STORM1978 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 http://www.skroutz.gr/s/4244340/Asrock-FM2A88X-Pro.html
rowain Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Ναι καλύτερη αυτή . Με 2€+ όμως παίρνεις την Asus που έχει και παθητική ψυκτρούλα, έτσι για τις ζέστες και για να μην γκρινιάζει η μητρική
STORM1978 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Την έχω δει να δουλεύει με 7850 oced τον ιούλιο με τρελή ζέστη και να μην νιώθει μια. Αλλά αν είναι να πάει στην Asus, γιατί όχι σε αυτή http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=38929&cat=3 ?
skiner Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 οποτε στα χρηματα που διαθετω καλυτερα να παω σε amd επεξεργαστη παρα σε intel.Για games πιο απαιτητικα απλως εβαλα το gta γιατι ηξερα οτι ειναι βαρυ παιχνιδι. Προσωπικα εγω lol ασχολουμαι αλλα μπορει καποια στιγμη να θελησω να βαλω εναν assasin greed h gta να δοκιμασω.επισης η ερωτηση για τις μνημες ραμ που εκανα αν μπορει να απαντησει καποιος. 1
sfk9039 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) 1. Άνιση σύνθεση. 2. Οι ram που έβαλες απευθύνονται σε άλλου είδους συστήματα και δεν είναι καλές καθώς δεν έχουν ούτε παθητική ψύξη επάνω τους. 3. Έβαλες i5 παλιάς γενιάς που πλέον δεν συμφέρει για καινούργιο μηχάνημα. 4. Μητρική ακατάλληλη για έναν τόσο ζεστό επεξεργαστή και μάλιστα H81 chipset. Αυτά μπαίνουν σε συστήματα γραφείου σε συνδυασμό με i3 το πολύ. Και να στο πω έτσι απλά (γιατί αυτό τραβάει ανάλυση για να σου το εξηγήσω), όπως λάθος υποστηρίζεις για τους FX ότι είναι πιο ζεστοί και θέλουν καλύτερες μητρικές, οι i5 haswell είναι ακόμη πιο ζεστοί και εσύ έβαλες μια μητρική που δεν κάνει καθόλου μα καθόλου. 4. Ψύκτρα δεν υπάρχει. 5. Οι συγκεκριμένοι SSD δεν έχουν βγει πολύ καλοί. Τα κόκκινα και ειδικά τα κόκκινα υπογραμμισμένα, είναι εντελώς λάθος πληροφορίες-γνώσεις. Προφανώς τρολλάρεις ή απλά τα έχεις μάθει λάθος. Και το θέμα είναι ότι πολλά τέτοια ακούω τις τελευταίες μέρες και μάλιστα όχι σε απλές συζητήσεις αλλά σε threads που το κάθε παιδι θέλει ένα σύστημα για να καλύψει τις ανάγκες του ή να κάνει το κέφι του. Ας είμαστε και λίγο υπεύθυνοι ρε παιδιά και ειδικά σε πράγματα που κάνουν Bam και είναι απλά και κατανοητά χωρίς να χρειάζεται πολύ εμπειρία. Τόσα € θα δώσει το παιδί. Μπες λίγο στη θέση του. Με τα δικά μας χρήματα κάνουμε ότι θέλουμε, με του αλλουνού όμως όχι. 1. Άποψή σου, υποκειμενικό εντελώς 2. Δεν έχουν ψύξη γιατί δεν την χρειάζονται. Η Kingston είναι η πλέον αξιόπιστη εταιρία στον συγκεκριμένο χώρο. Αλήθεια έχεις προσέξει πως οι μνήμες των περισσότερων (αν όχι όλων) καρτών γραφικών δεν έχουν παθητική ψύξη? Μήπως δεν είναι καλές και αυτές? 3. Είναι παλιάς γενιάς ο συγκεκριμένος i5? Είσαι λάθος. Νέα γενιά θα είναι οι 14nm broadwell, που δεν έχουν βγει ακόμα. Αν θέλει βέβαια μπορεί με λίγα λεφτά παραπάνω να βάλει κάποιον καλύτερο. 4. http://www.asus.com/Motherboards/H81ME/HelpDesk_CPU/ Αν καθόλου μα καθόλου δεν κάνει η μητρική για αυτόν τον επεξεργαστή μίλα με την Asus, να τους δώσεις τα φώτα σου. Πρέπει όμως να τονίσω ένα πράγμα: Η μητρικές δεν είναι ακατάλληλες για κάποιους επεξεργαστές λόγο της θερμότητας που παράγουν αλλά λόγο του ρεύματος που καταναλώνουν. Ο επεξεργαστής μπορεί να είναι ζεστός αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το αν τον "σηκώνει¨ η μητρική. Εδώ ακριβώς είναι η αδυναμία των FX. Αν έχεις προσέξει οι φτηνές μητρικές για FX δεν υποστηρίζουν 8350/8320 κλπ. Μπορεί να δουλέψει (συνήθως) αλλά επίσημα δεν υποστηρίζεται. Αυτό είναι λόγο ρεύματος. Για αυτόν τον λόγο λέω πως οι FX πλέον είναι ακριβοί. Ένας non-k i5 (ή και k αν δεν γίνει γίνει overclock) δουλεύει μια χαρά με όποια μητρική θέλεις. Όσο αφορά την θερμοκρασία του haswell στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αξίζει να ανοίξουμε συζήτηση γιατί στο σύστημα που πρότεινα δεν μπορεί να γίνει overclock. Εκτός και αν εννοείς πως με την εργοστασιακή ψήκτρα θα έχει πρόβλημα θερμοκρασιών γενικά. Τότε μίλα με την intel να τους δώσεις και σε αυτούς τα φώτα σου. Με την εργοστασιακή ψήκτρα θα έχει πρόβλημα με τον θόρυβο (και intel και AMD). Με μια ψήκτρα των 15-20 ευρώ το πρόβλημα λύνεται. 4. (δεύτερο 4αρι) σου έχω απαντήσει στο πρώτο. 5. Τον πρότεινα επειδή έχω 2 της kingston και δουλεύουν χρόνια. Δεν επιμένω να πάρει αυτόν συγκεκριμένα. Δεν πρέπει πάντως να πάρει σκληρό δίσκο με βάση μόνο τις επιδόσεις. Ειδικά στους ssd οι διαφορές είναι μικρές σε πραγματική χρήση ιδίως στην κατηγορία που εξετάζουμε. Για εμένα η αξιοπιστία είναι το πρώτο με δεύτερο την τιμή. Βάση των παραπάνω απαντήσεων έχω να σου πω τα εξής: Προφανώς τρολλάρεις ή απλά τα έχεις μάθει λάθος. Και το θέμα είναι ότι πολλά τέτοια ακούω τις τελευταίες μέρες και μάλιστα όχι σε απλές συζητήσεις αλλά σε threads που το κάθε παιδι θέλει ένα σύστημα για να καλύψει τις ανάγκες του ή να κάνει το κέφι του. Ας είμαστε και λίγο υπεύθυνοι ρε παιδιά και ειδικά σε πράγματα που κάνουν Bam και είναι απλά και κατανοητά χωρίς να χρειάζεται πολύ εμπειρία. Τόσα € θα δώσει το παιδί. Μπες λίγο στη θέση του. Με τα δικά μας χρήματα κάνουμε ότι θέλουμε, με του αλλουνού όμως όχι. οποτε στα χρηματα που διαθετω καλυτερα να παω σε amd επεξεργαστη παρα σε intel.Για games πιο απαιτητικα απλως εβαλα το gta γιατι ηξερα οτι ειναι βαρυ παιχνιδι. Προσωπικα εγω lol ασχολουμαι αλλα μπορει καποια στιγμη να θελησω να βαλω εναν assasin greed h gta να δοκιμασω.επισης η ερωτηση για τις μνημες ραμ που εκανα αν μπορει να απαντησει καποιος. Μην κάνεις το τραγικό λάθος. Δες τι σου προτείνουν να πάρεις: http://www.tomshardware.com/reviews/a10-7850k-a8-7600-kaveri,3725.html Κυκλοφορούν πολλοί funboys (δες υπογραφές και τι σου προτείνουν....) σε διάφορα forum που προσπαθούν να σε πείσουν να πάρεις την αγαπημένη ΤΟΥΣ μάρκα. Πάρε ότι είναι καλό για την τσέπη σου. Μάθε να ψάχνεις μόνος σου και μην ακούς κανέναν, ούτε εμένα. Δες για παράδειγμα για έναν επεξεργαστή πχ αυτόν που σου λένε τον 7700k. Γράψε στο google amd 7700k review και θα σου βγάλει ένα κάρο reviews. Δες και αποφάσισε μόνος. Edit: περί κατανάλωσης: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i5-4670k-4670-4570-4430_7.html#sect0 Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2014 από sfk9039
rowain Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 1. Άποψή σου, υποκειμενικό εντελώς 2. Δεν έχουν ψύξη γιατί δεν την χρειάζονται. Η Kingston είναι η πλέον αξιόπιστη εταιρία στον συγκεκριμένο χώρο. Αλήθεια έχεις προσέξει πως οι μνήμες των περισσότερων (αν όχι όλων) καρτών γραφικών δεν έχουν παθητική ψύξη? Μήπως δεν είναι καλές και αυτές? 3. Είναι παλιάς γενιάς ο συγκεκριμένος i5? Είσαι λάθος. Νέα γενιά θα είναι οι 14nm broadwell, που δεν έχουν βγει ακόμα. Αν θέλει βέβαια μπορεί με λίγα λεφτά παραπάνω να βάλει κάποιον καλύτερο. 4. http://www.asus.com/Motherboards/H81ME/HelpDesk_CPU/ Αν καθόλου μα καθόλου δεν κάνει η μητρική για αυτόν τον επεξεργαστή μίλα με την Asus, να τους δώσεις τα φώτα σου. Πρέπει όμως να τονίσω ένα πράγμα: Η μητρικές δεν είναι ακατάλληλες για κάποιους επεξεργαστές λόγο της θερμότητας που παράγουν αλλά λόγο του ρεύματος που καταναλώνουν. Ο επεξεργαστής μπορεί να είναι ζεστός αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το αν τον "σηκώνει¨ η μητρική. Εδώ ακριβώς είναι η αδυναμία των FX. Αν έχεις προσέξει οι φτηνές μητρικές για FX δεν υποστηρίζουν 8350/8320 κλπ. Μπορεί να δουλέψει (συνήθως) αλλά επίσημα δεν υποστηρίζεται. Αυτό είναι λόγο ρεύματος. Για αυτόν τον λόγο λέω πως οι FX πλέον είναι ακριβοί. Ένας non-k i5 (ή και k αν δεν γίνει γίνει overclock) δουλεύει μια χαρά με όποια μητρική θέλεις. Όσο αφορά την θερμοκρασία του haswell στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αξίζει να ανοίξουμε συζήτηση γιατί στο σύστημα που πρότεινα δεν μπορεί να γίνει overclock. Εκτός και αν εννοείς πως με την εργοστασιακή ψήκτρα θα έχει πρόβλημα θερμοκρασιών γενικά. Τότε μίλα με την intel να τους δώσεις και σε αυτούς τα φώτα σου. Με την εργοστασιακή ψήκτρα θα έχει πρόβλημα με τον θόρυβο (και intel και AMD). Με μια ψήκτρα των 15-20 ευρώ το πρόβλημα λύνεται. 4. (δεύτερο 4αρι) σου έχω απαντήσει στο πρώτο. 5. Τον πρότεινα επειδή έχω 2 της kingston και δουλεύουν χρόνια. Δεν επιμένω να πάρει αυτόν συγκεκριμένα. Δεν πρέπει πάντως να πάρει σκληρό δίσκο με βάση μόνο τις επιδόσεις. Ειδικά στους ssd οι διαφορές είναι μικρές σε πραγματική χρήση ιδίως στην κατηγορία που εξετάζουμε. Για εμένα η αξιοπιστία είναι το πρώτο με δεύτερο την τιμή. Βάση των παραπάνω απαντήσεων έχω να σου πω τα εξής: Προφανώς τρολλάρεις ή απλά τα έχεις μάθει λάθος. Και το θέμα είναι ότι πολλά τέτοια ακούω τις τελευταίες μέρες και μάλιστα όχι σε απλές συζητήσεις αλλά σε threads που το κάθε παιδι θέλει ένα σύστημα για να καλύψει τις ανάγκες του ή να κάνει το κέφι του. Ας είμαστε και λίγο υπεύθυνοι ρε παιδιά και ειδικά σε πράγματα που κάνουν Bam και είναι απλά και κατανοητά χωρίς να χρειάζεται πολύ εμπειρία. Τόσα € θα δώσει το παιδί. Μπες λίγο στη θέση του. Με τα δικά μας χρήματα κάνουμε ότι θέλουμε, με του αλλουνού όμως όχι. Μην κάνεις το τραγικό λάθος. Δες τι σου προτείνουν να πάρεις: http://www.tomshardware.com/reviews/a10-7850k-a8-7600-kaveri,3725.html Κυκλοφορούν πολλοί funboys (δες υπογραφές και τι σου προτείνουν....) σε διάφορα forum που προσπαθούν να σε πείσουν να πάρεις την αγαπημένη ΤΟΥΣ μάρκα. Πάρε ότι είναι καλό για την τσέπη σου. Μάθε να ψάχνεις μόνος σου και μην ακούς κανέναν, ούτε εμένα. Δες για παράδειγμα για έναν επεξεργαστή πχ αυτόν που σου λένε τον 7700k. Γράψε στο google amd 7700k review και θα σου βγάλει ένα κάρο reviews. Δες και αποφάσισε μόνος. Edit: περί κατανάλωσης: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i5-4670k-4670-4570-4430_7.html#sect0 Προφανως εισαι απο αυτους που δεν καταλαβαινουν η δεν θελουν να καταλαβουν. Διαβασε πρωτα καποια πραγματα και μετα πες τους αλλους fanboys. ρωτα οποιον θες στο forum για το αν ισχυουν αυτα που λεω. Υπαρχουν ατομα με μεγαλυτερη εμπειρια που γελαν με αυτα που γραφεις. Ειναι δοκιμασμενα και επαληθευμενα... και η πλακα θα ειναι οτι ο ts αν ακουσει εσενα, θα το μετανιωσει...το να πω περισσοτερα δεν εχει και νοημα...το εχουμε συνηθισει πλεον αυτο με τετοιου ειδους λογικη και νοοτροπια παντελως κλειστη. 3
sfk9039 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Για να γελάσουμε λίγο παραπάνω: Από τα βίντεο βλέπουμε τα δοκιμασμένα και επαληθευμένα. Η Asus τα λέει, σε βίντεο τα βλέπεις, παρόλα αυτά έχεις λογική και νοοτροπία παντελώς κλειστή....το να πω περισσότερα δεν έχει και νόημα...
Millennium Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Πλήρη ισορροπημένη σύνθεση δε βλέπω σε intel στα χρήματα. 2
rowain Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Ρε ανθρωπε που γραφτηκες στο forum και λες οτι να ναι, τα παραπανω βιντεακια δεν αποδεικνυουν κατι το αντιθετο απο αυτα που σου λεω. Αντιθετως, αποδεοκνυουν οτι δεν ξερεις τι σου γινεται. Το οτι ειδες σε ενα βιντεο την asus να κανει συνθεση με την συγκεκριμενη μητρικη αυτο δεν σημαινει οτι η asus το εκανε αυτο για να ικανοποιησει τις αναγκες καποιου συγκεκριμενου συστηματος..ελεος πια..απλο showcase συναρμολογησης ειναι. Και εσυ πηγες και ειδες ενα βιντεο και αρχισες να ποσταρεις μια σαπια συνθεση απλα επειδη εγινε αυτη η συναρμολογηση σε αυτο το βιντεο...αλλο σκοπο εχουν αυτα τα βιντεακια και αλλο σκοπο εχει το συστημα που θελει ο ts. Και οσο και να χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο, αυτα που σου ειπα ισχυουν και το h81 chipset δεν παει με i5. Υπαρχει και το μαρκετινκ ξερεις...εκανες μια συνθεση σαν αυτες τις ετοιμες του πλαισιου που βαζουν οτι μητρικες να ναι. Ρωτα οποιον θες. Το τι κανεις εσυ στο συστημα σου ειναι δικο σου θεμα και δικο σου προβλημα. Δεν ασχολουμαι αλλο. Ts προσεξε τι θα διαλεξεις. Και εχω προτεινει και συστηματα με intel και με amd και καποια εχουν αγοραστει απο παιδια στο forum οι οποιοι εμειναν ευχαριστημενοι. Ολοι παντογνωστες γινατε... 2
skiner Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 παλικαρια ωπα ωπα βαστατε. εκανα ενα θεμα για να μου απαντησετε οχι να γινουν οι κλασικες διαμαχες ποιος ξερει περισσοτερα. αμα ητανε θα εψαχνα μονος μου. εγιναν καποιες προτασεις αμα εχει καποιος καμια προταση για συνθεση ας την παραθεσει. ευχαριστω εκ των προτερων,
sfk9039 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μια χαρά πάει με τον i5 η μητρική. Το βασικότερο προτέρημα της intel έναντι της amd είναι η κατανάλωση. Με την μικρή κατανάλωση που έχουν τα τσιπ της intel μπορείς να πάρεις μια φτηνή μητρική και να κτίσεις απάνω της. Το σύστημα που πρότεινα είναι μια αφετηρία και για αυτό δεν εξάντλησα το μέγιστο ποσό που διατίθεται. Μπορεί και να αλλάξει και μητρική και ότι άλλο θέλει. Προσωπικά με τα παραπάνω λεφτά θα έπαιρνα μεγαλύτερο SSD, λίγο καλύτερο επεξεργαστή, μια αθόρυβη ψήκτρα και λίγο μεγαλύτερο τροφοδοτικό. Δεν θα έπαιρνα μητρική γιατί πιστεύω πως είναι επαρκής, μόνο αν ήθελα παραπάνω σκληρούς ή overclock θα πήγαινα σε κάτι καλύτερο. Δεν θα έπαιρνα κάρτα γραφικών καλύτερη γιατί οι τιμές τους πέφτουν συνέχεια και οι επιδόσεις τους ανεβαίνουν ραγδαία αφενός και αφετέρου μια 260Χ 2gb παίζει όλα τα παιχνίδια ικανοποιητικά. Δεν θα έπαιρνα ποιο ακριβές μνήμες γιατί οι διαφορά επιδόσεων είναι σχεδόν μηδενική.
rowain Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 παλικαρια ωπα ωπα βαστατε. εκανα ενα θεμα για να μου απαντησετε οχι να γινουν οι κλασικες διαμαχες ποιος ξερει περισσοτερα. αμα ητανε θα εψαχνα μονος μου. εγιναν καποιες προτασεις αμα εχει καποιος καμια προταση για συνθεση ας την παραθεσει. ευχαριστω εκ των προτερων, Ολη η συζητηση δεν γινεται για να δειξουμε ποιος ξερει περισσοτερα, αλλα για να δεις που πρεπει να κατευθυνθεις. ο sakiz σου εκανε μια χαρα συνθεση και προτεινα 2 αλλαγες που μπορεις να τις ακολουθησεις αν θελεις. Για gaming συστημα τα χρηματα που διαθετεις δεν φτανουν για intel build ισορροπημενο. Ξερω τι σου λεω. Και δεν χανεις και κατι το τρομερο. Μια χαρα ειναι και οι AMD. Aν γινοταν να μπει και intel θα σου εκανα προτασεις και για intel συστημα. Amd εχω και εγω και εχω κανει και benching και μαμαει. Και δεν ειμαι μονο εγω αλλα τοσοι αλλοι στο forum..υπαρχει και αναλογο thread.
sfk9039 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Τι εννοείτε λέγοντας ισορροπημένο? Και αν δεν είναι τι θα πάθει? Μην μιλάτε γενικά και αόριστα.
TheELF Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Amd εχω και εγω και εχω κανει και benching και μαμαει. Κάνε και ένα Bench με cinebench( ή ότι άλλο θεωρείς εσύ σημαντικό για τα παιχνίδια) αλλά σε single, να δεις ότι πιάνεις ταχύτητες celleron και έτσι τα νήματα των παιχνιδιών τα παίζεις μόνο με τόση ταχύτητα, έχεις όμως 8 πυρήνες για καβατζα,αυτό για εσένα είναι ισορροπημένο;; Όταν κάνεις render θα φτάνεις i5, και βάλε ,και σε κάποια πράγματα που θέλουν single θα είσαι με ταχύτητα celleron....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα