Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω μία λύση για το αιώνιο πρόβλημα: Πώς να βάλεις σε μία σειρά τα αρχεία σου με κάποιο πρόγραμμα.

Έτσι ώστε να είναι διαθέσιμα γρήγορα (πού βρίσκονται στο σκληρό) αλλά και tags για να μπορείς να βρίσκεις αυτά που θες και μόνο.

Ποιά προγράμματα χρησιμοποιείτε;

Παρακαλώ μόνο δωρεάν λύσεις να παρατεθούν.

Δημοσ.

Να τα αρχειοθετησεις σε ομάδες με φακέλους πχ δε παίζει εε;

Φυσικά και παίζει, αλλά δε θα έχω τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.Ας πούμε ότι ένα βιβλίο pdf ανήκει σε 2-3 κατηγορίες, τι θα κάνω;

Έχω σκεφτεί τη λύση excel,αλλά μάλλον είναι χρονοβόρα.

Δημοσ.

Ότι και να κάνεις κάποια στιγμή θα βαρεθείς να ταξινομείς κάθε αρχείο που μπαίνει στον υπολογιστή και να διορθώνεις κάθε ένα που μετακινείς ή διαγράφεις.

Επίσης δεν μπορείς να έχεις ένα πρόγραμμα για κάθε αρχείο. Θα πρέπει να έχεις ένα για ebooks, ένα για τραγούδια, ένα για ταινίες κτλ.

Δημοσ.

Ψάχνω μία λύση για το αιώνιο πρόβλημα: Πώς να βάλεις σε μία σειρά τα αρχεία σου με κάποιο πρόγραμμα.

Έτσι ώστε να είναι διαθέσιμα γρήγορα (πού βρίσκονται στο σκληρό) αλλά και tags για να μπορείς να βρίσκεις αυτά που θες και μόνο.

Ποιά προγράμματα χρησιμοποιείτε;

Παρακαλώ μόνο δωρεάν λύσεις να παρατεθούν.

c:\diafora και πέτα τα όλα μέσα :P  :D

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά και παίζει, αλλά δε θα έχω τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.Ας πούμε ότι ένα βιβλίο pdf ανήκει σε 2-3 κατηγορίες, τι θα κάνω;

Έχω σκεφτεί τη λύση excel,αλλά μάλλον είναι χρονοβόρα.

να το βάλεις σε ότι λίστα θες, με shortcut

Δημοσ.

Φερσου οικολογικά. Ο καδος ανακύκλωσης θα σε βοηθήσει. Αν τα διαγραψεις και δεν θυμάσαι τι διεγραψες σημαινει οτι δεν τα χρειαζοσουν. 

• Like 3
Δημοσ.

Φερσου οικολογικά. Ο καδος ανακύκλωσης θα σε βοηθήσει. Αν τα διαγραψεις και δεν θυμάσαι τι διεγραψες σημαινει οτι δεν τα χρειαζοσουν. 

Αν και από μία πλευρά το πιστεύω και εγώ αυτό (είναι αδύνατο να διαβάσεις τόσα pdf-βιβλία), προτιμώ να τα έχω και να έχω την επιλογή... :-)

Δημοσ.

Πρέπει να μας πεις τι είδους αρχεία έχει ο "χαμός" σου. Για τον δικό μου "χαμό" στην μουσική και τις φωτογραφίες χρησιμοποιώ αποκλειστικές εφαρμογές.

Για τα υπόλοιπα έχω το everything και αποθηκεύω τα διάφορα searches μου στο μενού bookmarks.

Πχ. "file:pdf size:>2mb datecreated:last3months" (φέρνει τα Pdf >2mb που δημιουργήθηκαν τους 3 τελ. μήνες).

Θεωρώ πάντως ότι σε κάθε περίπτωση τα αρχεία πρέπει να χωριστούν -αρχικά- σε μεγάλες κατηγορίες είτε θεματικές (πχ. σχολή, δουλειά κτλ) είτε τύπου αρχείων (pdf, φωτό, docs κτλ). ;)

Δημοσ.

Ένας χαμός με αρχεία που σχετίζονται με πληροφορική και προγραμματισμό και άλλος ένας χαμός με φωτογραφίες.

Θα δοκιμάσω τα προτεινόμενα προγράμματα.

Δημοσ.

Η δική μου λύση είναι: "Σωστό" filename, οργάνωση σε φακέλους, και χρήση του Everything.

Π.χ.για τα pdf και γενικά τα ebooks ακολουθώ την ονοματολογία: "Επώνυμο Όνομα συγγραφέα - Τίτλος βιβλίου - ΕΚΔΟΤΗΣ ΕΤΟΣ.pdf". Τα έχω οργανώσει σε φακέλους και υποφακέλους ανάλογα με τη γλώσσα (greek - english) και τη θεματολογία (λογοτεχνικά, εκπαιδευτικά, περιοδικά, κόμιξ κτλ.). Με το Everything βρίσκω άμεσα ό,τι ψάχνω, αρκεί να θυμάμαι μία λέξη του filename - ή, έστω, κάτι χαρακτηριστικό.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ προτείνω απλά να σβήσεις περιττά αρχεία μην είσαι hoarder!  Αυτό το κάνεις τσεκάροντας ποια αρχεία έχεις να ανοίξεις πάνω απο ενα χρονο η σε πιο extreme φάση σε 2 χρόνια ε αυτά δεν θα σου λείψουν... delete... αν θες πάτα απλό del και όχι shift+del για να δείς αν όντως ειναι άχρηστα δεν θα χρειαστεί να τα επαναφέρεις... μετά δεν χρειάζεται να έχεις μια λίστα με genres κτλ απλά πράγματα και λειτουργικά..

ΠΧ ενας φάκελος με όλα τα βιβλία, ενας φάκελος με όλα τα αρχεία pdf που δεν ειναι βιβλία  ένας φάκελος με όλα τα βίντεο. ενας φάκελος με όλα τα setup ένας με όλα τα zip ένας με όλα τα έγγραφα κτλ

έτσι αν θες να τσεκάρεις κάτι πχ (αυτό το βιβλίο που δεν το διάβασες και δεν θυμάσαι τον τίτλο ) πας στον φάκελο με τα βιβλία και μεσα σε 10 λεπτα ανοίγεις ενα ενα τα βιβλία και  το βρίσκεις (αποκλείοντας τους εντελώς άσχετους τίτλους πχ αν ψάχνεις για μυθιστόρημα το βιβλίο με τιτλο SQL basics το αποκλείεις αποκλείεις επίσης όλα τα μυθιστορήματα που απο τον τίτλο αναγνωρίζεις το περιεχόμενο τους και έτσι δεν χρειάζεται να ανοίξεις ούτε αυτά... )

Τα εργαλεία που θα σου κάνουν ευκολότερη την ζωή ειναι αυτά: WinDirStat, UltraSearch (για ultra fast search) και το wise jetsearch για search τύπου όλα τα βίντεο στον δίσκο ή όλα τα audio κτλ... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...