Προς το περιεχόμενο

Νέα/Συζήτηση για τα Windows 10

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καλησπέρα 2 πράγματα, έχω τον ff στα 10 και τρώει ανεξήγιτα κολλήματα, παίζει να φταίει το ενεργό h/w acceleration?

το άλλο θέμα που έχω είναι οι drivers που κατεβάζει αυτόματα απο τα win update και γ@μ@ει τα πάντα. υπάρχει τρόπος να μην μου βάζει drivers?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα το ξαναπω.

Στα windows 7 ΜΠΟΡΕΙ καποιος να επιλεξει τι ενημερωσεις θα βαλει.

Στις ρυθμισεις να εχετε επιλεγμενα ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ τα προτινωμενα.

Ειμαι μεχρις στιγμης με ολες τις βασικες και τελευταιες και δεν ειναι μεσα στην λιστα οσα βγαινουν στην φορα.

Οταν κανετε εγκατασταση και επιλογη τι θα εγκατασταθει κανετε τον κοπο και διαβαζετε περι τινος προκειται στην περιγραφη.

Στα 10 το ξεχνας... :-D

https://iguru.gr/2015/08/24/50722/windows-10-windows-hello-camera/

Μουφα τα περι απενεργοποιημενης καμερας

Μεσα στο EULA των windows 10 καπου το διαβασα εχθες το ψαχνω αν δεν κανω λαθος λεει πως ακομη και να ειναι απενεργοποιημενη η καμερα απο τις ρυθμισεις για τις εφαρμογες το λειτουργικο των 10 μπορει να εχει προσβαση ανα πασα στιγμη οτι και να κανει κανεις.

Μαζι με οτι υποπτο θα κρινουν αυτοι θα τους δινουν δωρο τα windows και το προσωπακι του χρηστη. :-D

Αντε αυτο λες καλυπτω την καμερα και τελος.

Τα υπολοιπα πανε περιπατο.

• Like 1

καλησπέρα 2 πράγματα, έχω τον ff στα 10 και τρώει ανεξήγιτα κολλήματα, παίζει να φταίει το ενεργό h/w acceleration?

το άλλο θέμα που έχω είναι οι drivers που κατεβάζει αυτόματα απο τα win update και γ@μ@ει τα πάντα. υπάρχει τρόπος να μην μου βάζει drivers?

Αν κανεις uninstall με DDU και πατησεις την επιλογη να κανει exclude το windows update (δε θυμαμαι πως το γραφει) , θα στο απενεργοποιησει απο μονο του (το εκανα, επιασε , δε ξαναεβαλε drivers απο το Windows update). 

Οσον αφορα τα updates, το μονο που μπορεις να κανεις , ειναι να επεμβεις στο gpedit και να του πεις να σε ειδοποιει πριν το κατεβασμα. Με αυτο τον τροπο καταφερα να προσπερασω καποιο update, και να βρω απο site το αμεσως επομενο :) 

Το κακο ειναι οτι πρεπει να περιμενεις feedback απο δεξια και αριστερα για να μπορεσεις να καταλαβεις τι σκ@τα διορθωνει το καθε update. Επισης τα περισσοτερα ειναι cumulative , που σημαινει οτι περιεχουν και τα προηγουμενα, εαν δε τα εχεις κανει . Περιμενω το επομενο NON cumulative . 

Αν κανεις uninstall με DDU και πατησεις την επιλογη να κανει exclude το windows update (δε θυμαμαι πως το γραφει) , θα στο απενεργοποιησει απο μονο του (το εκανα, επιασε , δε ξαναεβαλε drivers απο το Windows update). 

Οσον αφορα τα updates, το μονο που μπορεις να κανεις , ειναι να επεμβεις στο gpedit και να του πεις να σε ειδοποιει πριν το κατεβασμα. Με αυτο τον τροπο καταφερα να προσπερασω καποιο update, και να βρω απο site το αμεσως επομενο :)

Το κακο ειναι οτι πρεπει να περιμενεις feedback απο δεξια και αριστερα για να μπορεσεις να καταλαβεις τι σκ@τα διορθωνει το καθε update. Επισης τα περισσοτερα ειναι cumulative , που σημαινει οτι περιεχουν και τα προηγουμενα, εαν δε τα εχεις κανει . Περιμενω το επομενο NON cumulative . 

βασικά βρήκα πολύ ποιο εύκολο τρόπο, http://www.howtogeek.com/223864/how-to-uninstall-and-block-updates-and-drivers-on-windows-10/

ακολούθησα τα βήματα του παρακάτω οδηγού

"Disable Automatic Download of Drivers from Windows Update"

και μέχρι στιγμής έβγαλε απο την λίστα των Update όσα έχουν να κάνουν με drivers.

• Like 1

Διαβάζω ότι αρκετοί μετά από αναβάθμιση ή καθαρή εγκατάσταση βρήκαν κατεστραμμένα αρχεία συστήματος όταν έτρεξαν την εντολή sfc /scannow. Καλό θα ήταν να κάνετε έναν έλεγχο.

Δεξί κλικ στο start button και ανοίγουμε το command prompt as administrators.

Στη συνέχεια γράφουμε sfc /scannow παταμε enter και περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

• Like 1

Διαβάζω ότι αρκετοί μετά από αναβάθμιση ή καθαρή εγκατάσταση βρήκαν κατεστραμμένα αρχεία συστήματος όταν έτρεξαν την εντολή sfc /scannow. Καλό θα ήταν να κάνετε έναν έλεγχο.

Δεξί κλικ στο start button και ανοίγουμε το command prompt as administrators.

Στη συνέχεια γράφουμε sfc /scannow παταμε enter και περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

ισχύει και για ssd's?

Μια σχεδόν μ***α ερωτηση..

Θα βαλω τα 10αρια σε ένα τριτο PC, μεχρι τωρα παταω την επιλογή "keep nothing" και δεν κραταει τιποτα, σαν καινούριος ένα πραγμα.. Και ερωτω στο registry διαγράφονται όλα ή μενουν υπολοιμματα? Αυτό το κατι σαν φορματ, μηπως τελικα κρατει αχρηστα αρχεια (αν και ωρα στα 2 εχω καθαρισει και με ccleaner, clean master, clean disk).. Kατι τετοιο μου φαινεται ότι κανει, ή όχι?

Και κατι δευτερο, μπορει να θεωρηθεί φορματ το συγκεκιμενο? Το εχω κανει και σα 22 με την λογικη του να μην κανω κανονικο φορματ.

Υπάρχει συμβατότητα επαγγελματικών προγραμμάτων στα windows 10 όπως στα 7 και στα 8?

Ρωτάω γιατί πολλά ακόμα δεν έχουν κάνει καν την μετάβαση από τα windows 7 στα windows 8. Μιλάω για προγράμματα 3d modeling, σχεδιασμού και προσομοιώσεων.

Όποιος ξέρεις ας μου πει :)

Άλλο και τούτο. Κανόνισε MS να μας στείλεις για φορμάτ! :P

http://www.unboxholics.com/news/tech/10180-i-microsoft-tha-moirazetai-stoixeia-xriston-me-etairies-copyright

διάβασα αρκετά για το insider program των Windows 10 και σκέφτομαι να τα βάλω σε desktop. Το desktop χρησιμοποιείται καθημερινά αλλά σαν κατεβαστήρι για λίγες μόνο ώρες. φοράει intel e6500, 4Gb ram. 2 hdd raid 1, αξίζει τον κόπο ή θα έχω πολλά crashes?

(λέγοντας πολλά εννοώ κάθε μέρα να κρασάρει έτσι μόνο του εκεί που κατεβάζει..)

δεν χρησιμοποιείται για παιχνίδια ή για σοβαρές εργασίες γραφείου αλλά θα έχει σημαντικά data στους hdd...

διάβασα αρκετά για το insider program των Windows 10 και σκέφτομαι να τα βάλω σε desktop. Το desktop χρησιμοποιείται καθημερινά αλλά σαν κατεβαστήρι για λίγες μόνο ώρες. φοράει intel e6500, 4Gb ram. 2 hdd raid 1, αξίζει τον κόπο ή θα έχω πολλά crashes?

(λέγοντας πολλά εννοώ κάθε μέρα να κρασάρει έτσι μόνο του εκεί που κατεβάζει..)

δεν χρησιμοποιείται για παιχνίδια ή για σοβαρές εργασίες γραφείου αλλά θα έχει σημαντικά data στους hdd...

Εχεις ΜΗΔΕΝ λογους για να προχωρησεις στην εγκατασταση τους λοιπον.

• Like 1

Αφου εμεινα εντυπωσιασμενος με τα αναιτια restart και διαφορα προβληματα (αισθανθηκα σαν να ειμαι στα 95 που κολαγαν επειδη πεταξε εκεινη η πεταλουδα στην Κινα) θελω να γυρισω πισω στα μαγευτικα Windows 8. Μου εμφανιζει το παρακατω μυνημα που δεν κατανοω. Λεει οτι μετακινησα ενα account και μου δινει ενα υπαρκτο username στον υπολογιστη, δεν εχω κανει τιποτα ομως. Αναβαθμισα και απλα ανοιγω τον firefox.

Καμια ιδεα;

post-45226-0-47869000-1440607346_thumb.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...