Προς το περιεχόμενο

Νέα/Συζήτηση για τα Windows 10

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διάβασα και 'γω ότι κάποιοι είχαν θέμα με την εγκατάσταση του νέου update. Εγώ είμαι φρέσκος από format και εγκαταστάθηκε κανονικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κανενα προβλημα either. Οταν κανει λουπα το update κανεις restart το windows update service και πας και το κανεις manual εγκατασταση. Δε το ξερουν ολοι θα μου πεις, αλλα ειναι η λυση.

ΥΓ: Ισως να χρειαζεται και η ρυθμιση απο το group policy (notify to download and notify to install), για να μην αρχισει να κατεβαινει μονο του οταν κανεις re-enable το windows update.

Καλησπέρα

Αφού με βοήθησαν τα παιδιά στο αντίστοιχο τοπικ για το "χτίσιμο" ήρθε η ώρα και των win, αλλά έχω κάποιες απορίες.

Αφού διάβασα αρκετά από τα προηγούμενα, αποφάσισα να κατεβάσω το media creation tool της microsoft, να φτιάξω το iso και να πάρω ένα απο τα 15ευρα κλειδιά να το έχω κατά την εγκατάσταση στο νεό pc.

Οι απορίες τώρα.

1. Προτιμώ τα μενού κτλ να είναι στα Αγγλικά, άρα κατεβάζω αντίστοιχη έκδοση. 'Η μπορώ να κατεβάσω Ελληνικά και να ρυθμίσω από εκεί το μενού να εμφανίζεται σε άλλη γλώσσα. Είναι το ίδιο;

2. Οι διαθέσιμες εκδόσεις είναι "Win10", :"Win 10 Home Single language", "Win 10 N". Τα pro να υποθέσω ότι είναι η πρώτη έκδοση, η σκέτη.

3. Αν για οποιοδήποτε λόγο μετά από κάποιο διάστημα έχω πρόβλημα με το φθηνό key, μπορώ αγοράζοντας ένα κανονικό να τα ξαναεγκαταστήσω απροβλημάτιστα αγοράζοντας τις εμπορικές από κατάστημα εκδόσεις;

4. Και τέλος αν έχω χρησιμοποιήσει αρχικά key για win pro, θα μπορώ να βάλω αγοραστή έκδοση home (αφου βλέπω ότι είναι αρκετά πιο ακριβά τα pro)

Ευχαριστώ πολύ

1. Κατεβάζεις τα wn 10 στην έκδοση (pro or home) που θέλεις, στην γλώσσα που θέλεις και τέλος αν θέλεις 64-bit or 32-bit. Μπορείς όμως και μέσα από τα win να επιλέξεις την γλώσσα που θέλεις.

2. Ναι.

3. Ναι.

4. Ναι αλλά πρέπει να κάνεις φορματ και ξανά εγκατάσταση.

Παρακαλώ  :P

• Like 1

Δεν με θέλει...

Εκτός από το θέμα μου με την Accelero , τα έχει στηλώσει και το μοφο update και ούτε με χειροκίνητη εγκατάσταση δέχεται να "κάτσει".

Κάθε φορά που ανάβω τον υπολογιστή, το κατεβάζει από την αρχή, πετάει το μήνυμα για restart, κι όποτε έρθει η ώρα να τον κλείσω, τρώω άκυρο...κι άντε ράβε-ξήλωνε.

Προς το παρόν, έκλεισα το WinUpdate (disabled), αλλά δεν είναι λύση αυτή προφανώς.

Α, χάλασε και το τηλέφωνο του μπάνιου χτες!

:P:p:p

Πέτρο , αφού κλείσεις το update service , πηγαινε στο group policy editor και κανε την παρακατω διαδικασια (αν δε την εχεις κανει):

Πανε στο "computer configuration" και κατα σειρα Windows Components - Windows Update - Configure automatic updates

Μπες μεσα σε αυτο και επελεξε "enabled". Κατω σε κατι επιλογες που εχει επελεξε το " 2 - Notify for download and notify for install " 

Μετα δοκιμασε το update χειροκινητα (εικαζω οτι το εχεις ηδη κατεβασει). Αν δε δουλεψει και θελει το update service ανοιχτο, τοτε ανοιξε το ξανα, λογικα δε θα αρχισει να κατεβαζει μονο του το update αν δεν πατησεις εσυ να κανει αναζητηση. 

Τουλαχιστον , σε εμενα αν δε μπω στο windows update setting να πατησω αναζητηση για νεο update , δεν το ξεκιναει μονο του.

Για το μπανιο , μπορεις προσωρινα να τραβηξεις ενα λαστιχο ποτισματος απο το νιπτηρα για να κανεις τη δουλεια σου :P 

• Like 1

Το χειροκίνητο update ξεκινά, αλλά πάλι στην επανεκκίνηση μου βγάζει πως δεν μπορεί να το ολοκληρώσει κλπ.

Θα δοκιμάσω και τα δικά σου, εννοείται.

Εαν αφηνεις το update service κλειστό , ισως να ειναι ο λογος που δεν ολοκληρωνεται. Δε ξερω πραγματικα! Δοκιμασε το παραπανω για να μη ξεκινα τη λουπα το update, και μετα κανε re-enable το update service. ΜΗ μπεις στα settings ομως, θα προσπαθησει λογικα να κανει refresh και να ξαναπαρει το update. Κανε κατευθειαν install το update το κατεβασμενο , χειροκινητα. 

Δε ξερω τι αλλο μπορει να βοηθησει στην περιπτωση αυτη! 

Από όσο ξέρω και καταλαβαίνω, το update γίνεται κανονικά (πρόσφατα έκανα ένα σκασμό updates σε 7ρια με iso του 2015...αυτόματα δεν γινόταν τίποτα, αναγκάστηκα να βρω και να περάσω με ακριβώς τη μέθοδο του stop wupdt ότι κυκλοφόρησε έκτοτε από το Windows catalog), απλά όπως και στο αυτόματο, δεν ολοκληρώνεται επειδή κάτι κάπου κολλάει.

Ήδη η MS έχει ανακοινώσει πως το ερευνά και πως θα βγάλει workaround/νέο cumulative για το συγκεκριμένο.

Απλά, έλεγα να ξεμπερδεύω μέχρι τότε.

Αύριο που θα είμαι σπίτι θα ακολουθήσω ακριβώς τα βήματά σου και θα σου πω.

• Like 1

Σε μένα το πρόβλημα με το πάγωμα της μπάρας έναρξης συνεχίζεται και σε πιο έντονο βαθμό μετά και το τελευταιο Update.

έκατσα χτες σέρφαρα 3-4 ώρες και δεν κάνει κάτι,μπήκα BF4 και στην έξοδο πάγωσε η μπαρα εναρξης,δεν άνοιγε η έναρξη αλλα τα εικονίδια της επιφάνειας λειτουργούσαν.

έχω τρέξει sfc /scannow και απο powershell και δεν βρίσκει πρόβλημα.

ελπίζω είτε να διορθωθεί είτε γυρνάω σε 8.1 να τελειώνει το πανηγύρι.

Αν πατησεις ctrl+shift+esc και κανεις restart το explorer, δε ξε-παγωνει;

ναι πλέον αυτό κάνω είτε crtl-alt-del και έξοδος.

έπειτα ειναι οκ,όπως και στο σερφάρισμα κλπ.

Το θέμα δεν είναι όμως μόνο στην έξοδο απο παιχνίδια έχει φριζάρει και όταν εβαζα/εβγαζα τα ακουστικά μου απο την μπροστινή θύρα.

Το θέμα έχει ξεκινήσει(να το ξαναγράψω μήπως και το δει κανείς)απο τότε που βγήκε το cumulative και αλλαξε μερικά πράγματα στην εμφάνιση κλπ(να βάλεις dark theme κλπ)δυστυχώς δεν υπάρχει το συγκεκριμένο για αφαίρεση,είναι σαν να έχει γίνει καθαρή εγκατάσταση,δεν βγάζει παλαιότερες ενημερώσεις ούτε και τη συγκεκριμένη βέβαια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...