Προς το περιεχόμενο

Νέα/Συζήτηση για τα Windows 10

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

τελος τα δεκαρια είναι για πεταμα ανισταλ και πισω στα 8,1 δεν θα παθω νευρικη κριση τωρα στα γεραματα

Post χωρίς νόημα και λόγο ύπαρξης.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά αναρωτιέμαι εσείς που θέλετε τόση προσωπική παραμετροποίηση στο λειτουργικό τι δουλειά έχετε να ασχολειστε με τα windows και δεν έχετε μεταβεί ακόμη σε linux.

Τα windows ήταν είναι και θα είναι το λειτουργικό του λαού! Στον πολύ κόσμο στόχευε πάντα ή ms! Και το 99,99% των χρηστών πάνω σε αυτό τον πλανήτη προτιμούν , την απλότητα στην χρήση όπου περιλαμβάνεται και ή ύπαρξη προεγκατεστημενων εφαρμογών και άλλων ευκολιών όπως cloud, online υπηρεσίες (spying κατά μερικούς συνωμοσιολογους!)

Τα nt ήταν ένα γυμνό λειτουργικό κατάλληλο για μονο για servers, it experts και nerds! Άμα εβαζες ένα απλό χρήστη να τα λειτουργήσει θα σιχτηριζε στα πρώτα 10λεπτα.

Οπότε όσοι ανήκουν στο υπόλοιπο 0,01% των χρηστών καλύτερα να κοιτάξουν σε κάποιο άλλο λειτουργικό πιο κατάλληλο για αυτούς και να μην βρίζουν ms που λογικό είναι να κοιταει το 99,99%

• Like 2

τελος τα  δεκαρια είναι για πεταμα ανισταλ και πισω στα 8,1 δεν θα παθω νευρικη κριση τωρα στα γεραματα

Τι είναι το ανισταλ; δεν βρίσκω σε κανένα λεξικό αυτή τη λέξη. Φαντάζομαι το ίδιο θα έλεγες και για τα 8αρια όταν βγήκαν και πριν τα δοκιμάσεις. Τα 10άρια είναι νέο λειτουργικό και είναι λογικό να έχει προβλήματα στην αρχή, εγώ προσωπικά θα του δώσω μια ευκαιρία.

• Like 1

Οπότε όσοι ανήκουν στο υπόλοιπο 0,01% των χρηστών καλύτερα να κοιτάξουν σε κάποιο άλλο λειτουργικό πιο κατάλληλο για αυτούς και να μην βρίζουν ms που λογικό είναι να κοιταει το 99,99%

Εφόσον κοιτάει στο 99,99% δεν θα ήταν καλό να δίνει μεγαλύτερη έμφαση και χρόνο από το να βγάζει προβληματικές εκδόσεις; Θα ήθελα να ξερα το Insider τι το έβγαλαν; Οι χρήστες φαντάζομαι θα είχαν αναφέρει τα όποια προβλήματα στα τελευταία builds. 

Ξέρω πως το post σου αναφερόταν στην παραμετροποίηση αλλά είπα να το φέρω πιο κοντά στο θέμα :P

Από την άλλη είναι να αναρωτιέσαι γιατί μερικοί χαίρονται τόσο πολύ με ένα update και δοξάζουν την Microsoft, όταν το "σημαντικότερο" feature ήταν να βάλουν χρώμα στις title bars ενώ υπάρχουν διάφορα προβλήματα στο λειτουργικό που αφορούν την παραγωγικότητα και όχι μόνο.

Τουλάχιστον άλλαξαν την μέθοδο του activation...

• Like 1

Πραγματικά αναρωτιέμαι εσείς που θέλετε τόση προσωπική παραμετροποίηση στο λειτουργικό τι δουλειά έχετε να ασχολειστε με τα windows και δεν έχετε μεταβεί ακόμη σε linux.

Αν δεν δούλευα επαγγελματικά το AutoCAD, θα το είχα κάνει από καιρό.

Όλοι οι υπολογιστές του σπιτιού, με εξαίρεση το δικό μου desktop και laptop, Linux Mint Xfce έχουνε.

Δεν πρόσεξες την υπογραφή μου?

Τα windows ήταν είναι και θα είναι το λειτουργικό του λαού! Στον πολύ κόσμο στόχευε πάντα ή ms! Και το 99,99% των χρηστών πάνω σε αυτό τον πλανήτη προτιμούν , την απλότητα στην χρήση όπου περιλαμβάνεται και ή ύπαρξη προεγκατεστημενων εφαρμογών και άλλων ευκολιών όπως cloud, online υπηρεσίες (spying κατά μερικούς συνωμοσιολογους!)

Γιατί να είναι υποχρεωμένος κάποιος να χρησιμοποιεί το OneNote που σου δίνει μόνο 5Gb free και όχι π.χ. το Mega Cloud που σου δίνει 50Gb;

Αναφορικά με το spying, εσύ αισθάνεσαι άνετα με το να αποθηκεύονται στους servers της Microsoft προσωπικές πληροφορίες για σένα όπως το τι ιστοσελίδες επισκέπτεσαι, το τι αγορές κάνεις, με τι τράπεζες συνεργάζεσαι, που και πως διασκεδάζεις, και ότι άλλο τέλος πάντων καταγράφεται με την ηλίθια δικαιολογία ότι γνωρίζοντας το profile σου θα σε εξυπηρετεί καλύτερα;

Βεβαίως, συμφωνώ με σένα ότι η Microsoft απευθύνεται στην πλειοψηφία των χρηστών, αν και διαφωνώ με τα ποσοστά που δίνεις.

Γιατί όμως δεν βγάζει και μια έκδοση, την Enterprise π.χ., λιτή και απαλλαγμένη από όλες αυτές τις χαζομάρες που θα προορίζεται μόνο για επαγγελματική χρήση;

Όπως π.χ., την εποχή που κυκλοφορούσαν τα Windows 98 και Me, και που υπήρχαν τα ΝΤ για επαγγελματική χρήση;

Αναφορικά με το spying, εσύ αισθάνεσαι άνετα με το να αποθηκεύονται στους servers της Microsoft προσωπικές πληροφορίες για σένα όπως το τι ιστοσελίδες επισκέπτεσαι, το τι αγορές κάνεις, με τι τράπεζες συνεργάζεσαι, που και πως διασκεδάζεις, και ότι άλλο τέλος πάντων καταγράφεται με την ηλίθια δικαιολογία ότι γνωρίζοντας το profile σου θα σε εξυπηρετεί καλύτερα;

Ειληκρινέστατα σου λέω ότι δεν με απασχολει καθόλου διοτι δεν έχω απολυτως τπτ να κρυψω! Χεστηκε η φοράδα στο αλώνι  και σιγα μην νοιαζει και κανεναν (περα απο τους διαφημιστές) σε πια τσοντοsite τριγυρνάω , που διασκεδάζω και που έχω τα λίγα λεφτουδακια μου. Τωρα αν μου σαλέψει καμια φορά και παω να βαλώ καμια βόμβα καλύτερα να το ξερουν μπας και γλυτώσει και κανενας ανθρωπάκος!! 

• Like 1

τελος τα  δεκαρια είναι για πεταμα ανισταλ και πισω στα 8,1 δεν θα παθω νευρικη κριση τωρα στα γεραματα

Όταν παλεύεις με το ''upgrade'' της Μ$ και δεν κάνεις καθαρή εγκατάσταση, λογικό είναι να σπαζοκεφαλιάζεις.

Ειληκρινέστατα σου λέω ότι δεν με απασχολει καθόλου διοτι δεν έχω απολυτως τπτ να κρυψω! Χεστηκε η φοράδα στο αλώνι  και σιγα μην νοιαζει και κανεναν (περα απο τους διαφημιστές) σε πια τσοντοsite τριγυρνάω , που διασκεδάζω και που έχω τα λίγα λεφτουδακια μου. Τωρα αν μου σαλέψει καμια φορά και παω να βαλώ καμια βόμβα καλύτερα να το ξερουν μπας και γλυτώσει και κανενας ανθρωπάκος!! 

Ρε φίλε, αυτό το <<δεν έχω τίποτα να κρύψω..>> δείχνει ρηχότητα..Βέβαια και τα υπόλοιπα που γράφεις το επιβεβαιώνουν, αλλά λίγη σκέψη παραπάνω ρε γμτ...

Αν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις να βγείς και να το διατυμπανίσεις, αλλά να το κάνεις συνειδητά, να έχεις ερωτηθεί πρώτα!Το ύπουλο δείχνει και την πρόθεση βέβαια..

Δεν έχει να κάνει με το τι έχεις να κρύψεις, εξάλλου νομίζω όλοι οι άνθρωποι θέλουν έναν καλύτερο κόσμο.

Έχει να κάνει με την ελευθερία μας, σήμερα είναι τα Windows αύριο μπορεί (ή μάλλον είναι σίγουρο) να είναι σε κάτι πιο άμεσο.

Η δικαιολογία που έχουν βρει για να μαζεύουν τις πληροφορίες είναι το για να μας δίνουν καλύτερο περιεχόμενο, ένα παράδειγμα είναι και η Google με τις διαφημίσεις που αναλόγως τα sites που κυκλοφορείς σου βγάζει αντίστοιχες.

Πες ένα καλό μοναδικό τρόπο που τα Windows περιοριζουν την ελευθερία σου και θα σου πω ότι έχεις δίκιο!

Και αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τπτ είναι γτ όλοι τα έχουν βάλει με την ms όταν η Google κάνει τα ίδια και χειρότερα για πολύ περισσότερο καιρό και κανένας δεν μίλησε ποτέ!

• Like 1

Και αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τπτ είναι γτ όλοι τα έχουν βάλει με την ms όταν η Google κάνει τα ίδια και χειρότερα για πολύ περισσότερο καιρό και κανένας δεν μίλησε ποτέ!

Και η Google, και η Apple, και η Canonical, και η Autodesk, και η Adobe, και δεν ξέρω και ποιος άλλος.

Και ποιος σου είπε ότι μας αρέσει και δεν διαμαρτυρόμαστε?

Με το που εγκαθιστούμε κάτι, θέλουμε μια βδομάδα μετά για να αποκλείσουμε το ρουφιανιλίκι (ότι μπορούμε δηλαδή, γιατί από ένα σημείο και μετά παύουν να δουλεύουν οι εφαρμογές), με ένα κάρο μοντιφιές.

Ειδικά με την Google εγώ διαμαρτυρόμουνα από την εποχή που είχα το Qtek 2020i με Windows Mobile 2003 (τότε η Microsoft δεν ρουφιάνευε), και κάτι χαζοχαρούμενα πανηγύριζαν με το που η Google ανακοίνωσε το Android.

Εδώ που έχουμε φτάσει, μόνο με έναν Cisco Firewall που να ενημερώνεται συνεχώς μπορεί να νοιώθει κανείς στοιχειωδώς προστατευμένος.

Εγώ απλά να πω πως μάλλον είμαι από τους τυχερούς...ή ξέρω τι κάνω.

Αναβάθμιση σε ΤΡ από 7χ64 όταν ακόμα ήταν σε pre-beta, είχα τα θεματάκια και τις ασυμβατότητες σε h/w, είχα κάποια "αστάθεια" στο σύστημα, αλλά μέχρι εκεί.

Πέρασα την 240 όταν βγήκε, το 99% των θεμάτων μου λύθηκε την επόμενη μέρα.

Έμεινα σε slow-ring για προφανείς λόγους (χρησιμοποιώ το desktop καθημερινά, να μη ψάχνομαι συνέχεια).

Έβαλα πάλι με upgrade μέσω iso την 586 μόλις βγήκε, γρήγορα, απροβλημάτιστα.

Τα πάντα ήταν/είναι εκεί, ασχολήθηκα μισή ώρα να σβήσω/αλλάξω ότι δεν μου άρεσε, τα πάντα λειτουργούν, άψογα.

Για την ακρίβεια, καλύτερα από ποτέ.

Ο υπολογιστής ανοίγει πιο γρήγορα από shutdown σε σχέση με την 240, έχει αισθητά καλύτερη ανταπόκριση (χωρίς να σημαίνει ότι καθυστερούσε πριν...απλά τώρα "πετάει") και έχω την εντύπωση πως πήρε και επιδόσεις (έβαλα το BF4 μετά από καιρό, χωρίς το ίδιο το game να έχει πάρει αναβάθμιση, είδα frames πάνω, αρκετά πάνω. Με κάθε επιφύλαξη, μπορεί να οφείλεται σε πολλά άλλα, δεν είχα χρόνο για ενδελεχή σύγκριση).

Να σημειώσω πως ο υπολογιστής μου είναι χρόνια τώρα σε κατάσταση semi-beta...Beta drivers για GPU, nightlies@firefox  64, o/c όπου μπορώ, πολλά και διάφορα.

Καταλαβαίνω πως υπάρχουν θέματα, πολλά, αλλά δεν νομίζω πως είναι όλα OS related.

Όσοι έχετε βέβαια θέμα από clean install, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω.

Πλέων η μικροσοφτ δεν δίνει μεσω του εργαλείου της την 10586 αλλα την 10240 για καθαρη εγκατάσταση και στην συνεχεία πρεπει να περιμένεις το update μεσα απο τα windows οταν το αποφασισει.Οποτε πρακτικα "no clean install" .Υπαρχει καποιος που εχει το ISO της 10586 να το ανεβασει καπου για να το παρω .Μετα απο συνεχόμενες αναβαθμίσεις  απο τα 8,1 αποφασισα να κανω επιτέλους καθαρη εγκατάσταση και επεσα στην περίπτωση.

Πλέων η μικροσοφτ δεν δίνει μεσω του εργαλείου της την 10586 αλλα την 10240 για καθαρη εγκατάσταση και στην συνεχεία πρεπει να περιμένεις το update μεσα απο τα windows οταν το αποφασισει.Οποτε πρακτικα "no clean install" .Υπαρχει καποιος που εχει το ISO της 10586 να το ανεβασει καπου για να το παρω .Μετα απο συνεχόμενες αναβαθμίσεις απο τα 8,1 αποφασισα να κανω επιτέλους καθαρη εγκατάσταση και επεσα στην περίπτωση.

http://www.insomnia.gr/topic/589171-διαθέσιμη-για-κατέβασμα-η-πρώτη-μεγάλη-αναβάθμ/?p=54419236

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...