Προς το περιεχόμενο

Νέα/Συζήτηση για τα Windows 10

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά μην παραπληροφορείτε, με την νέα αναβάθμιση πλέον γίνεται ενεργοποίηση βάζοντας το κλειδί. Δεν χρειάζεται να γίνει αναβάθμιση πρώτα, κάνεις κατευθείαν φορμάτ και καθαρή εγκατάσταση, από δω και στο εξής όταν ζητάει κλειδί βάζουμε κανονικά αυτό του παλιού λειτουργικού και γίνεται κανονικά η ενεργοποίηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν θα το κάνεις έτσι.

Για να ενεργοποιηθούν τα Windows 10, πρέπει να φορτωθούν πάνω στα υπάρχοντα Windows 8.

Θα βάλεις το USB stick με τα Windows 10 ενώ είσαι στα Windows 8, θα ανοίξεις με τον Windows Explorer το stick, και θα τρέξεις το αρχείο Setup.

Αφού γίνει με αυτό τον τρόπο η εγκατάσταση, μετά μπορείς να κάνεις όσες καθαρές εγκαταστάσεις θέλεις.

Απλά όταν θα σου ζητήσει κλειδί θα πατήσεις Skip και θα ενεργοποιούνται μόνα τους.

Τελικά έβαλα τον ssd και ξεκίνησα την εγκατάσταση από το usb και δεν μου ζήτησε cdkey ενεργοποιήθηκαν μόνα τους.

• Like 1

με λοκαλ ξεκιναει το μυστηριο είναι ότι δεν ανοιγουν ουτε μετρο εφαρμογες βγαζουν το ιδιο μυνημα ενώ στο νορμαλ μοντ όλα κομπλε

Φαίνεται να έχεις κάποιο πρόβλημα με το DCOM.

Θα πρότεινα να ξεκινήσεις με αυτές τις γενικές οδηγίες:

https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc774489%28v=ws.10%29.aspx

Παιδιά μην παραπληροφορείτε, με την νέα αναβάθμιση πλέον γίνεται ενεργοποίηση βάζοντας το κλειδί. Δεν χρειάζεται να γίνει αναβάθμιση πρώτα, κάνεις κατευθείαν φορμάτ και καθαρή εγκατάσταση, από δω και στο εξής όταν ζητάει κλειδί βάζουμε κανονικά αυτό του παλιού λειτουργικού και γίνεται κανονικά η ενεργοποίηση.

Sorry, δεν το ήξερα ότι άλλαξε η πολιτική της Microsoft.

Άλλαξα τα προηγούμενα μηνύματα.

Να και κάτι καλό :)

Βρε παιδια εμενα γιατι δεν ενεργοποιουνται μονα τους ? Εχω ψαξει τα παντα ...ειχα 7 pro μαλιστα ειχα και εναν spare κωδικο απο αγορασμενη αδεια με Cd και sticker ...εβαλα και αυτο και τιποτα... το ειχα καποτε σε ενα pc το οποιο πλεον εινια κομματια και δεν χρησιμοποιειται .... να παρω κανα τηλεφωνο ? Μονο στο laptop εγινε αυτο σε ολα τα αλλα επειδη ειχα κανει update μπορω να κανω clean install στο laptop οχι....

Βρε παιδια εμενα γιατι δεν ενεργοποιουνται μονα τους ? Εχω ψαξει τα παντα ...ειχα 7 pro μαλιστα ειχα και εναν spare κωδικο απο αγορασμενη αδεια με Cd και sticker ...εβαλα και αυτο και τιποτα... το ειχα καποτε σε ενα pc το οποιο πλεον εινια κομματια και δεν χρησιμοποιειται .... να παρω κανα τηλεφωνο ? Μονο στο laptop εγινε αυτο σε ολα τα αλλα επειδη ειχα κανει update μπορω να κανω clean install στο laptop οχι....

αυτή την spare άδεια την είχες ενεργοποιήσει στον παλιό υπολογιστή που τώρα είναι κομμάτια; Εαν ναι, μάλλον για αυτό δεν δουλεύει στον υπολογιστή που προσπαθείς να ενεργοποιήσεις τώρα. Σε αυτόν θα βάλεις το δικό του κλειδί. Επίσης, πλέον στο iso περιλαμβάνεται και η home και η pro έκδοση, είσαι σίγουρος ότι στον υπολογιστή εγκατέστησες την σωστή;

Εχω κανει πανω απο 100+ Installs windows 10 πρωτη φορα τετοιο κολλημα.  Τo Κλειδι ειναι windows 7 pro  ...αυτο που ειχε το laptop ...το οποιο δεν λειοτυργει με clean install !!! Επισης βαζω τα wind 10 pro ...επρεπε να κανουν ! Το αλλο κλειδι που εχω spare φυσικα και το ειχα να εργαζεται στο διελυμενο pc καποτε ...εκτωτε δεν το ξανα ενεργοποιησα... Μαλλον μονο με τηλεφωνο θα κανω δουλεια ... επισης και αλλοι εχουν παρομοια θεματα που υποτιθεται δεν θα επρεπε να κανουμε την διαδικασια να βαλω ξανα 7- upgrade to 10 και μετα clean install ... http://en.community.dell.com/support-forums/software-os/f/4997/t/19643469...

Φαίνεται να έχεις κάποιο πρόβλημα με το DCOM.

Θα πρότεινα να ξεκινήσεις με αυτές τις γενικές οδηγίες:

https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc774489%28v=ws.10%29.aspx

Sorry, δεν το ήξερα ότι άλλαξε η πολιτική της Microsoft.

Άλλαξα τα προηγούμενα μηνύματα.

Να και κάτι καλό :)

για δοκιμασε να μπεις σειφ μοντ εισαι κομπλε??? δεν σου βγαζει καποιο μυνημα εκανα φρες ινσταλ και παλι τα ιδια

Μετά από δοκιμές, κατέληξα ότι πέρα από το UI, που έχει κάποιες μικρές αλλαγές, είναι αρκετά βαρύτερα από τα 8, στα επίπεδα των 7 δλδ και δεν προσφέρουν σ έναν απλό χρήστη σαν κι εμένα τίποτε παραπάνω.

Με δυο λόγια θα συμβούλευα να μείνει κανείς στα 8.1.

Μετά από δοκιμές, κατέληξα ότι πέρα από το UI, που έχει κάποιες μικρές αλλαγές, είναι αρκετά βαρύτερα από τα 8, στα επίπεδα των 7 δλδ και δεν προσφέρουν σ έναν απλό χρήστη σαν κι εμένα τίποτε παραπάνω.

Λέξεις όπως βαρύτερο ή ελαφρύτερο λειτουργικό, θεωρώ ότι είναι χωρίς καμιά απολύτως σημασία.

Ποιά είναι τα μέτρα σύγκρισης, και πως μετράμε την βαρύτητα ή την ελαφρότητα ενός λειτουργικού?

Αντίθετα, καλό είναι να αναφερόμαστε σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που είτε μας αρέσουν σε ένα λειτουργικό, είτε μας απογοητεύουν, και που είναι εύκολο να ελεγχθούν από κάποιον ενδιαφερόμενο.

Τέτοια χαρακτηριστικά έχουν να κάνουν με τους χρόνους απόκρισης για την εκτέλεση διάφορων tasks, από το μπουτάρισμα μέχρι την εκτέλεση μιας εφαρμογής, την κατανάλωση πόρων, την ευκολία χρήσης, την σταθερότητα, την αξιοπιστία, την ύπαρξη ή την απουσία κάποιων χαρακτηριστικών, και άλλα αντίστοιχα, πάντα μετρήσιμα και εύκολο να επιβεβαιωθούν ή να απορριφθούν από κάθε χρήστη.

Απο που προκυπτει οτι ειναι βαρυτερα και μαλιστα αρκετα; (στα επιπεδα των 7 κιολας, τα οποια ηταν just fine )..

ΟΚ λοιπόν:

Καταναλώνει (για την ώρα) περισσότερη μνήμη από τα 8.1, μετά από clean install σε καθαρό μηχάνημα.

Η ανταπόκριση του είναι ένα κλικ πιο αργή, κάτι που θα το παρατηρήσετε μόνο σε παλαιάς τεχνολογίας επεξεργαστές.

Bootάρει περίπου 20% πιο αργά σε νέα και παλαιότερα συστήματα.

Δεν υπάρχει κάποια επιπρόσθετη λειτουργία, τόσο σημαντική (προσωπική γνώμη) που να δικαιολογεί τα παραπάνω.

Ο edge είναι ένας όμορφος browser, αλλά δεν με πείθει ακόμη να φύγω από chrome, opera, mozilla που χρησιμοποιώ.

Έχουν αναφερθεί, όπως είναι λογικό, αλλά εγώ δεν παρατήρησα ακόμη κάποια σοβαρή ασυμβατότητα υλικού, αλλά αυτό είναι σίγουρα κάτι το οποίο θα διορθωθεί με τον καιρό.

Το directx12 απέχει ακόμα απ' το να καθιερωθεί ως standard ώστε να σε "σμπρώχνει" στην αναβάθμιση του λειτουργικού.

Μου άρεσαν τα εικονίδια του, αλλά και αυτό είναι πολύ λίγο για να με πείσει ότι μιλάμε για όντως ένα πραγματικά αναβαθμισμένο λειτουργικό.

Κοντολογής, είναι περισσότερο στα μάτια μου, ένα Windows 8.2 παρά μια ουσιαστική και πλήρης αναβάθμιση.

Καλώς, εμπορικά για αυτούς βεβαίως, καθώς μια μεγαλύτερη αλλαγή δεν θα έπιανε και τους συμφέρει να το πάνε σταγόνα - σταγόνα.

πλάκα έχει που κάνουμε αυτή τη συζήτηση και η υπογραφή σου είναι:

In my computer, I have plenty of gates. But no Bill. :-)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΚ λοιπόν:

Καταναλώνει (για την ώρα) περισσότερη μνήμη από τα 8.1, μετά από clean install σε καθαρό μηχάνημα.

Η ανταπόκριση του είναι ένα κλικ πιο αργή, κάτι που θα το παρατηρήσετε μόνο σε παλαιάς τεχνολογίας επεξεργαστές.

Bootάρει περίπου 20% πιο αργά σε νέα και παλαιότερα συστήματα.

Δεν υπάρχει κάποια επιπρόσθετη λειτουργία, τόσο σημαντική (προσωπική γνώμη) που να δικαιολογεί τα παραπάνω.

Ο edge είναι ένας όμορφος browser, αλλά δεν με πείθει ακόμη να φύγω από chrome, opera, mozilla που χρησιμοποιώ.

Έχουν αναφερθεί, όπως είναι λογικό, αλλά εγώ δεν παρατήρησα ακόμη κάποια σοβαρή ασυμβατότητα υλικού, αλλά αυτό είναι σίγουρα κάτι το οποίο θα διορθωθεί με τον καιρό.

Το directx12 απέχει ακόμα απ' το να καθιερωθεί ως standard ώστε να σε "σμπρώχνει" στην αναβάθμιση του λειτουργικού.

Μου άρεσαν τα εικονίδια του, αλλά και αυτό είναι πολύ λίγο για να με πείσει ότι μιλάμε για όντως ένα πραγματικά αναβαθμισμένο λειτουργικό.

Κοντολογής, είναι περισσότερο στα μάτια μου, ένα Windows 8.2 παρά μια ουσιαστική και πλήρης αναβάθμιση.

Καλώς, εμπορικά για αυτούς βεβαίως, καθώς μια μεγαλύτερη αλλαγή δεν θα έπιανε και τους συμφέρει να το πάνε σταγόνα - σταγόνα.

πλάκα έχει που κάνουμε αυτή τη συζήτηση και η υπογραφή σου είναι:

In my computer, I have plenty of gates. But no Bill. :-)

Τώρα μάλιστα. Συνεννοηθήκαμε.

Αναφορικά με τον edge, όσο τουλάχιστον δεν υπάρχει adblock γι' αυτόν, εγώ τον θεωρώ παντελώς άχρηστο.

Το μόνο που μου άρεσε στα Windows 10 είναι η αισθητική του UI και η γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί.

Η προσπάθεια της Microsoft, που ξεκίνησε με τα Windows 8 και συνεχίζεται με τα 10, να κατασκευάσει δηλαδή ένα λειτουργικό για όλα (desktops, tablets, phones) και που να είναι ταυτόχρονα personal assistant, media center, παιχνιδομηχανή και λειτουργικό Η/Υ, μου θυμίζει τα compact HiFi που είναι όλα σε ένα.

Και καταλήγουν να είναι μέτρια σε όλα.

Μέτρια σαν ραδιόφωνα, μέτρια σαν ενισχυτές, μέτριοι CD players, και με χάλια ηχεία.

Το ίδιο μέτριες σε όλα είναι και οι δύο τελευταίες εκδόσεις των Windows.

Αναπολώ τις εποχές με την σταθερότητα και την αξιοπιστία των Windows 2000, που τα γάμησε με τα XP προσπαθώντας να τα κάνει και παιχνιδομηχανή.

Ας είχε τουλάχιστον ένα menu στην εγκατάσταση και να ρωτούσε το τι features θέλεις να εγκαταστήσεις και να μπορούσες να επιλέξεις.

Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, δεν θα εγκαθιστούσα κανένα από τα media features της Microsoft (ούτε καν τον media player), καμιά εφαρμογή που να σχετίζεται με το bing (καιρός, ειδήσεις, sport, money και οτιδήποτε άλλο), καμία εφαρμογή cloud (one note ή οτιδήποτε άλλο), κανένα παιχνίδι (από την απλή πασιέντζα μέχρι εφαρμογές xbox), τον ie, το edge και το Cortana (και ότι άλλη εφαρμογή personal assistant το υποστηρίζει).

Προτιμώ, και κυρίως εμπιστεύομαι,  άλλα προγράμματα με τις αντίστοιχες λειτουργίες.

Αυτό που εξυπηρετεί τις ανάγκες μου, είναι ένα λειτουργικό με την λιτότητα των Windows NT.

Απο που προκυπτει οτι ειναι βαρυτερα και μαλιστα αρκετα; (στα επιπεδα των 7 κιολας, τα οποια ηταν just fine )..

Και πως σύγκρινες την βαρύτητα ή την ελαφρότητα μεταξύ των δύο διαφορετικών λειτουργικών?

Ο όρος ελαφρύ είναι δόκιμο να χρησιμοποιείται μόνο όταν αφορά άλλη έκδοση του ίδιου λειτουργικού, με μειωμένα χαρακτηριστικά.

Επεξ/σία από Euclides

Συμφωνώ ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν στην εγκατάσταση οι εφαρμογές της Microsoft που αναφέρεις αλλά από τη στιγμή που μας δίνει τη δυνατότητα να τις αφαιρέσουμε, είναι μικρό το κακό. Εμένα αυτό που μου κάθεται στο λαιμό είναι το μενού των ρυθμίσεων που κάποιες επιλογές ελέγχονται από εκεί και για άλλες σε πετάει στα παλιά γνωστά μενού των Windows.

.....  αλλά από τη στιγμή που μας δίνει τη δυνατότητα να τις αφαιρέσουμε, είναι μικρό το κακό.

Aμ δε ....

Αν τις αφαιρέσεις αφού εγκατασταθούν, σου δημιουργούν ένα κάρο προβλήματα.

Από το πρωί προσπαθώ να ξεφορτωθώ ένα πρόβλημα με τον ie που απεγκατέστησα: το Windows Search ψάχνει το iehistory να κάνει indexing, και επειδή δεν το βρίσκει βγάζει συνέχεια μηνύματα λάθους.

Και άμα αφαιρέσεις το iehistory από το indexing, με το επόμενο restart στο ξαναβάζει.

Μέχρι που σκέπτομαι να απενεργοποιήσω την υπηρεσία Windows Search εντελώς.

Έτσι κι' αλλιώς, άχρηστη μου είναι.

Αν έχεις αφαιρέσει κάποιο πρόγραμμα των Windows 10, π.χ. το OneNote ή τον Messanger, πήγαινε στην registry στο:

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\.....

και δες ότι ξεκινάνε κρυφά services που τα αφορούν (όπως το OneSyncSvc για το OneNote), και επειδή δεν βρίσκουν τα προγράμματα δημιουργούν conflicts.

Και πως σύγκρινες την βαρύτητα ή την ελαφρότητα μεταξύ των δύο διαφορετικών λειτουργικών?

Με το ματι :P Τα 7 ηταν μια χαρα ρε συ. Δεν ειχα καποιο παραπονο. Αλλα και αυτο για να συμβει , περασαν αρκετοι μηνες απο την κυκλοφορια τους... Παντως ηταν περισσοτερο αξιοπιστα απο την αρχη...

Στα 10 βλεπω ολοιδιο χρονο στο boot (αν μιλαμε για +/- 1 sec τοτε τι να πω- παντως για 20% , ουτε λογος), ολοιδια συμπεριφορα με τα 7 (και με τα 8.1 που περασα για λιγο απο αυτα ομως - δεν ειμαι ο πλεον καταλληλος να συγκρινω) , καταναλωση μνημης οση και τα 8.1 (τα 7 καταναλωνανε λιγο περισσοτερη αλλα οχι κατι τρομερο), κανενα θεμα με οδηγους (μονο οτι με της nvidia λιγο που θελουν καθαρη εγκατασταση επι μονιμου βασεως-δε γινοταν στα 7/8.1 ) και θα συμφωνησω σε κατι που ειπες σε παλιοτερα ποστ...
Οτι καθονται οπου θελουν σωστα (προφανως σε εμενα καθισαν σωστα) , αρα αυτο δε καθιστα το λειτουργικο αξιοπιστο, τουλαχιστον not for now... Και οτι για να γινει το λειτουργικο περισσοτερο....λειτουργικο, πρεπει να παρεμβει ο χρηστης, πραγμα το οποιο σιγουρα δεν ειναι το ιδανικοτερο.

Κατι ακομη. Βλεπω οτι εχω βαλει 2 εκδοσεις των 10 . Η μια ειναι στο pc (υπογραφη) και ειναι η enterprise (η εκδοση για την οποια μιλαω παραπανω ) , και η αλλη ειναι η pro σε ενα αρχαιο λαπτοπ 7.5 ετων. Αμφοτερες φυσικα καθαρες εγκαταστασεις.
Το λαπτοπ προερχοταν μαλιστα απο φρεσκια εγκατασταση windows 7, 3-4 μηνων max (ενα compaq με 3gb ram ).
Το λαπτοπακι κυριολεκτικα ΑΝΑΣΑΝΕ... Αφου εγιναν τα πρωτα updates , το λαπτοπ αρχισε να "παιρνει μπρος" και οι drivers λειτουργησαν υποδειγματικα (και δεν ειχε φυσικα επισημη υποστηριξη το λαπτοπ).. Και μπουταρει απειρως ταχυτερα,συνολικα, απο το logo των windows εως το να γινει usable 100%. Χωρις ssd φυσικα... 

Δε ξερω , μαλλον ειμαι τυχερος , αλλα εκατσε και στο παλιο λαπτοπακι και στο pc , just fine.
Εχω και ενα 2ο pc χωρις αυθεντικα 7ρια ομως (αρα δε μπορω να βαλω 2η φορα τα enterprise) . Εαν καταφερω και τα βαλω και εκει , και εχω παλι ενα μηχανημα που λειτουργει μια χαρα, θα μπορω να πω οτι ειμαι λωκοφαρδος :P 
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...