Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λίγο τάλιρα αν γίνεται παρακαλώ:

Κατεβάζουμε το εργαλείο

Διαλέγουμε εγκατάσταση σε άλλον υπολογιστή;

Μετά θα μπορούμε να κάνουμε αναβάθμιση  με αυτό το στικάκι και μετα το πέρας της διορίας δωρεάν;

(όλα αυτά τα ρωτάω όχι γιατί θα την κάνω τελικά την αναβάθμιση, αλλά πολύ φοβάμαι ότι μετά τον Ιούλιο θα σκάσει τρελό φασούλι η M$ και θα μας αναγκάσει όλους να πάμε στα 10 θέλουμε δε θέλουμε)

Δημοσ.

Μέχρι τώρα, αυτό φαίνεται...απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά φαίνεται πως αρκετά πράγματα δεν έχουν κάτσει καλά και έχει θέματα.

Ενδεικτικά:

Το speedfan δεν φορτώνει στην έναρξη, ενώ είναι στο startup και ενεργοποιημένο (οι ανεμιστήρες αλλιώς ανασταίνουν νεκρό). Έβαλα και την τελευταία έκδοση, τα ίδια. Ένα κλικ είναι, αλλά γιατί?

Όποτε μπαίνω στο Settings για να αλλάξω οτιδήποτε, παίζω κορόνα-γράμματα τη BSOD και το restart.

Δεν ξέρω αν θα κάτσω να τα σετάρω σωστά, αν θα επιστρέψω σε 7, αν θα αξιωθεί ο μικρός να πάρει SSD να γίνει δουλειά της προκοπής.

Ντάξει, τα καίω κιόλας.

Αμ μπήκαν με το έτσι θέλω, αμ δεν λειτουργούν κιόλας.

Kernel error Κλπ, BSOD κι άντε από την αρχή.

Προσπάθώ 2 ώρες να το βάλω σε insider slow μήπως στρώσει λιγάκι η κατάσταση (φαντασία μου πλανεύτρα), εκεί να επιμένει να register...τον registered λογαριασμό που έχω δηλώσει!

Τί restart, τι sign-out/in, το χαβά τους.

Βλέπω revert στα 7ρια και αν και όταν, καθαρό στήσιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπάθώ 2 ώρες να το βάλω σε insider slow μήπως στρώσει λιγάκι η κατάσταση (φαντασία μου πλανεύτρα), εκεί να επιμένει να register...τον registered λογαριασμό που έχω δηλώσει!

Τί restart, τι sign-out/in, το χαβά τους.

Μια ερώτηση πάνω σε αυτό:

Αν δηλώσω ως λογαριασμό τον δικό μου (insider ένα χρόνο τώρα, και ακόμα και τώρα σε slow) μπας και ξεκολλήσει και το κατεβάσει/αναβαθμίσει, στη συνέχεια θα έχω θέμα με το λογαριασμό ενεργοποίησης των Win που είναι αυτός του αδερφού μου?

εδιτ: Το έκανα, τον πήρε το λογαριασμό, δήλωσα slow και περιμένω πότε θα θυμηθεί να ξεκινήσει, γιατί με manual check δεν χαμπαριάζει.

Το θέμα με το speedfan λύθηκε μέσα από τον task scheduler. Σε λίγο θα πειράζουμε registry...

Επεξ/σία από Πέτρος
Δημοσ.

Εδώ και κάποιο καιρό όταν ζορίζω λίγο το pc (Chrome με καμια 25αρια tabs, Android Studio με emulator να τρέχει, κανένα photoshop παράλληλα ανοιχτό), τρώω μήνυμα για low memory και μου κλείνει μια από τις εφαρμογές.

Το θέμα είναι ότι στον task manager δεν φαίνονται διεργασίες να τρώνε τόση μνήμη, και όπως και να έχει δε νοείται να σου κλείνει την εφαρμογή όταν γεμίζει η μνήμη.

Μου το κάνει και σε laptop και σε desktop (8gb/16gb ram αντίστοιχα).

Έχει τύχει σε κανένα κάτι παρόμοιο;

Διευκρινίζω ότι τρέχω την τελευταία insider build.

Δημοσ.

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά:

Στα καλά του καθουμένου, μόλις σήμερα το έβαλα να τρέξει manual win update, κάτι άρχισε να κάνει προφανώς και 5' ΄μετά (δεν ήμουν στον υπολογιστή για να ξέρω ακριβώς) μπλε οθόνη, επανεκκίνηση, login και 1' μετά πάλι μπλε...ξανά και ξανά.

Το error: κάτι σε "page fault in nonpaged area" κλπ.

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η ιστορία, ήταν από recovery console τελικά να γυρίσω μία έκδοση insider (slow) πίσω, στη 291.

Με βολεύει προς το παρόν, αφού η τελευταία slow έχει θέμα με το KIS2016.

Εκεί που λέω οk, αφού κάποιο θέμα τρέχει με τους τελευταίους (χτεσινούς) Crimson (αν και δεν έχω βάλει αυτόματα ενημέρωση, αλλά MS είναι αυτή), τσουπ, θέμα με τις USB.

Συγκεκριμένα, ενώ ξεκινώντας ο υπολογιστής λειτουργούν όλες, ακριβώς πριν το Login σβήνουν/απενεργοποιούνται οι περισσότερες (μητρική: Sabertooth 990FX R2, με native AMD και Asmedia extra).

Mε αυτές που λειτουργούν, κάπως μπαίνω win, και στο DeviceManager μου βγαίνουν με θαυμαστικό οι: ASMedia Xtensible Host Controller (οι 2 από τους 3!) καθώς και οι Standard Enhanced PCI to USB Host Controller (όλες, και είναι AMD).

Με disable/enable, λειτουργούν, αλλά δεν είναι λύση αυτή.

Οδηγούς, από WinUpdate έχω τους τελευταίους, από κατεβασμένους το ίδιο.

Ο υπολογιστής με την συγκεκριμένη insider (291) λειτουργούσε χωρίς κανένα πρόβλημα από τη στιγμή που βγήκε.

Κάποιες γενικές οδηγίες? Κάποια ιδέα στο τί φταίει?

Ευχαριστώ.

Win10Prox64, με clean install πριν ούτε μήνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mε χίλια ζόρια κατάφερα και αναβάθμισα τον ASMedia controller, όχι ότι άλλαξε και τίποτα.

Το γελοίο είναι πως 1 στους 3 λειτουργεί στο ξεκίνημα, οι άλλοι όχι...και είναι ο ίδιος, ουσιαστικά!

Οι AMD, δεν αναβαθμίζονται και δεν ξέρω καθόλου γιατί.

Οι τελευταίοι Crimson μάλλον δεν έχουν USB οδηγούς και παλιότερους δεν έχω (ή δεν "βλέπει" η εγκατάσταση, αυτόματη ή χειροκίνητη).

Αρχίζω να πιστεύω πως κάτι "χτύπησε" στη registry και δεν θα έχω καλά ξεμπερδέματα.

Ενδεικτικά, η εικόνα αφού ενεργοποιήσω τους ASMedia:

post-50176-0-22668300-1464210260_thumb.jpg

Πραγματικά, όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

Από system power, το selective suspend, off είναι.

Σε BIOS δεν έχω πειράξει κάτι, μήνες τώρα.

εδιτ: Οι τελευταίοι ASMedia είναι ψιλοανεπίσημοι, αλλά λειτουργούν.

Μαζί με ένα hardware troubleshooting, ίσως να λύθηκε το πρόβλημα.

Ίσως...

Επεξ/σία από Πέτρος
Δημοσ.

Από πέρυσι το καλοκαίρι είχα καπαρώσει την αναβάθμιση στο desktop από 7Ultimate στα 10 αλλά δεν το αποφάσιζα.

Τελικά, πήρα την απόφαση για Update τη ΔΕ 23/5, πήρε μερικές ώρες η διαδικασία αλλά όταν ολοκληρώθηκε φάνηκε να δουλεύει σωστά χωρίς εμφανή προβλήματα. Με πείραξε που έχασα το Media Center, που χρησιμοποιούσα όποτε ήθελα να βλέπω TV στο monitor, αλλά βρήκα το Total Media 3.5 και, μετά τη σάρωση των καναλιών, τα βρήκε kai και έχω εικόνα, έστω και σε μικρότερο μέγεθος από το full screen.

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι ενώ έμπαινε στα 7 σε 6-7", τώρα θέλει 25-30" (μετά τα πρώτα boots που έπιανε και 50άρια). Όχι πως είναι κάτι σημαντικό, αλλά καταγράφω τη διαφορά.

Δημοσ.

Από πέρυσι το καλοκαίρι είχα καπαρώσει την αναβάθμιση στο desktop από 7Ultimate στα 10 αλλά δεν το αποφάσιζα.

Τελικά, πήρα την απόφαση για Update τη ΔΕ 23/5, πήρε μερικές ώρες η διαδικασία αλλά όταν ολοκληρώθηκε φάνηκε να δουλεύει σωστά χωρίς εμφανή προβλήματα. Με πείραξε που έχασα το Media Center, που χρησιμοποιούσα όποτε ήθελα να βλέπω TV στο monitor, αλλά βρήκα το Total Media 3.5 και, μετά τη σάρωση των καναλιών, τα βρήκε kai και έχω εικόνα, έστω και σε μικρότερο μέγεθος από το full screen.

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι ενώ έμπαινε στα 7 σε 6-7", τώρα θέλει 25-30" (μετά τα πρώτα boots που έπιανε και 50άρια). Όχι πως είναι κάτι σημαντικό, αλλά καταγράφω τη διαφορά.

Το ίδιο συνάντησα και στο laptop της γυναίκας μου. Η καθαρή εγκατάσταση έλυσε το πρόβλημα και τώρα μπαίνει πιο γρήγορα απ' ότι έμπαινε στα 7. Γενικά σε major αλλαγές λειτουργικού, η καθαρή εγκατάσταση είναι απαραίτητη για να πάρεις το μέγιστο των επιδόσεων του νέου λειτουργικού.

Δημοσ.

Το γνώριζα αυτό αλλά προτίμησα το Update φοβούμενος τα χειρότερα (ασυμβατότητες με παλιές εφαρμογές κλπ).

Στη διαδικασία, πρόλαβα και είδα ότι διέγραψε μερικά προγράμματα, όπως πχ το cpu-z και μάλλον και άλλα.

Δημοσ.

Το γνώριζα αυτό αλλά προτίμησα το Update φοβούμενος τα χειρότερα (ασυμβατότητες με παλιές εφαρμογές κλπ).

Στη διαδικασία, πρόλαβα και είδα ότι διέγραψε μερικά προγράμματα, όπως πχ το cpu-z και μάλλον και άλλα.

Και σε εμένα είχε διαγράψει το συγκεκριμένο και άλλα 2 που δε μπορώ να θυμηθώ ποια ήταν. Πλέον δε νομίζω ότι υπάρχουν ασυμβατότητες, βέβαια δε γνωρίζω και το setup σου. Το laptop που τα έβαλα, την πρώτη μέρα της διάθεσής τους, είναι ένα Turbo-X του 2008 ή και παλιότερο και δεν είχε κανένα θέμα εκτός της κάμερας η οποία όμως είχε θέματα και με τα 7 (το laptop είχε αρχικά τα Vista). 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...