Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπρα παιδια!

μολισ καηκε το ( ενα απο τα δυο ) καημενο modem-router , που δουλευε σαν switch , του οτε ( baudtek ).

καιρο το φρεναρα να μην παρω καποιο ποιοτικο switch για το σπιτι , αλλα μαλλον ηρθε η ωρα..

εχω 1 TV να streamαρει καθε βραδυ αρχεια απο τον NAS.παιζει 1080p των 12gb.

εχω 2 υπολογιστες 24/7 συνδεδεμενους για γενικη χρηση πανω

και διαφορους αλλου που ερχονται και φευγουν καθε τοσο..αλλα κανουν μεταφορες αρχειων απο το ενα στο αλλο pc.(σκετη ταλεπωρια με 100αρη δικτυο..)

εχω και 2 κινητα και ενα λαπτοπ που χρησιμοποιουν wifi αλλα αυτο ειναι 2ον προβλημα..αφου θα λυθει με το να συνδεονται στο 2ο δικτυο (τελειως ξεχωριστο..) , που εχει wifi , τουλαχιστον προσωρινα μεχρι να παρω ενα καλο access point για να μπει πανω στο νεο switch που θ αγορασω..

εχετε να μου πειτε καμια γνωμη?τι να παρω?

σκευτομαι για 8port τα 16 θα ειναι overkill πιστευω..

μολις ειδα https://www.skroutz.gr/s/2679307/HP-1810-8-v2-Switch-J9800A.html

φαινεται δικαιο..τι λετε?

(ΑΚΥΡΟ .. δινει μονο uplink 1gbit)

δινω ταβανι 60 ευρω..τωρα βρηκα το http://www.msystems.gr/index.php?category=1813&product=15600που παιζει σε ολα τα port 1000αρη ..αλλα παει κοντα στα 90ευρο..

Δημοσ.

για να εχω κυριος trafic control ανα port.

να πειραματιστο με ολο το περιβαλον . ssh , telnet , snmp

να δω λιγο πολυ για εγκυκλοπαιδικους σκοπους να το πω...πως λειτουργουν..

αλλα ισως τελικα μου κανει ενα smart web..(λογο χρηματων)

απλα βασικο ειναι το rate limit / port . για να κανω bandwith limit / user(port) και να qos.

βεβαια δεν ξερω .. ουτε τι ακριβως επιλογες δινει ενα managed ουτε τι ακριβως επιλογες δινει ενα smart web για να κανω τα παραπανω που ειπα..

Δημοσ.

και εγω που εχω  HP Managed switch τελικα τι καταλαβα μεσω του cisco 1801 που εχω η του 2811 σπιτι μου γιατι εχω και call manager πανω τα κανω ολα απο εκει και εχω το κεφαλι μου ησυχο 

Δημοσ.

και εγω που εχω  HP Managed switch τελικα τι καταλαβα μεσω του cisco 1801 που εχω η του 2811 σπιτι μου γιατι εχω και call manager πανω τα κανω ολα απο εκει και εχω το κεφαλι μου ησυχο 

ναι αλλα ειπα οτι εχω 60 ευρο.. οχι τα 10πλασια η 40πλασια για cisco..

γιατι ομως δεν σου αρεσε το hp??δεν κανει τις δουλιτσες που προανεφερα παραπανω?

Δημοσ.

Μου φαινεται θα παρω ενα unmanaged switch και θα ξαναστησω το pfsense για down/up bandwith ανα ip.

Γιατι με το vlan priority (και καλα bandwidth manager) του switch δεν νομιζω να πετυχω και πολλα..

Ωραια...αλλα πιο unmanaged τωρα;;για πειτε κανα vfm 8port οσο πιο κατω κατω των 60€

Δημοσ.

Τα Netgear Prosafe είναι σαφώς ανώτερα από τα αντίστοιχα D-Link.

To D-Link DGS-1100-08 πρέπει να συγκριθεί με το αντίστοιχο Smart NetGear GS108T-200GES και όχι με το απλό GS108E-100PES.

για ποιο λογο?

Δημοσ.

Προτιμώ τη Netgear καθώς εξαρχής ειδικεύτηκε στις δικτυακές επαγγελματικές σειρές σε σχέση με την D-Link που ξεκίνησε με συσκευές Broadband, κάμερες και ασύρματης δικτύωσης.

Ειδικά η σειρά Prosafe είναι VFM και μετά απ' αυτήν το επόμενο βήμα είναι HP, Cisco, Dell, 3Com κλπ.

Όχι ότι το συγκεκριμένο της D-Link δεν αξίζει, αλλά 1-2 χρόνια πριν είχε θέμα με την Green τεχνολογία σε διάφορα switches, όπου πάγωναν θύρες και λειτουργίες (ψάξε για "D-Link VLANs issues").

Δημοσ.

θα ερκεστω στο οτι ειδικευτετε στις δικτυακες επαγγελματικες συσκευες..

η d-link εχει μια πιο ευρεια γκαμα προιοντων , σαν συνεπια (λογικα) να μην εχει την ιδια 'εξειδικευση' και 'πειρα'.

θα παω με το netgear. :) ευχαριστω παιδια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...