Guinea Pig. Τώρα εξηγείται πως έγινε Wiped ο SSD λίγο πριν κάνω back up και έπρεπε να μου βάλουν τα αρχεία από την εταιρεία ξανά για να τα λάβω να τα επεξεργαστώ και κατέβαζα από τον Server μας 2,5TB :angry:

Βασικά το πιο πακέτο ήταν ότι έχασα όλο το 2ωρο βίντεο Projecting που θα χρησιμοποιούσαμε σαν background στο mini tour τον Ιούλιο γιατί 10 Μαΐου βγαίνει το νέο μας album. Μου πήρε 5 μήνες, με γραφικά, τοπία, σκηνές με ερασιτέχνες ηθοποιούς που βοηθήσανε... f***ed up κατάσταση.

Επεξ/σία από SeXBOX
Δημοσ.
10 ώρες πριν, tommybertsen είπε

Ούτε καν φίλε μου. Το revo και αυτό ήταν στα υποψήφια για "υποβιβασμό " προγράμματα :lol: :P Δεν τα χρησιμοποιώ πλέον, σταμάτησα να τα εμπιστεύομαι, δυστυχώς. Με όλα αυτά που παθαίνω, λογικό όλα να είναι ύποπτα.. Δεν υπάρχει κάτι να καθαρίσω συνήθως, και αν κάτι αφήσει "κατάλοιπα" και το γνωρίζω, τα σβήνω χειροκίνητα :) Πχ από προγράμματα και από κάνα "θειικό " game.

Λέτε στα 2 χρόνια που έχω το πρόβλημα να έχω το ίδιο iso πάντα; :P Αφού έχουν περάσει 3-4 εκδόσεις windows από τότε που το έκανε πρώτη φορά, και να ήθελα, δε γινόταν να έχω το ίδιο iso.

Το μόνο που δεν έκανα είναι να σβήσω τελείως τον ssd, δηλαδή να κάνω "secure erase". Το σκέφτομαι πως με το νέο iso θα το κάνω έτσι, but still, δεν πείθομαι ότι δεν θα μου το ξανακάνει σε αυτό το μηχάνημα...

Πάντα μου καθόταν με διαφορετικά iso στο μεταξύ, λες και ήταν συνεννοημένο :lol: 

ΥΓ: Το τελευταίο iso ήταν του πρώτου creators, ακολούθησε update σε fall creators, και τώρα μου δημιούργησε ξανά το θέμα, δηλαδή πέρασε ήδη ένα update και αρκετοί μήνες για να μου το κάνει. Περιμένω το spring για , ασφαλώς, νέο iso :)  

Το κάθε καινούργιο iso θα πρέπει να καίτεβαινει και να καίγεται από άλλον υπολογιστή και όχι από αυτόν που έχει πρόβλημα. Επειδή τα iso είναι τεράστια, είναι μεγάλη η πιθανότητα να τύχει έστω και ένα μικρό λαθάκι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SeXBOX είπε

Ελπίζω να βγάλει και fix για εμάς που την έχουμε ήδη, αλλά η MS μας κοροϊδεύει, αφού άφησε να διαρρεύσει το update όχι σε ISO μορφή. Νομίζω ότι είμαι Guinea Pig. Τώρα εξηγείται πως έγινε Wiped ο SSD λίγο πριν κάνω back up και έπρεπε να μου βάλουν τα αρχεία από την εταιρεία ξανά για να τα λάβω να τα επεξεργαστώ και κατέβαζα από τον Server μας 2,5TB :angry:

Βασικά το πιο πακέτο ήταν ότι έχασα όλο το 2ωρο βίντεο Projecting που θα χρησιμοποιούσαμε σαν background στο mini tour τον Ιούλιο γιατί 10 Μαΐου βγαίνει το νέο μας album. Μου πήρε 5 μήνες, με γραφικά, τοπία, σκηνές με ερασιτέχνες ηθοποιούς που βοηθήσανε... f***ed up κατάσταση.

Άντε βρε που είσαι Guinea Pig. Η MS τέτοια πράγματα; Ούτε καν :P 

39 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Το κάθε καινούργιο iso θα πρέπει να καίτεβαινει και να καίγεται από άλλον υπολογιστή και όχι από αυτόν που έχει πρόβλημα. Επειδή τα iso είναι τεράστια, είναι μεγάλη η πιθανότητα να τύχει έστω και ένα μικρό λαθάκι.

Μα, το ίδιο iso από το PC μου , από το οποίο έγινε και το bootable usb, μπήκε και στο PC της κοπέλας μου. Πάντα αυτό γινόταν και έχω κάνει "burn" isos και για άλλους, χωρίς να έχουν το παραμικρό ζήτημα (τουλάχιστον όχι το παραπάνω).

Με την παραπάνω λογική της κοπέλας το PC γιατί δεν έβγαλε ποτέ το πρόβλημα; Ποτέ δεν είχα προβλήματα τέτοιου είδους με Windows 7 ας πούμε. Ακόμη και αν υπήρχε αντίστοιχο, δεν μου το εμφάνισε. Τώρα τι φάση; Νομίζω πως υπερβάλλουμε σχετικά με τα iso. Όχι με το υποτιθέμενο corruption (αυτό μπορεί να συμβεί, for sure, αλλά για 4-5 διαφορετικά που έχω βάλει; Λίγο δύσκολο το κόβω..)

Το πρόβλημα απλά δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα που οφείλεται. Απλά κάνω και εγώ και όλοι υποθέσεις, ότι γίνεται messed up το user account (μιας και με νέο το πρόβλημα εξαφανίζεται), και τα admin rights. Τα οποία btw φαίνονται να είναι όπως πριν, κανονικά, αλλά ... "Θα είναι σαν να είσαι admin αλλά δεν θα είσαι" είναι η φάση :lol: 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tommybertsen είπε

Άντε βρε που είσαι Guinea Pig. Η MS τέτοια πράγματα; Ούτε καν :P 

Μα, το ίδιο iso από το PC μου , από το οποίο έγινε και το bootable usb, μπήκε και στο PC της κοπέλας μου. Πάντα αυτό γινόταν και έχω κάνει "burn" isos και για άλλους, χωρίς να έχουν το παραμικρό ζήτημα (τουλάχιστον όχι το παραπάνω).

Με την παραπάνω λογική της κοπέλας το PC γιατί δεν έβγαλε ποτέ το πρόβλημα; Ποτέ δεν είχα προβλήματα τέτοιου είδους με Windows 7 ας πούμε. Ακόμη και αν υπήρχε αντίστοιχο, δεν μου το εμφάνισε. Τώρα τι φάση; Νομίζω πως υπερβάλλουμε σχετικά με τα iso. Όχι με το υποτιθέμενο corruption (αυτό μπορεί να συμβεί, for sure, αλλά για 4-5 διαφορετικά που έχω βάλει; Λίγο δύσκολο το κόβω..)

Το πρόβλημα απλά δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα που οφείλεται. Απλά κάνω και εγώ και όλοι υποθέσεις, ότι γίνεται messed up το user account (μιας και με νέο το πρόβλημα εξαφανίζεται), και τα admin rights. Τα οποία btw φαίνονται να είναι όπως πριν, κανονικά, αλλά ... "Θα είναι σαν να είσαι admin αλλά δεν θα είσαι" είναι η φάση :lol: 

Και εγώ δεν ξέρω τι έχεις κάνει και τι δεν έχεις,  απλά υποθέσεις κάνω.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το έκανες αυτό με το pagefile αλλά μου "μυρίζει" πρόβλημα διαύλου Cache ανάμεσα σε μνήμες και CPU, έχει αποτέλεσμα να μην "συνεννοούνται" σωστά και να κάνει αυτά τα "κόλπα". Απλά μια σκέψη μου είναι. Στην θέση σου θα έκανα ένα partition 20 - 25gb, θα έκανα εγκατάσταση διανομή Linux, θα την δοκίμαζα για καμία εβδομάδα για να δω τι παίζει και εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

πρόβλημα διαύλου Cache ανάμεσα σε μνήμες και CPU

Αυτό πως μπορεί να εξηγηθεί; Όποτε του καπνίζει κάνει το συγκεκριμένο πρόβλημα εξαιτίας του παραπάνω; Doesn't make sense :confused: Και δικαιολογημένα θα μου πεις "τι sense να βρεις με τα παραπάνω; "...

Είχα linux για 1 χρόνο. Σε διαφορετικό ssd. Μιας και το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα των Windows, λογικό και επόμενο ήταν να μην έχω θέματα στα linux. Είχα βάλει τα Mint Cinnamon 17.3. Έκανα format το partition μόνο και μόνο επειδή μου εμφάνισε ένα πρόβλημα που εμφανίζει με τις...dell οθόνες αποκλειστικά (έβγαζε σφάλμα στην ανάλυση). Το θέμα λύνονταν μόνο αν αντικαθιστούσα το DisplayPort με DVI-D ... Μηδέν νόημα :lol: 

Τελικά μου φαίνεται έπρεπε να τα κρατήσω και να τα αναβαθμίζω, μιας και όταν δεν κάνω gaming, τα linux απλά είναι σε άλλο επίπεδο... 

ΥΓ: Το έκανα και αυτό με το pagefile , δεν άλλαξε τίποτα.

Δημοσ.
41 minutes ago, tommybertsen said:

Αυτό πως μπορεί να εξηγηθεί;

Μπορεί να αποστέλλεται η μια εντολή 1 φόρα να αποθηκεύεται για κάποια nanoseconds σε αυτή αλλά μέσα στην cache σε αυτό το διάστημα να "μπερδεύεται" να την διπλασιάζει ή και να την ξεχνάει και να μην την εκτελεί καν. Από την στιγμή που έχουμε εξαντλήσει σχεδόν όλα τα πιθανά σενάρια και το ότι με linux ήσουν μια χαρά τότε η cache μάλλον είναι ok. Σκέψου/θυμήσου καλά από τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα και έχεις αλλάξει hardware από τότε πια κομμάτια/τι από αυτά/αυτό έχεις κρατήσει και δεν έχεις αλλάξει και σε "ακολουθεί" σε κάθε σύστημα και ρίξε του όλο το φταίξιμο :P

Δημοσ.

20 Ιουλίου του 2016, άλλαξα κάρτα γραφικών. Από GTX 770 πήγα στην GTX 1070. Το πρόβλημα το έκανε πρώτη φορά Ιούλιο η αλήθεια είναι, λίγο μετά την αλλαγή. Είχα όμως φρέσκα windows ρε γμτ...

Η 1070 έχει "παίξει" και στης κοπέλας μου το PC ένα διάστημα, και εγώ "έπαιξα" με onboard για ένα διάστημα περίπου 1 μήνα μέσα στον οποίο συνέβη και το πρόβλημα (ήταν η 3η φορά που συνέβη, τον Δεκέμβρη του 16).. Θα την κατηγορούσα αν δεν είχε συμβεί αυτό... Αλλά δεν ξέρω, I guess θα πρέπει να την βγάλω, αλλά δεν είναι κάτι απλό να είμαι χωρίς GPU για πολύ καιρό, και ο ένας μήνας, πολύς ήταν...

Δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο τα τελευταία 4 χρόνια. Πχ, είχα 2 δίσκους παλιούς (green 500GB , black 500GB )οι οποίοι αντικαταστάθηκαν πριν μόλις 2 μήνες (από green 2TB και red 3TB). Δηλαδή έγιναν τέτοιες αλλαγές, αλλά το πρόβλημα υπήρχε από πριν. ΠΡΙΝ το πρόβλημα, το μόνο που είχα κάνει , Σεπτέμβριο του 15, ήταν να βάλω +8GB Ram. Από τότε, 9 μήνες μετά θυμήθηκε να βγάλει πρόβλημα; 

Δεν βγαίνει άκρη... 

Δημοσ.
13 minutes ago, tommybertsen said:

20 Ιουλίου του 2016, άλλαξα κάρτα γραφικών. Από GTX 770 πήγα στην GTX 1070. Το πρόβλημα το έκανε πρώτη φορά Ιούλιο η αλήθεια είναι, λίγο μετά την αλλαγή. Είχα όμως φρέσκα windows ρε γμτ...

Η 1070 έχει "παίξει" και στης κοπέλας μου το PC ένα διάστημα, και εγώ "έπαιξα" με onboard για ένα διάστημα περίπου 1 μήνα μέσα στον οποίο συνέβη και το πρόβλημα (ήταν η 3η φορά που συνέβη, τον Δεκέμβρη του 16).. Θα την κατηγορούσα αν δεν είχε συμβεί αυτό... Αλλά δεν ξέρω, I guess θα πρέπει να την βγάλω, αλλά δεν είναι κάτι απλό να είμαι χωρίς GPU για πολύ καιρό, και ο ένας μήνας, πολύς ήταν...

Δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο τα τελευταία 4 χρόνια. Πχ, είχα 2 δίσκους παλιούς (green 500GB , black 500GB )οι οποίοι αντικαταστάθηκαν πριν μόλις 2 μήνες (από green 2TB και red 3TB). Δηλαδή έγιναν τέτοιες αλλαγές, αλλά το πρόβλημα υπήρχε από πριν. ΠΡΙΝ το πρόβλημα, το μόνο που είχα κάνει , Σεπτέμβριο του 15, ήταν να βάλω +8GB Ram. Από τότε, 9 μήνες μετά θυμήθηκε να βγάλει πρόβλημα; 

Δεν βγαίνει άκρη... 

Μάλιστα, τώρα μένει το εξής ερώτημα, καις DVD τόσο καιρό από ένα συγκεκριμένο DVD RW; ή χρησιμοποιείς όλον αυτόν τον καιρό το ίδιο bootable USB για να βάζεις τα ISOs;  Μήπως το DVD δεν γράφει το ISO σωστά και μήπως το USB έχει κάποιο πρόβλημα και βγαίνουν πάντα Corrupted.

12 minutes ago, panakos_thess said:

Εχουμε κανενα νεο ποτε θα βγουν?

Άβυσσος η ψυχή της MS το βλέπω για 2+ εβδομάδες γιατί το πρόβλημα που βρήκαν είναι πολύ σπουδαίο και δεν απαιτεί απλά μια διόρθωση στον Kernel άλλα Compile ολόκληρου διορθωμένο από την αρχή, γιατί είναι το πρωτόκολλο τέτοιο σε μεγάλες εταιρείες όπως είναι MS, Adobe κλπ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...