Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H Κίνα σχεδιάζει να ανακοινώσει τη διάθεση ενός νέου λειτουργικού συστήματος -η προσπάθεια είναι κυβερνητική- για να μειώσει σημαντικά την εξάρτηση της από τα εισαγόμενα λειτουργικά συστήματα της Microsoft και της Google.Το νέο Κινέζικο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές desktop -η υποστήριξη φορητών συσκευών θα ακολουθήσει αργότερα- βασίζεται στο πυρήνα Linux. "Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε τη διάθεση του Κινέζικης κατασκευής λειτουργικού συστήματος από τον Οκτώβριο υποστηρίζοντας και app stores" είπε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα People's Post, ο Ni Guangnan, της Κινέζικης Ακαδημίας της Μηχανικής.

Ο Ni Guangnan είναι επικεφαλής της επίσημης συμμαχίας για την ανάπτυξη του Κινέζικου λειτουργικού συστήματος. Όπως αναφέραμε, και χάρη σε μία αναφορά που είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Ιανουάριο, το λειτουργικό σύστημα θα βασίζεται στο Linux, και σύμφωνα με τη Κινέζικη κυβέρνηση μπορεί να τρέξει τόσο σε φορητούς υπολογιστές και desktops, όσο και σε smartphones, tablets ή set-top boxes.

"Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα μας επιτρέψει να ανταγωνιστούμε τις Google, Apple και Microsoft, θα είναι κλειδί για την επιτυχία μας" δήλωσε ο Ni.

Από παλιά, η κυβέρνηση της Κίνας έχει έρθει σε αντιπαράθεση με αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας όπως είναι η Microsoft και Google. Εδώ και πολύ καιρό, έχει μπλοκάρει διάφορες υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένης της μηχανής αναζήτησης της, του GMail ή του YouTube. Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη λογοκρισία από τη Κινέζικη κυβέρνηση, η Google αποφάσισε να μετακομίσει τις υπηρεσίες της στο Χόνγκ Κόνγκ, επιτρέποντας στην εταιρεία να λειτουργήσει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της εκτός των κανονισμών και των ρυθμίσεων που είχε επιβάλλει η Κινέζικη κυβέρνηση.

Η Κινέζικη κυβέρνηση εξέφρασε επίσης την ανησυχία της σχετικά με το Android, το οποίο ουσιαστικά έχει πάρει τον έλεγχο της τοπικής αγοράς. Το λειτουργικό σύστημα της Google βρίσκεται στο 82% των φορητών συσκευών και κινητών τηλεφώνων στην αγορά της Κίνας (με βάση τα τελευταία στοιχεία της έρευνας Kanter Worldpanel Comtech).

Η κυβέρνηση της Κίνας πήρε μέτρα ενάντια στη Microsoft τον περασμένο Μάϊο, αποκλείοντας τη χρήση των Windows 8 σε κυβερνητικούς υπολογιστές. Τα Windows XP χρησιμοποιούνται ευρέως στη Κίνα, αλλά η Microsoft σταμάτησε την επίσημη υποστήριξη τους τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και η χρήση του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος θα αποτελούσε ρίσκο για τη κυβέρνηση.

Link.png Site: C|Net

Δημοσ.

ο νέο Κινέζικο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές desktop -η υποστήριξη φορητών συσκευών θα ακολουθήσει αργότερα- βασίζεται στο πυρήνα Linux.

Σταματησα να διαβαζω. Μια απο τα ίδια...

• Like 1
Δημοσ.

Εφόσον δεν βλέπουμε προκοπή από canonical και λοιπούς με τις διάφορες λινουξ διανομές...ας βγάλει μια η Κίνα που φυσικά έχει παρανοικούς πόρους από πίσω ώστε να το βελτιώνει ταχύτατα και να το υποστηρίζει για πάρα πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ίσως η Κινα να είναι η τελευταία ελπιδα του λινουξ να πάρει ένα αξιοπρεπές κομμάτι της αγοράς,έστω ένα 7-8%, γιατί έχει μείνει τρομακτικά στάσιμο στο θέμα διάδοσης και εξάπλωσης.

• Like 5
Δημοσ.

Μετα τους Ρώσους φεύγουν από τα mainstream OSes και οι Κινέζοι. Ελπίζω όταν έρθει και εμάς η ώρα να κάνουμε την υπέρβαση, να επιλέξουμε κάτι βασισμένο σε AmigaOs4 ή DRDos. Χωρίς GUi και APi's. Αυτά είναι για τους τεμπέληδες που βαριούνται να δουλέψουν :P 

• Like 4
Δημοσ.

Μπράβο στους κινέζους, μου αρέσει που δε συμπαθούν Microsoft και Google και γενικά όλους τους γίγαντες. Και εγώ επίσης. Αν και δε νομίζω να τους βοηθήσει πολύ, αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στους υπολογιστές σήμερα.

Δημοσ.

Μετα τους Ρώσους φεύγουν από τα mainstream OSes και οι Κινέζοι. Ελπίζω όταν έρθει και εμάς η ώρα να κάνουμε την υπέρβαση, να επιλέξουμε κάτι βασισμένο σε AmigaOs4 ή DRDos. Χωρίς GUi και APi's. Αυτά είναι για τους τεμπέληδες που βαριούνται να δουλέψουν :P

Ναι γιατί ήταν πολύ παραγωγικό να γράφεις εντολές για να κάνεις το πιο απλό πράγμα. Αν κάτι συμβαίνει στους υπολογιστές είναι ότι γίνεται ολοένα πιο εύκολο να κάνεις πολύπλοκες διαδικασίες και να αλληλεπιδράς με τον υπολογιστή.

Δημοσ.

Μπράβο στους κινέζους, μου αρέσει που δε συμπαθούν Microsoft και Google και γενικά όλους τους γίγαντες. Και εγώ επίσης. Αν και δε νομίζω να τους βοηθήσει πολύ, αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στους υπολογιστές σήμερα.

ναι δε τους συμπαθούνε επειδή θέλουν οι ίδιοι να κατασκοπεύουν τους πολίτες τους.

μη κοροιδευόμαστε

• Like 7
Δημοσ.

Για να πλασαριστεί ένα νεο OS πρέπει να περάσουν χρόνια, αλλά να ξεπεράσει και το πρόβλημα της συμβατότητας εφαρμογών που ήδη είναι απαραίτητες  . Νομίζω ότι μόνο στα κινέζικα θα έχει απηχηση .

Δημοσ.

Δεν εχει να κανει με συμπαθειες και αντιπαθειες! Αμα σταματησουν οι δυτικες εταιριες να παραγουν τα προιοντα τους στην Κινα και πανε αλλου ζητω που καηκαμε. Πουθενα αλλου δεν βρισκουν τοσο φτηνο εργατικο χερι και αναγκαζονται οπως επισης τρωνε και τους εκβιασμους της κυβερνησης της Κινας, επισης η Κινα το κανει αυτο για τα backdoors που εχει καθε αμερικανη εταιρια λογω αμερικανικης κυβερνησης..

Δημοσ.

Αν θες να ασχολουμαστε περισσοτερο με το λογισμικο,παρα με τη δουλεια που ζητησες να σου κανουμε?:P

Δεν ειμαστε ολοι προγραμματιστες και τεχνικοι PC!;)

Δημοσ.

Άλλος ένας τρόπος να ελέγξουν καλύτερα αυτά τα ωραία δημοκρατικά καθεστώτα το λαό τους. 

ειπαν ποτε οτι ειναι δημοκρατες?

• Like 1
Δημοσ.

Σταματησα να διαβαζω. Μια απο τα ίδια...

Problem? για τα επόμενα 20+ χρόνια δεν πρόκειται να φτιάξει κανείς λειτουργικό από τον αέρα να ξέρεις. Πάλι καλά που θα χρησιμοποιήσουν πυρήνα Linux.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...