george_gr1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Είμαι κάτοχος μίας canon 1100d με φακό sigma 17-70 f2,8- 4 Χρησιμοποιωντας για καμιά 800 φώτο μια nikon 5100 με τον 18-55 κατάλαβα ότι ήρθε η ώρα για αναβάθμιση, που ούτως ή άλλως είχα στο μυαλό μου. Σκέφτομαι για την d5100 εφόσον πουλησω την Canon μαζί με τον φακό. ΕΕπίσης η ερώτηση μου είναι η εξής, αν διαθέσω γύρω στα 800 ευρώ για σώμα και φακό ποια είναι η πιο σοφή επιλογή; 5100 +300 για φακό η την Canon d70 μαζί με τον sigma που διαθέτω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snik Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) νομιζω οτι θα ηταν καλυτερα να πας στην 70D αν εισαι ευχαριστημενος απο το συστημα της κανον αλλιως αν εισαι διατεθειμενος να αλλαξεις συστημα και μπορεις να πας σε μεταχειρισμενα κοιτα μηπως βρεις σε καλη τιμη καποια d7000. Ενδεικτικα πηρα πριν μερικους μηνες nikon d7000 με 400 ευρω και αγορασα τον tamron 17-50 καινουριο στα 245 οποτε μου βγηκε πολυ φθηνα μηχανη-φακος. Αλλα ετσι απο περιεργεια τι σου λειπει απο την 1100d και θες να αλλαξεις; Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2014 από snik Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hayas88 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Είδη έχεις έναν καλό φακό δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να αλλάξεις σύστημα. Η 70d είναι πολύ καλή μηχανή αρκετά καλύτερη από την 5100 και ποιο ποιοτική... Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2014 από hayas88 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rush13 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Eπειδή η 1100d είναι η πρώτη dslr που έχω πιάσει στα χέρια μου και έχω δουλέψει θα σου έλεγα να κάνεις το εξής: Πολύ Σύντομα, θα ανακοινωθεί η 7d Μark II, οι τιμές θα πέσουν στα μοντέλα της Canon και κατα πάσα πιθανότητα θα μπορείς να βρεις την original 7d με λίγα λεφτά μεταχειρισμένη η οποία σαν σώμα ειναι ανώτερη απο όλα τα Canon crop σώματα που υπάρχουν Η διαφορά που θα δείς σε σχέση με την 1100 ειναι σαν να πήγες απο Matiz σε Mercedes A class , στιβαρό σώμα απο μαγνήσιο και πολύ καλό σύστημα εστίασης, πολύ καλή ποιότητα εικόνας και τρομερό burst. Η 70d αξίζει μονο αν θές να κάνεις μονο βίντεο Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2014 από Rush13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_gr1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Επειδή δεν έχω άλλους φακούς λέω να γυρίσω σε nikon! Υπάρχει και πιθανος αγοραστής για το υπάρχον σύστημα οπότε οκ. Λέω για 5200 η 5300. Η 5100 με τον 18-55 με κάλυψε πολύ, γενικώς μου έκατσαν πολύ καλά στο μάτι οι φωτογραφίες της, ίσως να είναι και θέμα γούστου. Οπότε πιστεύω πως η 5200 με έναν καλύτερο φακό αργότερα θα με υπερκαλύπτει. Η Canon d70 φτάνει το χιλιάρικο και ξεφεύγει λίγο η φάση. Η υπάρχουσα μαζί με τον sigma είναι ένα πολύ καλό συνολο το οποίο μου έχει δώσει αρκετές άριστες φώτο κυρίως σε τοπία, δεν με ικανοποιεί όμως πολύ σε "οικογενειακες" φωτογραφίσεις, πεντακάθαρες μεν αλλά η αίσθηση που μου δίναν οι φώτο της 5100 ήταν αλλού! Είπα ίσως είναι και θέμα γούστου, αλλά όπως και να έχει μιλάμε και για 2πλασια σχεδόν τιμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hayas88 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) γιατί δεν αξίζει περισσότερο η 70d απο την 7d? το ίδιο σύστημα εστίασης έχουν και η 70δ έχει και διάφορα άλλα πλεονεκτιματα ( σπαστή οθόνη αφής κλπ) + οτι έχει μεταγενέστερο αισθητήρα με παρόμοιες επιδώσεις σε ψιλά iso και εξίσου καλη( οχι τόσο καλή αλλα γενικά καλή) ποιότητα σώματος και αδιαβροχοποιηση... 800 euro την έχεις σε μια εβδομάδα απο αγγλία δηλαδή στο budget σου.... Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2014 από hayas88 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rush13 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Η 70d έχει το σώμα της 60d, το οποιο ειναι πολύ χειρότερο απο της 7d. H σπαστή οθόνη και το σύστημα με την αφή ειναι καλά για βίντεο , για φωτογραφίες δεν το χρειάζεσαι. Αν σκεφτείς οτι μόλις βγει η 7d Mark II θα μπορείς να βρείς την Original στο 500άρη κοντά .... δεν βλεπω τον λόγο να πάει κάποιος στη 70d καινουργια Άμα θές να πάς σε Nikon καλύτερα πήγαινε στην d7000 μεταχειρισμένη την βρισκεις στα 450 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hayas88 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) γούστα είναι αυτά σε φωτογραφίες δράσης ίσως να μην σε νοιάζει αλλά εμένα μια σπαστή οθόνη όταν έχω την μηχανή σε τρίποδο η ακόμα και οτι δεν χρειάζεστε πλέον να σκύβω για να βγάλω κάτι αλλα μπορώ απλά να κοιτάω απο πάνω σαν της παλιές lubitel και άλλες mf με έκανε να την θεωρώ απαραίτητη την σπαστή οθόνη. και η 7d οσο καλή και να είναι είναι πλέον μοντέλο 2009..... ουτε focus peaking δεν έχει Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2014 από hayas88 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_gr1 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Παιδια ευχαριστω για τις συμβουλες σας, θα μου χρειαστουν αργοτερα, αλλα αποφασισα να το καθυστερισω λιγο, να ψαχτω λιγο παραπανω. Κοιταζοντας παλι προσεκτικα φωτογραφιες απο την d5100 συγκρινομενες με την 1100d παρατηρησα το εξης: Της 5100 εντυπωσιαζουν στην αρχη λογω πιο εντονων χρωματων πραγμα ομως που απεχει απο το πραγματικο. Η canon δινει στις φωτο πιο ζωντανη - πραγματικη εικονα και βλεποντας αρκετες αρχιζει να μου αρεσει περισσοτερο. Τωρα θα μου πεις τι μας λες ρε μεγαλε, πιο πανω μας λες αλλα. Συγνωμη αλλα ετσι ειναι αυτα, φανατζομαι τα εχετε περασει σχεδον ολοι, μπερδεway η κατασταση. Προσπαθω να εντοπισω οτι καλυτερο για εμενα. Βεβαια δεν ξερω τι θα κανει η nikon με εναν αντιστοιχο φακο της sigma, σιγουρα θα απογειωθει πολλα σκαλια πανω. Μαλλον δεν πρεπει να χασω τον φακο και να παω ισως σε ενα καλυτερο μοντελο της canon, προς τα εκει κλινω αλλα δεν θα βιαστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreapaog328 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 μπας και η 5100 τραβαγε με "vivid"? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_gr1 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 μπας και η 5100 τραβαγε με "vivid"? Μαλον αστεια το λες, αλλα την δουλεψα στο αυτοματο. Παντως η αληθεια ειναι οτι τα χρωματα δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Ειναι σαν να παρω μια δικη μου και να της κανω μια βελτιωση στα χρωματα ωστε να χτυπαει πιο εντυπωσιακα στο ματι. Συγκρινοντας με φωτογραφιες ακριβοτερων μοντελων canon παρατηρω οτι και παλι οι φωτογραφιες με τα χρωματα τους ειναι πιο ''πραγματικες'' και αλλαζει η φωτογραφικη ''ατμοσφαιρα'' που δινει στη εικονα, προς το καλυτερο και πιο επαγγελματικο παντα. Εχω βρει την canon d70 σωμα στα 760 περιπου απ'εξω ωστε να κρατησω τον φακο που εχω. Βεβαια και αυτο μια σκεψη ειναι και οχι αποφαση ακομη. Εκει θα εχω και το καλυτερο δυνατο βιντεο. Πχ η παρακατω φωτο απο την 1100d με τον sigma ειναι στην ρυθμιση για τοπιο οπου απο μονη της η μηχανη δινει λιγο πιο εντονο τονο στα χρωματα. Η χρωματικη πραγματικοτητα ομως ειναι εινα κλικ πιο κατω. Αυτο εντοπισα και στις φωτο της nikon. Μαλον αστεια το λες, αλλα την δουλεψα στο αυτοματο. Παντως η αληθεια ειναι οτι τα χρωματα δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Ειναι σαν να παρω μια δικη μου και να της κανω μια βελτιωση στα χρωματα ωστε να χτυπαει πιο εντυπωσιακα στο ματι. Συγκρινοντας με φωτογραφιες ακριβοτερων μοντελων canon παρατηρω οτι και παλι οι φωτογραφιες με τα χρωματα τους ειναι πιο ''πραγματικες'' και αλλαζει η φωτογραφικη ''ατμοσφαιρα'' που δινει στη εικονα, προς το καλυτερο και πιο επαγγελματικο παντα. Εχω βρει την canon d70 σωμα στα 760 περιπου απ'εξω ωστε να κρατησω τον φακο που εχω. Βεβαια και αυτο μια σκεψη ειναι και οχι αποφαση ακομη. Εκει θα εχω και το καλυτερο δυνατο βιντεο. Πχ η παρακατω φωτο απο την 1100d με τον sigma ειναι στην ρυθμιση για τοπιο οπου απο μονη της η μηχανη δινει λιγο πιο εντονο τονο στα χρωματα. Η χρωματικη πραγματικοτητα ομως ειναι εινα κλικ πιο κατω. Αυτο εντοπισα και στις φωτο της nikon. Aκυρο, εκανα resize και εκτος απο την ποιοτητα, επεσε και το χρωμα. Εδω φαινετε το πραγματικο χρωμα, στην original ειναι ενα κλικ πιο πανω και δειχνει αρκετα καλυτερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TAKE5 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μιλάς για διαφορά σε jpg τραβηγμένο με την ρυθμιση σε auto? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hayas88 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μήπως έχει κάνα πόλωτικο πάνω πολύ μπλε μου φαίνεται ο ουρανός... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μιλάς για διαφορά σε jpg τραβηγμένο με την ρυθμιση σε auto? δε νοειται σοβαρος φωτογραφος να βαραει jpeg στο auto Και να παραπονιεται οτι δε του αρεσει η φωτογραφια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_gr1 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Όχι δεν έχει πολωτικό, και τις διαφορές τις είδα σε auto και jpeg. Οι σοβαροί φωτογράφοι ποιοι είναι? Φοράνε γραβάτα? Χεχε ΕΠαγγελματιας δεν είμαι, οπότε είμαι ερασιτέχνης και ασχολούμαι όλο και περισσότερο. Χειροκίνητο παίζω συνήθως νύχτα. Το πρόβλημα μου είναι συνήθως σε καθημερινές φωτογραφίες, αν τη στιγμή που τρέχει ο γιος να κάνει μια βουτιά από την εξέδρα, προλαβαίνεις εσύ να πας στο Manual και να ρυθμίσεις iso, κλειστρα και διαφράγματα τι να πω. Το Manual το αφήνω για τοπία και καλλιτεχνιες. Ίσως επειδή την dslr την χρεισιμοποιω παντού όμως, δεν υπάρχει δευτερη μηχανή και ούτε πρόκειται. Όταν δεν την έχω δεν τραβάω. Του κινητού την έχω μόνο για κάνα τροχαίο. ΓΓια τους παραπάνω λόγους θέλω ότι καλύτερο από την dslr και στο auto Mode, και ναι από όσες έχω δοκιμάσει οι ακριβότερες τραβάνε καλύτερο auto, πολλές φορές άριστο και μπορείς να τις συγκρίνεις και σε αυτή τη λειτουργία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα