Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

Σιγά μην κάνω αυτό :P Αν διαβάζω καλά θα κυκλοφορήσει "επίσημα" 10 Απριλίου, συνεπώς απλά θα περιμένω :) 

Καλά δεν είναι τίποτα. Μην φανταστείς καμιά τραγική διαδικασία. Μέσα στα settings επιλέγεις insider, κάνεις check for updates, μπαίνει το update, μετά στα settings βγαίνεις από insider,  και από τα settings πάλι επιλέγεις να κάνεις reset τα windows.

• Like 1
  • Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τον Task Manager των φτιάξανε που έλεγε άλλα τα' λων; Άνοιγες έναν FF με μια καρτέλα και σου έβγαζε ότι είχες 4-5 και χωρίς τίτλους... το ίδιο και για chrome και άλλες εφαρμογές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, steliosfan είπε

Καλησπέρα σε όλους. 

Τα Win10 ήρθαν εγκατεστημένα σε νέο καθαρό σύστημα (της υπογραφής μου). Ολοι οι drivers up to date, θερμοκρασίες άψογες, κανένα critical event, το χρησιμοποιώ για να μοντάρω βίντεο και όλα ειναι άψογα, γρήγορα, το editing το rendering Κλπ.

ΟΜΩΣ

Μου έχουν σπάσει πλέον τα νεύρα με το desktop performance, το άνοιγμα φακέλων καθώς και το γενικό feeling τοu mouse. Οταν κάνω Minimize τα desktop items κάνουν σχεδον 1 second να γινουν refresh και το άνοιγμα πχ του My computer ή φακέλων δεν ειναι στιγμιαίο, κάνει ένα Lag. Νιώθω λες κ χρησιμοποιώ υπολογιστή 10ετίας

Εχω δοκιμάσει όλες τις λύσεις απο το net (προσδιορισμός φακέλων, απενεργοποίηση services, power performance, cortana, κλπ κλπ κλπ). 

Σήμερα θα δοκιμάσω την τελευταία λύση που είναι clean install των drivers της κάρτας γραφικών και εγκατάσταση των παλαιότερων 16.11.4

Αν δεν δουλέψει κ αυτό, τότε επιστρέφω σε Windows 8.1. Απλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Η ερώτηση ειναι, τα 8.1 μπορώ να τα εγκαταστήσω κανονικά με boot πχ απο USB όπως παλιά ? Επίσης License που μπορώ να βρω?

Ευχαριστώ πολύ

Εγώ παντως χωρίς καν να κάνω clean install προ ημερών εγκατεστησα τη τελευταία μεγάλη εκδοση (creator update) και τσουλαει πιο γρήγορα και απο πριν 100% απροβληματιστα ακόμα και με μη ανανεωμενους driver. 

Ενα ηλίθιο bug που το έκανε όμως και πριν ειναι οτι πολλές φορες κανει έως και 15 δευτερόλεπτα να ανοίξει το...... σημειωματάριο! Για γέλια.. 

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ.

Εγώ πάλι παιδιά έχω 3770K (αρκετα παλιό δηλαδή) με mb που ειναι τιγκαρισμενο (2 ethernet, wifi, blutooth, additional usb3, additional sata κτλ), ssd σε raid, φορτωμενο με developer tools για επαγγελματικη εργασια, με πολλα services να τρεχουν και παρόλα αυτά, είμαι τυχερός, δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με drivers, απόδοση, bugs κτλ

Έβαλα και το spring update, χωρίς clean install (προφανώς για να σετάρω πάλι είναι πολλά πράγματα)

Δημοσ.

Πέρασα κι εγώ την 1803. Οι εντυπώσεις δεν είναι καλύτερες από την 1709. Είναι φανερό ότι "χτίστηκε" καθαρά για laptops... αποκρίνονται γρήγορα τα προγράμματα στο άνοιγμα, καλή χρήση RAM, σχετικά καλά benches. Κακή χρήση για CPU που ανεβάζει θερμοκρασίες(σε εμένα τουλάχιστον), ακόμα στο δίκτυο ο ένας υπολογιστής δεν έχει πρόσβαση στον άλλον ενώ τον βλέπει, έχει πρόβλημα με τους οδηγούς της NVidia ή ο οδηγός θέλει αναβάθμιση, alt + shift για αλλαγή γλωσσάς πρέπει να το πατήσεις 2 φορές μερικές φορές για να αλλάξει, ο task manager τα ίδια... γελάνε και οι πέτρες.

taskman1803.JPG.0f6275eb894c8383f5129f7351ecff92.JPG

Δημοσ.

Από την άλλη από χθες που το έβαλα δεν είχα κάποιο θέμα. Μη σου πω ότι έχω και καλύτερες θερμοκρασίες. Μάλιστα διόρθωσε και το πρόβλημα με ημερομηνία/ρολόι κάτω δεξιά όπου πριν έκανες κλικ και δεν άνοιγε :lol:

Τα γνωστά θέματα των win 10 που σε άλλους δουλεύουν ρολόι και άλλους σαν χαλασμένο ρολόι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Μάλιστα διόρθωσε και το πρόβλημα με ημερομηνία/ρολόι κάτω δεξιά όπου πριν έκανες κλικ και δεν άνοιγε :lol:

Wtf ? :P Πρώτη φορά το ακούω αυτό! 

5 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Τα γνωστά θέματα των win 10 που σε άλλους δουλεύουν ρολόι και άλλους σαν χαλασμένο ρολόι. 

Όπως το λες.

Ωστόσο αυτό με τα processes είναι όπως το λέει ο sexbox. (δεν έβαλα ακόμη την 1803 αλλά φαντάζομαι ότι θα ισχύει το ίδιο πράγμα).

Το άλλο με το δίκτυο το έλυσα βάζοντας custom dns κλπ (δεν το αφήνω να κάνει obtain auto ip), και ως δια μαγείας λύθηκε :P Αλλά αυτό μάλλον μόνο σε μένα. Ενώ δείχνουν οκ, δουλεύουν όπως να'ναι σε μία μεγάλη γκάμα υπολογιστών! 

Επεξ/σία από tommybertsen
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι' αυτό τον λόγο όμως παιδιά το update δεν γίνεται μαζικά από την MS και το δίνει σταδιακά εκεί που θεωρεί ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Απ' τη στιγμή που το περνάτε χειροκίνητα είναι λίγο αντιφατικό να λέτε για προβλήματα.

To Fall Creators το είχα περάσει χειροκίνητα στο 2ο pc και είχα προβλήματα με την task bar. Αντιθέτως όταν έκανα φορμάτ και περίμενα να το περάσει μόνο του (πήρε κάνα 20ήμερο), ως δια μαγείας δεν είχα θέμα.

Αλλά και αυτόματα να γίνει, μέσα σε τόσα εκατομμύρια διαφορετικά συστήματα λογικό είναι να υπάρξουν και αστοχίες.

Επεξ/σία από p4n0s86
Δημοσ.
1 ώρα πριν, p4n0s86 είπε

Γι' αυτό τον λόγο όμως παιδιά το update δεν γίνεται μαζικά από την MS και το δίνει σταδιακά εκεί που θεωρεί ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Αυτό τι σχέση έχει? Που κολλάει? Δηλ. άλλο update δίνει σε σένα και άλλο σε μένα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Αυτό τι σχέση έχει? Που κολλάει? Δηλ. άλλο update δίνει σε σένα και άλλο σε μένα?

Αυτό κατάλαβες; Όχι δεν δίνει άλλο σε μένα. Αν το κάνουν όλοι μαζί παίρνουν το ίδιο. Στα συστήματα που καθυστερεί όμως να το δώσει, υπάρχει και λόγος. Αν λοιπόν περιμένεις και δεν είναι η ώρα σου, μπορεί να υπάρξει κάποιο fix/patch σύντομα για το οποιοδήποτε θέμα σου παρουσιαστεί. Ενδεικτικά:

Αναφορά σε κείμενο

Though the update has technically launched, Microsoft isn’t rolling it out to every Window 10 system at the same time. Not only would that strain Microsoft’s servers, but it’s rolled out progressively to systems that are compatible for it. If there’s a known bug with your hardware, you theoretically shouldn’t get the update until there’s a fix. You have a specific place in the queue for a reason and jumping that is risky.

https://www.makeuseof.com/tag/do-not-get-windows-10-creators-update/

Επεξ/σία από p4n0s86
  • Like 1
Δημοσ.

Πολύ καλά κατάλαβα. Αυτό ακριβώς κατάλαβα. Τα bug/fix είναι άσχετο με το update. Αυτά τα bug/fix μπορεί να τα διαθέσει και εκ των υστέρων όπως συνήθως κάνει. 

Μα τα προβλήματα εμφανίζονται ακόμα και σε αυτούς που έχουν κάνει το update μη χειροκίνητα. Άρα το παρακάτω που γράφεις δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Δικαιολογίες τις MS είναι. ΄Το παράδειγμα που ανέφερε πιο πριν με το πρόβλημα της ώρας ήταν μετά από το προηγούμενο update μέσω του Update and Security και όχι χειροκίνητα.

Αναφορά σε κείμενο

Γι' αυτό τον λόγο όμως παιδιά το update δεν γίνεται μαζικά από την MS και το δίνει σταδιακά εκεί που θεωρεί ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Απ' τη στιγμή που το περνάτε χειροκίνητα είναι λίγο αντιφατικό να λέτε για προβλήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Πολύ καλά κατάλαβα. Αυτό ακριβώς κατάλαβα. Τα bug/fix είναι άσχετο με το update. Αυτά τα bug/fix μπορεί να τα διαθέσει και εκ των υστέρων όπως συνήθως κάνει. 

Μα τα προβλήματα εμφανίζονται ακόμα και σε αυτούς που έχουν κάνει το update μη χειροκίνητα. Άρα το παρακάτω που γράφεις δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Δικαιολογίες τις MS είναι. ΄Το παράδειγμα που ανέφερε πιο πριν με το πρόβλημα της ώρας ήταν μετά από το προηγούμενο update μέσω του Update and Security και όχι χειροκίνητα.

Απ' τη στιγμή που δεν το κάνει αυτόματα και μπορεί στο δικό σου σύστημα να το καθυστερήσει για Χ χρόνο, δεν αποκλείεται να πάρεις το update διορθωμένο, όταν το πάρεις. Πως ακριβώς λοιπόν θα μου παρουσιαστούν τα ίδια προβλήματα με σένα, εφόσον δεν θα έχω αναβαθμίσει ακόμη όπως εσύ;

Θέλεις να υπερασπιστείς την επιλογή σου για χειροκίνητο upgrade με κάθε τρόπο, οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα. Δικαίωμα σου να το κάνεις χειροκίνητα, το να διαμαρτύρεσαι για προβλήματα που παρουσιάζονται όμως, ενώ η ίδια η εταιρία δεν στο έδωσε ακόμα δεν έχει λογική.

Άποψη μου, από εκεί και πέρα ο καθένας πράττει όπως θέλει εννοείται. Αν και η συγκεκριμένη τακτική, να μην αναβαθμίζεις χειροκίνητα δηλαδή, είναι ευρέως προτεινόμενη απ' τους περισσότερους, προφανώς για κάποιους λόγους, οπότε ξεφεύγει από τα όρια της προσωπικής άποψης.

ΥΓ. Επίσης έχω μια καλή απορία, γιατί απ' τη στιγμή που σας δημιουργούν προβλήματα τα windows και η εταιρία, προτρέχετε να δοκιμάσετε κάθε νέο update που κάνει, αλλά την προσπερνώ γιατί κάτι μου λέει ότι θα ανοίξω τεράστια συζήτηση χωρίς ανταπόκριση για συμπέρασμα.

Επεξ/σία από p4n0s86
Δημοσ.

Συνεχίζεις να λες τα δικά σου. Επαναλαμβάνω λοιπόν σε πολλά μηχανήματα κατά καιρούς κάνω την αναβάθμιση όχι χειροκίνητα αλλά μέσω του Update and Security και παρόλο αυτά δημιουργούνται προβλήματα. Αυτό έγραψα λοιπόν και εσύ διαστρεβλώνεις αυτά που γράφω. Δεν έγραψα για χειροκίνητα ή μη. Το γράφω στο 1ο μου post.

Και συνεχίσεις να γράφεις για πράγματα που δεν έχω γράψει. Δεν διαμαρτυρήθηκα για το χειροκίνητα αλλά γενικά για τα προβλήματα που παρουσιάζουν είτε χειροκίνητα είτε όχι.

Και συνεχίζεις να μην με διαβάζεις όταν έγραψα ότι έκανα τη αναβάθμιση και μάλιστα μου διόρθωσε πρόβλημα και δεν μου δημιούργησε. Και η αναβάθμιση δεν έγινε χειροκίνητα. Το update το πήρα λόγω insider.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...