Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε μια κουβέντα υπήρχε η διαφωνία ότι το κατέβασμα των 10 θα πρέπει να γίνεται από το εκάστοτε σύστημα προκειμένου να γίνει και η ενεργοποίηση. Ισχύει αυτό ή το iso είναι το ίδιο από όπου και αν γίνει το κατέβασμα ?

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δηλ. πάλι πρέπει να το πάω στον μάστορα ή να αγοράσω ένα win 7 πακέτο,

μήπως είναι καλύτερα να αγοράω τα win 8;

το πρόβλημα είναι επίσης ότι το λαποτοπ δεν είναι fully compatible με τα 10 αλλά θα πρέπει να είναι με τα 8, συνήθως αμα τρέχει από την μαμά του τα 7 δεν θα πρέπει να είναι fully compatible με τα 8;

Γιατί πρέπει να αγοράσεις εκ νέου τα Windows; Αφού έχεις ήδη κλειδί. Από 7 και 8/8.1 δικαιούσαι δωρεάν αναβάθμιση στα 10άρια. Αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις πήγαινέ το σε κάποιον αλλά όχι σε αυτόν που το πήγες πριν και σου πέρασε πειρατικά Windows, πήγαινέ το σε κάποιον ποιο σοβαρό τεχνικό και εξήγησε του ότι θέλεις να σου εγκαταστήσει τα Windows με νόμιμο τρόπο χρησιμοποιώντας το υπάρχων κλειδί για να μην αγοράσεις άλλο. Επίσης ένας καλός τεχνικός ίσως καταφέρει να σου στήσει τα Windows 10 ακόμη και ο υπολογιστής δεν θεωρείται επίσημα συμβατός, εγώ προσωπικά έχω καταφέρει να το κάνω σε μερικούς υπολογιστές που δεν θεωρούνται συμβατοί επίσημα, δεν είναι σίγουρο αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

• Like 3
Δημοσ.

κοίτα με τα 10άρια τρέχει αρκετά καλά αλλά μου κολλάει στο streaming μάλλον το flash player

επίσης επαναλαμβάνω ότι τώρα έχω 10άρια και αναβάθμισα δωρεάν από τα 7άρια αλλά λόγω ότι μου κολλάει λέω να πάω πίσω στα 7άρια,

εγώ έχω το key των 7 που ήταν προεγκατεστημένα όταν αγόρασα το λαπτοπ, το key είναι σε μια ετικέτα κολλημένο από κάτω από το λαπτοπ,

το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα πάω σε 7άρια χωρίς να πειράξω τις εφαρμογές που τρέχω

Δημοσ.

κοίτα με τα 10άρια τρέχει αρκετά καλά αλλά μου κολλάει στο streaming μάλλον το flash player

επίσης επαναλαμβάνω ότι τώρα έχω 10άρια και αναβάθμισα δωρεάν από τα 7άρια αλλά λόγω ότι μου κολλάει λέω να πάω πίσω στα 7άρια,

εγώ έχω το key των 7 που ήταν προεγκατεστημένα όταν αγόρασα το λαπτοπ, το key είναι σε μια ετικέτα κολλημένο από κάτω από το λαπτοπ,

το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα πάω σε 7άρια χωρίς να πειράξω τις εφαρμογές που τρέχω

Δεν είπες ότι έχεις backup σε στικάκι; Δεν μπορείς να κάνεις επαναφορά από εκεί; Να σημειώσω ότι σε αυτή την περίπτωση τα προγράμματα, τα αρχεία και οι ρυθμίσεις σου θα γίνουν ακριβώς όπως ήταν τότε που πήρες το backup, ότι καινούριο έβαλες από τότε και μετά το χάνεις. Δεν γίνεται να γυρίσεις στα 7 και οι ρυθμίσεις σου να γίνουν ακριβώς όπως είναι τώρα, θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να το ξαναφέρεις στα μέτρα σου. To key δεν παίζει ρόλο και δεν θα στο ζητήσει, αλλά αν λες ότι ο "μάστορας" σου έβαλε πειρατικά Windows (τον βάζω σε αυτάκια γιατί είναι ηλίθιος αν το έκανε αυτό ενώ είχες αυθεντικό κλειδί, και δεν μπορώ να τον πω τεχνικό), τότε θα εξακολουθείς να έχεις πειρατικά windows.

• Like 1
Δημοσ.

Όλα αυτά τα κόψε-ράψε δε θα σου βγουν σε καλό. Οποίο λειτουργικό και να βάλεις, πέρασέ το με καθαρή εγκατάσταση για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ.

Καλησπερα,επειδη θελω windows 10 για επιχείρηση/μαγαζί,τα κλειδάκια απο kinguin κανουν ή πρεπει να παρω τα ελληνικα που κανουν απο 150 €;;;

Δημοσ.

Καλησπερα,επειδη θελω windows 10 για επιχείρηση/μαγαζί,τα κλειδάκια απο kinguin κανουν ή πρεπει να παρω τα ελληνικα που κανουν απο 150 €;;;

Στους ελέγχους που κάνουν στις επιχειρήσεις δεν ζητάνε τιμολόγιο αγοράς; Μήπως πρέπει να το αγοράσετε από κάποιο μαγαζί που θα σας εκδώσει τιμολόγιο; Τονίζω το τιμολόγιο, δεν μιλάω για απόδειξη λιανικής πώλησης αλλά για τιμολόγιο.

Δημοσ.

καλημέρα, 

Αναβάθμιση αυτόματη από win8.1 σε win10.

όλα φαίνονται ωραία και καλά.

Το σπαστικό της υπόθεσης είναι πως κλείνει η οθόνη (sleep??? screen saver???) σε άκυρες στιγμές... ακόμα κι όταν βλέπω ταινία, ή όταν παίζω με χειρηστήριο....

έχω τσεκάρει όλες τις ρυθμίσεις (power options ΚΑΙ screen saver) και δεν είναι πουθενά ρυθμισμένο να μου κλείνει.

σημ: αναφέρω screen saver γιατί ψάχνοντας λίγο στο νετ, είδα πως κάποιοι έπρεπε να αλλάξουν το screen saver από "blank" σε "none" το οποίο προφανώς και δεν λειτούργησε να λυθεί το θέμα...

καμία επιφώτηση;;;

μετά από ένα μήνα, ξέρει κανείς τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα;

Δημοσ.

Στους ελέγχους που κάνουν στις επιχειρήσεις δεν ζητάνε τιμολόγιο αγοράς; Μήπως πρέπει να το αγοράσετε από κάποιο μαγαζί που θα σας εκδώσει τιμολόγιο; Τονίζω το τιμολόγιο, δεν μιλάω για απόδειξη λιανικής πώλησης αλλά για τιμολόγιο.

Στο checkout παντως σου δινει το δικαιωμα να βαλεις ονομα και ΑΦΜ,αλλα δεν ξερω κατα ποσο αρκει.

Δημοσ.

Δεν είπες ότι έχεις backup σε στικάκι; Δεν μπορείς να κάνεις επαναφορά από εκεί; Να σημειώσω ότι σε αυτή την περίπτωση τα προγράμματα, τα αρχεία και οι ρυθμίσεις σου θα γίνουν ακριβώς όπως ήταν τότε που πήρες το backup, ότι καινούριο έβαλες από τότε και μετά το χάνεις. Δεν γίνεται να γυρίσεις στα 7 και οι ρυθμίσεις σου να γίνουν ακριβώς όπως είναι τώρα, θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να το ξαναφέρεις στα μέτρα σου. To key δεν παίζει ρόλο και δεν θα στο ζητήσει, αλλά αν λες ότι ο "μάστορας" σου έβαλε πειρατικά Windows (τον βάζω σε αυτάκια γιατί είναι ηλίθιος αν το έκανε αυτό ενώ είχες αυθεντικό κλειδί, και δεν μπορώ να τον πω τεχνικό), τότε θα εξακολουθείς να έχεις πειρατικά windows.

δηλ. αν έχεις τα 7άρια σε cd μπορείς να τα εγκαταστήσεις σε περισσότερα από 1 λαπτοπ αν έχεις φυσικά και τα keys;

ή μήπως κάθε cd περιέχει και ένα μοναδικό key; και δεν μπορεί να χρησιμοποιθεί (το cd) για να τα εγκαταστήσεις σε άλλο λαπτοπ ακόμα και αν έχεις το key.

δηλ, κάθε cd έχει αποθηκευμένο σε ψηφιακή μορφή και το αντίστοιχο key;

Δημοσ.

εγω που κατεβασα το iso απο την microsoft θα κανει κανονικα την εγκατασταση και την ενεργοποιηση η θα μου ζητησει το key?γτ αλλιως ειναι να το κατεβασεις μεσα απο το συστημα σαν αναβαθμιση και αλλιως αν το κανεις clean install.

Δημοσ.

δηλ. αν έχεις τα 7άρια σε cd μπορείς να τα εγκαταστήσεις σε περισσότερα από 1 λαπτοπ αν έχεις φυσικά και τα keys;

ή μήπως κάθε cd περιέχει και ένα μοναδικό key; και δεν μπορεί να χρησιμοποιθεί (το cd) για να τα εγκαταστήσεις σε άλλο λαπτοπ ακόμα και αν έχεις το key.

Το κλειδί δεν περιέχεται στο cd. Τα κάνεις εγκατάσταση όσες φορές θέλεις από αυτό το cd αρκεί να έχεις και διαφορετικά κλειδιά για την ενεργοποίηση του καθενός.

εγω που κατεβασα το iso απο την microsoft θα κανει κανονικα την εγκατασταση και την ενεργοποιηση η θα μου ζητησει το key?γτ αλλιως ειναι να το κατεβασεις μεσα απο το συστημα σαν αναβαθμιση και αλλιως αν το κανεις clean install.

Αν προηγουμένως είχες κάνει ενεργοποίηση των 10 σε αυτό τον υπολογιστή, θα πατήσεις "Skip" ή "Παράβλεψη" όταν σου ζητήσει το κλειδί και θα ενεργοποιηθούν αυτόματα. Διαφορετικά θα πρέπει να βάλεις το κλειδί που έχεις. Αυτά στην περίπτωση της καθαρής εγκατάστασης.

Δημοσ.

To cd είναι ένα generic, μπορείς να το εγκαταστήσεις σε πολλούς υπολογιστές. Τα κλειδιά είναι μοναδικά και βρίσκονται σε αυτοκόλλητο πάνω στον υπολογιστή. Προσοχή όμως, η έκδοση των Windows του cd πρέπει να είναι ίδια με αυτή του κλειδιού. Για παράδειγμα αν το κλειδί είναι για Windows 7 Home Premium, τότε και το cd πρέπει να περιλαμβάνει τα 7 Home Premium. Μιας και οι περισσότεροι οικιακοί υπολογιστές πωλούνται με Home Premium μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά έλεγξε το πρώτα καλύτερα.

Δημοσ.

Πέρασα τα 10αρια πάνω από σχεδόν καθαρή εγκατάσταση 8.1.

Πρώτη εντύπωση: καλή δουλειά στα γραφικά του UI. Τρέξιμο των εφαρμογών που δουλεύω (Photoshop, illustrator, 3dgraphics) χωρίς πρόβλημα, μέχρι που χρειάστηκε να ανοίξω το πρώτο pdf.

Αντί για τον acrobat το άνοιξε ο edge. OK, έκανα default πρόγραμμα για τα pdf το acrobat, αλλά μετά από 1 λεπτό ο edge ξαναπετάχτηκε και άνοιγε αυτός τα pdf.

Επανεκκίνηση, ξανά ρυθμίσεις, ξανά το ίδιο πρόβλημα.

ΟΚ, μπορεί να φταίει ότι δεν έκανα καθαρή εγκατάσταση.

Καθαρή εγκατάσταση, περνάω ξανά το acrobat, επανεμφανίζεται ο edge που θεωρεί ότι στα pdf διατηρεί πατρογονικά δικαιώματα.

Ψάξιμο στο internet όπου πολλοί προτείνουν λύσεις, ακόμα και την γελοία λύση να βάλω τον internet explorer default αντι για τον edge, αλλά καμία δεν λειτουργεί παραπάνω από ένα λεπτό, όσο χρειάζεται δηλαδή ο edge για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

ΟΚ, κλείσιμο, F12, boot από στικάκι και πέρασμα των 8.1.

Θα μου πεις μόνο και μόνο γιατί ο edge άνοιγε τα pdf;

Ναι αν χρειάζεσαι τον acrobat για τη δουλίτσα σου και ναι αν ανοίγεις καμιά 50αριά τέτοια έγγραφα την ημέρα και ναι γιατί το πρόβλημα υπάρχει πολύ καιρό και η Microsoft τα ξύνει.

Σε κάνα εξάμηνο ίσως τα ξανακοιτάξω.

• Like 2
Δημοσ.

Πέρασα τα 10αρια πάνω από σχεδόν καθαρή εγκατάσταση 8.1.

Πρώτη εντύπωση: καλή δουλειά στα γραφικά του UI. Τρέξιμο των εφαρμογών που δουλεύω (Photoshop, illustrator, 3dgraphics) χωρίς πρόβλημα, μέχρι που χρειάστηκε να ανοίξω το πρώτο pdf.

Αντί για τον acrobat το άνοιξε ο edge. OK, έκανα default πρόγραμμα για τα pdf το acrobat, αλλά μετά από 1 λεπτό ο edge ξαναπετάχτηκε και άνοιγε αυτός τα pdf.

Επανεκκίνηση, ξανά ρυθμίσεις, ξανά το ίδιο πρόβλημα.

ΟΚ, μπορεί να φταίει ότι δεν έκανα καθαρή εγκατάσταση.

Καθαρή εγκατάσταση, περνάω ξανά το acrobat, επανεμφανίζεται ο edge που θεωρεί ότι στα pdf διατηρεί πατρογονικά δικαιώματα.

Ψάξιμο στο internet όπου πολλοί προτείνουν λύσεις, ακόμα και την γελοία λύση να βάλω τον internet explorer default αντι για τον edge, αλλά καμία δεν λειτουργεί παραπάνω από ένα λεπτό, όσο χρειάζεται δηλαδή ο edge για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

ΟΚ, κλείσιμο, F12, boot από στικάκι και πέρασμα των 8.1.

Θα μου πεις μόνο και μόνο γιατί ο edge άνοιγε τα pdf;

Ναι αν χρειάζεσαι τον acrobat για τη δουλίτσα σου και ναι αν ανοίγεις καμιά 50αριά τέτοια έγγραφα την ημέρα και ναι γιατί το πρόβλημα υπάρχει πολύ καιρό και η Microsoft τα ξύνει.

Σε κάνα εξάμηνο ίσως τα ξανακοιτάξω.

Παράξενο, διότι σε μένα ανοίγει αποκλειστικά όλα τα pdf ο Acrobat Reader και ουδέποτε πετάχτηκε ο Edge να τ'ανοίξει - που σημαίνει ότι βιάστηκες να κάνεις roll back, διότι ήταν στάνταρ θέμα ρύθμισης!

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...