Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω για t.v η οποία να έχει σύστημα picture in picture ή picture on picture να μου εξηγήσετε ποια είναι η διαφορά των δυο συστημάτων και αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο μοντέλο από 40'' και πάνω. Θέλω να παίζει συχρονος η t.v από δυο κανάλια και πανω.

Δημοσ.

Υπάρχει και το pap που ίσως να είναι αυτό που ψάχνεις,  στο Pip βλέπεις τηλεόραση και κάτι άλλο αλλά όχι δύο κανάλια πχ τηλεόραση και dvd για να βλέπεις δύο κανάλια θέλεις διπλό tuner ή δύο δέκτες μάλλον αλλά δεν ξέρω με ποιό σύστημα είναι δυνατόν νομίζω με το pap αλλά δεν είμαι σίγουρος.

 

http://skp.samsungcsportal.com/integrated/popup/FaqDetailPopup3.jsp?cdsite=in&seq=927474

 

http://www.samsung.com/us/support/SupportOwnersFAQPopup.do?faq_id=FAQ00057977&fm_seq=76910

Δημοσ.

Υπάρχει το picture-in-picture, το picture-by-picture ή αλλιώς picture-and-picture, και το picture-outside-picture (δεν υπάρχει picture-on-picture). Όλα αυτά αφορούν την ταυτόχρονη προβολή πολλών εικόνων στην ίδια οθόνη. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι η διάταξη της εικόνας. Οι συσκευές συνήθως υποστηρίζουν είτε τη μια λειτουργία είτε την άλλη, και δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα εναλλαγής.

 

Στη λειτουργία PiP προβάλλονται ταυτόχρονα δύο εικόνες, όπου η βασική εικόνα καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη, ενώ η δευτερεύουσα εικόνα εμφανίζεται σε ένα μικρό παραθυράκι, καλύπτοντας ένα μέρος της βασικής εικόνας. Μερικές συσκευές υποστηρίζουν τη ρύθμιση του μεγέθους και της τοποθεσίας της δευτερεύουσας εικόνας, άλλες όμως όχι.

 

Στη λειτουργία PbP ή PaP ή P&P προβάλλονται ταυτόχρονα δύο εικόνες side by side, καταλαμβάνοντας η κάθε μια το 50% της οθόνης (προφανώς γίνονται κατά κάποιο τρόπο crop/stretch ώστε να χωρέσουν στη μισή οθόνη). Μια παραπλήσια λειτουργία είναι και η picture-and-text (PAT), όπου προβάλλονται ταυτόχρονα μια εικόνα και οι αντίστοιχες σελίδες του teletext.

 

Η λειτουργία POP είναι παραπλήσια με την PaP, ίσως και η ίδια τις περισσότερες φορές, ενώ η γενικότερη λογική της είναι ότι μπορεί να προβάλλεται στο μεγαλύτερο μέρος της οθόνης η βασική εικόνα, και στο πλάι να προβάλλονται ταυτόχρονα πολλές μικρότερες εικόνες και όχι απαραίτητα μόνο μία. Για παράδειγμα, μπορεί η βασική εικόνα να καταλαμβάνει το 70% της οθόνης, και στο πλάι να προβάλλονται τρεις μικρότερες εικόνες που καταλαμβάνουν η κάθε μια το 10% της οθόνης.

 

Στην τελευταία γενιά τηλεοράσεων CRT, τα ακριβά μοντέλα είχαν σχεδόν όλα διπλό αναλογικό tuner, οπότε μπορούσαν να παρουσιάζουν ταυτόχρονα δύο τηλεοπτικά προγράμματα, αλλά και οποιεσδήποτε άλλες πηγές, είτε ως PiP είτε ως PaP.

 

Στη μετάβαση από τις τηλεοράσεις CRT στις TFT, αυτή η λειτουργία κρίθηκε από τους κατασκευαστές σχετικά άχρηστη, οπότε σιγά σιγά αφαιρέθηκε με άκομψο τρόπο. Κάποια αρχικά μοντέλα TFT είχαν διπλό tuner, οπότε μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις όπως ακριβώς και τα τελευταία μοντέλα CRT, αλλά μεταγενέστερα, οι αντικαταστάτες τους κυκλοφόρησαν για λόγους εξοικονόμησης των κατασκευαστών με μονό tuner. Μερικά από τα σύγχρονα μοντέλα εξακολουθούν να υποστηρίζουν PiP ή PaP, αλλά επειδή έχουν μονό tuner, δεν μπορούν να παρουσιάσουν ταυτόχρονα δύο τηλεοπτικά προγράμματα, αλλά ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα και μια εξωτερική πηγή.

 

Βέβαια, εάν η τηλεόρασή σου έχει μεν μονό tuner αλλά υποστηρίζει είτε PiP είτε PaP, αγοράζεις έναν εξωτερικό αποκωδικοποιητή και μπορείς να παρακολουθήσεις ταυτόχρονα δύο τηλεοπτικά προγράμματα. Εκτός και εάν αγοράσεις τηλεόραση με διπλό ψηφιακό tuner, αλλά πρέπει να προσέξεις ποιο mode υποστηρίζει, γιατί μπορεί να μην σε βολεύει καθόλου στη χρήση.

 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...