Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ενα pc always on 24/7 γιατί τον χρειάζομαι να τρέχει καποιες εφαρμογές τύπου server και θέλω να κλείνει ορισμένες ώρες που δεν τον χρειάζομαι, π.χ. απο τις 20:00 ως τις 9:00 το πρωι της επομένης. Βρήκα προγράμματακι στο νετ για scheduled shutdown , alla όπως είναι προφανές δεν υπάρχει τροπος να ανοίξει μετα. Σκέφτηκα το wake on lan αλλα δεν επαιξε γιατι το ρουτερ συνεχεια στελνει data ακομα και με κλειστό πισι με αποτελεσμα να το ξυπναει αμεσως μολις το κλείνω. Έβαλα κάρτα fax modem pci alla to wake on ring δεν μου επαιξε , αν και το ενεργοποίησα στην μητρική, δεν ξέρω που θα βρω το ειδικό καλωδιακι για να συνδεσω τη μητρική με το pci fax/modem card.

Μητρικη asus p5q windows zp sp3 pro.

Σήμερα σκέφτηκα να βάλω ενα ψηφιακό χρονοδιακοπτη πρίζας ! Προς θεού Όχι για να σβήνει το pc 'ξερά' σαν να είναι τοστιέρα, αλλά :

1. να το έχω κανει shutdown με το προγραμματακι π.χ. στις 19:50 ,

2.στις 20:00 ο χρονοδιακοπτης να ριχνει το ρεύμα,

3. να επανέρχεται το ρεύμα απο το χρονοδιακόπτη στις 8.50 με την ελπίδα να τον ξυπνήσει το wake on lan.

Βλέπετε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το παραπανω σενάριο? Ως προς την φθορά ρου συστηματος ή κάτι αλλο?

Ο λογος που θέλω να το κλείνω είναι η εξοικονόμηση ρεύματος και η μείωση του λογ της ΔΕΗ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...