Προς το περιεχόμενο

Τον ερχόμενο μήνα αναμένονται οι πρώτες τηλεοράσεις 4K OLED από την LG με κόστος από $11.000

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι OLED είναι το μέλλον. Κάτι που δεν μου αρέσει όμως είναι ότι βγαίνουν μόνο κυρτές. Δε λέει να πρέπει να κάθεσαι κέντρο απέναντι για να βλέπεις καλά και για τους υπόλοιπους η εικόνα να παραμορφώνεται. Είναι ένα ακόμη τεχνικό θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί (όπως και η διάρκεια ζωής του μπλε, το κόστος παραγωγής και το burn in). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι τηλεοράσεις για αρκετά χρόνια είχαν μία στασιμότητα στο FULL HD 1080. Τώρα με το 4Κ αναπληρωνουν τον χαμένο χρόνο και θα ριμάξουν κυριολεκτικά τις τσέπες όσων θέλουν 4Κ εδώ και τώρα..Πως αλλάζουν οι καιροί..Πριν την κρίση χρυσοπληρωναμε (επι εποχών 2004 - ολυμπιακων )τις HD READY 1080i !!! Aκουγαμε HD και κοιτουσαμε όπως ένας Θεσσαλονικιός όταν του μιλάνε για το μετρό ! Και σήμερα μπροστα σε μια 4Κ δεν αξιζουν τιποτα..!

Εγω παντως επι εποχες 2004 σνομπαρα τις LCD γενικως ως κατωτερες ποιοτικα σε σχεση με τις CRT. Σκεφτομουνα να αντικαταστησω τη 19ρα CRT με μια 21 1600x1200.

Για τηλεορασεις (οχι μονιτορ) αγνοουσα παντελως ακομα και τους ορους

Δεν ειναι οι τηλεορασεις που μεινανε στασιμες. Η ποιοτητα του σηματος ετσι και αλλιως δεν αλλαζει τοσο συχνα για να δικαιολογει συνεχεις αναβαθμισεις στον τηλεοπτικο εξοπλισμο. Τα μονιτορ ειναι που μειναν στασιμα για να μην πω οτι πηγαν και ενα βημα πισω, αφου απο τα 16:10 και το 1920x1200 που πηγαινε να γινει στανταρ πεσαμε στο 1920x1080.

Οι πιο μεγαλης αναλυσης οθονες παραμεινα πανακριβες. Τωρα επιτελους αρχισε να αλλαζει αυτο

Θα έχει πολύ πλάκα ακόμα και για αυτούς που έχουν λεφτά να πάρουν μια 4Κ να βλέπουν τα δωρεάν κανάλια σε 480i και Nova 1080p σε 4κ upscale. Σε καμία περίπτωση δε πρόκειται να εκμεταλλευτεί ακόμα μια τόσο μεγάλη ανάλυση μιας και δεν υπάρχει ακόμα native 4k περιεχόμενο. Μόνο στα PC τα PC games μπορούν να τρέξουν 4κ (με τις ανάλογες κάρτες γραφικών) native. Για εμένα έχει πιο πολύ νόημα το PC monitor με 4κ παρά η τηλεόραση. Αλλά κάπως πρέπει να ξεκινήσει η τεχνολογία αυτή. Στην αρχή πάντα βγαίνει hardware και μετά έρχεται το ανάλογο περιεχόμενο/λογισμικό. Οι τηλεοράσεις θα αργήσουν αρκετά χρόνια ακόμα για να στηρίξουν 4κ εκπομπή μιας και πρέπει να επενδύσουν τρελά σε εξοπλισμό.  

Επιτέλους.

Έχω δει εικόνα σε OLED οθόνη και μου έφυγε η μαγκιά. Το απόλυτο μαύρο.

Βέβαια καραγουστάρω και για monitor.

Όσο για τις τιμές ας βγουν στην αγορά και θα πέσουν μια χαρά.

Ετσι μπραβο να βγαινουν καινουργιες να πεφτουν οι τιμες των παλιων.Αυτο θελουμε ολοι.Να λυθει μονο το προβλημα με το burn in στις oled που ειναι μεγαλο και ολα θα παρουν το δρομο τους.Για 4k εχουμε δρομο ακομα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...