benzinas Δημοσ. 25 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2014 Καλησπερα, εχω ενα pc με μητρικη MSI P55-GD65 & εναν SATA σκληρο.Αυριο περιμενω εναν ADATA SSD και ελεγα να περασω σε αυτον το λειτουργικο και ο αλλος να ειναι καθαρα αποθηκευτικος. Μετα απο ψαχουλεμα στο νετ για εγκαταστση ssd ειδα οτι καλο θα ηταν να ενεργοποιησω τον achi.Μπηκα τελικα στο ΒΙΟS & ειδα ενα μενου που λεει intergated peripherals.Μεσα λοιπν εχει: 1)Extra raid/ide controller [enabled] 2)raid mode[ide,achi] 3)submenu On-chio ATA Devices οπου μεσα εχει a)On-chip sata controller[enabled] b)raid mode[ide,raid,achi].Αν βαλω εδω achi μου εμφανιζει sata1-7 not installed. Μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι υπαρχουν 2 raid mode για enabled & κανονικα στο raid δεν θα επρεπε να διαλεξω απο 1 εως 6 που ειναι τα raid?Και τι ειναι το extra raid/ide controller? Κανω καλα που ψαχνω να ενεργοποιησω τον achi controller ή δν χρειαζεται?
SPANK Δημοσ. 25 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2014 Πρέπει να ενεργοποιήσεις το ahci θα ειναι πολυ πιο γρήγορο στο boot το σύστημα σου για λεπτομέρειες πως να το κάνεις δες τον οδηγό Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista
benzinas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Νσι αλλα εγω δν εχω εγκαταστησει λειτουργικο ακομα?Δν ειναι καλυτερα να τα αλλαξω απο το bios?
TR-909 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Ακριβώς! Ενεργοποίησε το AHCI στο BIOS και κάνε εγκατάσταση κανονικά - τα Windows θα εγκαταστήσουν τον δικό τους AHCI driver. Στη συνέχεια πέρνα τον AHCI driver από το site της μητρικής σου για τον ελεγκτή που "φοράει".
benzinas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 OK,αλλα σε αυτό που εχω γραψει που πρεπει να ενεργοποιησω το ahci στο 2 & στο 3b ή μονο στο 3b?
TR-909 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Το ενεργοποιείς για τον ελεγκτή στον οποίο θα βάλεις επάνω το δίσκο. Αν κατάλαβα καλά απο το Integrated Peripherals πρέπει να έχεις δύο ελεγκτές (και από ότι διαβάζω στο site της MSI υπάρχει ένα Jmicron). Προτείνω να τον εγκαταστήσεις στον "μαμά" ελεγκτή (Intel). Συμβουλέψου το εγχειρίδιο της μητρικής για να δεις ποιες θύρες SATA αντιστοιχούν σε ποιον ελεγκτή.
benzinas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Τωρα καταλαβα πως λειτουργει,εχεις δικιο 1-6 είναι σε έναν και το 7 είναι στον jmicron γι αυο μου εβγαζε 2 ελεγκτες στο bios. Ευχαριστω πολύ για τις απαντησεις....
SPANK Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Αμα διαβάσεις τον οδηγό λεει αναλυτικά τι να κάνεις + αυτο που ρώτησες για το λειτουργικό
TR-909 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Αμα διαβάσεις τον οδηγό λεει αναλυτικά τι να κάνεις + αυτο που ρώτησες για το λειτουργικό O οδηγός σου μιλάει για το σενάριο δίσκου που είναι εγκατεστημένος σαν ΙDE και η αλλαγή σε AHCI από το BIOS οδηγούσε σε BSOD. Δεν νομίζω ότι σχετίζεται με αυτό που ρώτησε το παλiκάρι. Φιλικά πάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα