Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Laptop διετίας αγορασμένο με 8.1 το έκανα 10 από πέρυσι πριν λήξει η περίοδος  που ήταν δωρεάν η αναβάθμιση σε 10 αλλά πλέον μάλλον θέλει κάποιο format  καθώς ψιλοσέρνεται σε σχέση με πιο παλιά (μετά από επανεκκίνηση θέλει για να φορτώσει τις ίδιες από αρχής εφαρμογές γύρω στο 5λεπτο) . Πλέον δεν το κλείνω παρά κατεβάζω το καπάκι για εύκολο ξεκίνημα όταν το χρειαστώ.

Η ερώτησή μου είναι κάνω format και ξεκινά με τα 8.1 και update στα 10 , ή υπάρχει άλλος τρόπος  ? 

Κάνεις format και βάζεις κατευθείαν τα 10. Όταν σου ζητήσει κλειδί, κλικάρεις "Παράλειψη" και όταν μπει στα Windows και συνδεθεί στο internet, θα ενεργοποιηθούν αυτόματα. 

Ευχαριστώ , τα 10 πως θα τα βρω μιας και στο partition που έχει ο σκληρός για επανεγκατάσταση των windows λογικά θα είναι τα 8.1 .

Επίσης το partition αυτό το αφήνω ως έχει η το ενσωματώνω με τον υπόλοιπο σκληρό ?

Μη σβήσεις ή ενσωματώσεις το partition, άστο να υπάρχει. Κατέβασε το ISO των W10 και κάψε το σε ένα DVD. Αφού το κάνεις, εγκατέστησε τα W10 μέσω του DVD με καθαρή εγκατάσταση. Εγώ έτσι κάνω. Το ISO το κατεβάζεις απο εδώ https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10

Ευχαριστώ μετά τις διακοπές θα κάνω ακριβώς αυτό ! 

Και για πιο γρήγορα βάλε το iso σε στικάκι, όχι dvd.

Τελικά βρήκα χρόνο και έκανα με στικάκι καθαρή εγκατάσταση , πως δεν το είχα κάνει νωρίτερα , πλέον πάει σφαίρα , ίσως καλύτερα  και από τα  8.1 με τα οποία το είχα αγοράσει .

Ευχαριστώ για την βοήθεια φίλοι μου .

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα. Εγώ έκανα το Fall creator update και ολα δουλεύουν μια χαρά. Δεν είδα καμία σημαντική διαφορά και όλα δουλεύουν όπως πριν. Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τα Windows 10.

• Like 1
Δημοσ.

γιατι εβγαλε παλι φακελο windows.old? θα σβησει μονο του η το σβηνω εγω? ειναι πολλα giga

Πήγαινε disk clean up και μετά clean up system files. Και θα φύγει η παλιά εγκατάσταση. 

Δημοσ.

γιατι εβγαλε παλι φακελο windows.old? θα σβησει μονο του η το σβηνω εγω? ειναι πολλα giga

30 μερες μετα την αναβαθμιση, αυτος ο φακελος θα σβησει μονος του.

Δημοσ.

Για οσους δε μπορουν να παιξουν τα παιχνιδια που παιζανε πριν, κλειστε το trueplay απο το settings>gaming.

Δημοσ.

Το έγραψα και στο topic του Witcher, το γράφω και εδώ μιας και είναι πιο σχετικό: Έβαλα πρόσφατα ως δεύτερο λειτουργικό τα Win10 fall creators edition. Ως πρώτο χρησιμοποιώ Win7. Έβαλα τα 10άρια για το directx12, τα exclusives και για να τσεκάρω αν όντως έχουν καλύτερη απόδοση σε gaming. Έτσι δοκίμασα το Witcher και έκανα μια σύγκριση με τους ίδιους drivers, ρυθμίσεις, mods και oc ([email protected], r9 290@1060/1500) σε διάφορες περιοχές του παιχνιδιού. Δεν είδα πουθενά καμία διαφορά...

Δημοσ.

Έκανα clean install του fall creator update και κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή ανοίγει το οικονομικό πληκτρολόγιο και δεν βρίσκω τρόπο να το απενεργοποιησω.. Έχει κανείς καμία ιδέα πως απενεργοποιειτα ?

* πληκτρολόγιο αφής

Δημοσ.

Το έγραψα και στο topic του Witcher, το γράφω και εδώ μιας και είναι πιο σχετικό: Έβαλα πρόσφατα ως δεύτερο λειτουργικό τα Win10 fall creators edition. Ως πρώτο χρησιμοποιώ Win7. Έβαλα τα 10άρια για το directx12, τα exclusives και για να τσεκάρω αν όντως έχουν καλύτερη απόδοση σε gaming. Έτσι δοκίμασα το Witcher και έκανα μια σύγκριση με τους ίδιους drivers, ρυθμίσεις, mods και oc ([email protected], r9 [email protected]/1500) σε διάφορες περιοχές του παιχνιδιού. Δεν είδα πουθενά καμία διαφορά...

Το περίεργο θα ήταν να έβλεπες διαφορά..Διαφορές θα δεις στο BF1 όμως υπέρ των Win10.

Δημοσ.

Έχω διαβάσει διάφορους ισχυρισμούς στο internet οπότε ήθελα να το δω ιδίοις όμμασι. Τες πα απλά το αναφέρω για όποιον ενδιαφέρεται.

Δημοσ.

Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου τη Microsoft για το μπλέ 2ήμερο που μου χάρισε. Τόσες πολλές bsod έχω να δω από εποχής WinME.

Στο μηχανάκι μου 4ετίας, με καθαρή εγκατάσταση 1703 (τον Μαιο!), του δίνω να κάνει update με το update_tool. Τελειώνει χωρίς παρατράγουδα, λέω όλα ωραία και καλά. Αρχίζω να το συμμαζεύω -γιατί πάλι χάθηκαν διάφορα settings από δω κι από κεί- και ξεκινάμε με απανωτές bsod: **SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (win32kfull.sys).**

Στις πρώτες 2-3 bsod δεν έφτιαξε ούτε dump, ευτυχώς στην 4η αξιώθηκε να μου σώσει ένα για να δω τι έφταιγε. Αρχίζω να ψάχνω τα συνηθισμένα drivers, event log κτλ όλα καθαρά, δεν έβγαζα άκρη, ωσπου σε μια στιγμή αρχίζω κάτι drag & drop στο desktop να εχω πρόχειρα εργαλεία, πάρε άλλη μια bsod! Τελικά δεν του φταίει τίποτε παρά μόνο όταν κάνεις δυο τρεις φορές drag&drop κάτι, ένα αρχειο ή ακόμα και κείμενο μέσα στo word. (!) Drag ---> Drop --> BSOD. :shock:

Μιλάμε τώρα για μηχάνημα πεντακάθαρο, έχω πάνω office, visual studio, chrome & firefox, steam και κάτι άλλα το 90% portable προγραμματα που τρέχουν on-demand φυσικά κι από άλλο partition. Συνδέση νετ με καλώδιο, και ποντίκι ένα intellimouse 1.1 με καλώδιο.

Με έπιασε νευρικό γέλιο με την αμπαλοσύνη τους, έκανα καμια 200αριά δοκιμές που μου κατέβηκαν στο κεφάλι αλλά δεν δούλεψε τίποτε. Πιθανολογώ οτι κάτι δεν πάει καλά με το αυτό το Exploit Guard που βάλανε, γιατί τα υπόλοιπα τα ξήλωσα όλα, έτσι για το γ@μώτο για να βρω τι παίζει. Πήρα ένα image να ασχοληθώ κάποια στιγμή και γύρισα πίσω στο creators update που δουλεύει άψογα.

❤️ Αγαπάμε Microsoft  ❤️

Δημοσ.

Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου τη Microsoft για το μπλέ 2ήμερο που μου χάρισε. Τόσες πολλές bsod έχω να δω από εποχής WinME.

Στο μηχανάκι μου 4ετίας, με καθαρή εγκατάσταση 1703 (τον Μαιο!), του δίνω να κάνει update με το update_tool. Τελειώνει χωρίς παρατράγουδα, λέω όλα ωραία και καλά. Αρχίζω να το συμμαζεύω -γιατί πάλι χάθηκαν διάφορα settings από δω κι από κεί- και ξεκινάμε με απανωτές bsod: **SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (win32kfull.sys).**

Στις πρώτες 2-3 bsod δεν έφτιαξε ούτε dump, ευτυχώς στην 4η αξιώθηκε να μου σώσει ένα για να δω τι έφταιγε. Αρχίζω να ψάχνω τα συνηθισμένα drivers, event log κτλ όλα καθαρά, δεν έβγαζα άκρη, ωσπου σε μια στιγμή αρχίζω κάτι drag & drop στο desktop να εχω πρόχειρα εργαλεία, πάρε άλλη μια bsod! Τελικά δεν του φταίει τίποτε παρά μόνο όταν κάνεις δυο τρεις φορές drag&drop κάτι, ένα αρχειο ή ακόμα και κείμενο μέσα στo word. (!) Drag ---> Drop --> BSOD. :shock:

Μιλάμε τώρα για μηχάνημα πεντακάθαρο, έχω πάνω office, visual studio, chrome & firefox, steam και κάτι άλλα το 90% portable προγραμματα που τρέχουν on-demand φυσικά κι από άλλο partition. Συνδέση νετ με καλώδιο, και ποντίκι ένα intellimouse 1.1 με καλώδιο.

Με έπιασε νευρικό γέλιο με την αμπαλοσύνη τους, έκανα καμια 200αριά δοκιμές που μου κατέβηκαν στο κεφάλι αλλά δεν δούλεψε τίποτε. Πιθανολογώ οτι κάτι δεν πάει καλά με το αυτό το Exploit Guard που βάλανε, γιατί τα υπόλοιπα τα ξήλωσα όλα, έτσι για το γ@μώτο για να βρω τι παίζει. Πήρα ένα image να ασχοληθώ κάποια στιγμή και γύρισα πίσω στο creators update που δουλεύει άψογα.

❤️ Αγαπάμε Microsoft ❤️

Χαχα φίλε εκεί που λες Drag --> Drop ---> BSOD δεν ξέρω τι θα σου πουν οι άλλοι πάντως εγώ πάντως γέλασα... Πέρα από την πλάκα όμως χρειαζόταν δουλειά το fall creator update για να διορθωθούν τα bugs που υπάρχουν πριν κυκλοφορήσει! Σε ένα laptop 3ετιας έχω φάει 3 BSOD στα καλά καθούμενα δεν είναι καθαρή εγκατάσταση απλός έκανα ανανέωση του υπολογιστή μέσα από τις ρυθμίσεις για να μην χαθούν τα αρχεία... Όπως είπες και εσύ Αγαπάμε Microsoft ????????

Δημοσ.

Εγώ BSODs βλέπω μόνο όταν πειραματίζομαι με OC ποτέ για λόγο software/driver/operating system ίσως να φταίει το ότι καθαρίζω κάθε μέρα και διορθώνω σφάλματα στην registry αν υπάρχουν... τεσπα. Μια ερώτηση από εμένα... σε λίγες μέρες θα εχω τελειώσει νέο build στο οποίο επένδυσα ΠΟΛΛΑ δεν λέω Έχω τα 10 64 pro σε usb εννοείτε ότι κλειδί θα αγοραστεί online στα €11... στο ερώτημα τώρα, όταν θα κάνει το clean install εκεί που παίρνει τα updates παίρνει και το 1709; Αν ναι πως το αποφεύγω;

Δημοσ.

Εγώ BSODs βλέπω μόνο όταν πειραματίζομαι με OC ποτέ για λόγο software/driver/operating system ίσως να φταίει το ότι καθαρίζω κάθε μέρα και διορθώνω σφάλματα στην registry αν υπάρχουν... τεσπα. Μια ερώτηση από εμένα... σε λίγες μέρες θα εχω τελειώσει νέο build στο οποίο επένδυσα ΠΟΛΛΑ δεν λέω Έχω τα 10 64 pro σε usb εννοείτε ότι κλειδί θα αγοραστεί online στα €11... στο ερώτημα τώρα, όταν θα κάνει το clean install εκεί που παίρνει τα updates παίρνει και το 1709; Αν ναι πως το αποφεύγω;

Θα κατεβάσεις καθαρό iso με το 1709 dude :) Πιστεύω ότι το θέμα που είχες με τον Task Manager θα διορθωθεί αργά η γρήγορα. Δεν ξέρω αν με καθαρή εγκατάσταση δουλεύει πιο σωστά... Τι να πω...

Αλλιώς προτείνω από εδώ να κατεβάσεις το "Windows Iso Downloader", να επιλέξεις από μέσα το Redstone 2 iso, και να κάνεις ένα νέο bootable με το 1703 (αν δεν έχεις ήδη αυτό στο στικάκι που λες). Κλείνεις και το Windows Update (αν και δεν το συνιστώ).

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει τρόπος να διαλέξεις updates στα ρημάδια τα Win 10 (όπως κάποτε στα 7...). Δεν ξέρω αν μπορείς να το αποφύγεις το συγκεκριμένο. Το 1703 μπορούσες γιατί δεν έβγαινε στο Win Update. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...