george_gr1 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μιας και το έφερε η κουβέντα για auto, Manual κτλ, οι χειροκινητες ρυθμίσεις για μια κανονική φωτογραφία, ημέρα, διαφέρουν αρκετά από τις auto ρυθμίσεις? Η τακτική του να πατάω λίγο το κουμπί, να εστιάζει και να βλέπω τις ρυθμίσεις που επέλεξε, ώστε να διορθώσω λίγο με βάση αυτές είναι σωστή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TAKE5 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με θεωρητικές γνώσεις περι φωτογραφίας θα δεις ότι το να μάθεις να χρησιμοποιείς ημι-αυτόματα προγράμματα (προτεραιοτητα ταχύτητας ή διαφράγματος) είναι σίγουρα ο πιο εύκολος τρόπος να βγάλεις μια "σωστή" φωτογραφία. Το τελείως auto εχει σχεδόν πάντα προβλημα σε θεματα με διαφορές φωτεινότητας ενώ τα προεπιλεγμένα presets συνήθως κοιτάνε μόνο μια από τις ρυθμίσεις (π.χ στο πορτρετο το διαφραγμα, στο sport την ταχύτητα). Για το jpg σίγουρα όλες οι μηχανές δεν είναι ίδιες. Απλώς και εφόσον μιλαμε για auto-jpg (χωρίς δηλαδή να κάνεις διαφορες ρυθμίσεις ανάλογα το θέμα) δεν είναι σοβαρό κριτήριο για το ποια μηχανή είναι καλύτερη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hayas88 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) είτε δουλεύεις αυτόματο είτε ημιαυτόματο η φωτογραφία όσο αφορά τον φωτισμό θα είναι ίδια απο εκεί και πέρα και αναλόγος το θέμα μπορείς να παίξεις με τα ημιαυτόματα προγράμματα πχ αν θέλεις ρηχό βαθός πεδίου αν θέλεις αργές ταχύτητες για panning διαλέγεις και το κατάλληλο πρόγραμμα.. πάντως η φωτογραφία οσό αφορά το φωτισμό θα είναι ίδια ..... επίσεις όσοι κατηγορούν τα jpeg έχουν δεί ποτέ jpeg apo fuji κάμερα? Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2014 από hayas88 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Όχι δεν έχει πολωτικό, και τις διαφορές τις είδα σε auto και jpeg. Οι σοβαροί φωτογράφοι ποιοι είναι? Φοράνε γραβάτα? Χεχε ΕΠαγγελματιας δεν είμαι, οπότε είμαι ερασιτέχνης και ασχολούμαι όλο και περισσότερο. Χειροκίνητο παίζω συνήθως νύχτα. Το πρόβλημα μου είναι συνήθως σε καθημερινές φωτογραφίες, αν τη στιγμή που τρέχει ο γιος να κάνει μια βουτιά από την εξέδρα, προλαβαίνεις εσύ να πας στο Manual και να ρυθμίσεις iso, κλειστρα και διαφράγματα τι να πω. Το Manual το αφήνω για τοπία και καλλιτεχνιες. Ίσως επειδή την dslr την χρεισιμοποιω παντού όμως, δεν υπάρχει δευτερη μηχανή και ούτε πρόκειται. Όταν δεν την έχω δεν τραβάω. Του κινητού την έχω μόνο για κάνα τροχαίο. ΓΓια τους παραπάνω λόγους θέλω ότι καλύτερο από την dslr και στο auto Mode, και ναι από όσες έχω δοκιμάσει οι ακριβότερες τραβάνε καλύτερο auto, πολλές φορές άριστο και μπορείς να τις συγκρίνεις και σε αυτή τη λειτουργία. η καλυτερη λυση ειναι aperture priority με auto iso με οριο συνηθως 800. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα