orestis000 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Είμαι με Κubuntu 14.04 και κλειστούς οδηγούς nvidia. Θέλω όταν βλέπω ταινία μέσω hdmi στην tv να ρυθμίζονται όλα αυτόματα όπως στα windows, δλδ να μην πρέπει να επιλέξω εγώ την hdmi σαν κανάλι ήχου και να έχω και στις δύο οθόνες ακριβώς την ίδια εικόνα.... Πως γίνετε αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Αυτο (φανταζομαι πως) γινεται με καποιο udev rule που θα εκτελειται μολις συνδεσεις την τηλεοραση και θα εκτελει ενα σκριπτακι το οποιο απο πισω θα κανει τις αλλαγες που θες,. Δυσκολο, εκτος αν εχεις την ορεξη να ψαχτεις :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 για ποιο λόγο δεν το κάνουν αυτόματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Artemis Fowl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Χωρίς να έχω δοκιμάσει κάτι ανάλογο, το εργαλείο του KDE υπεύθυνο για τέτοιες δουλειές είναι το KScreen. Τσέκαρε στις ρυθμίσεις του μήπως μπορεί να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Με ποιο πρόγραμμα παίζεις ταινίες; Εκεί δεν έχει default ρύθμιση για τον ήχο; Δοκίμασε και το utility της nvidia, nvidia-settings για να ρυθμίσεις τις οθόνες σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Η άνοιγε το pavucontrol να ορίζεις σαν ενεργή την κάρτα ήχου την hdmi και μια και το λέω δες αν στην έχει αναγνωρισμένη και τσεκαρισμένη να τραβάει ήχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 μέχρι στιγμής αυτό που κάνω για να παίξει, το βάζω στο hdmi η οθόνη αναγνωρίζεται αυτόματα αλλά είναι 2 οθόνες δεν βλέπω δηλαδή το ίδιο πράγμα και στις 2, ενώ για τον ήχο πρέπει να μπω από pavucontrol. σε window 7 και 8 είναι plug and play. παλιά θυμάμαι ούτε η οθόνη έμπαινε αυτόματα κ έπρεπε να πάω από nvidia-settings Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δες μήπως μπορείς να το σετάρεις από το πρόγραμμα που παίζεις την ταινία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 το vlc το κάνει, το smplayer όχι αλλά εγώ έχω το popcorn time που δεν το κάνει. απλώς δεν μπορώ να καταλάβω είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξουν; δλδ οκ εμείς εδώ στο φόρουμ θα το παλέψουμε και θα βρούμε λύση... εάν το βάλω σε έναν φίλο μου πχ που δεν ασχολείται; δυστηχώς ακόμα το linux δεν είναι 100% user friendly Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μια χαρά είναι το Linux. Σε όσους δεν αρέσει, μπορούν να πάνε πίσω στους αυτοματισμούς άλλων λειτουργικών συστημάτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Για τον ηχο φανταζομαι μπορεις να ενεργοποιησεις και τις δυο εξοδους και οποτε βρισκει το hdmi θα παιζει απο εκει Για τις οθονες δες το arandr, μπορεις να κανεις και script την εξοδο του και να το κανεις συντομευση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μια χαρά είναι το Linux. Σε όσους δεν αρέσει, μπορούν να πάνε πίσω στους αυτοματισμούς άλλων λειτουργικών συστημάτων. .............. Για τον ηχο φανταζομαι μπορεις να ενεργοποιησεις και τις δυο εξοδους και οποτε βρισκει το hdmi θα παιζει απο εκει Για τις οθονες δες το arandr, μπορεις να κανεις και script την εξοδο του και να το κανεις συντομευση Μπα και οι 2 είναι ενεργοποιημένες και για να έχω hdmi πρέπει να απενεργοποιήσω το analog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα