Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,
Ηθελα να ρωτησω μιας και δεν εχω τηλεφωνικη γραμμη στο σπιτι μου αλλα μονο καλωδιωση στον τοιχο, μπορω να χρησιμοποιησω στον υπολογιστη ενα καλωδιο RJ45 σε RJ11 που θα μπαινει στον τοιχο, και ενα αλλο ιδιο σε αλλο δωματιο για να συνδεσω ενα access point ? Κατι σαν το homeplug δηλαδη αλλα μεσω της τηλεφωνικης καλωδιωσης.

Βρηκα κατι φθηνα RJ11 to RJ45 καλωδια στο ebay και αντι να δωσω 30 ευρω για ενα σετακι homeplug ελεγα μηπως με 4 ευρω γινεται η ιδια δουλεια.

Δημοσ.

Αναλογα την εγκατασταση του σπιτιου.Αν εχει UTP με σωστη συνδεσμολογια γινεται (προυποθεση να απομονωθει η καθετη που παει στο κουτι του ΟΤΕ).Αν εχει απλη καλωδιωση οχι, διοτι χρειαζεται συνεστραμμενα ζευγη και συνολο 2 ζευγη τουλαχιστον.Το δικτυο για 100Μbps χρειαζεται τα PINS 1,2,3 και 6 απο τα 8 του RJ45...

Δημοσ.

επισης το ενα πριζακι μπορει να μην ειναι ενωμενο με το αλλο αλλα να καταληγουν ολα σε καποιο σημειο.οποτε ισως χρειαστει να γινει εκει ενωση.

Δημοσ.

Κουτι ΟΤΕ δεν υπαρχει γιατι το σπιτι ειναι χτισμενο το 2005 και απο τοτε ποτε δεν μπηκε τηλεφωνο.

Στις πριζες του σπιτιου υπαρχουν 4 pin.

Δημοσ.

Το ότι δεν έχει γίνει ποτέ σύνδεση μέχρι σήμερα και το σπίτι είναι κατασκευής το 2005, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αναμονή για τον ΟΤΕ, είτε σε κατανεμητή είτε σε χωνευτή ή σε άλλο μέρος.

Το ότι η πρίζα έχει 4 ακροδέκτες, δεν σημαίνει ότι από πίσω της είναι συνδεδεμένα 4 καλώδια, πόσο μάλλον ότι υπάρχει UTP καλώδιο.Άνοιξε μια πρίζα και θα το διαπιστώσεις.

Ακόμη και UTP να υπάρχει, αυτό δεν θα πρέπει να έχει καμία ένωση ενδιάμεσα 2 σημείων. Στην τηλεφωνία επιτρέπεται, αλλά στα δίκτυα απαγορεύεται και δεν θα δουλέψει ποτέ.

Με απλά λόγια δεν επιτρέπεται η παράλληλη σύνδεση 2 ή παραπάνω καλωδίων, ούτε και να τρέχει ένα μόνο καλώδιο, από πρίζα σε πρίζα σε όλο το σπίτι.

Δημοσ.

Κουτι ΟΤΕ δεν υπαρχει γιατι το σπιτι ειναι χτισμενο το 2005 και απο τοτε ποτε δεν μπηκε τηλεφωνο.

Στις πριζες του σπιτιου υπαρχουν 4 pin.

κατα 99 τις εκατο αυτα που βλεπεις εινα τηλεφωνικα πριζακια για αυτο εχουν 4 pin.αν ηταν δικτυου θα ειχαν 8 pin ασχετα αν μπορει το 10/100 να παιξει με 4 απο αυτα.λογικα το πρωτο κεντρικο πριζακι ειναι αυτο με το που μπεις στο σπιτι.απο εκει λογικα θα πηγαινει και στο επομενο ή στα επομενα.αν δεν ειναι ετσι τοτε θα υπαρχει καποιο κεντρικο σημειο που θα πηγαινουν ολα τα καλωδια.πχ κοντα στο συναγερμο μπορει να ειναι ή εκει που καταληγει ο συναγερμος.επειδη το σπιτι ειναι του 2005 υπαρχει περιπτωση να ειναι Utp το καλωδιο οποτε να μπορεις να ενωσεις τα δυο δωματια μεταξυ τους.απλα αναλογως αν ειναι το ενα συνεχομενα απο το αλλο ή αν ειναι ολα αυτονομα και καταληγουν καπου θα πρεπει να κανεις και αναλογες ενεργειες.τα πριζακια που θες να ενωσεις μπορεις για να μην παιδευεσαι και κανεις πατεντες να τα αλλαξεις με διπλο πριζακι rj45 οποτε το ενα να το κανεις τηλεφωνο και το αλλο για δικτυο.αν δεν εχει Utp απο πισω και εχει ραζιμ τοτε πρεπει να εχει τριπλα ζευγη για να κανεις αυτο που θες που ειναι σπανιο να βρεις 3 ζευγη.συνηθως στα καλα σπιτια παιζουν διπλα ζευγη οποτε μπορει να μην μπορεις να το κανεις utp αν χρειαστει να περασει τηλεφωνο απο εκει.ολα ειναι βλεποντας και κανοντας.αμα δεν ανοιξεις τα πριζακια να δεις τι εχουν και πως ειναι συνδεδεμενα οτι και να σου πουμε θα ειναι υποθεσεις .αυτο διοτι σε καθε σπιτι ο ηλεκτρολογος κανει τα δικα του και δεν υπαρχει κατι standard.μπορω να σου περιγραψω δηλαδη 10 διαφορετικους τροπους που μπορει να εχει κανει ο ηλεκτρολογος .σε μερικους απο αυτους ισως να μπορει να περαστει και δικτυο και τηλεφωνο σε καποιους αλλους ισως μονο το ενα απο τα 2 ενω σε αλλους μονο τηλεφωνο.παρακαλα να εχεις Utp και ακομα καλυτερα να καταληγουν ολα σε ενα σημειο.το σημειο αυτο το εχω δει να ειναι στο διαδρομο το εχω δει ομως να ειναι και μεσα σε ντουλαπα.το εχω δει να ειναι παρεα με τα καλωδια του συναγερμου το εχω δει να ειναι και ξεχωριστα απο τα καλωδια του συναγερμου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...