Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν περνάς μετά το φορματ τα 10άρια σου ζητάει το serial number των 7 ή 8;

Φορματ από τι? Είχες ήδη 10ρια ή 7/8.1?

Αν είχες 10ρια δεν χρειάζεται να βάλεις τίποτα ούτε κατά την διάρκεια της εγκατάστασης. Μπορείς φυσικά να βάλεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν έχουν ενεργοποιηθεί κάνεις απλά ενεργοποίηση αφού την 1η φορά που είχες εγκαταστήσεις τα 10ρια το κλειδί είχε καταχωρηθεί στη MS.

Αν είχες 7/8.1 τότε κατά τη διάρκεια της καθαρής εγκατάστασης βάζεις το κλειδί των 7/8.1 και όταν μπεις στα win κάνει ενεργοποίηση. 

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οταν περνάς μετά το φορματ τα 10άρια σου ζητάει το serial number των 7 ή 8;

Κανονικά στο ζητάει. Την 1η φορά πρέπει να το δώσεις για να γίνει η ενεργοποίηση. Αν όμως ξανακάνεις φορμάτ μπορείς να πραβλέψεις το βήμα και η ενεργοποίηση θα γίνει αυτόματα.

Δημοσ.

Γράφω εδώ γιατί πραγματικά δεν ξέρω τί να υποθέσω και πού ακριβώς οφείλεται το πρόβλημα.

Το δικό μου σύστημα, 10x64, Pro, Eng, Insider Preview .366, κολλημένη εδώ και λίγο καιρό, ενώ το έχω γυρίσει μία εβδομάδα τώρα σε fast (δεν ξέρω αν σχετίχεται).

Χτες το βράδυ, μπαίνω και παίζω BF1, όλα καλά, μόλις σταμάτησα πόσταρα κι εδώ στο αντίστοιχο νήμα τις εντυπώσεις μου, λίγο browsing ακόμα και κλείνω τον υπολογιστή.

Τον ανοίγω πριν 1 ώρα, κανονικά και αρχίζουν οι ακυριές.

Τα μόνα site που ανοίγουν είναι:

contra.gr, adslgr.com, gmail.com, google, youtube, oneman.gr, news247.gr.

Insomnia.gr, hotmail.com, myphone.gr, guru3d.com, e-shop.gr, amazon.co.uk και τα περισσότερα Links από google search δεν ανοίγουν (problem loading page).

Αυτό και σε FirefoxNightlyx64, και σε Ffoxx32 και σε edge (τον καρκίνο στον υπολογιστή μου δεν τον βάζω).

Ταυτόγχρονα, δεν γίνεται το sign-in@onedrive app, ο έλεγχος update των Win δεν λειτουργεί, Steam, GoG, Outcome, Origin δεν "μπαίνουν" και φαντάζομαι και όσο ψάχνω θα βρίσκω.

Από κινητό, μπαίνω παντού. Από laptop το ίδιο (από εκεί γράφω), από άλλο υπολογιστή το ίδιο (όλα στο ίδιο router).

Defender=off@GroupPolicy (και ανοικτό τα ίδια), εννοείται πως έγιναν τα απαραίτητα restart, winfirewall=off, τίποτα δεν έχει αλλάξει από χτες βράδυ...

Σημειώνω πως: Την 1η φορά που άνοιξα τον υπολογιστή, επιπλέον όλων αυτών, δεν λειτουργούσε ο file manager, δεν έπιανε το ctrl+shift+esc (ctrl+alt+del ok), πατούσα για τερματισμό ή επανεκκίνηση και δεν έκανε τίποτα. Hard reset και τώρα είμαι στα παραπάνω θέματα.

Κάποια ιδέα?

Κάτι μου μπλόκαρε συγκεκριμένα site?Domain? Αφήνει μόνο κάποιες ip?

Προτάσεις? Ιδέες?

Τρέχω ένα full KIS scan τώρα, θα τρέξω κι ένα ΜΒΑΜ μετά, θα φάει και μια επανεκκίνηση χωρίς κανένα AV μήπως και κάτι από εκεί φταίει.

Δημοσ.

Γράφω εδώ γιατί πραγματικά δεν ξέρω τί να υποθέσω και πού ακριβώς οφείλεται το πρόβλημα.

Το δικό μου σύστημα, 10x64, Pro, Eng, Insider Preview .366, κολλημένη εδώ και λίγο καιρό, ενώ το έχω γυρίσει μία εβδομάδα τώρα σε fast (δεν ξέρω αν σχετίχεται).

Χτες το βράδυ, μπαίνω και παίζω BF1, όλα καλά, μόλις σταμάτησα πόσταρα κι εδώ στο αντίστοιχο νήμα τις εντυπώσεις μου, λίγο browsing ακόμα και κλείνω τον υπολογιστή.

Τα μόνα site που ανοίγουν είναι:

contra.gr, adslgr.com, gmail.com, google, youtube, oneman.gr, news247.gr.

Insomnia.gr, hotmail.com, myphone.gr, guru3d.com, e-shop.gr, amazon.co.uk και τα περισσότερα Links από google search δεν ανοίγουν (problem loading page).

Αυτό και σε FirefoxNightlyx64, και σε Ffoxx32 και σε edge (τον καρκίνο στον υπολογιστή μου δεν τον βάζω).

Ταυτόγχρονα, δεν γίνεται το sign-in@onedrive app, ο έλεγχος update των Win δεν λειτουργεί, Steam, GoG, Outcome, Origin δεν "μπαίνουν" και φαντάζομαι και όσο ψάχνω θα βρίσκω.

Από κινητό, μπαίνω παντού. Από laptop το ίδιο (από εκεί γράφω), από άλλο υπολογιστή το ίδιο (όλα στο ίδιο router).

Defender=off@GroupPolicy (και ανοικτό τα ίδια), εννοείται πως έγιναν τα απαραίτητα restart, winfirewall=off, τίποτα δεν έχει αλλάξει από χτες βράδυ...

Σημειώνω πως: Την 1η φορά που άνοιξα τον υπολογιστή, επιπλέον όλων αυτών, δεν λειτουργούσε ο file manager, δεν έπιανε το ctrl+shift+esc (ctrl+alt+del ok), πατούσα για τερματισμό ή επανεκκίνηση και δεν έκανε τίποτα. Hard reset και τώρα είμαι στα παραπάνω θέματα.

Κάποια ιδέα?

Κάτι μου μπλόκαρε συγκεκριμένα site?Domain? Αφήνει μόνο κάποιες ip?

Προτάσεις? Ιδέες?

Τρέχω ένα full KIS scan τώρα, θα τρέξω κι ένα ΜΒΑΜ μετά, θα φάει και μια επανεκκίνηση χωρίς κανένα AV μήπως και κάτι από εκεί φταίει.

δοκιμασε πρωτα πριν από όλα να μπεις σε clean boot και κανε reset τον IE

Δημοσ.

δοκιμασε πρωτα πριν από όλα να μπεις σε clean boot και κανε reset τον IE

Ο Edge δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ. Σήμερα τον άνοιξα πρώτη φορά, για να δω ακριβώς τι συμπεριφορά έχει.

Το πρόβλημα δεν είναι στους browsers.

Κάτι, κάπου στα win, κόβει την πρόσβαση σε ότι δεν γουστάρει (ή μάλλον επιτρέπει μόνο σε ελάχιστα).

Clean boot?

εδιτ:

Mε clean boot (το KIS όμως ξεκίνησε κανονικά), λειτουργούν οι browsers κανονικά και τρέχω τώρα και ένα winupdate να δω από εκεί τί ψάρια θα πιάσω.

εδιτ2: Κι από εκεί όλα καλά, λειτούργησε (αν και δεν βρήκε τίποτα).

Να ξεκινήσω ενεργοποίηση-επανεκκίνηση?

Επόμενο βήμα?

Να αρχίσω τις επανεκκινήσεις με ενεργοποίηση 1-1 τα προγράμματα μέχρι να βρω αυτό που φταίει?

• Like 1
Δημοσ.

WinFirewall off

KIS2016 firewall off

Defender off

Router firewall on.

Όπως έτσι κι αλλιώς χρόνια τώρα, απαράλλαχτα με ότι είχα χτες σαν στήσιμο.

Όχι Bit, Kaspersky.

Σταδιακά (5-5) τα επανενεργοποίησα όλα (εκτός από κάτι update@Steam/Origin/Adobe/Gog κλπ που σαν services άχρηστα είναι) και όλα καλά προς το παρόν.

Δεν καταλαβαίνω, πραγματικά.

Να κάνει τίποτα εξυπνάδες η Α του BF1 προκειμένου να εμποδίζει stream κλπ αφού είναι ακόμα σε NDA και μου ξέμειναν τα block όταν το έκλεισα?

Δημοσ.

...........

Από τη στιγμή που είσαι με Insider Preview (άρα beta stage), για οποιαδήποτε προβλήματα, απευθύνσου απευθείας στην MS και στο Insider Program. Current Insider Preview Build 14379. Κάνε update.. Δεν είσαι έτσι κι αλλιώς updated. Τα builds αυτά, δεν είναι για stable χρήση. Όσο stable κι αν σου έχουν "κάτσει" μέχρι τώρα. Αν δεν δουλεύει ο updater όπως ανέφερες, μπορείς πάντα και χειροκίνητα.

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου.

Απλά να έκατσε τέτοια φίφα από το πουθενά και από το πουθενά να έστρωσε, μου φάνηκε κάπως.

Να σου πω, πάντως, πως και το laptop, και ο άλλος υπολογιστής σε preview είναι :P

Θα δούμε στις επόμενες ημέρες.

Δημοσ.

Είμαι Insider, από τις πρώτες beta των XP(τότε δεν μας λέγαν έτσι). Έχουν περάσει σχεδόν όλες από τα χέρια μου. Υπήρχαν πρώιμα builds που δούλευαν καλύτερα από μετεγενέστερα. Κάποια στιγμή εξομαλυνόταν η κατάσταση. Άλλοτε έβλεπες πράγματα που παίζαν day1 να κάνουν "νερά" στη συνέχεια. Η κατάσταση προφανώς έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά πάντα οφείλω να υπενθυμίσω πως είναι beta, καμιά φορά και στον εαυτό μου! :)

• Like 1
Δημοσ.

θέματα με το fast startup έχει κανείς άλλος;

είναι λίγος καιρός που το ενεργοποίησα πάλι και άρχισε τις βλακείες το σύστημα.

μερικές φορές μένει σε μαύρη οθόνη,αλλες δεν ανοιγει η έναρξη/ημερολόγιο κλπ κλπ,άλλες ανοίγει κανονικά χωρίς θέμα.

χωρίς το fast startup ανοίγει πάντοτε κανονικά χωρίς θέμα,απλα λόγω μηχανικού πρέπει να περιμένω 1 λεπτό να φορτώσει τα πάντα κλπ κλπ.

Δημοσ.

Έβαλα κι εγώ τα win 10 με upgrade από 7(αυθεντικά) και δουλεύουν όλα ρολόι (ίσως είναι νωρίς ακόμα αλλά και πάλι). Ίσως τυχαίνει σε κάποιους κάθεται καλά?  Δεν ξέρω.

Δημοσ.

που υπαρχει το προβλημα και δεν διαβαζει ολη τη ραμ ? https://snag.gy/CzZ67B.jpg

πριν στην διάβαζε όλη;

δες στο bios πόση βλέπει.

Σε δευτερη μοίρα πηγαινε στο msconfig,δευτερη καρτέλα,επιλογές για προχωρημένους και δες αν ειναι τικαρισμένο το "μέγιστη μνήμη"

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις συμβουλες σου. Εχω ηδη παρει backup, και προσπαθησα να στησω windows, ομως επειδη δεν μου δινει καν σημα στην εξοδο του hdmi, δεν μπορω να κανω τπτ. Ουτε στο assist button που εχει το vaio φερνει σημα στην εξοδο.

Αρα μαλλον θα παραγγειλω μια οθονη καθως δεν βλεπω αλλη λυση.

Δεν ξέρω αν έχεις βρει λύση ήδη.

Δοκίμασε να βάλεις τον δίσκο του φορητού σε άλλο μηχάνημα σταθερό-φορητό δεν έχει σημασία. Καλύτερα αν έχουν ίδια εταιρία cpu (intel-amd)

Αν είσαι πολύ τυχερός, μπορεί να φορτώσει windows. Αν ναι, επαναφορά στην προηγούμενη έκδοση όπως σου έδειξαν νωρίτερα.

Αλλιώς,εκκίνηση από cd windows 10, επισκευή και λογικά θα σου δώσει την δυνατότητα στις επιλογές να γυρίσεις στα προηγούμενα windows. Προχωράς την διαδικασία και μετά βάζεις πάλι τον δίσκο στο laptop σου.

Καλή τύχη

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...