Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Εχω στο pc μου 3 δισκους (ένα ssd και δυο sata 300 και 500 GB) και ξαφνικα βλεπω μονο τον ssd με τα Windows . Εκανα επανεκκινήσεις αλλα τιποτα . Καποιο τροπο να ελεγξω ή να διορθωσω το πρόβλημα χωρις επεμβαση σε hardware ? Το Hard disk sentinel pro τους εδειχνε μιαα χαρα ολους Το ειχα παθει και προ ημερων που "εχασα" ένα από τους δυο sata δισκους αλλα με μια επανεκκινηση διορθωθηκε το πρόβλημα Ευχαριστω.
paylidis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 κ. Γιαννη στο BIOS τους βλεπει; δοκιμασε εκ περιτροπης να αλλαξεις καλώδια ρεύματος και συνδεσης μηπως ειναι καπου εκει το θέμα... ολοι οι δισκοι ειναι πανω στον ιδιο sata controller?
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δυστυχως από hardware δεν τα καταφερνω φιλε μου για αυτό το εγραψα .... Δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα το pc τελευταια αργουσε να μπει στα Windows .
paylidis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 χμμμ... λοιπον σε πρώτη φάση πρεπει σίγουρα να μπεις στο BIOS να δεις τι βλεπει εκει... ΑΥτό γίνεται στην εκκινηση του υπολογιστή σου, με το που τον αναψεις μπαινεις στο setup με DEL ή F1 ή δε ξεωρ εγω τι άλλο (τα εχουν αλλαξει οπως τους κατεβει πλεον οι κατασκευαστες, το γραφουν στην αρχη στην εκκινηση τι πατας)
paylidis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 αρα απο οτι καταλαβαινω δε τους βλέπει ουτε στο BIOS... Για αρχη δοκιμασε αυτο που σου ειπα, να τους αλλαξεις καλώδια ρεύματος και αν εχεις sata... Υπαρχει περίπτωση να εχεις κάποιο παλιο/μουφα τροφοδοτικό; ειναι ΟΛΟΙ οι δισκοι στις ιδιες γραμμες ρεύματος απο το τροφοδοτικο;
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Ευχαριστω αλλα όπως ειπα δεν ξερω από hardware ...Το τροφοδοτικο είναι καπου 5 ετων οσο και ο υπολογστης με Intel ®core 2 Q6600 στα 2,4 Μονο ο ssd είναι πιο καινούργιος Θα παρω φιλο για βοηθεια Δυστυχως δεν απανταει το κινητο του...
paylidis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 μη σε στεναχωρει δεν ειναι κατι δυσκολο... μπορεις ευκολα να τα αλλαξεις αν το ανοιξεις... θα καταλαβεις απευθειας τι ειναι τι απο τα βυσματα (το μικρο παει στη μητρική και το μεγαλο στο τροδοφοτικό)... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 μη σε στεναχωρει δεν ειναι κατι δυσκολο... μπορεις ευκολα να τα αλλαξεις αν το ανοιξεις... θα καταλαβεις απευθειας τι ειναι τι απο τα βυσματα (το μικρο παει στη μητρική και το μεγαλο στο τροδοφοτικό)... Δυστυχως δεν ασχοληθηκα ποτε κακως βεβαια με hardware και φοβάμαι . Η μοναδικη φορα που δοκιμασα ηταν στο πρωτο μου pc με Windows 95 που για να βρει την καρτα ηχου στην ελληνικη εκδοση επρεπε να την βγαλω να κανω εγκατασταση και να την βαλω μετα . Εγω αντι για την καρτα ηχου ειχα βγαλει την ...καρτα γραφικων !!Εν ετη 1995 περιπου Να χαλασαν ταυτοχροναι και οι δυο δισκου μαλλον χλωμο Μητρικη εχω την asus P5KC 1
paylidis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 οχι μου φαινεται τρελο να αχλασουν ταυτόχρονα... πιστευω οτι το θεμα σου ειναι είτε στην τροφοδοσία τους είτε στον controller της μητρικής και απο οτι βλεπω η μητρική σου εχει 2 controller ξεχωριστους οποτε ισως ο ενας να την έκανε για αυτο σου προτείνω δοκιμές π.χ. βγαλε τα καλώδια του dvd και βαλτα στον εναν δισκο (ελπιζω οτι δεν ειναι ΑΤΑ το dvd) 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Θα ερθει αυριο απόγευμα φιλος που ξερει να το δουμε ...Αν είναι μητρικη θα θελει αλλαγμα και ο επεξεργαστης και οι μνημες ?
paylidis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Κοιταξε, αν ειναι ο controller της μητρικής υπαρχει περιπτωση να παρεις μια κάρτουλα pci-xpress και να κανεις τη δουλειά σου, ειδάλλως μπορεις να αλλαξεις και ολη τη μητρική (επεξεργαστης+μνημες μενουν ιδιες) 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Κοιταξε, αν ειναι ο controller της μητρικής υπαρχει περιπτωση να παρεις μια κάρτουλα pci-xpress και να κανεις τη δουλειά σου, ειδάλλως μπορεις να αλλαξεις και ολη τη μητρική (επεξεργαστης+μνημες μενουν ιδιες) Παλι καλα αν υπαρχουν μητρικες συμβατες με τον επεξεργαστη και τις μνημες που εχω...Ευχαριστω
paylidis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Παλι καλα αν υπαρχουν μητρικες συμβατες με τον επεξεργαστη και τις μνημες που εχω...Ευχαριστω υπάρχουν... απο μια γρήγορη ματιά στα 50-60 ευρώ... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Ευχαριστω. Για καρτα κατι τετοιο εννοεις ? http://www.skroutz.gr/c/134/pc-controlers.html?keyphrase=pci+sata+controller
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα