Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Είμαι νέο μέλος του φόρουμ και θα ήθελα απόψεις και συμβουλές για το πρώτο build που έφτιαξα.

Το κουτί λέει πως έχει θέση για έναν 120μμ ανεμιστήρα πίσω ψηλά και έναν 80μμ μπροστά και χαμηλά.

Η θέση του τροφοδοτικού είναι πάνω.

Στην πίσω θέση έχω βάλει τον ανεμιστήρα απ'την παλιά μου Scythe Mugen να βγάζει ενώ έχω παραγγείλει και έναν 80αρη για κάτω. Η Themis έχει μπει έτσι ώστε να φυσάει από πάνω το fan μέσα απο τα fins προς τα κάτω. Στην εγκατάσταση, αφού έβαλα ξανά την πάστα (την πρώτη φορα μπήκε και η ψύκτρα και η πάστα ψιλολάθος και έπιασα 57 C χωρίς ουσιαστικό load) και έχω ρυθμίσει και τους δύο ανεμιστήρες να φυσάνε 100% μόλις πιάσει 30 C, μου βγάζει στο HWmonitor max temp 46 C ενώ γενικά παίζει στους 19 - 35 C αλλά πιο πολύ γύρω στους 20-25 C με firefox, utorrent και ένα light παιχνιδάκι (Broken Age).

Σκέφτομαι όμως ότι αν πιάνει 30 φεύγα με απλές διαδικάσίες άμα βάλω κανα σοβαρό παιχνίδι που θα φτασει δηλαδη? Σαν λύση επίσης σκέφτηκα μήπως σφηνώσω τον 80άρη κάτω απ'τον σκληρό ώστε να φυσάει προς τα fins και προς τα έξω (όπως θα έβαζα να κοιτάει η ψύκτρα αν δεν είχε την ιδιαιτερότητα με την AMD). Στο δωμάτιο πάντως έχει ζέστη (μόνο ένας ανεμιστήρας) γι'αυτό ρωτάω αν είναι φυσιολογικά τα πράγματα ή πρέπει να παιδευτώ κι άλλο για να δουλεύει σωστα? Όλα τα parts είναι στις στοκ συχνότητες.

Ευχαριστώ πολύ και σόρι για την ...έκθεση!

Δημοσ.

Δεν ειναι εποχη για να βλεπεις θερμοκρασιες.Αν ετσι οπως τα λες μια χαρα εισαι.Μες το δωματιο να μην εχεις κοντα 30 βαθμους?Ειχα τον 6300 πριν λιγο καιρο γιαυτο το λεω.

Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Ε βαλε τοτε ενα σοβαρο παιχνιδι και δες θερμοκρασιες και μετα συζηταμε φιλος.

Το απόγευμα θα δοκιμάσω fifa 14 και two worlds 2 και ίσως και dynasty warriors 8 και θα δω τις θερμοκρασίες. Άλλα πιο βαριά σε λίγες μέρες. Απλά το σκέφτηκα αναλογικά ότι αφού η ψύκτρα δουλεύει 100% από τα 30 C και πάλι ανεβαίνει σε 35 C ας πούμε με λίγο load πώς θα καταφέρει να τον κρατήσει χαμηλά σε υψηλό load?

Δεν ειναι εποχη για να βλεπεις θερμοκρασιες.Αν ετσι οπως τα λες μια χαρα εισαι.Μες το δωματιο να μην εχεις κοντα 30 βαθμους?Ειχα τον 6300 πριν λιγο καιρο γιαυτο το λεω.

Ε φαντάζομαι πως θα έχω γιατί έχει αρκετή ζέστη.

Δημοσ.

Κοιτα ρυθμισεις στο bios για να μη σου δουλευει 100% απο τους 30. Και μην τρελλαινεσαι, κατα 99,9% εισαι οκ.

Δημοσ.

εφόσον δεν ξεπερνάς τους 60°C στα cores και 72°C στo package είσαι μια χαρά

Απλά με τις θερμοκρασίες που έχεις, δεν έχεις μεγάλα περιθώρια OC αν κάνεις ποτέ

Εγω με τον FX στα 3.5 έχω μαξ 44°C με turbo όμως.

ποιά θερμοαγώγιμη τοποθέτησες;

Δημοσ.

Κοιτα ρυθμισεις στο bios για να μη σου δουλευει 100% απο τους 30. Και μην τρελλαινεσαι, κατα 99,9% εισαι οκ.

Βασικά εγώ τους έβαλα τους ανεμιστήρες να δουλεύουν στο 60% οταν πάει 20 C και στο 100% όταν πάει 30 C. Με θόρυβο δεν έχω πρόβλημα,αυτό που με ενδιαφέρει είναι η θερμοκρασία. Απλά με όλα αυτά που έχω διαβάσει στο ίντερνετ για την ψύκτρα περίμενα (μάλλον λανθασμένα) καλύτερες θερμοκρασίες σε semi-idle κι επειδή τα συναρμολόγησα όλα μόνος μου και με ζόρισε λίγο η εγκατάσταση της themis και της πάστας φοβάμαι μήπως έχω κάνει καμιά πατάτα..

εφόσον δεν ξεπερνάς τους 60°C στα cores και 72°C στo package είσαι μια χαρά

Απλά με τις θερμοκρασίες που έχεις, δεν έχεις μεγάλα περιθώρια OC αν κάνεις ποτέ

Εγω με τον FX στα 3.5 έχω μαξ 44°C με turbo όμως.

ποιά θερμοαγώγιμη τοποθέτησες;

Με το HWmonitor που έβλεπα οι θερμοκρασίες που λέω είναι σε package, δεν είδα πουθενά cores. Η πάστα είναι αυτή που είχε η Themis στην συσκευασία. Και σε ρυθμίσεις δεν έχω αλλάξει κάτι, η συχνότητα ανεβοκατεβαίνει από 1400 μέχρι 4100 νομίζω οπότε πρέπει να δουλεύει το turbo. Οπότε λογικά τα 35αρια και τα 40αρια τα πιάνει όταν ανεβάζει για λίγο στροφες.

Δημοσ.

εγω θα σου πρότεινα είτε να περιμένεις 2-3 μέρες ακόμα μέχρι να πατήσει σωστά η πάστα και να είναι έτοιμη απο τις αλλαγές τις θερμοκρασίας,είτε να πας να πάρεις μια Prolimatech pk-3 είτε artic MX-4 και να δείς διαφορές.

Δημοσ.

Έκανα τελικά την καγκουριά και έβγαλα τον στοκ fan του fx και τον στερέωσα στο κενό κάτω απ'τον σκληρό με μια βίδα (είναι σταθερός όμως) μπας και δημιουργηθεί μια υποτυπώδης ροή αέρα. Δεν ξέρω κατα πόσο βοήθησε αλλά μόλις πέρασα Intel Burn Test με max 41,3 C στο Standard όμως. Είναι αξιόπιστο ή πρέπει να περάσω και πιο high stress test?

Δημοσ.

Μην ασχολεισαι αλλο, εισαι οκ λεμε.

Οκ τότε, θα αφήσω τα τεστ και θα ασχοληθώ με κανένα παιχνιδάκι! :devil:

Ευχαριστώ για το χρόνο σας παιδιά..

Δημοσ.

το intel burn test δεν είναι αξιόπιστο σε μένα προσωπικά γιατι μου ρίχνει τη συχνότητα στα 3GHz,

αν θες να δεις θερμοκρασιες βάλε prime95

• Like 1
Δημοσ.

μωρε ναί αλλα τουλάχιστον να μην αγχώνεται για αυτό που πήρε :P

εγώ την λαχτάρα του throttling την πήρα με το intel burn test αλλα μετά κατάλαβα ότι κάτι παίζει με το turbo των fx και το συγκεκριμένο πρόγραμμα γιατι σε όσους είπα να το δοκιμάσουν το ίδιο αποτέλεσμα είχαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...