tommybertsen Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Γιατι να το ταλαιπωρησεις τοσο; Για ιντερνετ φανταζομαι προοριζεται. Lubuntu δε παιρνει;
jim_p Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δεν θελει η κατοχος του λινουξ. Επισης, καλυτερα να εχει κατι που το ξερει η ιδια και να μπορει να βαλει τα προγραμματα που ξερει παρα κατι που θα καταλαβαινω μονο εγω. 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δεν θα σηκωσει 10 με 1gb μνημη αλλα και δυο να του βαλεις που δεν μπορει να παρει παραπανω παλι θα ειναι τα ζωα μου αργα, ισως κατι να σωσει ο ssd
tommybertsen Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δεν θελει η κατοχος του λινουξ. Επισης, καλυτερα να εχει κατι που το ξερει η ιδια και να μπορει να βαλει τα προγραμματα που ξερει παρα κατι που θα καταλαβαινω μονο εγω. Δηλαδη ειναι περισσοτερο ακαταλαβιστικα τα κλικ του Lubuntu απο αυτα των Windows ? Chromium εναντι Chrome (ιδιο πραγμα) , firefox αν επιθυμει , music player , video player αν επιθυμει. Libre Office αν επιθυμει office. Δε καταλαβαινω γιατι "μονο εσυ θα το καταλαβαινεις". Εχω Lubuntu σε pentium 4 του 2004 (prescott, απο αυτους που θες πυροσβεστηρα διπλα σου ) και παλευει ανετα το browsing, 1Gb ram SDRAM (αρχαιοτητα) εχει το συστημα εκεινο και IDE 200GB σκληρο δισκο. Αλλα φανταζομαι αυτο που ουσιαστικα εννοεις ειναι το ψυχολογικο κομματι, οπου το λινουξ σημαινει κατι το ακαταλαβιστικο για εναν απειρο χρηστη. Με τη διαφορα οτι πλεον ειναι ολα με γραφικο περιβαλλον, εκτος απο συγκεκριμενες old school διανομές. Στην πραγματικοτητα ειναι η μονη σωτηρια για ενα συστημα με 1GB ram. Εκτος και αν βαλεις windows xp ή τα 7 starter που ηδη περιλαμβανει οπως καταλαβαινω. Αν παλι εχει προγραμματα που δεν υπαρχουν αλλου, παω πασο τελειως. Να σημειωσω οτι δεν ειμαι λινουξακιας , μη παρεξηγηθω Κοινως μη προχωρησεις σε εγκατασταση Windows 10. Θα εχει ελαχιστο χωρο να κινηθει το μηχανημα. Η αληθεια ειναι οτι η διαχειριση μνημης γινεται αναλογα με αυτη που διαθετει το συστημα. Δηλαδη σε ενα συστημα με 1GB ram , τα Windows θα απαιτουν τα μισα για να τρεχουν (σε εμενα πχ τρωνε 750-800ΜΒ με το καλημερα, και ο browser οσο βρισκει τοσο τρωει). Ολα τα λεφτα ειναι το ποσο καλα θα μπορουν να σταθουν , και οπως ειπε ο Λευτέρης, ο ssd θα κανει πολλη δουλεια. Θα πρεπει να εχει και το swapping εκτος των αλλων, οποτε εχει σημασια ποιος ssd ειναι αυτος 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δηλαδη ειναι περισσοτερο ακαταλαβιστικα τα κλικ του Lubuntu απο αυτα των Windows ? Chromium εναντι Chrome (ιδιο πραγμα) , firefox αν επιθυμει , music player , video player αν επιθυμει. Libre Office αν επιθυμει office. Δε καταλαβαινω γιατι "μονο εσυ θα το καταλαβαινεις". Εχω Lubuntu σε pentium 4 του 2004 (prescott, απο αυτους που θες πυροσβεστηρα διπλα σου ) και παλευει ανετα το browsing, 1Gb ram SDRAM (αρχαιοτητα) εχει το συστημα εκεινο και IDE 200GB σκληρο δισκο. Αλλα φανταζομαι αυτο που ουσιαστικα εννοεις ειναι το ψυχολογικο κομματι, οπου το λινουξ σημαινει κατι το ακαταλαβιστικο για εναν απειρο χρηστη. Με τη διαφορα οτι πλεον ειναι ολα με γραφικο περιβαλλον, εκτος απο συγκεκριμενες old school διανομές. Στην πραγματικοτητα ειναι η μονη σωτηρια για ενα συστημα με 1GB ram. Εκτος και αν βαλεις windows xp ή τα 7 starter που ηδη περιλαμβανει οπως καταλαβαινω. Αν παλι εχει προγραμματα που δεν υπαρχουν αλλου, παω πασο τελειως. Να σημειωσω οτι δεν ειμαι λινουξακιας , μη παρεξηγηθω Κοινως μη προχωρησεις σε εγκατασταση Windows 10. Θα εχει ελαχιστο χωρο να κινηθει το μηχανημα. Η αληθεια ειναι οτι η διαχειριση μνημης γινεται αναλογα με αυτη που διαθετει το συστημα. Δηλαδη σε ενα συστημα με 1GB ram , τα Windows θα απαιτουν τα μισα για να τρεχουν (σε εμενα πχ τρωνε 750-800ΜΒ με το καλημερα, και ο browser οσο βρισκει τοσο τρωει). Ολα τα λεφτα ειναι το ποσο καλα θα μπορουν να σταθουν , και οπως ειπε ο Λευτέρης, ο ssd θα κανει πολλη δουλεια. Θα πρεπει να εχει και το swapping εκτος των αλλων, οποτε εχει σημασια ποιος ssd ειναι αυτος Αν βαλει τα XP και κανα Office και κανει ολα τα update κατανταει ποιο βαρυ το λειτουργικο απο τα 7 μονο για Linux ειναι αυτα πλεον εγω οταν μου τα φερνουν για επισκευη δεν τα παιρνω.
tommybertsen Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Αν βαλει τα XP και κανα Office και κανει ολα τα update κατανταει ποιο βαρυ το λειτουργικο απο τα 7 μονο για Linux ειναι αυτα πλεον εγω οταν μου τα φερνουν για επισκευη δεν τα παιρνω. Υπαρχουν κατι "πετσοκομμενα" ΧΡ εκει εξω, αλλα δε μπορω να τα προτεινω, δεν ειναι legal. Και προπαντος δεν ειναι ασφαλη! Τα 7 starter με μερικα update ισως; Τα 10 με ολα τα updates μου τρωνε μια 800ρα ραμ , αλλα εχω 16GB. Δε ξερω πως θα σταθουν σε συστημα με 1GB μνημη. Ισως μια δοκιμη θα επειθε τον φιλο! 1
jim_p Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Γιατι οχι λινουξ, απο τη σκοπια του προχωρημενου χρηστη, για να καταλαβετε οτι δεν ειναι μονο "αλλα κλικ" - Εδω και 1 μηνα σχεδον, η google εκοψε τον chrome για 32αρια λινουξ. Μαζι με αυτον κοπηκε και το ppapi flash που ειχε και μπορουσε να δουλεψει με ολους τους browsers που υποστηριζουν ppapi plugins (chromium, opera, vivaldi κλπ). Οποτε για flash, σε 32αρι λινουξ παντα, υπαρχει μια επιλογη, το απαρχαιομενο npapi που παιζει μονο με τον ff και εχει ενα σωρο κουσουρια, μιας και ειναι στην 11.2 απο το 2012 και εχει προβλημα σε 4 στις 5 σελιδες! Οποτε αν θελω browser με υποστηριξη flash, κατι που ειναι ακομα απαραιτητο, εχω μια επιλογη: firefox με flash που "κουτσαινει". - Παρατημενο skype. Ηταν που ηταν ενα χαλι και μισο, του εβαλε και η ms την υποχρεωτικη υπαρξη pulseaudio για να δουλεψει στην 4.3 και απλα το γ@#$%^ και φοφησε. - Libre/open office που χρονια τωρα ειναι σαν να τρεχεις office 2007+ σε p4! Πιο αργο και μνημοβορο απο οτιδηποτε, επειδη καποιοι (οι devs του) δεν θελουν να το κανουν ανεξαρτητο του jre. Οχι, το wps-office δεν ειναι λυση. Ειναι στην καλυτερη alpha και μεχρι πριν ενα εξαμηνο (2 εκδοσεις πριν τη σημερινη) μου ανοιγε τα docx οπως θα ανοιγε ενα συμπιεσμενο αρχειο το notepad (ναι, με ιερογλυφικα)! - Kde, gnome και τα αλλα μεγαλα de που δεν θυμαμαι, θελουν τουλαχιστον 1GB μνημης ΚΑΙ compositing ενεργο (η μπουρδα για τις διαφανειες και τις σκιες κατω απο τα παραθυρα) για να δουλεψουν οπως πρεπει. Xfce και lxde και τα συναφη ειναι ακομα πολυ μακρια απο το να θεωρηθουν χρηστικα. Γιστι οχι xp. - Chrome τελος απο τα xp, εδω και κατι μηνες. Βασικα, η μονη λυση για εναν αξιοπρεπη browser σημερα στα xp ειναι ο ff. - Πολλες εφαρμογες θελουν νεοτερες βιβλιοθηκες για να παιξουν, οποτε απλα δεν μπαινουν στα xp, πχ kodi. Αυτα μου ερχονται τωρα. Τελος, να πω ευτυχως που δεν εχει καμια poulsbo gpu, μιας και σωστοι drivers για αυτη υπαρχουν μονο για 32αρια 7. Xp και 7/8.1/10 ξερω και εγω να πετσοκοψω, με το nlite και το ntlite αντιστοιχα, οποτε δεν ειναι προβλημα.
tommybertsen Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Αν μπορεις να πετσοκοψεις 7ρια , τοτε there you go! Γιατι τα 10 δε ξερω αν πετσοκοβονται και γενικα αν θα αξιζουν σαν εμπειρια. Παντως στον 12ετιας πεντιουμ 4 , εχω 64ρια (απο λαθος τα εβαλα) , και δουλευουν κανονικα. 2Χ512 ραμ.
jim_p Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Βασικα, εχω ενα αγχος με το πετσοκομα. Επειδη δεν εχω ενα spare pc να τα δοκιμασω, τα δοκιμαζω στο vmware. Οταν ανακαλυψα το ntlite πριν 1.5 χρονο που ηταν ακομα beta, εκανα μια δοκιμη, πετσοκοψα ενα iso 7 home 32αρια και δουλεψε μια χαρα. Χτες, που ειπα να δοκιμασω την τελικη εκδοση του ntlite, πετσοκοψα το ιδιο iso και, μετα την εγκατασταση, εκανε μπλε οθονη και καπακι επανεκκινηση. Τοτε ειχα vmware player 6.5 και σημερα εχω vmware player 12. Οι εκδοσεις πανε 6 > 7 > 12, απλα στην 12 ο vmware player εγινε ο free vmware workstation και πηρε τον αριθμο της εκδοσης του workstation. Για 8.1 τι λετε?
tommybertsen Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Τα 7 starter ειναι με πολλους περιορισμους; Θυμαμαι να τα εχει ενα acer netbook που ειχα για ενα διαστημα, αλλα δε θυμαμαι πως δουλευαν. Τα 8.1 κανουν καλη διαχειριση μνημης αλλα και παλι ,με 1 gb πανω-κατω στα ιδια θα ειναι ολα θεωρω! Αυτο με το πετσοκομμα το καταλαβαινω. Ειναι μυστηριο πραγμα, και ευτυχως που δε χρειαστηκε να το δοκιμασω. Πετσοκομμενα ετοιμα ΧΡ ειχα βρει , το ιδιο και σε 7ρια , για αλλους ομως, οχι για μενα! Δουλευαν τα ετοιματζιδικα...
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Γιατί δεν βάζεις άλλο 1 GB? Με 2GB με 32bit 7/8.1 θα την παλαίψει.
jim_p Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Ο σκληρος αντικατασταθηκε με ssd επειδη το νετμπουκ επεσε και εβγαλε ενα σωρο bad sectors και ~15% health στο hdsentinel. Η αντικατασταση και της μνημης, μιας και πρεπει να βγει η υπαρχουσα γιατι εχει μονο 1 slot, ειναι ενα επιπλεον εξοδο για την οικογενια και, αφου δουλευει, δεν προκειται να αντικατασταθει.
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Μα δεν είναι μόνο η μνήμη το πρόβλημα αλλά και ο επεξεργαστής που είναι πολύ αδύναμος.
Alex-V Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Jim, xp αλλιως μια διανομη linux μιας και εισαι master sto linux. Μην πετσοκοβεις 7++. Δεν υπαρχει καποιο αξιοπιστο tool. Ουτε για τα 7 ουτε για τα 8.1. Θα γινει το iso, αλλα μετα θα εισαι ολο προβληματα. Πχ, αν κανεις εκδοση των 7 με το rt7lite, καποια updates δεν θα γινονται. Ειναι bug του προγραμματος εδω και παρα πολυ καιρο. Υπαρχει το winreducer που θεωρειται προς το παρον το καλυτερο, αλλα και αυτο εχει θεματα. Δεν ειναι σαν τα xp που το nlite ηταν τελειο για το συγκεκριμενο λειτουργικο. Αν δεν θες xp με τιποτα και θες ντε και καλα 7, βαλε τα home και απενεργοποιησε καποια καλουδια. Μην τα κοβεις.
jim_p Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Αν σου πω οτι και το ntlite ειναι απο τον δημιουργο του nlite? To rt7lite δεν το προλαβα πριν το καταργησουν και το winreducer το ακουω πρωτη φορα. Οσο για το λινουξ, εξηγησα παραπανω γιατι δεν καλυπτει καποια (οποιαδηποτε) διανομη τα κριτηρια μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις