Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν μπεις στο θέμα που έχω κάνει παραδίπλα, θα δεις ότι έχω κάνει αρκετά :P Το πρώτο πρόβλημα έπεσε πάνω σε μεγάλο update. Έκανα το update , έστρωσε, και 10 μέρες μετά πάλι τα ίδια. Έκανα clean install, και λίγους μήνες μετά, πάλι τα ίδια. Ξανά clean install, πάλι τα ίδια πέρυσι το Μάιο. Από πέρυσι , μέχρι προχτές, όλα ήταν κομπλέ... Τι να πει κανείς :P 

• Like 1
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, tommybertsen said:

edit: Τίποτα με τα παραπάνω :(

damn

25 minutes ago, tommybertsen said:

Ξανά clean install, πάλι τα ίδια πέρυσι το Μάιο. Από πέρυσι , μέχρι προχτές, όλα ήταν κομπλέ... Τι να πει κανείς :P 

Τότε κάτι γίνεται με Hardware δεν εξηγείται αλλιώς... να υποθέσω πως έχεις κάνει install και σε άλλο δίσκο να δεις ε ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

damn

Τότε κάτι γίνεται με Hardware δεν εξηγείται αλλιώς... να υποθέσω πως έχεις κάνει install και σε άλλο δίσκο να δεις ε ;

45 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Μνήμη, τροφοδοτικό και το ίδιο το αποθηκευτικό μέσο είναι οι σοβαρότεροι υποψήφιοι για corruption.

Τροφοδοτικό άλλαξα...χτες! Αποθηκευτικά μέσα...Χμ, όταν το πρωτόκανε είχα τα windows σε έναν intel ssd, μετά σε έναν OCZ Vector. Άλλαξα πρόσφατα 2 HDD μου. Όλα έχουν ελεγχθεί. Οι μνήμες τα memtest τα περνάνε όλα...  Βγάλε άκρη...

Μένει να κάνω κάποιο bios update που υπάρχει, μήπως και βάλω κάναν nvme στο άμεσο μέλλον... 

Επεξ/σία από tommybertsen
Δημοσ.
10 ώρες πριν, tommybertsen είπε

Τροφοδοτικό άλλαξα...χτες! Αποθηκευτικά μέσα...Χμ, όταν το πρωτόκανε είχα τα windows σε έναν intel ssd, μετά σε έναν OCZ Vector. Άλλαξα πρόσφατα 2 HDD μου. Όλα έχουν ελεγχθεί. Οι μνήμες τα memtest τα περνάνε όλα...  Βγάλε άκρη...

Μένει να κάνω κάποιο bios update που υπάρχει, μήπως και βάλω κάναν nvme στο άμεσο μέλλον... 

Απλά αν έχει γίνει ήδη corrupt, δεν αλλάζει κάτι, αν δεν κάνεις format.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαν, το τροφοδοτικό που είχα πριν, το είχε η κοπέλα μου 2 χρόνια περίπου στο PC της, όταν μου συνέβη ότι μου συνέβη πρώτη φορά είχα το "xfx pro 650w" (τράμπα τα κάναμε στη συνέχεια γιατί το 650ρι έκανε αρκετό θόρυβο και το PC μου το έχω στο γραφείο, συν ότι έχω λιγότερο ενεργοβόρο σύστημα - λόγω 1070 έναντι 770 που έχει η κοπέλα μου) , τι σχέση μπορεί να έχει το τροφοδοτικό με τις μπιέλες που βαράει το λειτουργικό μας;

Οτιδήποτε άλλο θα μπορούσα να σκεφτώ (mobo πχ) , αν πρόκειται για κάποιο συνδυασμό hw-sw, τροφοδοτικό όμως; :huh: 

Κοντός ψαλμός αλληλούια πάντως, θα έρθει το update, που θα πάει :P Θα δω τι θα γίνει... Δεν είναι ότι επηρεάζει τρομερά, αλλά είναι εκνευριστικό. Κάνεις copy και στο paste, την πρώτη φορά πχ, σου κλείνει ο explorer. Κλείνει με το που ανοίγεις κάποιο αρχείο. Κλπ κλπ. Ότι λύση υπάρχει (για να μη πω και ότι λύση δεν υπάρχει), την έχω δοκιμάσει. 

Το ότι το λύνει νέο user account δεν ξέρω τι στην ευχή θα έπρεπε να μου λέει. Επίσης το ξεκίνησε από τη στιγμή που για κάποιο ανεξήγητο λόγο, το εικονίδιο του defender στο system tray, εξαφανίστηκε και δεν υπάρχει ούτε στα settings να το ξαναβάλω :lol: Παρόλα αυτά το defender δουλεύει.

Αλλά δεν θεωρώ ότι φταίει αυτό (ίσως κάτι να έκανε ωστόσο), γιατί το 2016 που το έπαθα αρχικά, δεν είχα το defender να δουλεύει..

Άκρη ως προς τον "ένοχο" δεν βγαίνει... Ως προς την λύση, new user acc, μόνο. 

Well σας ζάλισα :D  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και όμως το τροφοδοτικό όταν δεν δίνει σωστό ρεύμα, αλοιώνει τα δεδομένα σε επεξεργαστή και μνήμη και οταν τα δεδομένα γραφτούν στο αποθηκευτικό μέσο γράφονται λάθος με αποτέλεσμα το corrupt.

https://en.wikipedia.org/wiki/Data_corruption

Αναφορά σε κείμενο

There are many error sources beyond the disk storage subsystem itself. For instance, cables might be slightly loose, the power supply might be unreliable

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
Δημοσ.

Τι να πω :lol: Αν μετά το update διορθωθεί, θα αποφύγω το clean install, αν όχι, θα το κάνω και θα κοιτάξω πως πάει. Αν το ξανακάνει , μου φαίνεται θα μάθω μόνο όταν αλλάξω σύστημα :huh: 

Απλά γιατί να το κάνει σε μένα και όχι και στης κοπέλας μου το PC με το ίδιο τροφοδοτικό; Λες να έφαγε καμία φλασιά στη συνέχεια; Δεν αποκλείεται, άβυσσος είναι η ψυχή τους :) 

Spoiler

Για την ιστορία πήρα το Seasonic Focus+ Gold 650W :P Αυτό φαίνεται πολύ ποιοτικό και θα μείνει και για το επόμενο σύστημα ;) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

Τι να πω :lol: Αν μετά το update διορθωθεί, θα αποφύγω το clean install, αν όχι, θα το κάνω και θα κοιτάξω πως πάει. Αν το ξανακάνει , μου φαίνεται θα μάθω μόνο όταν αλλάξω σύστημα :huh: 

Απλά γιατί να το κάνει σε μένα και όχι και στης κοπέλας μου το PC με το ίδιο τροφοδοτικό; Λες να έφαγε καμία φλασιά στη συνέχεια; Δεν αποκλείεται, άβυσσος είναι η ψυχή τους :) 

Απόκρυψη περιεχομένων

Για την ιστορία πήρα το Seasonic Focus+ Gold 650W :P Αυτό φαίνεται πολύ ποιοτικό και θα μείνει και για το επόμενο σύστημα ;) 

Κάνεις ποτέ καθάρισμα στη registry ή γενικά το πειράζεις; :P Ρωτάω γιατί λες ότι εξαφανίζονται και πράγματα όπως το defender κι αυτό σε μια καθαρή εγκατάσταση δεν έχει λογική να γίνεται μόνο του. Αν όχι, τότε από h/w εγώ προς μνήμες κλείνω ότι είναι ο ένοχος κι ας σου περνάει τα τεστ. Έχεις δοκιμάσει ποτέ με άλλες, ή συνδυασμό (πχ μία-μία, άλλες θέσεις κτλ);

Επεξ/σία από p4n0s86
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η εγκατάστασή μου ήταν από πέρυσι τον Μάιο. Δεν πείραξα κάτι, καθαρισμό κάνω αρκετά προσεκτικά και επιλέγω προσεκτικά τι θα καθαρίσει το ccleaner για παράδειγμα, αν και όλα τα προγράμματα αυτά, μου φαίνονται "ύποπτοι" για το πρόβλημα. Για detective είμαι να πάω εγώ :lol: 

Το defender υπάρχει (τουλάχιστον "από πίσω") , αλλά δεν υπάρχει το εικονίδιο, είναι λες και όντως πείραξα τη registry. Βασικά το επανέφερα με νέο desktop shortcut και επικολλώντας το στο shell:common startup. Δεν έλυσε κάτι.

Όπως θα δεις και εδώ, η ms σφυρίζει αδιάφορα για αυτό το πρόβλημα, κανείς δεν απαντάει και τίποτα από τα προτεινόμενα δεν είναι λύση, ούτε προσωρινή.

Επίσης εδώ, μιλάνε για το θέμα του run explorer as admin το οποίο τι κάνει; Στο πρώτο κλικ μου, αφού το τρέξω ξανά σαν admin, πχ στο E:\ , αν ανοίξω μία εικόνα, μπορεί να μη γίνει restart. Μόλις μπω στο φάκελο videos πχ, ανοίγει δεύτερο instance του explorer, και εκεί το πρόβλημα ξεκινά από την αρχή.

Τι μπορούν να μας λένε όλα αυτά; Νομίζω ξαναδιαβάζοντας το πρόβλημα που έχουν πολλοί εν τέλει, οι σκέψεις μου για το hw πάνε περίπατο...  Γιατί από όσο καταλαβαίνω, και με το γεγονός ότι το πρόβλημα λύνεται με νέο user acc, κάπως γίνονται εντελώς messed up τα admin priveleges που έχει ο user και σε κάθε κλικ για άνοιγμα φακέλου, χάνονται, με αποτέλεσμα να γίνεται η λούπα. Τα take ownership κλπ προγράμματα δεν μου έλυσαν το πρόβλημα γιατί είναι way too complicated ο τρόπος που τα 10ρια έχουν κάνει implement τα admin rights. Τραγικά πράγματα... 

Το να δοκιμάσω μία-μία τις μνήμες και να περιμένω....ένα χρόνο να το κάνει (ή να μην το κάνει) , δεν έχει λογική όπως καταλαβαίνεις :P Έχω 16GB Ram από τέλη 2015, άντε πες ότι αφαιρώ τα 2 τελευταία dimm, τι θα καταλάβω και σε πόσο καιρό; Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

edit: Να σημειώσω πως είμαι σε local account.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

Η εγκατάστασή μου ήταν από πέρυσι τον Μάιο. Δεν πείραξα κάτι, καθαρισμό κάνω αρκετά προσεκτικά και επιλέγω προσεκτικά τι θα καθαρίσει το ccleaner για παράδειγμα, αν και όλα τα προγράμματα αυτά, μου φαίνονται "ύποπτοι" για το πρόβλημα. Για detective είμαι να πάω εγώ :lol: 

Το defender υπάρχει (τουλάχιστον "από πίσω") , αλλά δεν υπάρχει το εικονίδιο, είναι λες και όντως πείραξα τη registry. Βασικά το επανέφερα με νέο desktop shortcut και επικολλώντας το στο shell:common startup. Δεν έλυσε κάτι.

Όπως θα δεις και εδώ, η ms σφυρίζει αδιάφορα για αυτό το πρόβλημα, κανείς δεν απαντάει και τίποτα από τα προτεινόμενα δεν είναι λύση, ούτε προσωρινή.

Επίσης εδώ, μιλάνε για το θέμα του run explorer as admin το οποίο τι κάνει; Στο πρώτο κλικ μου, αφού το τρέξω ξανά σαν admin, πχ στο E:\ , αν ανοίξω μία εικόνα, μπορεί να μη γίνει restart. Μόλις μπω στο φάκελο videos πχ, ανοίγει δεύτερο instance του explorer, και εκεί το πρόβλημα ξεκινά από την αρχή.

Τι μπορούν να μας λένε όλα αυτά; Νομίζω ξαναδιαβάζοντας το πρόβλημα που έχουν πολλοί εν τέλει, οι σκέψεις μου για το hw πάνε περίπατο...  Γιατί από όσο καταλαβαίνω, και με το γεγονός ότι το πρόβλημα λύνεται με νέο user acc, κάπως γίνονται εντελώς messed up τα admin priveleges που έχει ο user και σε κάθε κλικ για άνοιγμα φακέλου, χάνονται, με αποτέλεσμα να γίνεται η λούπα. Τα take ownership κλπ προγράμματα δεν μου έλυσαν το πρόβλημα γιατί είναι way too complicated ο τρόπος που τα 10ρια έχουν κάνει implement τα admin rights. Τραγικά πράγματα... 

Το να δοκιμάσω μία-μία τις μνήμες και να περιμένω....ένα χρόνο να το κάνει (ή να μην το κάνει) , δεν έχει λογική όπως καταλαβαίνεις :P Έχω 16GB Ram από τέλη 2015, άντε πες ότι αφαιρώ τα 2 τελευταία dimm, τι θα καταλάβω και σε πόσο καιρό; Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

edit: Να σημειώσω πως είμαι σε local account.

Πολλά "ψαγμένα" πράγματα πάντως, για να λες ότι δεν πειράζεις τίποτα. :lol: Μάλλον δεν κάθεσαι φρόνιμα με την registry κι από εκεί θα την πατάς. Όταν λες προσέχεις τι καθαρίζεις με το Ccleaner εννοείς δίσκο ή registry; Αν εννοείς το 2ο, τότε μήπως να μην κάνεις ποτέ ξανά "καθάρισμα"; (εννοείται μετά από καθαρό install ξανά). Έτσι κι αλλιώς, είναι επιβεβαιωμένο ότι το registry cleaning δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στην απόδοση του λειτουργικού, αντιθέτως μπορεί να στα κάνει μαντάρα. Μήπως τρέχει κάποιο άλλο utility που ασχολείται με τη registry; Τι να πω.

Στο θέμα των ram, καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η όλη διαδικασία ελέγχου, αλλά και τα τεστ δεν λένε πάντα την αλήθεια. Είχα φάει τον τόπο με ένα πρόβλημα που είχε ένα pc φίλου να βρω τι φταίει, περνούσε όλα τα τεστ και δεν έδινα σημασία στις μνήμες και τελικά ήταν όντως το πρόβλημα στο ένα dimm. Σαφώς και δεν αποκλείεται η περίπτωση να μην φταίει κάτι σε σένα, αλλά άντε βγάλε άκρη με την MS. :P

• Like 1
Δημοσ.

Καλά δεν υπάρχει χειρότερο πραγμα απο τους registry cleaners. Στην καλύτερη δεν θα κάνει τίποτα στην χειρότερη θα στα @@ όλσ.

• Like 1
Δημοσ.

Το αστείο είναι πως επειδή το είχα για ύποπτο, όλον αυτόν τον καιρό, δεν το έχω καν εγκαταστήσει! :lol: Δεν την πειράζω, φαντάσου υπάρχει ένα dword το οποίο βάζεις για να κάνει ταχύτερη εκκίνηση το rainmeter που χρησιμοποιώ, και ούτε αυτό δεν έβαλα μήπως επηρέαζε :( 

Μα δεν έχω πρόβλημα με το να τις τσεκάρω. Το πρόβλημα δεν εμφανίζεται σε στάνταρ διάστημα οπότε θα πρέπει να παίζω πχ ένα χρόνο με τη μισή μνήμη, αν το ξανακάνει, άλλον ένα με την υπόλοιπη κλπ :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Centurion είπε

Στην θέση σου θα δοκίμαζα με νέο αρχείο iso και καθαρή εγκατάσταση.

Πολύ σημαντικό. Μερικές φορές έχει γίνει corrupt το iso, και νομίζουμε ότι κάνουμε clean install, αλλά έχουμε πάλι το corruption.

Μου είχε τύχει.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...