Προς το περιεχόμενο

Νέα/Συζήτηση για τα Windows 10

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

procostas1 μπας και μετά τις αναβαθμίσεις βλέπει σαν κυρίως κάρτα την ενσωματωμένη του επεξεργαστή και στέλνει το σήμα στην έξοδο της μητρικής? Σβήνει τελείως το μόνιτορ ή απλά μαυρίζει? Για να λες χωρίς σήμα μάλλον σβήνει τελείως ε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πολυ παλια , ειχε συμβει ενα περιεργο πραγμα στα Windows XP , οπου ξαφνικα αλλαξε το refresh rate και η αναλυση της οθονης και βρηκα στα τυφλα το οτι αυτο ευθυνοταν , και δεν ειχα εικονα. Αυτες οι εποχες που γινοταν τετοια κουφα πρεπει να εχουν αλλαξει ετσι δεν ειναι; :P 

Τωρα ενας τροπος ειναι να βρεις και ξεχωριστη καρτα γραφικων (δανεικη εστω) , να δεις μηπως φταιει κατι στη μητρικη. Ισως κατι να παιχτηκε με τους Drivers καθως γινοταν οι ενημερωσεις. Windows update εχεις αυτοματα ή σου λεει οτι εχεις ενημερωσεις ωστε να τις κατεβασεις; Ρωταω μηπως αυτο βαζει με το ετσι θελω Drivers απο την MS.

Θα ελεγα να δοκιμασεις με Safe Mode αλλα στα 10ρια για boot σε safe mode πρεπει να μπεις απο τα Windows και να το ενεργοποιησεις... Σκετη μ@μακια... 

Εγω μια φορα στον 1.5 μηνα περιπου ειδα ΕΧΤΕΣ μια περιεργη black screen που ηρθε (για 1-2 sec) και εξαφανιστηκε μονη της, μεσα σε ενα game που ειναι τελειως ελαφρυ (σε φαση με την iGPU παιζει με πανω απο 60fps ας πουμε, για να πεις οτι ζοριστηκε καμμια καρτα γραφικων). Δεν ξερω απο τι προηλθε. Αλλα τωρα που διαβαζω οτι εχουν κι αλλοι τετοια θεματα, κανα conflict με drivers μου μοιαζει να ειναι. Και τα Windows τα εχω updated με τον παραπανω τροπο του ntg1980. Κανενα αλλο θεμα. 

Εσενα χρειαστηκε και restart , οποτε εσενα ειναι πολυ περισσοτερο προβλημα... Φανταζομαι οτι καποια updates "καθισαν στραβα" , σε σενα. Μηπως να τα ξαναβαζες; Ποσο καιρο βλεπεις να στο κανει;

Γενικα εγω μετα το update, ειδα ταχυτερη εκκινηση και τερματισμο απο πριν. Αλλα δεν ειδα ουσιαστικες βελτιωσεις. 

1 φορα στης 5 μερες θα το κανει. Συνηθως με ctrl+alt+del φτιαχνει και δεν χρειαζεται να κανω restart αλλα που και που δεν πιανει το ctrl+alt+del και αναγκαστικα πρεπει να κανω. Η οθονη δεν ειναι νεκρη λειτουργει κανονικα ας ειναι μαυρη. θα σβησω τα 4-5 update που εχω μεσα. Θα βγαλω Off και το αυτοματo update για windows και hardware της ms και θα δω πως θα παει.

Ντρεπομαι που κανω τετοια ερωτηση αλλα πρεπει να γινει:

Πως αλλαζουμε θεση τα αρχεια που ειναι μεσα σε εναν φακελο με οτι σειρα θελουμε εμεις,κι οχι με τις σειρες που εχει μεγεθος,τυπος κλπ;

Ντρεπομαι που κανω τετοια ερωτηση αλλα πρεπει να γινει:

Πως αλλαζουμε θεση τα αρχεια που ειναι μεσα σε εναν φακελο με οτι σειρα θελουμε εμεις,κι οχι με τις σειρες που εχει μεγεθος,τυπος κλπ;

Πιστευω οτι δεν γινεται. Δεν ειναι σαν την επιφανεια που εχει επιλογη απενεργοποιησης αυτοματης τακτοποιησης εικονιδιων.

Εχω ένα λαπτοπ ι5 που είχε προεγκατεστημενα τα windows 7, το καλοκαίρι του 2015 έκανα δωρεάν upgrade στα windows 10,

τώρα θέλω να γυρίσω πίσω στα 7 γιατί μου κάνει υπερκατανάλωση σε cpu και κολλάει το flash σε streaming video, γενικά βλέπω να κολλάει το λαπτοπ, το οποίο δεν συνέβαινε πριν με τα 7. Το λαποτοπ δεν είναι windows 10 compatible αλλά αυτό το είδα μετά που είχα εγκαταστ'ησει τα windows10, χαζομάρα μου

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να γυρίσω αυτόματα γιατί έχει παρέλθει ο χρονος αλλά έχω σε memory stick back up από τα 7.

Λογικά μπορώ να γυρίσω πίσω στα 7 κάνοντας restore απο το stick, έτσι δεν είναι;;

κατά τα άλλα δεν θέλω να πειράξω τίποτα άλλο και το κυριότερο δεν θέλω να πειράξω τα applications που έχω εγκατεστημένα.

το restore θα κάνει την δουλειά που θέλω και να γυρίσω στα 7;;

τι άλλα προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσω;

Δυστυχως αποτι ξερω δεν γινεται να κανεις restore γιατι εχει περασει ενας μηνας οπως λες και αν γυρισεις στα 7 με το στικακι θα χασεις τις εφαρμογες οπως και να χει!Αν βεβαια το κανεις παρε backup τα αρχεια σου(φωτο,μουσικη και τετοια) και γυρνα τα!

Μηπως καταλαβα κατι λαθος;  :huh:  :huh:

νομίζω ότι μπορείς να γυρίσεις στα 7 από τα 10 και μετά έχεις έναν μηνα να ξαναγυρίσεις στα 10, νομίζω ο ένας μήνας είναι στο να ξαναγυρίσεις στα 10,

• Like 1

Οταν βαλεις τα 10 εχεις 1 μηνα περιθωριο για να ξαναγυρισεις στα 7 δλδ 10>>7..τωρα δεν νομιζω να γινεται απτα  7 να χεις 1 μηνα περιθωριο να βαλεις τα 8!(οχι δε νομιζω να γινεται!)

νομίζω ότι μπορείς να γυρίσεις στα 7 από τα 10 και μετά έχεις έναν μηνα να ξαναγυρίσεις στα 10, νομίζω ο ένας μήνας είναι στο να ξαναγυρίσεις στα 10,

Ανάποδα το είπες. Αν βάλεις τα 10άρια κάνοντας αναβάθμιση (και όχι καθαρή εγκατάσταση) δημιουργείται ένας φάκελος Windows.old με το παλιό λειτουργικό σύστημα. Αυτό το backup το κρατάει για έναν μήνα και μετά το σβήνει αυτόματα για εξοικονόμηση χώρου στον σκληρό δίσκο. Αν έχει περάσει ο μήνας θα πρέπει να κάνει καθαρή εγκατάσταση το παλιό λειτουργικό σύστημα ή αλλιώς αν είχε προνοήσει και το είχε πάρει backup σε κάποιο άλλο μέσο, τότε μπορεί να το επαναφέρει.

• Like 1

Ανάποδα το είπες. Αν βάλεις τα 10άρια κάνοντας αναβάθμιση (και όχι καθαρή εγκατάσταση) δημιουργείται ένας φάκελος Windows.old με το παλιό λειτουργικό σύστημα. Αυτό το backup το κρατάει για έναν μήνα και μετά το σβήνει αυτόματα για εξοικονόμηση χώρου στον σκληρό δίσκο. Αν έχει περάσει ο μήνας θα πρέπει να κάνει καθαρή εγκατάσταση το παλιό λειτουργικό σύστημα ή αλλιώς αν είχε προνοήσει και το είχε πάρει backup σε κάποιο άλλο μέσο, τότε μπορεί να το επαναφέρει.

η όλη ιστορία είναι η εξής, αρχικά έτρεχε το 7 και είχα και το key

σε κάποια φάση μου έβγαλε πρόβλημα και το πήγα σε μάστορα και μου το έφτιαξε και μου έβαλε πάλι τα 7 αλλά όχι με το original key,

αυτό έχω σε stick, δηλ. δεν έχω το original 7 με το original key αλλά αυτό που μου έβαλε ο μάστορας στο stick

τώρα φοβαμε αμα κάνω restorε και μου ζητησει key εγώ δεν έχω και το original δεν νομίζω να  δουλεψει.

τι να κάνω;;;

η όλη ιστορία είναι η εξής, αρχικά έτρεχε το 7 και είχα και το key

σε κάποια φάση μου έβγαλε πρόβλημα και το πήγα σε μάστορα και μου το έφτιαξε και μου έβαλε πάλι τα 7 αλλά όχι με το original key,

αυτό έχω σε stick, δηλ. δεν έχω το original 7 με το original key αλλά αυτό που μου έβαλε ο μάστορας στο stick

τώρα φοβαμε αμα κάνω restorε και μου ζητησει key εγώ δεν έχω και το original δεν νομίζω να  δουλεψει.

τι να κάνω;;;

Μάλλον δεν θα σου ζητήσει key αλλά θα έχεις πρόβλημα από την στιγμή που δεν ήταν εγκατεστημένα τα νόμιμα Windows, διότι δεν έγινε και νόμιμη αναβάθμιση με ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή είναι σαν να μην έκανες καμία αναβάθμιση γιατί δεν αναβαθμίστηκε η άδεια που έχεις κολλημένη πάνω στον υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση για να ενεργοποιηθεί το νόμιμο κλειδί και να αναβαθμιστεί, θα πρέπει να κάνεις καθαρή εγκατάσταση από την αρχή και να χρησιμοποιήσεις αυτό το κλειδί.

δηλ. πάλι πρέπει να το πάω στον μάστορα ή να αγοράσω ένα win 7 πακέτο,

μήπως είναι καλύτερα να αγοράω τα win 8;

το πρόβλημα είναι επίσης ότι το λαποτοπ δεν είναι fully compatible με τα 10 αλλά θα πρέπει να είναι με τα 8, συνήθως αμα τρέχει από την μαμά του τα 7 δεν θα πρέπει να είναι fully compatible με τα 8;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...