Catalyst Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Έχω ένα περίεργο θέμα στα Win10. Τα έχω εγκατεστημένα σε έναν 60άρη SSD που εγκαθιστώ προγράμματα και μόνο. Πριν το update από τα Win8.1 μου είχε γεμίσει ο SSD και μετά από ρύθμιση του δυναμικού χώρου που καταλαμβάνει το λειτουργικό (δεν μου έρχεται το όνομα τώρα), ήταν όλο μια χαρά. Τώρα ξαφνικά είδα πάλι ότι ο ελεύθερος χώρος στον δίσκο είχε μειωθεί στα 6GB περίπου χωρίς να είχα βάλει νέα προγράμματα. Κάνω DiskCleanup και ενώ μου βρήκε περίπου 2GB άχρηστα, μετά την εκτέλεση ο ελεύθερος χώρος έπεσε στα 5GB! Και έτρεξα το SpaceSniffer για να δω τι παίζει.. Περίπου 20GB αυτήν την στιγμή στον δίσκο καταλαμβάνει μόνο ο φάκελος C:\\Windows\Installer. Είναι τραγικά μεγάλο μέγεθος και μετά από έρευνα είδα ότι δεν μπορώ απλά να τον σβήσω και να ησυχάσω, καθώς μπορεί να έχω διάφορα θέματα μετά. Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω πριν τον σβήσω, και μετά δω αν έχω προβλήματα και αν ναι να κάνω καθαρή εγκατάσταση και να ησυχάσω (λογικά) μια και καλή; Τα Win10 τα πέρασα μέσω του updater καθώς (παρότι είχα την δυνατότητα) δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ και να σετάρω τόσες ρυθμίσεις από την αρχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tommybertsen Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 c:\windows\installer ?? Γιατι εγω δεν εχω τετοιο φακελο καθολου; Φανταζομαι καθαριζεις cache, temp , κλπ ετσι; Μεσω του update σου κραταει και το Windows.old καθως και ενα ακομη , το windows-bt ή καπως ετσι. Τα οποια αφαιρουνταιι μονα τους ενα μηνα μετα (τα κραταει μηπως θες να πας back στην παλια εκδοση). Μηπως αυτο εννοεις; Εμενα σβηστηκαν απο μονα τους 1 μηνα μετα ακριβως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Catalyst Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Είναι κρυφός φάκελος. Δεν μπορώ ούτε εγώ να τον δω. Τo SpaceSniffer τον ανακάλυψε και τον άνοιξα μέσα από το πρόγραμμα. Όλα τα temp, cache κτλ τα έχω καθαρίσει. Έχω τρέξει αρκετές φορές DiskCleaup με τις μέγιστες ρυθμίσεις, αλλά δεν έχει κάτι ακόμα να σβήσει. To Windows.old το έχω σβήσει από τότε που έκανα το update. Μετά από έρευνα online βλέπω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που έχει το ίδιο πρόβλημα και δεν υπάρχει και λύση σε αυτό. Μάλλον η καθαρή εγκατάσταση είναι η πιο safe επιλογή. Είναι η πρώτη φορά που έκανα update σε έκδοση Windows και μάλλον κάτι έγινε εκεί. O φάκελος βρίσκεται στο %Windowsdir%Installer και περιέχει πληροφορίες για τα προγράμματα που εγκαθιστάς. Αν τον σβήσεις, (πιθανώς) θα χρειαστεί να ξαναεγκαταστήσεις προγράμματα για να δουλέψουν σωστά. Συν ότι άλλο μπορεί να προκύψει. Κανονικά θα έπρεπε να καταλαμβάνει λιγότερα από 2 GB με λίγα προγράμματα εγκατεστημένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Ο φάκελος installer είναι φάκελος του συστήματος και για αυτό τον λόγο είναι προστατευμένος. Αν εμφανίσετε τα προστατευμένεα αρχεία του συστήμτος μέσα από το Folder and search options στον explorer θα μπορείτε να δείτε και τον φάκελο installer. Αν λοιπόν φάκελος έχει πολά giga απλά μεταφέρετέ τον σε έναν δίσκο http://www.kavoir.com/2012/07/how-to-free-up-c-drive-disk-space-in-windows-7-easy.html Δείκαι και το παρακάτω λινκ για να ελευθέρωση περισσότερου χώρου http://www.hanselman.com/blog/GuideToFreeingUpDiskSpaceUnderWindows7.aspx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 ^ Δουλεύει άψογα η λύση junction link όπως περιγράφει το 1ο λινκ του BlueBlood7, ή αλλιώς καθάρισμα των αχρείαστων με το φοβερό προγραμματάκι αυτό: PatchCleaner Προς το παρόν και επί 1 χρόνο το PatchCleaner είναι άψογο, τα αρχεία msi δεν τα διαγράφω αλλά τα μεταφέρω σε άλλο προσωρινό χώρο (επιλογή move), επομένως έτσι είναι 100% ασφαλές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tommybertsen Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Είναι κρυφός φάκελος. Δεν μπορώ ούτε εγώ να τον δω. Τo SpaceSniffer τον ανακάλυψε και τον άνοιξα μέσα από το πρόγραμμα. Όλα τα temp, cache κτλ τα έχω καθαρίσει. Έχω τρέξει αρκετές φορές DiskCleaup με τις μέγιστες ρυθμίσεις, αλλά δεν έχει κάτι ακόμα να σβήσει. To Windows.old το έχω σβήσει από τότε που έκανα το update. Μετά από έρευνα online βλέπω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που έχει το ίδιο πρόβλημα και δεν υπάρχει και λύση σε αυτό. Μάλλον η καθαρή εγκατάσταση είναι η πιο safe επιλογή. Είναι η πρώτη φορά που έκανα update σε έκδοση Windows και μάλλον κάτι έγινε εκεί. O φάκελος βρίσκεται στο %Windowsdir%Installer και περιέχει πληροφορίες για τα προγράμματα που εγκαθιστάς. Αν τον σβήσεις, (πιθανώς) θα χρειαστεί να ξαναεγκαταστήσεις προγράμματα για να δουλέψουν σωστά. Συν ότι άλλο μπορεί να προκύψει. Κανονικά θα έπρεπε να καταλαμβάνει λιγότερα από 2 GB με λίγα προγράμματα εγκατεστημένα. Οπως θα δεις, εμενα καταλαμβανει 1.08 (το βρηκα με το windirstat , παρομοιο προγραμμα). Δοκιμασε τις λυσεις που γραψανε πιο πανω τα παιδια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Euclides Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Έχω ένα περίεργο θέμα στα Win10. Τα έχω εγκατεστημένα σε έναν 60άρη SSD που εγκαθιστώ προγράμματα και μόνο. Πριν το update από τα Win8.1 μου είχε γεμίσει ο SSD και μετά από ρύθμιση του δυναμικού χώρου που καταλαμβάνει το λειτουργικό (δεν μου έρχεται το όνομα τώρα), ήταν όλο μια χαρά. Τώρα ξαφνικά είδα πάλι ότι ο ελεύθερος χώρος στον δίσκο είχε μειωθεί στα 6GB περίπου χωρίς να είχα βάλει νέα προγράμματα. Κάνω DiskCleanup και ενώ μου βρήκε περίπου 2GB άχρηστα, μετά την εκτέλεση ο ελεύθερος χώρος έπεσε στα 5GB! Και έτρεξα το SpaceSniffer για να δω τι παίζει.. Περίπου 20GB αυτήν την στιγμή στον δίσκο καταλαμβάνει μόνο ο φάκελος C:\\Windows\Installer. Είναι τραγικά μεγάλο μέγεθος και μετά από έρευνα είδα ότι δεν μπορώ απλά να τον σβήσω και να ησυχάσω, καθώς μπορεί να έχω διάφορα θέματα μετά. Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω πριν τον σβήσω, και μετά δω αν έχω προβλήματα και αν ναι να κάνω καθαρή εγκατάσταση και να ησυχάσω (λογικά) μια και καλή; Τα Win10 τα πέρασα μέσω του updater καθώς (παρότι είχα την δυνατότητα) δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ και να σετάρω τόσες ρυθμίσεις από την αρχή. Για να ελευθερώσεις χώρο στον δίσκο σου: 1. Τρέχεις το πρόγραμμα Disk Cleanup σαν Administrator. Μόλις τελειώσει, κάνεις restart. 2. Αν δεν χρησιμοποιείς το hibernation, απενεργοποίησέ το. Θα γλυτώσεις τόσο χώρο στον δίσκο σου, όσο είναι και η RAM σου. Για να το κάνεις αυτό, ανοίγεις ένα Command Prompt με Administrative Rights και τρέχεις την εντολή: powercfg -h off 3. Μειώνεις το μέγεθος του pagefile στο απολύτως απαραίτητο. Αν η RAM σου είναι πάνω από 4GB, το pagefile δεν χρειάζεται να είναι πάνω από 0,5 Gb. 4. Διαγράφεις τα περιεχόμενα των παρακάτω φακέλων: C:\Windows\winsxs\Backup\ (για να μπορέσεις να αδειάσεις τον φάκελλο αυτό θα πρέπει να πάρεις το Owenership) C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\ C:\Windows\Downloaded Program Files\ C:\Windows\Downloaded Installations\ C:\Windows\Installer\$PatchCache$\Managed\ (για να μπορέσεις να δεις τον φάκελλο αυτό θα πρέπει να μπορείς να δεις τους κρυφούς φακέλλους των Windows) 5. Μειώνεις τον χώρο που διατίθεται για την δημιουργία Recovery Points. Μπορείς επίσης να διαγράψεις όλα τα προηγούμενα Recovery Points αδειάζοντας τον φάκελο: C:\Windows\System32\Recovery\ 6. Διαγράφεις όλα τα προσωρινά αρχεία, τρέχοντας το Temp Files Cleaner του OldTimer. Μόλις τελειώσει, κάνεις restart. 7. Τρέχεις το CCleaner. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tzini_Gr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 παιδες εχω win 7 64bit,αξιζω να μεταβω σε win 10 στο τελευταιο build? (1511 build) συμφερει για gaming και σταθεροτητα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alejandro Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 παιδες εχω win 7 64bit,αξιζω να μεταβω σε win 10 στο τελευταιο build? (1511 build) συμφερει για gaming και σταθεροτητα; Για gaming ναι, για σταθερότητα εξαρτάται από το σύστημά σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tzini_Gr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 ωραια και κατι βασικο χΔ 3rd party adapter του xbox360 υποστιριζουν τα win 10? και ποια ειναι καλυτερη εκδοση; home,enterprise,pro? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tommybertsen Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 εντερπραιζ αλλα δε μπορεις να τα παρεις free. Αναλογα ποια 7ρια εχεις, θα παρεις τα αναλογα 10ρια ως free. Φυσικα καθαρη εγκατασταση θα κανεις. για 3δ παρτυ ανταπτερ δεν εχω ιδεα Εγω εχω ενα logitech chillstream για τις ωρες που χρειαζεται και ειμαι κομπλε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tzini_Gr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 ερωτηση πως απενεργοποιω την ζητηση κωδικου καθε φορα που ανοιγω το pc για να μπω στα windows? επειδη εκανα log in στο store της ms,μου ζητα τον κωδικο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Euclides Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 ερωτηση πως απενεργοποιω την ζητηση κωδικου καθε φορα που ανοιγω το pc για να μπω στα windows? επειδη εκανα log in στο store της ms,μου ζητα τον κωδικο... Σε ένα elevated CMD τρέχεις την εντολή netplwiz και ξετικάρεις το Users must use ..... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konstantin79 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα!Για να μην ανοιγω νεο θέμα εχω 2 απορρίες με θεματα που αντιμετωπισα σημερα στα windows 10. 1)Χτες αλλαξα καρτα γραφικών κ ενω κατεβασα drivers απο nvidia και τους εγκατέστησα κανονικά δεν με αφηνει να διαγράψω το αρχειο που κατέβασα με τους drivers και βγάζει μύνημα οτι χρησιμοποιείται από τον windows explorer.δοκιμασα να το διαγράψω μετα απο restart, κάνοντας close την διεργασία απο task manager και απο safe mode αλλά δεν..... έπειτα κατέβασα τους τελευταίους drivers και δεν με αφήνει να διαγράψω ουτε αυτούς!τελικά τα έσβησα με το unlocker.....υπάρχει καποιος αλλος τρόπος για να μην μπλέκω ετσι?το εχει συναντήσει κανεις? 2)στην λιστα με τα πρόσφατα updates βλέπω πάνω από 15 φορές εγκατεστημένο το update την visual c 2012 update 4 (δεν θυμάμαι τον κωδικό του γιατί εκλεισα το pc απο τα νεύρα μου). Γενικά οποτε δοκίμασα manual update βρίσκει το συγκεκρινο και τι εγκαθιστά, συνεχίζει να ψάχνει και το ξαναεγκαθιστά. Τελικά από οτι είδα μεσα σε μια μέρα το εχει βάλει 15 φορες!.υπάρχει καμια λύση? μεχρι τώρα δεν ειχα κανένα θέμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggospat13 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 2)στην λιστα με τα πρόσφατα updates βλέπω πάνω από 15 φορές εγκατεστημένο το update την visual c 2012 update 4 (δεν θυμάμαι τον κωδικό του γιατί εκλεισα το pc απο τα νεύρα μου). Γενικά οποτε δοκίμασα manual update βρίσκει το συγκεκρινο και τι εγκαθιστά, συνεχίζει να ψάχνει και το ξαναεγκαθιστά. Τελικά από οτι είδα μεσα σε μια μέρα το εχει βάλει 15 φορες!.υπάρχει καμια λύση? μεχρι τώρα δεν ειχα κανένα θέμα Go to Programs and Features in Control Panel and right click on the MS C++ 2012 64bit listing there. Click on Change and then Repair. Restart your computer when prompted Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις