Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έκανες καθόλου πλάκα.

Αναφέρομαι σε προιόντα απλά καταναλωτικά και όχι σε αεροπλάνα, διαστημικά και πυρηνικά. Εκτός από τις πάρα πολλές εταιρίες που κατασκευάζουν πολύ φτηνά, όχι ιδιαίτερης ποιότητας, προιόντα, υπάρχουν και μερικές που συναγωνίζονται άνετα τις μεγάλες φιρμάτες διεθνείς εταιρίες σε ποιότητα, μερικές (πολλές δηλαδή) φορές οι μεγάλες φιρμάτες εταιρίες πουλάνε φούσκες για μεταξωτές κορδέλες.

Αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι ονόματα, μια τα περίεργα όνοματά τους, μια το ανελέητο promotion των "δυτικών" που σε κάνει σε 1 λεπτό να ξεχνάς και το όνομά σου δε με επιτρέπουν να παραθέσω κάποιο παράδειγμα. Έχω συναντήσει μερικές φορές αξιόλογα προιόντα, εδώ και χρόνια η Κίνα έχει αναπτυχθεί. Αν ψάξεις στο ιντερνέτ θα βρεις σίγουρα πολύ καλές κριτικές για διάφορα προιόντα, όχι μόνο ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά (να έχεις και κάτι να κάνεις εκτός από το να κάθεσαι ποζάτος στη καφετέρια-σουβλατζίδικο και να νοιώθεις ανώτερος βλέποντας τους εξαθλιωμένους μετανάστες να περνούν από δίπλα σου, μη τα περιμένεις όλα έτοιμα στο πιάτο, πήγαινε και λίγο παραπέρα να δεις πως ζει και τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος).

Καλα, δεν επιμενω αλλο. Κερδισες. Αλλα προσωπικη μου γνωμη, δεν εχουν τεχνογνωσια να παραγουν επιστημη. Την εισαγουν την επιστημη απο τη δυση.

Για να παραγεις επιστημη, προυποθετει ενα καλο βιοτικο επιπεδο. Οχι οταν αγωνιζεσαι χωρις ανασα να κερδισεις τα προς το ζειν.

Και προφανως τα "οπλα" των κινεζων ειναι τα φτηνα εργατικα χερια. Και ο πληθυσμος τους.

Γνωμη μου.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

παιρνουν ενα οpern source os και το τροποποιοιυν,βελτιωνουν,προσαρμοζουν στις αναγκες τους.

τελευταια φορα που κοιταξα, αυτη δεν ειναι και η φιλοσοφια πισω απο το FOSS?

γνωμη μου ειναι οτι καποιο παρομποιο πρεπει να κανει και η ΕΕ μετα το φιασκο με τον δημο οτυ Μοναχο.

πρεπει να υπαρξει μια ευρωπαικη πρωτοβουλια που θα συνοδευτει απο το καταλληλο νομοθετικο πλαισιο και την επαρκη επιχορηγηση, ωστε να αναπτυχθει και να προωθηθει μια ενιαια FOSS πλατφορμα η οποια θα ικανοποιει

πληθος αναγκων, τοσο ιδιωτικων οσο και δημοσιων. Τα οφελη για ολα τα κρατη-μελη θα ειναι ανυπολογιστα σε βαθος χρονου.

Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κρεμονται απο τα @@ των αμερικανικων ΙΤ ολα αυτα τα χρονια.

Μα δεν κρέμονται απο τα @@ των Αμερικανών. Ελεύθερη παγκόσμια αγορά έχουμε, δηλαδή εγώ που προτιμάω Ιαπωνικό αυτοκίνητο κρέμομαι απο τα @@ των Ιαπώνων; Απλά οι αμερικάνοι έχουν τεχνογνωσία δοκιμασμένη χρόνια στο software και τις κατάλληλες υποδομές.

Δεν πρόκειται καμία σοβαρή εταιρία να υιοθέτηση χρόνο και χρήμα σε software για ένα Κινέζικο λογισμικό απο την στιγμή που μιλάμε για επαγγελματικά προγράμματα που η χρηση τους σου αποφέρει κέρδος και οι πιθανότητητες ασυμβατότητας ειναι ζημιογόνα.

Άπατο θα παει εκτός αν πιστεύεις οτι οι πολυεθνικές αμερικανικές και μη στην Κίνα θα το χρησιμοποιήσουν.

Δημοσ.
Και το 80% του πλανήτη φτωχοί και 20% πλούσιοι, ποιοι λες εσύ να κάνουν κουμάντο; Η πιστεύεις οτι οι πολυεθνικές ανοίγουν εργοστάσια στην Κίνα για να δίνουν μεγάλους μισθούς;

Η Κίνα ειναι ο γίγαντας που κοιμάται αλλά για να ξυπνήσει θέλει πολλά περισσότερα και όσο ο κόσμος ζει στη φτώχεια δε πρόκειται να δει ανάπτυξη πέρα απο τα ψίχουλα που της αφήνει η δύση επειδή έχει οικονομικά συμφέροντα.

Η Κίνα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μία από τις πολύ λίγες χώρες στον πλανήτη που έχει την δυνατότητα να γράψει στα παπάκια της όλους τους υπόλοιπους. Απλά δες που βρισκόταν οικονομικά πριν μόλις 30 χρόνια και που βρίσκεται σήμερα. Μέχρι και το ανδρείκελο που έχουμε για πρωθυπουργό το κατάλαβε.

Δημοσ.

Η Κίνα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μία από τις πολύ λίγες χώρες στον πλανήτη που έχει την δυνατότητα να γράψει στα παπάκια της όλους τους υπόλοιπους. Απλά δες που βρισκόταν οικονομικά πριν μόλις 30 χρόνια και που βρίσκεται σήμερα. Μέχρι και το ανδρείκελο που έχουμε για πρωθυπουργό το κατάλαβε.

Πράγματι η Κίνα έχει μεγάλη οικονομική ανάπτυξη λόγω των ξένων επενδυτών που πήγαν εκεί, η σχέση Κίνας-Δύσης ειναι αμφίδρομη δεν νομίζω οτι συμφέρει ούτε την μια ούτε την άλλη πλευρά να γράψει κάποιος στα παπάκια του τον άλλο.

Εντάξει αλλά εμείς δεν είμαστε και καμία πρωτοκλασάτη χώρα.

Δημοσ.

Καλα, δεν επιμενω αλλο. Κερδισες. Αλλα προσωπικη μου γνωμη, δεν εχουν τεχνογνωσια να παραγουν επιστημη. Την εισαγουν την επιστημη απο τη δυση.

Για να παραγεις επιστημη, προυποθετει ενα καλο βιοτικο επιπεδο. Οχι οταν αγωνιζεσαι χωρις ανασα να κερδισεις τα προς το ζειν.

Και προφανως τα "οπλα" των κινεζων ειναι τα φτηνα εργατικα χερια. Και ο πληθυσμος τους.

Γνωμη μου.

Το να παράγεις επιστήμη δεν αρκεί για να παράγεις καλά προιόντα, στη σύγχρονη εποχή οι ντιζάινερς, μαρκετίστες κλπ. έχουν πάρα πολλές φορές περισσότερο συμμετοχή στο τελικό προιόν από τους επιστήμονες, μηχανικούς κλπ. Και από τη στιγμή που έχεις τεχνογνωσία, άσχετα πως την απέκτησες, μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να κάνεις συνδυασμούς καλύτερους από αυτούς που έχουν το original σχέδιο αλλά δε ξέρουν (ή δε θέλουν) να το χρησιμοποιήσουν δημιουργικά και με το καλύτερο δυνατό τρόπο για το πελάτη που θα πληρώσει να το αγοράσει (ο πελάτης είναι πάντα το ζητούμενο).

Και μη ξεχνάς πόσα από τα θεωρούμενα ΑΑΑ προιόντα είναι κινεζιές, ταιβανιές κλπ. με ένα μοδάτο σηματάκι κολλημένο πάνω.

Δημοσ.

Μάλλον καλά κατάλαβα πριν, πρέπει εμείς εδώ στην Ελλάδα να ζούμε κάθε μέρα με το φόβο μη τυχόν σηκωθούν οι πολυεθνικές και φύγουν από τη Κίνα, γιατί θα μας φάει το μαύρο σκοτάδι, οι τιμές θα πάνε στα ύψη και με την οικονομική κρίση που έχουμε η αυτοκτονία θα μοιάζει σα τη μόνη διέξοδο.

Η φοβία αυτή μου μοιάζει 100% αβάσιμη, ήδη πολλές ξένες εταιρίες άλλων προιόντων έχουν μεταφέρει μεγάλο μέρος των εργοστασίων τους σε άλλες χώρες με πιο φτηνό κόστος εργασίας, τη Κίνα τη θεωρούν πλέον αρκετά ακριβή και όχι καλή επιχειρηματική επένδυση.

Μάλλον οι πολυεθνικές εκβιάζουν και βιάζουν κάθε μέρα τη Κίνα και όλο το κόσμο, η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να παζαρέψει και να κερδίσει μερικά οφέλη από κάθε συναλλαγή, όπως κάνει και κάθε άλλη κυβέρνηση σε όλο το κόσμο, εκτός από την ελληνική που η διαφθορά σε όλα τα επίπεδα την έχει κάνει αναποτελεσματική για πάρα πολλά χρόνια.

Καλα λεω εγω αλλο καταλαβες

Δημοσ.

Όπως φαίνεται πάρχουν μερικοί άνθρωποι που δε τους ενοχλεί να έχουν μόνιμα ανοιχτή τη πόρτα του σπιτιού τους και όποιος περαστικός θέλει να μπαίνει μέσα, να παίρνει από το ψυγείο ότι θέλει για να φάει, να ξαπλώνει στα κρεβάτια και στους καναπέδες να ξεκουραστεί, να ανοίγει πακέτα τσιγάρα-ποτά-τηλεοράσεις-στερεοφωνικά-υπολογιστές για να διασκεδάσει και αν γουστάρει να "φλερτάρει" και με τη κυρά ή το κύριο του σπιτιού πριν αποχωρήσει μετά από λίγες ώρες ή λίγες μέρες.

Οι κινέζοι ενδιαφέρονται για linux λειτουργικό γιατί είναι τελείως ελεύθερο και μπορεί ο καθένας να το τροποποιήσει όπως θέλει. Μάλλον το πρώτο που θα αλλάξουν είναι τα συστήματα ασφαλείας και θα το ρυθμίσουν έτσι ώστε να λειτουργεί σύμφωνα με τους όρους της κινεζικής κυβέρνησης και όχι όπως θέλει η Microsoft, Google, αμερικανική κυβέρνηση ή όποιοσδήποτε άλλος.

Συγνώμη, μιλάμε για τους ίδιους Κινέζους που έχουν στρατιωτικοποιημένο καθεστώς και δεν αφήνουν ελεύθερο το διαδίκτυο στους πολίτες της χώρας τους; Εγώ πάντως θα προτιμούσα την google και τη Microsoft στη θέση σου.

Δημοσ.

γελατε οπως γελαγατε καποτε με τις πρωτες προσπαθεις για ηλεκτρονικα κινεζικα προιοντα,αυτοκινητα κτλ.

οπως γελάγανε πριν χρονια με τα ιδια βηματα της ιαπωνιας.

αλλα η κινα αν γινει ιαπωνια με 2 δις τη γαμησαμε.

αυτο προσπαθει να κανει βασικα.

πλάκα έκανα, τους πάω τους Κινέζους και τα προϊόντα τους. :-)

Δημοσ.

Συγνώμη, μιλάμε για τους ίδιους Κινέζους που έχουν στρατιωτικοποιημένο καθεστώς και δεν αφήνουν ελεύθερο το διαδίκτυο στους πολίτες της χώρας τους; Εγώ πάντως θα προτιμούσα την google και τη Microsoft στη θέση σου.

Σε αυτό το σχόλιο πάντως μπαίνω στη θέση της κινεζικής κυβέρνησης και προσπαθώ να περιγράψω το τρόπο σκέψης της. Οπωσδήποτε οι κινέζοι πολίτες δε θα είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένοι. Δεν είμαι υποστηρικτής τέτοιων καθεστώτων και όλα τα πολιτικά κόμματα και κυβερνήσεις με απωθούν, αλλά βρίσκω θετικό όταν οποιοσδήποτε προσπαθεί να μην εξαρτάται από άλλους (που αυτοί οι άλλοι κάθε άλλο παρά τίμιοι και με καλές προθέσεις είναι) και θέλει να κάνει το δικό του.

Δημοσ.

Καλα λεω εγω αλλο καταλαβες

Χμμμ, φαίνεται πως έχουμε ασύμβατο τρόπο σκέψης ή ότι και να διαβάσω στο τέλος θα γράψω τις άσχετες αμπελοφιλοσοφίες μου.

Δημοσ.

Μα δεν κρέμονται απο τα @@ των Αμερικανών. Ελεύθερη παγκόσμια αγορά έχουμε, δηλαδή εγώ που προτιμάω Ιαπωνικό αυτοκίνητο κρέμομαι απο τα @@ των Ιαπώνων; Απλά οι αμερικάνοι έχουν τεχνογνωσία δοκιμασμένη χρόνια στο software και τις κατάλληλες υποδομές.

Δεν πρόκειται καμία σοβαρή εταιρία να υιοθέτηση χρόνο και χρήμα σε software για ένα Κινέζικο λογισμικό απο την στιγμή που μιλάμε για επαγγελματικά προγράμματα που η χρηση τους σου αποφέρει κέρδος και οι πιθανότητητες ασυμβατότητας ειναι ζημιογόνα.

Άπατο θα παει εκτός αν πιστεύεις οτι οι πολυεθνικές αμερικανικές και μη στην Κίνα θα το χρησιμοποιήσουν.

αντιφασκεις. απο οτι την μια λες οτι δεν ειναι υποχρεωμενοι να χρησιμοποιησουν american made software, απο την αλλη τονιζεις οτι πρεπει να παραμεινουν σε υπαρχουσες, δοκιμασμενες λυσεις, ειδικα αν δεν θελουν να μπλεξουν με αναποφευκτα ζημιογονα προβληματα.

για να χρησιμοποιησω το παραδειγμα σου, ναι μεν μπορουν να αγορασουν οτι αυτοκινητο γουσταρουν, αρκει να μπορει να τρεχει στους αυτοκινητοδρομους που εχουν φτιαξει οι αμερικανικες IT.

αυτο απο μονο του περιοριζει τις τελικες τους επιλογες, δεν νομιζεις;

Η πραγματικοτητα ειναι οτι αυτη την στιγμη υπαρχουν τρια μεγαλα οικοσυστηματα , τα οποια ελεγχονται απο τρεις μεγαλες αμερικανικες τεχνολογικες εταιρειες, οι οποιες εχουν ισχυρους δεσμους με τις αμερικανικες κυβερνησεις.

Η Κινα, για τους δικους της λογους, θελει καλως η κακως να απεγκλωβιστει απο αυτα τα οικοσυστηματα. Αντι παθητικα να αποδεκτει το υπαρχον τεχνολογικο καθεστως, κανει κατι φιλοδοξο: θελει να το αλλαξει.

Και μπορει να τα καταφερει, αρκει να παρει ζεστα το θεμα και να κανει τις σωστες κινησεις. Τις υποδομες, την τεχνογνωσια, τους ανθρωπινους πορους, το χρημα, την κρισιμη μαζα χρηστων και το αυταρχικο καθεστως,τα εχει για να το πετυχει.

Οπως ηδη εχει αλλωστε συμβει με τα κοινωνικα  δικτυα και τους browsers τους. Γιατι οχι και με ενα OS?

Και μπορει η τελικη επιτυχια αυτου του εγχειριηματος, να φερει και κατι καλο για τους υπολοιπους. Ισως το παρει αποφαση και η ΕΕ να κανει κατι παρομοιο.

Επομενως ας δωσουμε μια ευκαρια στην Κινα και βλεπουμε. Ποτε δεν ξερεις.

• Like 1
Δημοσ.

Πειράζει που δέν θέλουμε τις κινέζικες ανοησίες ? Τόσο καιρό δέν βλέπω προτότυπη παραγωγή σε τίποτα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...