Προς το περιεχόμενο

Νέα/Συζήτηση για τα Windows 10

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γενικότερα το λειτουργικό από τις αρχές δείχνει πολύ καλό. Γρήγορο και σταθερό.

Είχα φρικάρει με τα Automatic updates, αλλά τελικά με έχει βολέψει πολύ. Χωρίς να με απασχολεί κάτι γίνονται όλα αυτόματα.

Αντιπαρέρχομαι το περί σταθερότητας (το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?), και θα ήθελα να ρωτήσω τι σε έκανε να αλλάξεις γνώμη για τα αυτόματα updates.

Άλλαξε πολιτική η Microsoft και έπαψε να βάζει χέρι στις ρυθμίσεις μας με τα updates, ή συνέβη κάτι άλλο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά βόηθεια. Μετά από επανεκκίνηση για να εγκατασταθούν ενημερώσεις το σύστημα κράσαρε και πάλι. Δεν κατάφερα να κάνω restore , μου έβγαλε μπλε οθόνη, έκανε restart και τώρα έχει κολλήσει σε μαύρη οθόνη. Τι να κάνω; Ευχαριστώ.

Ειλικρεινα δεν μπορώ να καταλαβω τι ζόρι τραβας ρε ευκλειδι.Σε ενα θεμα που οι περισσότεροι λενε τα προβληματα που αντιμετωπιζουν με τα 10 αρια (μιας και για αυτο φτιαχτηκε το θεμα)πεταγεσαι απο δω και απο κει  προσπαθώντας να μας πεισεις οτι το καλυτερο λειτουργικο εινα τα 7.Το συγεκριμενο θεμα εχει τιτλο windows 10.Αν θες να βοηθησεις καν το χωρίς συγκρίσεις αλλιώς ανοιξε ενα δικο σου θεμα και βγαλε τα αποθυμενα σου εκει .Αρχίζεις και κουράζεις,οχι γιατι δεν βοηθας,αλλα με τον τροπο που γραφεις.Οποις γραφει εδω μεσα εχει περασει απο τα 7 και τα γνωριζει καλυτερα απο σενα,εκτος αν νομιζεις οτι μονο εσυ τα εχεις στον υπολογυστη σου.Στο εγραψα και ποιο πανω αλλα εσυ συνεχιζεις με την ιδια νοοτροπία ακομα.

• Like 3

Παιδιά γνωρίζω ότι αν κάνεις αναβάθμιση (και όχι καθαρή εγκατάσταση), στον ένα μήνα διαγράφεται ο φάκελος Windows.old οπότε και δεν μπορείς να κάνεις επαναφορά στο παλιό λειτουργικό. Αν παρόλα αυτά περάσει ο ένας μήνας και είσαι διατεθειμένος και θες να κάνεις φορμάτ και καθαρή εγκατάσταση στο παλιό λειτουργικό, τότε το κλειδί θα δουλέψει; Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Παιδιά βόηθεια. Μετά από επανεκκίνηση για να εγκατασταθούν ενημερώσεις το σύστημα κράσαρε και πάλι. Δεν κατάφερα να κάνω restore , μου έβγαλε μπλε οθόνη, έκανε restart και τώρα έχει κολλήσει σε μαύρη οθόνη. Τι να κάνω; Ευχαριστώ.

Τελικά αφού άφησα το λαπτοπ για μία ώρα κλειστό, όταν το άνοιξα πριν από λίγο, όλα οκ, έγιναν ενημερώσεις, όχι όμως η αναβάθμιση του Νοεμβρίου.Περίεργα πράγματα.Ίσως ήθελε το χρόνο του.

Ειλικρεινα δεν μπορώ να καταλαβω τι ζόρι τραβας ρε ευκλειδι.Σε ενα θεμα που οι περισσότεροι λενε τα προβληματα που αντιμετωπιζουν με τα 10 αρια (μιας και για αυτο φτιαχτηκε το θεμα)πεταγεσαι απο δω και απο κει  προσπαθώντας να μας πεισεις οτι το καλυτερο λειτουργικο εινα τα 7.Το συγεκριμενο θεμα εχει τιτλο windows 10.Αν θες να βοηθησεις καν το χωρίς συγκρίσεις αλλιώς ανοιξε ενα δικο σου θεμα και βγαλε τα αποθυμενα σου εκει .Αρχίζεις και κουράζεις,οχι γιατι δεν βοηθας,αλλα με τον τροπο που γραφεις.Οποις γραφει εδω μεσα εχει περασει απο τα 7 και τα γνωριζει καλυτερα απο σενα,εκτος αν νομιζεις οτι μονο εσυ τα εχεις στον υπολογυστη σου.Στο εγραψα και ποιο πανω αλλα εσυ συνεχιζεις με την ιδια νοοτροπία ακομα.

+1

Αυτό κατάλαβες εσύ, που πιθανώς δεν σε ενδιαφέρει να βλέπεις την πραγματικότητα.

Αυτό που κάνω εγώ, είναι να προσπαθώ να δώσω την πραγματική εικόνα για το νέο λειτουργικό της Microsoft.

Δεν είναι ούτε σταθερό, ούτε εγκαθίσταται χωρίς προβλήματα.

Και δεν επιτρέπει στον μέσο χρήστη με απλό τρόπο να προστατεύσει την ιδιωτικότητά του.

Δεν προτρέπω κανέναν ούτε να το εγκαταστήσει, ούτε να μην το εγκαταστήσει.

Και βοηθώ με όποιον τρόπο μπορώ όποιον ζητά βοήθεια.

Αλλά η επιλογή κάποιου να το εγκαταστήσει, πρέπει να είναι αποτέλεσμα γνώσης της πραγματικότητας.

Και ναι, χρησιμοποιώ τα Windows 7 σαν σημείο αναφοράς, γιατί είναι το πλέον αξιόπιστο λειτουργικό που εξακολουθεί να υποστηρίζει η Microsoft.

Γιατί, ξέρεις, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν ξεπεράσει την φάση 'γραφικά στο PC και τσίτα το παπί'.

Κάποιοι που χρησιμοποιούν το PC τους σαν εργαλείο, και ενδιαφέρονται για privacy, stability και reliability.

Και όχι να έχουν ένα DX12 μηχάνημα για να το χρησιμοποιήσουν ένα εξάμηνο μετά (και αν) που θα βγούνε τα πρώτα games που θα το υποστηρίζουν, για να αρχίσουν να μετράνε FPS.

Αν ενοχλείσαι με αυτό, μπορείς απλά να προσπερνάς τα σχόλιά μου, ή ακόμα και να με μπλοκάρεις.

Ή, αν θέλεις να είσαι εποικοδομητικός, να αμφισβητήσεις τις απόψεις μου με επιχειρήματα.

Λογοκρισία όμως, εκεί που σε παίρνει.

Μπαίνεις και σε άλλα λειτουργικά να ενημερώσεις για τα σχετικά;

(Βασικά θα έπρεπε να συνιστάς την offline χρήση όσο γίνεται περισσότερο και ανεξαρτήτως μηχανήματος/OS,

αλλά τεσπα.)

Είμαι επίσης απολύτως βέβαιος ότι δεν έχεις ούτε κινητό ούτε πιστωτική,

με βάση την καλοπιστία σου πάντα.

Στο τηλέφωνό σου μπορείς να κάνεις rooting, να το φτιάξεις όπως εσύ θέλεις και να προστατευτείς.

Στα Windows 10, ότι και να κάνεις, σου πετάει μια ενημέρωση και σου γαμά όλες σου τις ρυθμίσεις.

αν νομίζεις ότι επειδή θα αποκτήσεις δικαίωμα να αλλάξεις ρυθμίσεις και γενικά να βάλεις χέρι σε αρχεία και φακέλους συστήματος (γιατί αυτό ειναι ουσιαστικά το root) ενώ είσαι συνδεδεμένος με το gmail και χρησιμοποιείς εφαρμογές google πλανάσαι .............. :confused:  :confused:  :confused:  :confused:

όσο για τις ενημερώσεις ..... ναι είναι μεγάλη π@π@ρι@ που σου πειράζουν τις ρυθμίσεις :mad:  :mad:  :mad:

Επειδη δεν εχω ορεξη για περιπετειες πως μπορουμε να απενεργοποιησουμε τα updates ?

Δεν θα στο συνιστούσα να το κάνεις.

To να γίνονται αυτόματα οι ενημερώσεις ασφαλείας, είναι πλεονέκτημα και όχι πρόβλημα.

Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως, είναι να αποκλείσεις συγκεκριμένες ενημερώσεις που ενδεχόμενα δημιουργούν πρόβλημα στο σύστημά σου, με το εργαλείο αυτό:

https://support.micr...n-us/kb/3073930

Επειδή όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί με το λειτουργικό αυτό, θα πρότεινα να κρατάς τακτικά images, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστούν.

αν νομίζεις ότι επειδή θα αποκτήσεις δικαίωμα να αλλάξεις ρυθμίσεις και γενικά να βάλεις χέρι σε αρχεία και φακέλους συστήματος (γιατί αυτό ειναι ουσιαστικά το root) ενώ είσαι συνδεδεμένος με το gmail και χρησιμοποιείς εφαρμογές google πλανάσαι .............. :confused:  :confused:  :confused:  :confused:

όσο για τις ενημερώσεις ..... ναι είναι μεγάλη π@π@ρι@ που σου πειράζουν τις ρυθμίσεις :mad:  :mad:  :mad:

Ούτε με gmail μου είμαι συνδεδεμένος, ούτε με το Google Store, ούτε αυτόματες ενημερώσεις και συγχρονισμός γίνεται.

Το rooting όμως, όπως και εσύ είπες, σου δίνει το δικαίωμα να πειράξεις ρυθμίσεις και να προστατευτείς που δεν δίνονται στον απλό χρήστη.

Μπαίνεις και σε άλλα λειτουργικά να ενημερώσεις για τα σχετικά;

(Βασικά θα έπρεπε να συνιστάς την offline χρήση όσο γίνεται περισσότερο και ανεξαρτήτως μηχανήματος/OS,

αλλά τεσπα.)

Μπορείς να πας στο προφίλ μου και να ελέγξεις το τι μηνύματα δημοσιεύω.

Και το τι θα έπρεπε να προτείνω είναι δικός μου λογαριασμός.

Αν εσύ έχεις κάτι να προτείνεις, είσαι ελεύθερος να το κάνεις.

Είμαι επίσης απολύτως βέβαιος ότι δεν έχεις ούτε κινητό ούτε πιστωτική,

με βάση την καλοπιστία σου πάντα.

Μπορείς να κάνεις ότι υποθέσεις θέλεις.

Το να προσπαθείς όμως με ad-hom να μειώσεις την αξία του συνομιλητή σου, δείχνει έλλειψη πραγματικών επιχειρημάτων.

• Like 1

Δεν θα στο συνιστούσα να το κάνεις.

To να γίνονται αυτόματα οι ενημερώσεις ασφαλείας, είναι πλεονέκτημα και όχι πρόβλημα.

Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως, είναι να αποκλείσεις συγκεκριμένες ενημερώσεις που ενδεχόμενα δημιουργούν πρόβλημα στο σύστημά σου, με το εργαλείο αυτό:

https://support.micr...n-us/kb/3073930

Επειδή όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί με το λειτουργικό αυτό, θα πρότεινα να κρατάς τακτικά images, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστούν.

Ευχαριστω πολυ

Εχω για επαναφορα δισκου το προγραμματακι αυτο και με εχει σωσει 2 φορες απο εγκεφαλικο

http://www.backup-utility.com/free-backup-software.html

οταν το system restore ηταν για τα μπαζα

Απλα θελω να μη παει και μου βαλει την τελευταια μεγαλη ενημερωση για την οποια εφαγα 3 ωρες με αποτυχημενο αποτελεσμα

(Μετανιωσα πικρα που εσβησα τα 7 τα οποια τα ειχα απο τη μερα που βγηκαν μεχρι τωρα χωρις κανενα απολυτως προβλημα )

• Like 1

Εχω για επαναφορα δισκου το προγραμματακι αυτο και με εχει σωσει 2 φορες απο εγκεφαλικο

http://www.backup-utility.com/free-backup-software.html

οταν το system restore ηταν για τα μπαζα

Το να κρατάς restore points πιστεύω ότι είναι άδικος κόπος.

Και τρως τσάμπα χώρο στον δίσκο σου, πολύτιμο αν έχεις SSD, και αναξιόπιστα είναι αν προκύψει μεγάλο πρόβλημα.

Θα σου πρότεινα να τα απενεργοποιήσεις και να ελευθερώσεις τον δίσκο σου.

Ο καλύτερος τρόπος για να είσαι απόλυτα ασφαλής, είναι να κρατάς τακτικά images του λειτουργικού σου σε έναν άλλο δίσκο - εγώ το κάνω κάθε εβδομάδα.

Αν και το AOMEI backuper είναι κορυφαίο εργαλείο (που επίσης χρησιμοποιώ), τα Windows 10 έχουν επίσης ένα πολύ αξιόπιστο εργαλείο για την δουλειά αυτή:

http://www.windowscentral.com/how-make-full-backup-windows-pc

Άλλωστε, αν πας στις ρυθμίσεις του AOMEI backuper, θα δεις ότι by default το πρόγραμμα back-up της Microsoft χρησιμοποιεί που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου κατά την διάρκεια του back-up.

Αυτό είναι χρήσιμο, στην περίπτωση που κάνεις αυτόματα back-ups.

Εγώ που κάνω back-ups χειροκίνητα, έχω αλλάξει την ρύθμιση και χρησιμοποιώ το εργαλείο της AOMEI, που χωρίς να έχω κανένα ιδιαίτερο λόγο το προτιμώ.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...