giorgosmcmc Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν ξερω αν εχει κανει κανεις την ιδια διαδικασια αλλα ενω εκανα ενα φλασακι live usb windows 10 μεσω του uui κρσαραν τα παντα και σερνοντουσαν ολα ενω εκανε το extract στο cmd και στο task manager ηταν κανονικη η διαχειρηση και η ram και ο cpu δεν ειχε φορτωσει κατι ουτε καν στο ελαχιστο, ειναι νορμαλ αυτο? Άλλο παλι κουλο που συνέβη η χρηση δικτυου μου στο task manager ειναι μόνιμα 0% και κατεβαζω 24 ώρες το 24ωρο. Οσο πάνε ενημερωση στην ενημερωση όλο και πιο "vista" γινοντε αυτο βλέπω.. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2017 από giorgosmcmc
fsbmaniac Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Παιδια να ενημερωσω για ενα σπανιο αλλα υπαρκτο bug το οποιο υπαρχει απο το 2014 αλλα κανεις δεν εχει φιλοτιμηθει να ασχοληθει παρα το οτι εχει ενημερωθει η ms.... σε συστηματα win8-10 ξαφνικα κατι triggαρει το bitlocker και κρυπτογραφει εξωτερικους δισκους και δεδομενα... δεν εχει καμια σχεση με ιο κτλ... και ηρθα αντιμετωπος με εταιρικο laptop οπου για καλη μου τυχη ειχα παρει backup... χιλιαδες κοσμος την εχει πατησει...δεν εχει καμια σχεση αν εχεις ενεργοποιησει ή οχι το bitlocker... απλα συμβαινει.... https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-files/bitlocker-locked-my-external-harddrive-by-itself/ced72bc0-36a7-4626-b1df-fb02057c04d5
SeXBOX Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Οσο πάνε ενημερωση στην ενημερωση όλο και πιο "vista" γινοντε αυτο βλέπω.. Αυτό βλέπω κι εγώ... ξαφνικά και τα 15 Workstations στην δουλειά μου δεν έχει πρόσβαση πλέον το ένα μέσα στο άλλο, από το πουθενά ζητάει κωδικό για κάθε Workstation και φυσικά κωδικός δεν είχε ρυθμιστεί ποτέ για κανένα, μιλήσαμε εδώ με την τεχνική υποστήριξη της MS και δεν γνώριζαν για το θέμα, για το task manager που έχει γίνει πονοκέφαλος για τους εργαζόμενους μου η MS ρίχνει το φταίξιμο στην Mozilla και Google αντίστοιχα, όταν τους είπα ότι ούτε με τον Edge δεν φαίνεται ο τίτλος στο task manager πάλι δηλώσανε άγνοια. Κράτησαν τα στοιχεία της εταιρείας για να επικοινωνήσει μαζί μας στο επόμενο 2ωρο ένας supervisor... φυσικά έχουν περάσει 9 ώρες και κανένας δεν κάλεσε.
giorgosmcmc Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Αυτό βλέπω κι εγώ... ξαφνικά και τα 15 Workstations στην δουλειά μου δεν έχει πρόσβαση πλέον το ένα μέσα στο άλλο, από το πουθενά ζητάει κωδικό για κάθε Workstation και φυσικά κωδικός δεν είχε ρυθμιστεί ποτέ για κανένα, μιλήσαμε εδώ με την τεχνική υποστήριξη της MS και δεν γνώριζαν για το θέμα, για το task manager που έχει γίνει πονοκέφαλος για τους εργαζόμενους μου η MS ρίχνει το φταίξιμο στην Mozilla και Google αντίστοιχα, όταν τους είπα ότι ούτε με τον Edge δεν φαίνεται ο τίτλος στο task manager πάλι δηλώσανε άγνοια. Κράτησαν τα στοιχεία της εταιρείας για να επικοινωνήσει μαζί μας στο επόμενο 2ωρο ένας supervisor... φυσικά έχουν περάσει 9 ώρες και κανένας δεν κάλεσε. Τα windows ειναι σκουπιδια, απο ανεκαθεν, και ειδικα απο θεμα προστασιας και οχι μονο, για μενα ο μονος λογος να τα εχει καποιος στο pc του ειναι να παιζει games πραγματικα δεν ειναι για κατι αλλο, για εταιρειες δε το συζητω καν αν ειχα εταιρεια δεν υπηρχε περιπτωση να ειχα windows και ας ειχε και χρηματικο κοστος μεγαλυτερο. Ως οικιακος χρηστης αν δεν επαιζα games θα ειχα Linux Mint και σκεφτομαι σοβαρα να φτιαξω ενα partition μονο για αυτο το λειτουργικο και να αφησω τα windows για games, λιγο εχω δουλεψει linux και πραγματικα μονο τα καλυτερα εχω να πω εστω και αυτο το λιγο διαστημα, οσο για τη δουλεια σας κατα τη γνωμη μου βαλτε ενα Red Hat Enterprise Linux ή μια διανομη SUSE Linux Enterprise Server να βρειτε την ησυχια σας.
SeXBOX Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Τα windows ειναι σκουπιδια, απο ανεκαθεν, και ειδικα απο θεμα προστασιας και οχι μονο, για μενα ο μονος λογος να τα εχει καποιος στο pc του ειναι να παιζει games πραγματικα δεν ειναι για κατι αλλο, για εταιρειες δε το συζητω καν αν ειχα εταιρεια δεν υπηρχε περιπτωση να ειχα windows και ας ειχε και χρηματικο κοστος μεγαλυτερο. Ως οικιακος χρηστης αν δεν επαιζα games θα ειχα Linux Mint και σκεφτομαι σοβαρα να φτιαξω ενα partition μονο για αυτο το λειτουργικο και να αφησω τα windows για games, λιγο εχω δουλεψει linux και πραγματικα μονο τα καλυτερα εχω να πω εστω και αυτο το λιγο διαστημα, οσο για τη δουλεια σας κατα τη γνωμη μου βαλτε ενα Red Hat Enterprise Linux ή μια διανομη SUSE Linux Enterprise Server να βρειτε την ησυχια σας. Μακάρι να μπορούσα να έβαζα σε όλους SUSE αλλά οι 2 στους 5 δεν τα γνωρίζουν και το 100% των υπαλλήλων μου δεν έχουν καθημερινή παρουσία στα γραφεία όλοι μαζί εκτός αν προκύψει συμβούλιο, ετσι δουλεύουν από το σπίτι όπου έχουν Windows. Κάποια στιγμή που θα είναι διαθέσιμα θα αναβαθμιστούν όλα σε Windows 10 Workstations edition. ΑΑΑΑΑΝ δεν έχουν και αυτά προβλήματα.
Alex-V Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Τα windows ειναι σκουπιδια πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα?
giorgosmcmc Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα? Σαν 20 περιπου χρονια χρηστης εχοντας δουλεψει windows σε low, mid, high end pc και λαπτοπ σε καμποσες εταιρειες αλλα και σπιτι μου εχω το δικαιωμα να εχω βγαλει ενα πεντακαθαρο συμπερασμα σχετικα με αυτο το λειτουργικο, αν το αναλυσω δε θα χωρεσουν ουτε 100 σελιδες μεσα στο τοπικ και δεν εχω και ορεξη να γραφω τοσο. Για τι να προτομιλησω, θεματα, τρυπες και κενα ασφαλειας, bugs, χαλασμενα update που σερνουν αχρηστο και αχρειαστο software & bloatware τουλαχιστον στη πλειοψηφια των χρηστων και επιβαρυνουν χωρις λογο το συστημα, δικτυακα προβληματα, λογισμικο κλειστου κωδικα ετοιμο και πακεταρισμενο μεσω προβληματικων update της ms γεματο bugs διχως δικαιωμα να επεμβουν σε αυτο προγραμματιστες ή και καθημερινοι χρηστες με γνωσεις, μερακι και ορεξη να προσφερουν κατι διαφορετικο και ισως και καλυτερο, ασταθεια, unoptimized (δε μιλαω για games)αυτα ειναι μονο τα δυο απ τα χιλια που θα μπορουσα να αναφερω. Μέχρι να φτάσει η μέρα που όλα τα AAA games θα κυκλοφορούν για linux αν φτάσει ποτέ και αν υπαρξει και η αναλογη υποστηριξη και περισοτερη user friendly αισθητικη (που ηδη υπαρχει η τελευταια) τοτε πιστευω θα γυρισουν πολλοι τη πλατη στη ms και το υπογραφω κιολας, για την ωρα κραταω τα windows για να παιζω το αθλημα που λεγετε games καλα και σταθερα αλλα δε πιστευω οτι μπορει να σου προσφερει τιποτα περισοτερο αυτο το λειτουργικο περα απο σχετικα καλη gaming εμπειρια και πολυχρωμα 3D παραθυρακια που δεν με νοιαζει φυσικα το τελευταιο, εμενα τουλαχιστον.
Xristaras12 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Νομίζω είχε κάπου συζητηθεί αλλα δεν μπορώ να το βρω όπως φαίνεται στην εικόνα, τα εικονίδια των δίσκων έχουν πάθει μια μετατόπιση προς τα δεξια 10αρια 1709
fsbmaniac Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Η φιλοσοφια της ms πλεον ειναι ενα δωρεαν σχεδον os με παρα πολλα θεματα stability και reability κυριως λογω των forced updates . Beta testers οι users πλεον... Με τα τελευταια updates μου προκαλεσε προβλημα σε εξοπλισμο usb ...νομιζα κατι φταιει απο το hardware και εκει που ετοιμαζομουν να το στειλω λεω...δεν δοκιμασω αλλου ? Στηνω λογισμικα κτλ drivers ,Licenses (ilok για οποιον ξερει-αυτοκτονια) κανω 10 εγκαταστασεις... και βουαλα παιζει !!!! windows 10 με τελευταια updates πριν 6 μηννες...το βαζουμε ethernet....παπαλα...μετα τα updates κλαμα...ενημερωνω την εταιρια, μου δινουν τον it τους και ο ανθρωπος ηταν εξω φρενων...(αμερικανικη εταιρια) ... Για οσους δεν θελουν να δοκιμαζουν την τυχη τους... υπαρχει λυση : Windows Update Blocker v1.0
pigeon Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Σαν 20 περιπου χρονια χρηστης (...) εχω βγαλει ενα πεντακαθαρο συμπερασμα σχετικα με αυτο το λειτουργικο. (...) Για τι να προτομιλησω, θεματα, τρυπες και κενα ασφαλειας, bugs (...) Μα βρε φίλε, 4 μέρες πριν το βίασες το λειτουργικό, του έβαλες malware με τη δική σου συγκατάβαση: http://www.insomnia.gr/topic/659295-%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5-ip/?do=findComment&comment=56062656 Ολα δεκτά και συζητήσιμα για όσους έχουν σοβαρά προβλήματα με το update, αρκεί να κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση με επίσημο iso της MS και να αφήσετε το ρημάδι το λειτουργικό να στρώσει μόνο του μια-δυο μέρες χωρίς να του κάνετε ταρζανιές. Αυτό σημαίνει: Δεν του βάζετε drivers απο δεξιά κι αριστερα. Οτι βρήκε, βρήκε. Ζήστε με 10 λιγότερα fps για 2 μέρες. Δεν πιάνετε να κόβετε αβέρτα services, τηλεμετρία, και γενικά δεν τρέχετε ότι βρήκατε στο reddit. Μη δείτε τσόντες για 2 μέρες. Δεν βάζετε και δεν βγάζετε προγράμματα με το τσουβάλι. Εντάξει αφαιρέστε τις σαβούρες που δεν θέλετε (candy crash κτλ), βάλτε chrome και firefox κι ότι άλλο για να επιβιώσετε 2 μέρες. Δεν τρέχετε optimizers, χακεροπρογράμματα, μετροπρογράμματα, ας μην βγάλετε να μετρήσετε (την υπερηφάνια σας) για 2 μέρες. Οταν περάσουν 2 μέρες και αν όλα δουλεύουν ρολόι, τότε πάρτε ένα image του δίσκου και πιάστε να κάνετε τις χακιές που θέλετε, βήμα-βήμα και ελεγχόντας. Αμα έχετε προβλήματα μέσα σ'αυτό το 48ωρο, τότε συζητάμε, αλλά ποτέ με βιασμένη εγκατάσταση. 3
SeXBOX Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Ο "στα αζήτητα supervisor" πήρε τηλέφωνο στην εταιρεία τελικά μετά από 14 ώρες αλλά δεν ήμουν εκεί, του είπε όμως ένας υπάλληλος τι συμβαίνει και αύριο πρωί θα στείλουν έναν "Technician" να δει από κοντά τι αντιμετωπίζουμε. Πρώτη φορά ακούω η MS να κάνει τέτοιο πράγμα εκτός και αν το κάνει επειδή είμαστε εταιρεία... τι να πω... είμαι πεπεισμένος πάντως ότι άκρη δε θα βγάλουμε.
fearless Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Ειναι ευκολο να μεγαλωσουμε την γραμματοσειρα στο ''Menu'' και ''Icons'' μεσα απο Regedit η με καποιον αλλο τροπο χωρις να χρειαστει καποιο προγραμματακι. Π.χ παλια που ειχαν τα Windows 10 αυτην την λειτουργια ειχα αυτα τα δυο στο 14 αν θυμαμε καλα.
tanasen01 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Παιδια,περα απο τη home εκδοση,στις αλλες γινεται να απενεργοποιησεις τα updates η να βαλεις να σε ειδοποιει για να τα κανεις. Σοβαρα,googlαρισμα ειναι και το πρωτο αποτελεσμα.Απλα ειναι κρυμμενο. Το εκανα στο desktop που περασα 10αρια προχθες και οντως λειτουργει οπως παλια στα 7. https://www.pcworld.com/article/3085136/windows/two-ways-to-control-or-stop-windows-10-updates.html Μιλαω για τη πρωτη μεθοδο απο τις 2. To έχω κάνει στα 10 pro. Κανένα πρόβλημα, πλέον απλά με ειδοποιεί μόνο αν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο update και δεν κάνει τίποτα αυτόματα. Btw είναι μόλις η τρίτη μέρα που τα χρησιμοποιώ, μετά από 8 χρόνια με win7 pro. Απ ό,τι είδα στο τέλος του έτους τελειώνει το παραθυράκι του free upgrade οπότε είπα να το εκμεταλλευτώ. Έβαλα και το classic shell start menu, ό,τι πρέπει για όσους ήταν κολλημένοι με τα 7άρια για τόσα χρόνια όσο εγώ.
giorgosmcmc Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Σοβαρα τωρα τι bug ειναι αυτο παλι? Πρωτον το store δεν ηταν ενημερωμενο και επρεπε να μυρισω τα νυχια μου για να το καταλαβω, ουτε λογος να γινει αυτοματα το update, κατεβαζω απο το store και δεν συμβαδιζουν τα details του store με το task manager, κατεβαζω γυρω στα 7 mbps και στο store μια δε γραφει τιποτα μια μου γραφει κουλα του τυπου πως κατεβαζω με 1kbps, την αλλη η ταχυτητα του store ειναι αθλια και εντελως ασταθης, εδω και καμια ωρα κατεβαζει και μου δειχνει πως εχει κατεβασει 86 mb ενω στο task manager τη περισοτερη ωρα στο osd ειναι 7mbps. Τι λετε να κανω, κατεβαζει οντως και απλά το UI του store ειναι για πεταμα, δεν ανανεωνετε και γραφει οτι να ναι? να το αφησω να κατεβαζει ή τζαμπα ο κοπος και στο τελος θα περιμενω 52 χρονια να κατεβει ή και για παντα?
SIP1995 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Είναι δυνατόν να γίνει απευθείας μετάβαση σε Fall Creators Update χωρίς να έχω πάρει το προηγούμενο ? Γιατί σήμερα έκανα εγκατάσταση του FCU ενώ με το άλλο είχα θέμα με την εγκατάσταση και δεν ολοκληρώνοταν σωστά, και τώρα πάλι έλεγε ότι δεν ήταν συμβατό το laptop αλλά τελικά τα πήρε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις