Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν είναι θέμα ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ που έγραψες, είναι θέμα αδύναμου hardware...

Μηπως εννοεί αυτό ο φίλος Luxx; :huh:

Αν θέλετε να εκτελέσετε τα Windows 8.1 στον υπολογιστή σας, θα χρειαστείτε τα εξής:

Επεξεργαστής: 1 gigahertz (GHz) ή ταχύτερος με υποστήριξη για PAE, NX και SSE

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

η αρχική ερώτηση είναι για αλλαγή μητρικής και κανενός άλλου υποσυστήματος...

Δημοσ.

Επομένως, δεν υπάρχει άλλος περιορισμός.. B)

Και που να βρείς PC με cpu χωρίς υποστήριξη PAE, NX; Εχω κρατήσει ένα λαπτοπάκι μουσειακό. :D

Δημοσ.

Ωραια λοιπον. Μπορεις να μου εξηγησεις γιατι το laptop που εχω ( 8gb ram και τετραπυρηνο στα 2,2 ) δε μπορει να παρει windows 8; Ειναι ενα sony vaio 5ετιας. Ισως να μην υπαρχουν drivers.

Απλα δε καταλαβαινω γιατι οταν βγηκαν τα windows 8, εβγαιναν και μητρικες που ελεγαν <<windows 8 ready>>

• Like 1
Δημοσ.

Ωραια λοιπον. Μπορεις να μου εξηγησεις γιατι το laptop που εχω ( 8gb ram και τετραπυρηνο στα 2,2 ) δε μπορει να παρει windows 8; Ειναι ενα sony vaio 5ετιας. Ισως να μην υπαρχουν drivers.

Απλα δε καταλαβαινω γιατι οταν βγηκαν τα windows 8, εβγαιναν και μητρικες που ελεγαν <<windows 8 ready>>

Τι εννοεις "δεν μπορεί να πάρει win8;" Σταματάει η εγκατάσταση με κάποιο μήνυμα;  :huh:

Οι drivers κι αν δεν υπάρχουν -λίγο δύσκολο για 5ετίας μηχάνημα- δεν ακυρώνουν την εγκατάσταση. Το Win8 ready νομίζω σημαίνει οτι η μητρική έχει UEFI για να υποστηρίζει fastboot mode. Δεν υπάρχει πρόβλημα και με το παλιό καλό BIOS.

Δημοσ.

Ε τοτε μπορει να μου εξηγησει καποιος; Μπορω να βαλω σε λαπτοπ του 2000 windows 7; Μπορω να βαλω σε laptop τους 2008, windows 8.1; Και εαν ναι, πως γινεται;

Εχω βαλει σε λαπτοπ του 2005 τα 8.1 και πηγαινανε πολυ καλα. Βεβαια ηταν πολυ δυνατο για την εποχη του, με 2GB RAM και επεξεργαστη Pentium M στα 2Ghz (single core ομως)

Μηχανημα του 2000 θα ειναι pentium 3 με 256 RAM. Αυτο μονο XP και με το που θα βαλεις ενα μοντερνο browser, flash player κλπ θα γονατισει. Για AV δεν το συζητω καν

• Like 1
Δημοσ.

Επομένως, δεν υπάρχει άλλος περιορισμός.. B)

Και που να βρείς PC με cpu χωρίς υποστήριξη PAE, NX; Εχω κρατήσει ένα λαπτοπάκι μουσειακό. :D

Τα κλασσικα δηλαδη:

Windows XP (χωρις service pack)

Firefox (λιγοτερη μνημη)

Microsoft Security Essentials.

ή

Ελαφρυ Linux distro

• Like 2
Δημοσ.

Τα κλασσικα δηλαδη: Windows XP (χωρις service pack) / Firefox (λιγοτερη μνημη) / Microsoft Security Essentials. ή  Ελαφρυ Linux distro

Ελέω 1gb ram έχει ακόμα τα winxp sp3 (τα μαμίσια) + lubuntu. MSE κτλ ούτε γι'αστείο. One task at a time και πάει σαν σαλίγκαρος, δεν έχω παράπονο.. Οταν μεγαλώσει λίγο ακόμα θα το δώσω στο μουσείο Γουλανδρή να το βάλουν εκεί με τους δεινόσαυρους. :P

Εχω βαλει σε λαπτοπ του 2005 τα 8.1 (...) επεξεργαστη Pentium M στα 2Ghz (single core ομως)

Γκαντεμιά.. στο δικό μου [email protected] δεν υποστηρίζονται (λόγω pae/nx) κι ήθελα να τους κάνω μια δοκιμή. Για να γινόμαστε και χρηστικοί, με το coreinfo μπορεί κάποιος να διαπιστώσει αν η παλιά cpu του υποστηρίζει pae/nx/sse για να μη μπει άδικα στη διαδικασία εγκατάστασης. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Ελέω 1gb ram έχει ακόμα τα winxp sp3 (τα μαμίσια) + lubuntu. MSE κτλ ούτε γι'αστείο. One task at a time και πάει σαν σαλίγκαρος, δεν έχω παράπονο.. Οταν μεγαλώσει λίγο ακόμα θα το δώσω στο μουσείο Γουλανδρή να το βάλουν εκεί με τους δεινόσαυρους. :P

Γκαντεμιά.. στο δικό μου [email protected] δεν υποστηρίζονται (λόγω pae/nx) κι ήθελα να τους κάνω μια δοκιμή. Για να γινόμαστε και χρηστικοί, με το coreinfo μπορεί κάποιος να διαπιστώσει αν η παλιά cpu του υποστηρίζει pae/nx/sse για να μη μπει άδικα στη διαδικασία εγκατάστασης. ;)

Εννοουσα με απενεργοποιημενη τη Real Time Protection στο MSE.

Bitdefender, NOD32, Kaspersky, AVG ξεχνα τα.

Δημοσ.

δεν υποτιθεται οτι σημερα θα τα κατευαζε ο υπολογιστης δωρεαν ? τι γινεται ρε παιδια αλαξε κατι ?

ακυρο . κατι δεν ειχα προσεξει καλα !! χεχε 

Δημοσ.

Μόλις πέρασα και την 10159, απροβλημάτιστα και γρήγορα.

Όλα (δείχνουν πως) λειτουργούν.

Είδα και τη νέα οθόνη υποδοχής...μια ομορφιά...low-rez, χάλια.

Στα αρνητικά, η ανάγκη για login.

Γνωστό βέβαια, αλλά...

Βλέπουμε.

• Like 2
Δημοσ.

Γεια σας ρε μαγκες.. μια ερωτισει..τι ειναι ποιο καλυτερο μεχρη στιγμης για παιχνιδια λολ λ2 και κτλ..windows 7 ×64 windiws 8x64 ta new 9 η 10.. ποιο ειναι ποιπ ελαφρη ποια σαν λογισμικό;

Δημοσ.

τι μοντέλο; τα έχω σε Vaio 8ετίας και σε hdd παλαιότερα και τώρα σε ssd και δουλεύουν άριστα.

διπύρηνο με 2 gb ram.

Δημοσ.

Δλδ αυτο με το <<windows 8 ready>> αφορα μονο το fastboot και τιποτα αλλο; Γενικα τα 8αρια θεωρουνται πιο ελαφρια απο τα 7; Θα δω διαφορες στο λαπτοπ; To fastboot εξαλλου δε χρησιμευει καθως δεν εχει ssd δισκο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...