Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια χτες πηρα τηλ το φολαρακι που εχει βαλει τα win 10 και αυτος.Του λεω μαντεψε τα 10 κανουν μαγικα και με το space ανοιγει το pc.Ελα μου λεει αποκλειεται πατα το του λεω να δεις.Το τι καντηλια εριξε δε περιγραφεται.Αυτος εχει προγραμματισει μεσα στο σκ να τα βγαλει και να γυρισει 7.Ξετσετικαρα και γω και ο φιλος την επιλογη που λεει ο τομυ κλεισαμε το pc και τωρα δε ανοιγουν με το space.Το bios δε το κοιταξαμε αφου εφτοιαξε με την επιλογη που καναμε.ευχαριστουμε τομμυ.Η απορια μου ειναι γιατι ειχε ενεργοποιηθει απο τα win αυτη η επιλογη;;;Ειναι αποκλειστικοτητα των 10 αυτο η υπηρχε και στα 7;;;Υπαρχει περιπτωση να το χαμε στα 7 και να μην το χαμε καταλαβει;;Νομιζω οτι πρεπει ν ανοιχτει ενα θεμα για το νεο χρηστη που παει στα 10 σαν οδηγος με ολα τα κουλα που κανουν τα 10 ωστε να ξερει με το που τα βαλει τι ακριβως πρεπει να κοιταξει για ρυθμισεις.

Εγω ξεκινησα το unity και οταν το τελειωσω θα το σκεφτω αν τα βγαλω η οχι τα 10.

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οχι , απλα ειναι default στα windows 10 :P Δεν ειναι magic ? :P 

Εμενα ηταν ενεργο. Παρολα αυτα δεν ανοιγε με το space , το δικο μου space δεν ηταν καλο :P χαχα! 

Δε κανει τιποτα , ειναι τυπικο troubleshooting για την παραπανω περιπτωση , συνηθως δουλευει :) 

Δημοσ.

Ωραία μέθοδος το "πονάει χέρι, κόβει κεφάλι", ησυχάζεις μια για πάντα. Αλλη λύση να ξηλωθεί το πληκτρολόγιο και να γράφουμε με remote access από το κινητό ή το τάμπλετ. Η να βάλουμε fina linux. Πέρα από την πλάκα, ΜΙΑ είναι η μέθοδος για να σταματήσουν τα τυχαία wakes από πληκτρολόγιο, ποντίκι, δίκτυο κτλ:

1. σε command prompt γράφεις: powercfg -devicequery wake_armed  . Στη λίστα που εμφανίζεται, βλεπεις ποιες συσκευές ειναι ενεργές και μπορούν να κάνουν wake up τα windows.

2. Πηγαίνεις στο control panel --> devices , βρίσκεις τη συσκευή και κόβεις το wake up, όπως έδειξα με screenshot μερικά ποστ πιο πάνω.

Τα υπόλοιπα είναι για να μας πέφτουν τα μαλλιά που (δεν) έχουμε. Βέβαια οι γκρινιάρηδες δεν ρωτάνε, φορμάτ στα win10 και στο καπάκι winxp για μια ζωή που λέει κι ο federer. :P

Edit - Ελα βρηκα κι ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικό με το θέμα, χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο:

How to Prevent Your Computer From Waking Up Accidentally

Δημοσ.

Από μία πρόχειρη αναζήτηση, είδα πως δεν έχει αναφερθεί, οπότε το παραθέτω, για να μην την "πατήσει" κανένας.

Ο υπολογιστής που το επιχείρησα αναβαθμίστηκε από windows 7 home σε windows 10 home. Ενώ στα windows 7 δεν είχα κανένα πρόβλημα να σβήσω user account αλλά να κρατήσω τα αρχεία, στα windows 10 έγινε το εξής: Για να σβήσεις ένα account, κρατώντας τα αρχεία του, τα windows 10 σου δίνουν την επιλογή αυτή πηγαίνοντας

control panel->user accounts->manage another account->πατάς στο λογαριασμό που θες να σβήσεις και μετά "delete the account", οπότε και σου βγάζει επιλογές "delete files" και "keep files". Αν πατήσεις "keep files", θα σου τα αποθηκεύσει σε ένα φάκελο με το όνομα χρήστη.

Και σε εμένα, αλλά όπως είδα γκουκλάροντας και σε άλλους χρήστες, ο φάκελος αυτός δημιουργήθηκε, αλλά ήταν κενός, και τα αρχεία σβησμένα από το σκληρό δίσκο. Επομένως, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, κάντε "χειροκίνητα" ένα back up των αρχείων.

Δημοσ.

Ωραίο και τούτο σήμερα ανοίγω το σταθερό μετά από λίγο μου βγάζει στις ειδοποιήσεις ότι η ενημέρωση KB3201845 χρειάζεται επανεκκίνηση και μου κατέβηκε η ιδέα να κάνω και στον αρχαίο φορητό ένα power on είναι και αυτός με win 10 το αφήνω γνωρίζω ότι σβήνει μετά δίωρο αλλά μετά από περίπου 40 λεπτά επανέρχομαι και το βρίσκω να έχει κάνει επανεκκίνηση για να ολοκληρώσει την παραπάνω ενημέρωση δεν υπήρχε άλλη το τσέκαρα στο ιστορικό μετά, ήθελε να βάλω το pin για εισαγωγή στο λογαριασμό!!!

Το ψάχνω λίγο περισσότερο γιατί δεν θυμόμουν να του έχω τσεκάρει το κουτάκι για αυτόματη επανεκκίνηση και βλέπω ότι πράγματι δεν είναι τσεκαρισμένη η επιλογή αυτή!

Η επανεκκίνηση αυτή έγινε εκτός ωρών ενεργής χρήσης όπως το αναφέρει η microsoft ευτυχώς που κάτι λειτουργεί όπως σχεδιάστηκε και όχι διαφορετικά.

Τι να πω τώρα;

Απλά θυμήθηκα ότι είχα ενεργοποιήσει παλιότερα την αυτόματη επανεκκίνηση αλλά μόνο για ένα απόγευμα  το μετάνιωσα όταν διάβασα για το bitlocker και το είχα επαναφέρει, πως μετατράπηκε σε μόνιμο; 

Δημοσ.

Από μία πρόχειρη αναζήτηση, είδα πως δεν έχει αναφερθεί, οπότε το παραθέτω, για να μην την "πατήσει" κανένας.

Ο υπολογιστής που το επιχείρησα αναβαθμίστηκε από windows 7 home σε windows 10 home. Ενώ στα windows 7 δεν είχα κανένα πρόβλημα να σβήσω user account αλλά να κρατήσω τα αρχεία, στα windows 10 έγινε το εξής: Για να σβήσεις ένα account, κρατώντας τα αρχεία του, τα windows 10 σου δίνουν την επιλογή αυτή πηγαίνοντας

control panel->user accounts->manage another account->πατάς στο λογαριασμό που θες να σβήσεις και μετά "delete the account", οπότε και σου βγάζει επιλογές "delete files" και "keep files". Αν πατήσεις "keep files", θα σου τα αποθηκεύσει σε ένα φάκελο με το όνομα χρήστη.

Και σε εμένα, αλλά όπως είδα γκουκλάροντας και σε άλλους χρήστες, ο φάκελος αυτός δημιουργήθηκε, αλλά ήταν κενός, και τα αρχεία σβησμένα από το σκληρό δίσκο. Επομένως, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, κάντε "χειροκίνητα" ένα back up των αρχείων.

http://www.sevenforums.com/tutorials/122027-devices-allow-prevent-wake-up-computer.html
Δημοσ.

Σε ενα δικτυο υπαρχουν ενα pc, ενα λαπτοπ με w10, 2 κινητα και ενα thomson 585v8. Ολα παιρνουν ip απο τον dhcp του ρουτερ, εκτος απο το λαπτοπ με τα w10. Παρολο που παιρνει σωστη netmask (255.255.255.0), gateway και dns (192.168.1.254 και για τα 2), παιρνει οτι να ναι ip, πχ 169.52.64.34 και δεν μπαινει στο ιντερνετ. Οριζοντας σταθερη ip και τα υπολοιπα, μπαινει στο ιντερνετ κανονικα, αλλα επειδη ειναι λαπτοπ και μετακινειται, δεν μπορω να του την αφησω σταθερη.

Τι να κανω? Δοκιμασα να καταργησω το δικτυο και να ξανασυνδεθω σε αυτο βαζοντας τα στοιχεια του απο την αρχη, αλλα παλι τα ιδια κανει. Αλλο ασυρματο δικτυο δεν υπαρχει προχειρο για να δοκιμαστει εκει και στο υπαρχον δικτυο δοκιμαστηκε αλλη συσκευη (το κιντηο μου) που συνδεθηκε κανονικα.

Δημοσ.

Γνωστό σκάλωμα αλλά λύνεται αν είσαι λίγο τυχερός. Κάνε αυτά σε elevated cmd prompt:

netsh winsock reset catalog
netsh int ipv4 reset reset.log
netsh int ipv6 reset reset.log

Reboot.

Source

• Like 2
Δημοσ.

1. Σας κολλάει μετά από updates?

Σχεδόν κάθε φορά που θα κάνει updates, τρώει κάποιο σκάλωμα. Ή θα το βρω με BSoD, ή θα έχει πέσει σε sleep και δε θα ξυπνάει, ή θα πάει να πέσει σε sleep, αλλά το τροφοδοτικό θα δουλεύει... Διάφορα τέτοια.

Μόλις τα περάσει, μετά όλα μια χαρά μέχρι την επόμενη φορά...

2. Μπορούμε πλέον να ρυθμίσουμε πότε κι αν θα κάνει updates?

Αρχικά, έπρεπε να μπεις στο Group Policy για να το φτιάξεις. Μετά από κάποιο μεγάλο update, το έκοψαν κι αυτό και δε δουλεύει.

Έχουμε κάποια καινούρια μέθοδο που να παίζει;

Δημοσ.

Έχοντάς το έτσι post-269452-0-61277800-1481536377_thumb.jpg ,

αν δεν πάω από μόνος να πατήσω "check for updates" , δε τα κάνει μόνο του. 

Φυσικά έχω και το Windows Update Service κλειστό. 

Είναι νομίζω το μόνο που μπορείς να κάνεις.

Προχτές το παραπάνω setting είδα ότι ήταν στο "5" (είχα κάνει νέο user account και πήγε από μόνο του), και κατέβασε μόνο του update , το πέρασε και έκανε και restart :P 

Παραδόξως, χωρίς προβλήματα. (έχω δει άλλα κι άλλα, όχι όμως σαν τα παραπάνω που αναφέρεις)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...