Προς το περιεχόμενο

Νέα/Συζήτηση για τα Windows 10

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πέρασα τα 10αρια πάνω από σχεδόν καθαρή εγκατάσταση 8.1.

Πρώτη εντύπωση: καλή δουλειά στα γραφικά του UI. Τρέξιμο των εφαρμογών που δουλεύω (Photoshop, illustrator, 3dgraphics) χωρίς πρόβλημα, μέχρι που χρειάστηκε να ανοίξω το πρώτο pdf.

Αντί για τον acrobat το άνοιξε ο edge. OK, έκανα default πρόγραμμα για τα pdf το acrobat, αλλά μετά από 1 λεπτό ο edge ξαναπετάχτηκε και άνοιγε αυτός τα pdf.

Επανεκκίνηση, ξανά ρυθμίσεις, ξανά το ίδιο πρόβλημα.

ΟΚ, μπορεί να φταίει ότι δεν έκανα καθαρή εγκατάσταση.

Καθαρή εγκατάσταση, περνάω ξανά το acrobat, επανεμφανίζεται ο edge που θεωρεί ότι στα pdf διατηρεί πατρογονικά δικαιώματα.

Ψάξιμο στο internet όπου πολλοί προτείνουν λύσεις, ακόμα και την γελοία λύση να βάλω τον internet explorer default αντι για τον edge, αλλά καμία δεν λειτουργεί παραπάνω από ένα λεπτό, όσο χρειάζεται δηλαδή ο edge για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

ΟΚ, κλείσιμο, F12, boot από στικάκι και πέρασμα των 8.1.

Θα μου πεις μόνο και μόνο γιατί ο edge άνοιγε τα pdf;

Ναι αν χρειάζεσαι τον acrobat για τη δουλίτσα σου και ναι αν ανοίγεις καμιά 50αριά τέτοια έγγραφα την ημέρα και ναι γιατί το πρόβλημα υπάρχει πολύ καιρό και η Microsoft τα ξύνει.

Σε κάνα εξάμηνο ίσως τα ξανακοιτάξω.

Έπρεπε να πας Ρυθμίσεις > Σύστημα > Προεπιλεγμένες εφαρμογές και εκεί να ορίσεις προεπιλεγμένη εφαρμογή για άνοιγμα των pdf. Έχω τα 10 day one και ποτέ δε μου άνοιξε pdf κάποιο άλλο πρόγραμμα εκτός από το Adobe Reader. Έπρεπε να περιμένεις καμιά απάντηση από το φόρουμ πριν ξαναπεράσεις τα 8.1. :-)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν εχω κλειδι.μονο απο τα vista που ειχε το λαπτοπ εχω

Στο γράφει ξεκάθαρα ο Alejandro - ας στο γράψω (πιο) ξεκάθαρα κι εγώ:

1. Σε περίπτωση αναβάθμισης από ΓΝΗΣΙΑ Windows 7 ή 8.1 δεν θα χρησιμοποιήσεις κανένα κλειδί, το σύστημα θα αναβαθμιστεί ως έχει σε Windows 10.

2. Σε περίπτωση καθαρής εγκατάστασης των Windows 10 αν στο PC/Laptop που θέλεις να κάνεις την εγκατάσταση, είχες πριν ΓΝΗΣΙΑ Windows 7 ή 8.1 εγκατεστημένα, θα χρησιμοποιήσεις το κλειδί των Windows 7 ή 8.1 για να ενεργοποιήσεις τα Windows 10.

3. Σε περίπτωση επανεγκατάστασης των Windows 10 σε PC/Laptop που είχες εγκατεστημένα και ενεργοποιημένα τα Windows 10 στο παρελθόν παραβλέπεις το σημείο που ζητάει κλειδί και θα ενεργοποιηθούν μόνα τους.

4. Σε περίπτωση που έχεις Windows Vista ή XP δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κλειδί που έχεις, διότι δωρεάν ενεργοποίηση των Windows 10 μπορείς να κάνεις μόνο με κλειδί των Windows 7 & Windows 8.1.

• Like 2

εκανα καθαρη εγκατασταση σε ενα λαπτοπ παλιο τα 10αρια και τρεχει μια χαρα..το θεμα ειναι οτι κατι παιζει με τα γραφικα ομως...μετα απο τις ενημερωσεις και καποιες επανεκκινησεις που εκανε για να εγκατασταθουν η οθονη εχει κοπει στην μεση..λολ...δεν ξερω γτ?κατι πειραχτηκε απο μονο του στις ρυθμισεις?παντως δεν μπορω να δω τπτ αλλο παρα μονο την εναρξη απο αριστερα και τα εικονιδια ηχουν συνδεσης κτλ απο τα δεξια...στο κεντρο τπτ...και για να παω απο την μια πλευρα στην αλλη το ποντικι πρεπει να παει αριστερα αριστερα αριστερα για να εμφανιστει ξαφνικα απο την δεξια πλευρα..

Επειδη εχω ακουσει οτι τα windows 10 προσφερουν ΚΑΙ ασφαλεια,χρειαζεται να περασω καποιο antivirus η το windows defender ειναι αρκετο;

Βεβαια εχω περασει adwcleaner και malware bytes αλλα θελω να ρωτησω αν χρειαζομαι και antivirus.

εκανα καθαρη εγκατασταση σε ενα λαπτοπ παλιο τα 10αρια και τρεχει μια χαρα..το θεμα ειναι οτι κατι παιζει με τα γραφικα ομως...μετα απο τις ενημερωσεις και καποιες επανεκκινησεις που εκανε για να εγκατασταθουν η οθονη εχει κοπει στην μεση..λολ...δεν ξερω γτ?κατι πειραχτηκε απο μονο του στις ρυθμισεις?παντως δεν μπορω να δω τπτ αλλο παρα μονο την εναρξη απο αριστερα και τα εικονιδια ηχουν συνδεσης κτλ απο τα δεξια...στο κεντρο τπτ...και για να παω απο την μια πλευρα στην αλλη το ποντικι πρεπει να παει αριστερα αριστερα αριστερα για να εμφανιστει ξαφνικα απο την δεξια πλευρα..

Αν είναι παλιό laptop, δεν είναι συμβατή η κάρτα γραφικών. Ποια είναι?

Επειδη εχω ακουσει οτι τα windows 10 προσφερουν ΚΑΙ ασφαλεια,χρειαζεται να περασω καποιο antivirus η το windows defender ειναι αρκετο;

Βεβαια εχω περασει adwcleaner και malware bytes αλλα θελω να ρωτησω αν χρειαζομαι και antivirus.

Ναι, να βάλεις. Το Windows Defender σου παρέχει την ίδια ασφάλεια όσο και στα 8άρια - όσο και το Security Essentials σε παλιότερες εκδόσεις. Δηλαδή καθόλου!

• Like 1

Πέρασα τα 10αρια πάνω από σχεδόν καθαρή εγκατάσταση 8.1.

Πρώτη εντύπωση: καλή δουλειά στα γραφικά του UI. Τρέξιμο των εφαρμογών που δουλεύω (Photoshop, illustrator, 3dgraphics) χωρίς πρόβλημα, μέχρι που χρειάστηκε να ανοίξω το πρώτο pdf.

Αντί για τον acrobat το άνοιξε ο edge. OK, έκανα default πρόγραμμα για τα pdf το acrobat, αλλά μετά από 1 λεπτό ο edge ξαναπετάχτηκε και άνοιγε αυτός τα pdf.

Επανεκκίνηση, ξανά ρυθμίσεις, ξανά το ίδιο πρόβλημα.

ΟΚ, μπορεί να φταίει ότι δεν έκανα καθαρή εγκατάσταση.

Καθαρή εγκατάσταση, περνάω ξανά το acrobat, επανεμφανίζεται ο edge που θεωρεί ότι στα pdf διατηρεί πατρογονικά δικαιώματα.

Ψάξιμο στο internet όπου πολλοί προτείνουν λύσεις, ακόμα και την γελοία λύση να βάλω τον internet explorer default αντι για τον edge, αλλά καμία δεν λειτουργεί παραπάνω από ένα λεπτό, όσο χρειάζεται δηλαδή ο edge για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

ΟΚ, κλείσιμο, F12, boot από στικάκι και πέρασμα των 8.1.

Θα μου πεις μόνο και μόνο γιατί ο edge άνοιγε τα pdf;

Ναι αν χρειάζεσαι τον acrobat για τη δουλίτσα σου και ναι αν ανοίγεις καμιά 50αριά τέτοια έγγραφα την ημέρα και ναι γιατί το πρόβλημα υπάρχει πολύ καιρό και η Microsoft τα ξύνει.

Σε κάνα εξάμηνο ίσως τα ξανακοιτάξω.

Και γιατι δεν σβηνεις των Edge? Η να των κανεις freeze? Δεν θα σε ξαναενοχλησει ποτε ετσι. Δεν χανεις και κατι να μην ειναι στο συστημα ισα ισα κανεις και debloat.

PS: Για οσους εχουν θεμα με Black screens αν εχουν! Σε εμενα εφταιγε ο τερματισμος των windows που των εκανα μεσω του Start menu οπως οι περισσοτεροι. Ειδα στα Logs δεν το δεχεται o kernel μεσω Start-Shutdown... Alt+F4 πλεον και ολα Ok.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

@ ntg1980, Alejandro: Οι πάνω από 20 φορές που το έκανα μετράνε; :fear:

Και σαν προεπιλεγμένο πρόγραμμα to Acrobat και σαν ορισμός με ποιο τρόπο θα ανοίγουν τα pdf.

@ asdfaster: Σωστή σκέψη, αν θυμάμαι καλά τσέκαρα την απεγκατάσταση του edge, αλλά νομίζω πως δεν τον είδα. Μπορεί όμως και να κάνω λάθος.

Πάντως το internet ήταν γεμάτο από παρόμοιες ερωτήσεις. Τα 10άρια τα κατέβασα από την Microsoft.

• Like 1

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

@ ntg1980, Alejandro: Οι πάνω από 20 φορές που το έκανα μετράνε; :fear:

Και σαν προεπιλεγμένο πρόγραμμα to Acrobat και σαν ορισμός με ποιο τρόπο θα ανοίγουν τα pdf.

@ asdfaster: Σωστή σκέψη, αν θυμάμαι καλά τσέκαρα την απεγκατάσταση του edge, αλλά νομίζω πως δεν τον είδα. Μπορεί όμως και να κάνω λάθος.

Πάντως το internet ήταν γεμάτο από παρόμοιες ερωτήσεις. Τα 10άρια τα κατέβασα από την Microsoft.

Ναι εννοειτε δεν το εχει εκει. Ποια εταιρεια θελει να κανουν debloat τις εφαρμογιες της βεβαι που με τοσο κοπο γεμισαν τα παντα με telemetry και collectors 3 χρονια πριν τα δωσουν στο ευρυ κοινο. Μπορεις με iobit uninstaller να βγαλεις τα παντα που δεν χρειαζεσαι. H με αλα tweaking προγραμματα. Να κοψεις και να ραψεις το λειτουγικο στα μετρα σου γιατι τα win10 παρα εχουν σαβουρα μεσα ξεπερασαν και το Android. Κατα τα αλλα ειναι δυνατη εκδοση η 10 ειδικα για 3D Graphics ισως η επερχομενη redtone να ειναι ακομα καλυτερη.

Να κοψεις και να ραψεις το λειτουγικο στα μετρα σου γιατι τα win10 παρα εχουν σαβουρα μεσα ξεπερασαν και το Android. Κατα τα αλλα ειναι δυνατη εκδοση η 10 ειδικα για 3D Graphics ισως η επερχομενη redtone να ειναι ακομα καλυτερη.

Καταρχήν όταν κάνουμε παράθεση μηνύματος, απαντάμε έξω απ'τη παράθεση.

Δεύτερον με ξεπερνάει το γεγονός με τη σαβούρα & το Android!

Ώρες-ώρες με όλα αυτά που διαβάζω για τα Windows 10 εδώ μέσα, αναρωτιέμαι αν έχω Windows 11 ή 12 στο PC μου! Αλλιώς δεν εξηγούνται όλα αυτά που διαβάζω...

• Like 1

Καταρχήν όταν κάνουμε παράθεση μηνύματος, απαντάμε έξω απ'τη παράθεση.

Δεύτερον με ξεπερνάει το γεγονός με τη σαβούρα & το Android!

Ώρες-ώρες με όλα αυτά που διαβάζω για τα Windows 10 εδώ μέσα, αναρωτιέμαι αν έχω Windows 11 ή 12 στο PC μου! Αλλιώς δεν εξηγούνται όλα αυτά που διαβάζω...

Ηταν πολλαπλη παραθεση! Δοκιμαζω τα settings του forum ^^

Τα παντα εχουν σαβουρα σημερον ημερα και λογικο ειναι να εχουν.Το marketing των λειτουργικων συστηματων ειναι παντου. Δεν τα λες και Nexus τα win10 σε bloatware. Βεβαια εχουν πολυ καλο user experience ομως.

Αν είναι παλιό laptop, δεν είναι συμβατή η κάρτα γραφικών. Ποια είnai?

to λαπτοπ ειναι της turbo-x με ενσωματωμενη καρτα γραφικων sis mirage κτλ.αστα και βραστα δλδ...το κακο ειναι οτι απο το λαπτοπ μονο αυτο ειναι το κακο..ολα δουλευουν αψογα ...μακαρι να μπορουσα να την αλλαξω πραγματικα αλλα δεν γινεται ετσι?μητρικη αν και ειναι μια κινεζοεταιρεια <<clevo>> καλα τα παει...βασικα ειναι φτωχη η καρτα του...σκεψου αναλυση τωρα 1024*760...δεν ανεβαινει αλλο.και στην μικρη οθονη που εχεουν τα λαπτοπ γενικα γεμιζει η οθομη με το παραθυρο και ουτε ελαχιστοποιηση δεν μπορεις να κανεις

Windows 10 = καθε μερα και μια νεα περιπετεια

Αφου ξεπεραστηκε το θεμα με το να μη περναει το service pack

(με format)

Τωρα δεν τρεχουν παιχνιδια που στην προηγουμενη εγκατασταση των win10 παιζαν ολα κανονικα

Μολις τρεχω το παιχνιδι πεταει

"The application was unable to start correctly (0xc000007b). Click OK to close the application."

Παω να κατεβασω απο τη MIcrosoft το directx ή κατι αλλο και μου λέει ο browser

Something went wrong and we can't sign you in right now. Please try again later.

Εγω εδω , βλεπω οτι συνεβαινε και στα 7. Εδω , στα 8. Γιατι να φταινε τα 10; 

Παντου προτεινεται τα redist να ξανακανεις εγκατασταση

Εδω τα βρηκα πακετο 

• Like 1

Παιδια απο οταν εβαλα τα windows 10 μολις παταω το κουμπι να ανοιξει το pc δουλευουν ολα εκτος απο την οθονη.Δεν δινει σημα μονο μετα απο 1-2 restart δινει σημα.Τωρα μου εχουν χαλασει τα χρωματα λες και εχουν ξεθωριασει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...