Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

σκέφτομαι να αγοράσω το NAS Synology DS213J μαζί με ένα σκληρό WD Red 2 ή 3TB. Έχω δύο ερωτήσεις. Καταρχάς θέλω να το έχω με raid 1 αλλά λόγω οικονομικού έλεγα να αγοράσω το δεύτερο δίσκο σε ένα τρίμηνο. Γίνεται να έχω τώρα μόνο τον ένα δίσκο με όλα τα δεδομένα μου και να προσθέσω μετά το δεύτερο δίσκο χωρίς να χρειαστεί να κάνω τον πρώτο format? Επίσης σε περίπτωση που έχω το raid 1 και ένας δίσκος πάθει βλάβη, μπορώ να συνεχίσω να χρησιμοποιώ κανονικά το NAS ή θα πρέπει να τον αντικαταστήσω το χαλασμένο δίσκο για να συνεχίσω να έχω πρόσβαση στα δεδομένα μου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν προσθέσεις νέο δίσκο, δηλαδή γυρίσεις σε raid, θα πρέπει να καθαριστούν τα data πρώτα από τους δίσκους.

Αν μετά στο raid 1, χαλάσεις κάποιος απο τους δύο, θα δουλεύει κανονικά το σύστημα με τον ένα δίσκο και θα πρέπει κάποια στιγμή (το συντομότερο για λόγους ασφαλείας) να αλλάξεις τον χαλασμένο.

Επεξ/σία από Sorath
  • Like 1
Δημοσ.

Κατάλαβα. Άρα καλύτερα να περιμένω για να τους πάρω και τους δύο δίσκους μαζί γιατί μετά δεν θα έχω πού να μεταφέρω τα δεδομένα.

Σε περίπτωση που χαλάσει ο ένας και τον αντικαταστήσω, το raid γίνεται αυτόματά ε; Δηλαδή δε θα χρειαστεί να κάνω format ξανά και τον άλλο δίσκο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...